Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Alaturi de Piturca

    Presedintele FRF, Mircea Sandu, a precizat, ieri, ca declaratiile facute la Viena nu reprezinta un atac la selectionerul Victor Piturca, despre care spune ca are sprijin total din partea conducerii Federatiei. "Pentru a inlatura orice dubiu, reafirm faptul ca Victor Piturca are intreaga sustinere a conducerii Federatiei Romane de Fotbal, contractul sau ferm ca selectioner al Romaniei intinzindu-se pina in anul 2010. Ce va fi dupa aceea, vom vedea la vremea respectiva, o discutie in acest sens fiind prematura si lipsita de sens. Declaratiile mele de ieri nu reprezinta in nici un chip un atac care sa provoace plecarea selectionerului", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul FRF si semnat de Mircea Sandu. Presedintele Federatiei a declarat luni, la Viena, ca echipa nationala a Romaniei a avut la EURO "un drum bun in proportie de 66,6 la suta" si ca din 2010, cind ii expira contractul lui Piturca, ia in calcul aducerea unui selectioner strain, in cazul in care actualul selectioner nu isi prelungeste intelegerea.

     

    Chivu s-a operat la umar

    Capitanul nationalei de fotbal a Romaniei, Cristian Chivu, a fost supus unei interventii chirurgicale la umarul sting, la clinica Fundatiei IRCCS San Matteo din Pavia, a anuntat site-ul oficial al echipei sale de club, Inter Milano. "Interventia chirurgicala a fost efectuata de directorul clinicii, profesorul Francesco Benazzo, asistat de profesorul Franco Combi, responsabil al staff-ului medical de la F.C. Internazionale si a durat circa doua ore. Cristian Chivu a fost supus unei operatii de reconstructie a umarului sting, pentru a evita recidiva luxatiilor, asa cum s-a intimplat in sezonul trecut", scrie sursa citata. Capitanul tricolorilor ar fi trebuit sa se opereze dupa nunta sa, programata pe data de 6 iulie, insa, la cererea noului sau antrenor, José Mourinho, el a devansat operatia, pentru a se putea pune cit mai repede la dispozitia echipei.

    Parks spre Timisoara

    Atacantul costarican Winston Parks a declarat, ieri, ca a ajuns la un acord cu oficialii lui Poli Timisoara pentru un transfer la gruparea pregatita de Dušan Uhrin si va semna vineri contractul de joc, atunci cind va sosi in tara si impresarul sau."Vineri va veni agentul meu la Timisoara si vom semna contractul cu clubul. Suporterii trebuie sa fie linistiti, nu sint deloc probleme cu raminerea mea la Poli Timisoara", a spus Parks, citat de site-ul oficial al formatiei banatene. Fotbalistul de 26 de ani este extrem de incintat de noua sa echipa. "Este o satisfactie pentru mine sa fiu aici, la Poli Timisoara. Am sa incerc sa dau totul sa ajut echipa sa fie campioana a Romaniei si sa se califice in grupele Cupei UEFA. Am sa muncesc sa primesc sansa sa joc si vreau sa implinim impreuna obiectivele clubului", a mai afirmat acesta. Ultima oara la LD Alajuelense, Winston Parks a mai jucat in cariera pentru Udinese, Ascoli, Lokomotiv Moscova si Slovan Liberec, iar in anul 2002 a facut parte din lotul nationalei din Costa Rica pentru Campionatul Mondial, atunci cind a si inscris un gol, intr-un meci cu Turcia (1-1).

    Sapunaru la Porto

    Fundasul Rapidului, Cristian Sapunaru, in virsta de 24 de ani, se afla in vizorul campioanei Portugaliei, FC Porto, care ar avea mai multe modalitati de a-l achizitiona, printre care si un schimb cu Joao Paulo, sustine cotidianul lusitan A Bola. "Sapunaru este unul dintre jucatorii pe care FC Porto ii are in vedere. Negocierile dintre cele doua cluburi ar putea implica mai multe aspecte, printre care si cedarea fundasului stinga Joao Paulo, unul dintre fotbalistii lui FC Porto pe care Peseiro ii doreste la noul sau club", scrie A Bola. Joao Paulo nu trebuie confundat cu atacantul portughez care a venit in iarna la Rapid.

    Miclaus joaca la Bistrita

    Echipa de fotbal Gloria Bistrita s-a inteles cu oficialii campioanei CFR Cluj pentru transferul fundasului Casian Miclaus, care va semna un contract pe un sezon cu gruparea antrenata de Ovidiu Sabau. "Este un jucator pe care l-am dorit si urmarit de mai mult timp. L-am adus pentru a ocupa un post pe care noi eram descoperiti si, in mare, am incheiat campania din aceasta vara", a declarat, pentru NewsIn, directorul sportiv al Gloriei Bistrita, Ioan Horoba. In virsta de 31 de ani, Miclaus, care evolueaza pe postul de fundas stinga, a venit la CFR in 2005, de la FC Brasov, iar in sezonul trecut a fost imprumutat la Dacia Mioveni.

    8 milioane pentru Gigi

    Steaua a incasat in urma participarii in Liga Campionilor in sezonul trecut aproape 8 milioane de euro, in timp ce cistigatoarea competitiei, Manchester United, a primit 43 de milioane, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ligii Franceze de Fotbal (LFP).  Formatia din Bulevardul Ghencea a primit 7.840.000 de euro din partea UEFA, fiind pe locul 27 din cele 32 de participante in sezonul trecut al Ligii Campionilor. Cistigatoarea competitiei, Manchester United, a primit aproape 43 de milioane, iar finalista Chelsea a incasat peste 36 de milioane. Sumele se distribuie in functie de doua principii, o parte din venituri provin in urma rezultatelor pe plan sportiv, iar cealalta este calculata in functie de valoarea comerciala a pietei TV nationale (market pool).

    Koller a ajuns in Rusia

    Atacantul ceh Jan Koller s-a transferat de la echipa germana de fotbal FC Nürnberg, retrogradata in divizia secunda, la formatia rusa Krilia Sovetov Samara, cu care a semnat un contract pe un an si jumatate, a anuntat agentul jucatorului, Pavel Paška. Contractul contine si o optiune pentru un sezon suplimentar, a adaugat Paska, citat de agentia CTK. Presedintele lui FC Nürnberg, Michael Roth, afirmase recent ca gruparea bavareza se va desparti de mai multi jucatori experimentati, intre care si "uriasul" ceh (2,02 m), dorind sa mizeze in continuare pe jucatori tineri.

    Carute de bani pentru Villa

    Echipa engleza Tottenham Hotspur este gata sa ofere 25 milioane de euro in schimbul golgeterului la zi al Campionatului European, David Villa, informeaza Sunday Mirror. Antrenorul clubului londonez, Juande Ramos, este in cautarea unui atacant, dupa ce plecarea bulgarului Berbatov este tot mai probabila, iar Villa este tinta principala. Cotidianul spaniol "Marca" sustine ca suma de 25 de milioane de euro oferita de gruparea engleza este insuficienta pentru achizitionarea golgeterului. Dupa cele patru goluri marcate la turneul final, Villa a devenit un jucator dorit de catre aproape toate cluburile mari din Europa si, chiar daca Valencia l-a declarat netransferabil, se spune ca au aparut oferte serioase pentru el, dar acestea se invirt in jurul a 50 de milioane euro, dublu fata de oferta echipei lui Juande Ramos.

    Vacanta la Ibiza

    Primarul statiunii Santa Eulalia del Rio din Ibiza, Vincent Marti, a promis fiecarui membru al delegatiei Spaniei o saptamina de vacanta, daca ibericii vor ajunge in finala Campionatului European din Elvetia si Austria. Ideea edilului din Santa Eulalia del Rio este sprijinita si de mai multi oameni de afaceri, iar Federatia Spaniola de Fotbal a primit deja aceasta invitatie. Pentru calificarea in semifinale fotbalistii pregatiti de Luis Aragones au primit greutatea lor in bere. Premiile inedite pentru jucatorii spanioli la acest turneu final au fost prezente inca din timpul grupelor, cind o casa de pariuri irlandeza cunoscuta pentru ideile originale a anuntat ca va oferi un bolid marca Hummer jucatorului iberic care va inscrie primul in meciul contra Suediei. Ibericul care a deschis scorul cu Suedia a fost Torres, in minutul 15. Partida Suedia-Spania s-a incheiat cu scorul de 1-2.

    "Hicky" demisioneaza

    Josef Hickersberger a anuntat ca doreste sa renunte la functia de selectioner al Austriei, viitoarea adversara a Romaniei in preliminariile Cupei Mondiale de fotbal editia 2010, declarindu-se obosit dupa eliminarea echipei sale in primul tur al EURO 2008. "Ma simt obosit si fara motivatie, am nevoie de o pauza pentru a-mi reincarca bateriile. Acest capitol este inchis, iar misiunea mea s-a incheiat aici. Este o decizie la care am reflectat indelung", a declarat Hickersberger intr-un interviu acordat cotidianului "Der Standard".
    Numit in acest post in luna ianuarie 2006, in locul precedesorului sau Hans Krankl, care a ratat calificarea la CM 2006, Hickersberger a mai pregatit nationala austriaca intre 1987 si 1990, demisionind insa dupa o infringere in fata Insulelor Feroe, in preliminariile EURO 1992. In preliminariile Cupei Mondiale din 2010, Romania si Austria vor face parte din Grupa a VII-a, alaturi de Franta, Serbia, Lituania si Insulele Feroe.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri