Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Piturca, al optulea antrenor

    Antrenorul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, se afla pe locul opt intr-un clasament al selectionerilor de la Campionatul European intocmit de cotidianul Corriere dello Sport. "In momentul decisiv a clacat. Are un talent, Mutu, un lider, Chivu, dar restul jucatorilor nu suit la inaltime. Selectionata Romaniei nu a reusit calificarea din faza grupelor, fiind invinsa, in ultimul meci, cu scorul de 0-2, de formatia Olandei". Pe prima pozitie a topului se afla selectionerul Spaniei, Luis Aragones, care a cistigat titlul european cu nationala iberica, dupa ce a invins, in finala, cu scorul de 1-0, reprezentativa Germaniei. Aragones a fost urmat in aceasta ierarhie de tehnicianul turc Fatih Terim si de selectionerul olandez al Rusiei, Guus Hiddink, ambii semifinalisti la Euro-2008. Antrenorul Germaniei, Joachim Löw, a fost plasat pe pozitia a patra, desi a reusit sa ajunga pina in ultimul act al turneului final.Pe ultimele doua pozitii se afla italianul Roberto Donadoni (locul 15) si francezul Raymond Domenech (locul 16). (MEDIAFAX)

    23 de milioane pentru campioni

    Echipa nationala a Spaniei, cistigatoarea EURO 2008, dupa ce a invins cu scorul de 1-0 Germania in finala din Viena, va primi din partea UEFA o suma totala de 23 de milioane de euro pentru performanta reusita. Spania a cistigat 15,5 milioane de euro pina la accederea in finala, la care se adauga 7,5 milioane de euro pentru cistigarea trofeului. Germania va incasa 19 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane va primi din postura de finalista. In total, UEFA va distribui celor 16 echipe nationale participante la turneu suma de 184 de milioane de euro, dintre care 64 pe baza performantelor obtinute pe teren. Echipele au primit cite 7,5 milioane pentru participare, iar in grupe au primit 1 milion de euro pentru o victorie si 500.000 de euro pentru un egal.

    Senna, deschizator de pirtie

    Mijlocasul echipei Spaniei Marcos Senna, de origine braziliana, a devenit duminica primul jucator nascut in America de Sud devenit campion european la fotbal, dupa succesul nationalei spaniole in fata Germaniei (1-0) in finala EURO 2008.Nascut la Rio de Janeiro, singurul jucator de culoare din "Seleccion", devenit international spaniol din 2006, Marcos Senna a fost naturalizat spaniol in 2005.

    Suporteri germani arestati

    Zece suporteri germani au fost arestati duminica noapte in Viena dupa ce au provocat mai multe distrugeri la finalul partidei pe care Germania a pierdut-o cu scorul de 0-1, in fata Spaniei. Grupurile de fani germani au vizionat fara probleme finala din zona special creata linga primaria orasului, dar la finalul partidei au avariat din cauza nervilor mai multe autoturisme si au aruncat cu pubele de gunoi, iar politia austrica a intervenit. In Germania, aproximativ 600.000 de suporteri au vizionat meciul de linga Poarta Brandenburg, iar cei mai multi dintre ei au afirmat ca Spania a meritat sa cistige trofeul. Politia a fost nevoita sa blocheze accesul in jurul pietei pe o raza de un kilometru de la ora locala 17:00, dar dupa meci reprezentantii fortelor de ordine au afirmat ca nu s-au produs incidente importante. Alaturi de germani a fost prezent si un grup de turisti spanioli, care s-au bucurat pentru victoria tarii lor.

    Suflat de sub nasul Rapidului

    Formatia Poli Timisoara a anuntat, ieri, ca l-a transferat pe fundasul dreapta brazilian Eder Bonfim, de la gruparea portugheza Uniao Leiria, jucator despre care presa lusitana a scris ca ar fi interesat si clubul Rapid.Presedintele clubului Poli Timisoara, Marian Iancu, a declarat pe site-ul oficial ca acesta este ultimul transfer facut in aceasta vara: "Consider ca sintem acum in formula completa". Conform presei portugheze, Eder s-a mai aflat in atentia cluburilor Rapid Bucuresti si Metalurg Donetk. In afara de Leiria, Eder Oliveira Bonfim (27 de ani) a mai jucat in cariera pentru Gremio, Benfica, Estrela Amadora, Sporting Braga si Vitoria Setubal. In editia trecuta de campionat, Eder (1,78 m, 72 kg) a evoluat in 28 de jocuri pentru Leiria, fara sa inscrie vreun gol.

    Victoras face fite

    Atacantul Victoras Iacob va fi sanctionat de gruparea FC Kaiserslautern, pentru ca ieri nu s-a prezentat la vizita medicala, efectuata la Saarbrücken de jucatorii formatiei din liga a doua germana, printre care se numara si Laurentiu Reghecampf. Iacob a lipsit nemotivat de la controlul medical. "Va suporta consecintele, conform regulamentului" a declarat Stefan Kuntz, presedintele Consiliului de administratie al clubului. Ieri a fost programata doar vizita medicala, urmind ca primul antrenament sa aiba loc abia marti.

    Pirau a plecat in Israel

    Anne Marie Pirau, conducatoarea de joc a echipei nationale de baschet feminin a Romaniei, a semnat un contract cu echipa de club israeliana Elitzur Ramla. intelegerea este valabila pentru un sezon competitional. Anne Marie Pirau, 24 de ani si 1,74m, a evoluat in sezonul precedent la formatia franceza Saint Jacques Sport Reims, echipa ce s-a aflat la primul sezon pe prima scena a baschetului din Hexagon.

    Scolari alearga dupa Robinho

    Clubul englez Chelsea Londra este interesata de transferul atacantului Robinho de la Real Madrid, potrivit declaratiilor impresarului fotbalistului brazilian. Robinho este dorit la Chelsea de viitorul antrenor al echipei, Luiz Felipe Scolari, iar gruparea din Premier League este dispusa sa ofere peste 30 de milioane de euro pentru realizarea transferului. Presa spaniola scrie ca Real Madrid este dispusa sa-l vinda pe Robinho pentru a putea aduna bani pentru realizarea transferului portughezului Cristiano Ronaldo de la Manchester United. Impresarul lui Robinho, Wagner Ribeiro, a afirmat ca gruparile vor incepe negocierile in cursul acestei saptamini. "Nu este chiar o noutate, dar acum a sporit interesul odata cu venirea pe banca tehnica a lui Scolari. Discutii oficiale vor debuta zilele urmatoare, pentru ca s-a asteptat finalul Campionatului European", a spus impresarul.

    Gilceava intre "olympici"

    Formatiile franceze Olympique Lyon si Olympique Marseille au intrat intr-o disputa in privinta transferului atacantului Hatem Ben Arfa, iar echipa campioana sustine ca transferul nu este valid. Marseille a anuntat saptamina trecuta ca Ben Arfa, in virsta de 21 de ani, se va alatura echipei, fiind transferat de la campioana Frantei. Lyon sustine ca tranzactia nu a fost finalizata pentru ca nu a primit toate garantiile financiare cerute clubului Marseille. Lyon a explicat intr-un comunicat de acum citeva zile ca luni il asteapta pe Ben Arfa la antrenamente, dar jucatorul a spus ca el se considera deja transferat la Marseille si vrea sa ramina acolo. "Eu sint aici, la Marseille, si nu vreau sa revin la Lyon. Orice s-ar intimpla, nu vreau sa ma intorc", a spus jucatorul in editia de luni cotidianului La Provence.

    ..........


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri