Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Cum sta Liga I?

    Campionatul romanesc este pe locul 35 in clasamentul intocmit de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS) in privinta celor mai puternice ligi din lume. Romania are 194 de puncte, fiind pe pozitia a 35-a, dar este depasita de campionate din tari precum Nigeria, Uzbekistan, Liban, Yemen sau Maroc. Pe primul loc este Argentina, cu 643 puncte, urmata de Anglia si Brazilia. IFFHS precizeaza ca in fiecare luna iulie se pot face primele estimari ale valorii campionatelor de fotbal din lume, iar metodologia de stabilire a clasamentului este neschimbata din 1991. Campionatele din America de Sud si Asia sint mai bine clasate pentru ca nu au inceput inca majoritatea ligilor europene. Pe primele trei locuri se afla Argentina, Anglia si Brazilia.

    Suspendare redusa

    Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a declarat, ieri, pentru NewsIn, ca in cazul celor trei boxeri romani acuzati de furt la Campionatele Mondiale de la Chicago, din luna octombrie a anului 2007, AIBA a hotarit reducerea suspendarii pe viata la doar un singur an. "AIBA nu i-a reabilitat, ci le-a redus pedeapsa la un an, de la suspendare pe viata. Nu au fost declarati nevinovati. Daca era asa, nu ar mai fi fost pedepsiti deloc, insa ei trebuie totusi sa isi ispaseasca suspendarea de un an. In urma demersurilor noastre pedeapsa s-a redus. S-a ameliorat, dar acum nu poti sa spui ca sunt nevinovati", a declarat, pentru MEDIAFAX, presedintele FR de Box, Rudel Obreja. La sfirsitul lunii octombrie 2007, AIBA a anuntat ca Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan au fost exclusi pe viata din boxul amator si trimisi acasa de la Campionatele Mondiale de box de la Chicago, dupa ce au fost surprinsi incercind sa fure dintr-un magazin. La intoarcerea in tara, cei trei boxeri au declarat ca sint nevinovati si ca sunt victimele unei neintelegeri.

    Muller a intrat in piine

    Noul tehnician al echipei Rulmentul Urban Brasov, Herbert Müller, a fost pezentat, ieri, handbalistelor pe care le va pregati incepind din urmatorul sezon. De la reunirea lotului brasovean au lipsit Carmen Lungu, Cristina Neagu si Ionela Gilca, toate trei fiind convocate la nationala feminina de handbal a Romaniei, dar si coreeanca Woo Sun-hee, care este nerefacuta dupa o accidentare, si portarul Natalia Spirova.  Pina in acest moment, Rulmentul a efectuat sapte transferuri: Carmen Lungu, Anca Amariei ("U" Jolidon Cluj), Alexandrina Barbosa (Itxaco), Lidija Horvath (HC Podravka Vegeta), Gabriela Juhasz (Ferencavaros Budapesta), Ildiko Barbu si Miriam Simakova (FC Nürnberg).

    Baptista, nu Mutu!

    Formatia italiana AS Roma, care a vrut in aceasta vara sa-l achizitioneze pe atacantul roman Adrian Mutu, intentioneaza sa-l cumpere pe Julio Baptista, legitimat la Real Madrid, potrivit editiei de ieri a cotidianului Marca. Proprietara clubului AS Roma, familia Sensi, este dispusa sa ofere 15 milioane de euro lui Real Madrid in schimbul lui Baptista, o cifra care se apropie de pretentiile gruparii din Primera Division. Formatia din Serie A a incasat 14 milioane de euro in schimbul transferului lui Mancini la Internazionale Milano, iar Baptista si-a dat acordul sa joace la echipa antrenata de Luciano Spalletti, pentru ca vrea sa fie titular.  Cotidianul spaniol scrie ca dorinta lui Francesco Totti, care a spus ca vrea sa joace alaturi de Adrian Mutu, nu se va mai indeplini, pentru ca Roma va renunta definitiv la atacantul roman in cazul in care il transfera pe jucatorul brazilian.

    Mitea nu vrea acasa

    Atacantul lui Ajax Amsterdam, Nicolae Mitea, a declarat, ieri, ca vrea sa plece de la echipa batava, deoarece nu intra in planurile antrenorului Marco Van Basten si spune ca va alege cea mai convenabila oferta, insa nu ar dori sa se intoarca in campionatul intern.  "Eu nu as vrea sa ma intorc in tara, doresc sa continui in strainatate si voi alege oferta cea mai buna. Mai am un an de contract cu Ajax si pot pleca gratis in cazul unei oferte", a afirmat fostul jucator dinamovist.  Jucatorul roman a mai declarat, la inceputul anului, ca vrea sa se transfere de la echipa olandeza, deoarece accidentarile si antrenorii "i-au distrus" placerea de a juca fotbal. Nicolae Mitea (23 de ani) a ajuns la Ajax in 2003, iar un an mai tirziu a cistigat campionatul in Eredivisie, reusind sa marcheze 7 goluri in acea stagiune. in ultimele trei sezoane, din cauza numeroaselor accidentari, atacantul a avut aparitii sporadice in prima echipa.  

    Vrsic va fi din nou operat

    Medicul echipei FC Timisoara, Teymoor Ahmadi, a anuntat, ieri, ca mijlocasul sloven Dare Vrsic va fi operat la 1 august in orasul austriac Wels, deoarece nu este vindecat in totalitate dupa interventia chirurgicala suferita in octombrie 2007, cind a suferit o fractura de peroneu. Dare Vrsic a suferit o fractura de peroneu in timpul partidei cu Dacia Mioveni, din cadrul etapei a VIII-a a sezonului trecut, disputata la 22 septembrie 2007, si a fost operat la Spitalul Militar din Bucuresti. Apoi, mijlocasul a efectuat mai multe tratamente de recuperare la clinica Isokinetik din Bologna, revenind pe gazon dupa sase luni.

    Valencia insista pentru Aragones

    Noul director executiv al clubului Valencia, Juan Villalonga, i-a oferit un contract pe doua sezoane fostului selectioner al Spaniei, Luis Aragones, chiar daca tehnicianul a semnat deja o intelegere cu gruparea turca Fenerbahçe. Presa spaniola nu citeaza nici o sursa, dar subliniaza faptul ca acordul intre Valencia si Luis Aragones s-ar putea realiza "in urmatoarele ore". Luis Aragones a semnat un contract pe doi ani cu gruparea turca Fenerbahçe imediat dupa incheierea Campionatului European din Austria si Elvetia, pe care selectionata Spaniei l-a cistigat dupa ce a trecut de Germania in finala, scor 1-0. Conform presei spaniole, tehncianul mai are la dispozitie mai putin de o saptamina in care ar putea sa isi rezilieze contractul cu turcii, fara niciun fel de problema.

    Incotro, Ronaldinho?

    Formatia engleza Manchester City este favorita sa-l transfere pe atacantul brazilian Ronaldinho, potrivit declaratiilor de ieri ale presedintelui gruparii catalane, Joan Laporta. Ronaldinho si reprezentantul sau erau asteptati luni, la Barcelona, pentru a discuta despre viitorul fotbalistului, dupa ce AC Milan si Manchester City au prezentat oferte. Presa spaniola a scris ca gruparea engleza este dispusa sa ofere aproape 30 de milioane de euro pentru transfer, iar lui Ronaldinho unul dintre cele mai bune salarii din fotbalul european, la care se adauga mai multe bonusuri. "Exista doua propuneri interesante, iar acum sunt mai aproape de cea dinspre Manchester City. Speram sa putem rezolva problema in cursul acestei saptamini", a spus Laporta unui post de radio din Catalunya.  Vicepresedintele lui AC Milan, Adriano Galliani, a plecat spre Barcelona pentru a negocia transferul atacantului brazilian.

    Cheta pentru Drogba

    Suporterii echipei franceze Olympique Marseille au creat un site unde doritorii pot dona sume de bani, pentru a incerca sa il transfere pe ivorianul Didier Drgba, iar pina luni fanii au reusit sa stringa circa 1,5 milioane de euro. Fanii echipei franceze au strins cei 1,5 milioane de euro si mai au nevoie, in opinia lor, de bani pina la valoarea de 28 de milioane de euro, cit ar valora jucatorul lui Chelsea, Didier Drogba. "Drogbatonul" ( www.didier-revient.com ) a stirnit si interesul presedintelui clubului Olympique Marseille, Pape Diouf, care a spus ca este "uimit si amuzat" de incercarea fanilor, iar aceasta actiune poate arata "ce poate face pasiunea dintr-un suporter". Conducatorul clubului afirma ca ar mai trebui sa se stringa bani si dupa ce s-ar perfecta transferul, el precizind: "Stiu eu ce salariu are Drogba la Chelsea".

    50 de ore fara pauza

    Clubul spaniol de fotbal San Cristobal de Terrassa, care a sarbatorit recent 50 de ani la infiintare, a organizat un meci cu o durata de 50 de ore fara pauza, dorind astfel sa stabileasca un nou record in domeniu, care sa fie omologat de Cartea Recordurilor. Startul intilnirii s-a dat vineri, la ora locala 12:00, si s-a terminat simbata dimineata, la ora 2:00, iar la partida au luat parte 795 de barbati si 83 de femei, care au format 40 de echipe. Cel mai tinar participant la eveniment a fost un copil in virsta de 6 ani, iar cel mai virstnic, un barbat de 67 de ani. Meciul, care a fost condus de 7 arbitri, a fost cistigat de echipa imbracata in alb, care a invins formatia in albastru, scor 240-207.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri