Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Sase, vine Toja!

    Presedintele echipei Steaua, Valeriu Argaseala, a declarat, ieri, ca mijlocasul columbian Juan Carlos Toja va sosi vineri in Romania si va semna un contract valabil pe patru sezoane cu gruparea din Ghencea. "Am ajuns la un acord cu FC Dallas, iar Toja va sosi vineri in tara si va semna un angajament valabil pe patru ani cu Steaua. Suma de transfer nu pot s-o dezvalui, dar este pina intr-un milion de euro", a spus Valeriu Argaseala. Juan Carlos Toja (23 de ani) activeaza la FC Dallas din februarie 2007, cind a fost achizitionat de la River Plate. Columbianul a evoluat in 31 de meciuri pentru formatia americana, reusind sa puncteze de 7 ori.

    Intre Dinamo si PAOK

    Dinamo este interesata de serviciile fundasului Laszlo Sepsi de la Benfica Lisabona si negociaza cu formatia lusitana imprumutul acestuia. Internationalul de tineret a fost anuntat marti de antrenorul Quique Sanchez Flores ca nu mai face parte din lotul Benficai pentru noul sezon, alaturi de Zoro, Nelson Oliveira si Bruno Costa. Conducerea lui Benfica a anuntat ca este dispusa sa se desparta de Sepsi doar sub forma de imprumut. Antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, a recunoscut interesul pentru Sepsi, afirmind ca si-l doreste in lot. Presa portugheza a anuntat marti ca Lazslo Sepsi este foarte aproape de un imprumut la echipa greaca PAOK Salonic, unde ar urma sa fie pregatit de antrenorul care l-a cerut la Benfica, Fernando Santos.

    Ucis de septicemie

    Rugbistul Tiberiu Apostol, de la CSM U Remin Baia Mare, a murit, duminica, in Spania, la virsta 25 de ani, medicii de la un spital din Barcelona afirmind ca decesul a survenit din cauza unei septicemii. Tiberiu Apostol se afla la Barcelona, in vizita la prietena sa, alaturi de care si-a serbat ziua de nastere in 22 iulie, cind a implinit 25 de ani. Dupa doar doua zile, a ajuns la spitalul de urgenta, din cauza unor dureri la spate, dar a decedat pe masa de operatie, in noaptea de simbata spre duminica, autopsia ulterioara relevind o septicemie, conform anuntului clubului baimarean. Tiberiu Apostol s-a transferat la CSM U Remin Baia Mare, in 2001, de la Pascani, participind si la citeva trialuri la loturile nationale de juniori si seniori. Jucatorul va fi inmormintat la Pascani, data urmind a fi stabilita dupa aducerea corpului sau in tara.

     Ghioane a invins in Irlanda

    Echipa ucraineana Dinamo Kiev, la care Tiberiu Ghioane a jucat pina in minutul 80, a invins, marti seara, in deplasare, scor 2-1, formatia irlandeza Drogheda United, in prima mansa a turului II preliminar din Liga Campionilor. Golurile kievenilor au fost marcate de Mihalik ('23) si Aliev ('86), iar pentru irlandezi a inscris Hughes ('47). In celelalte doua partide disputate marti, s-au inregistrat rezultatele: Inter Baku - Partizan Belgrad 1-1; Brann Berger - Ventspils (Lituania) 1-0. Celelalte 11 partide din aceasta faza a competitiei s-au disputat aseara. Meciurile retur vor avea loc la 5 si 6 august.

    Progresul joaca cu Fiorentina

    Progresul Bucuresti va disputa un meci amical in compania echipei lui Adrian Mutu, Fiorentina, la 6 august, la Coverciano, conform unui comunicat de presa. "In primul rind, am acceptat sa joc doua meciuri tari, cu Fiorentina si cu Panionios, pentru ca numai asa putem prinde experienta. Degeaba veneam aici sa jucam cu ospatari si sa-i batem cu 17-0, pentru ca ulterior sa constatam ca nu ne folosesc la nimic astfel de intilniri. Prefer sa pierd cu Fiorentina, pentru ca stiu ca acesta este un test adevarat", a spus Marius Sumudica, antrenorul bancarilor.Meciul cu Fiorentina va fi penultimul test pe care formatia din Parcul cu Platani il va sustine in turneul pe care il efectueaza in Italia, urmind ca la 7 august sa intilneasca echipa greaca Panionios. La 10 august, Progresul isi va prezenta lotul pentru noul sezon al ligii secunde intr-un meci cu o alta echipa din Seria A, Catania Calcio, care este antrenata de Walter Zenga si unde evolueaza fostul stelist Nicolae Dica.

    Transfer ratat

    Managerul gruparii Unirea Urziceni, Mihai Stoica, a declarat,ieri, ca gruparea ialomiteana a renuntat la jucatorul argentinian Lucas Landa, care fusese imprumutat in urma cu o luna de la formatia Gimnasia la Plata. Cotidianele Diaro el Dia si Ole au anuntat, in editiile de miercuri, ca AFC Urziceni nu a fost de acord sa plateasca suma de 110.000 dolari pentru imprumutul jucatorului Lucas Landa in conturile a doua societati financiare, dar nici cel al Federatiei de Fotbal din Argentina. Potrivit acelorasi surse, oficialii clubului ialomitean ar fi motivat ca banii nu vor fi virati decit in contul clubului Gimnasia, din cauza controalelor organismelor financiare romanesti.  "Pe acest subiect nu am de facut nici un comentariu, insa ce va pot spune este ca jucatorul a parasit Romania si s-a intors la clubul sau", a spus Mihai Stoica.

    De la plaja, la Farul

    Presedintele Comisiei de fotbal pe plaja din cadru FRF, Viorel Stoica, va indeplini functia de director sportiv al FC Farul. "Este adevarat, sintem in discutii de ceva timp pentru cooptarea domnului Stoica in echipa noastra, iar acum venirea dumnealui la Farul este doar o chestiune de timp", a declarat, presedintele CA al constantenilor, Gheorghe Bosinceanu, care a mai precizat ca Stoica isi va prelua functia in cel mult doua saptamini, dupa ce isi va rezolva anumite probleme personale.Lui Stoica i s-a propus initial sa devina presedinte, dupa plecarea lui Constantin Gache, dar a refuzat din motive de sanatate.

    Milan a cistigat trofeul Tim

    AC Milan s-a impus in triunghiularul la care au mai participat Internazionale Milano si Juventus Torino, dupa ce a cistigat ambele meciuri la lovituri de departajare. Echipa antrenata de Carlo Ancelotti a remizat, scor 2-2, cu formatia torineza, in primul meci al turneului, insa s-a impus la loviturile de departajare cu scorul de 4-2. In cea de-a doua pardida, Millan a trecut de Inter, tot la lovituri de departajare, scor, 4-3, dupa ce la finalul timpului regulamentar scorul era 0-0. A treia intilnire a fost cistigata de Juventus, care a invins pe Inter Milano, scor 1-0. Partidele s-au disputat la Torino, in cadrul Trofeului Tim, care este organizat anual, incepind din 2001, iar durata fiecarei intilniri este de 45 de minute. AC Milan a triumfat pentru a treia oara in aceasta competitie, precedentele victorii consemnindu-se in 2001 si 2006.  Capitanul Romaniei, Cristian Chivu, nu a evoluat pentru Inter Milano, deoarece este in perioada de recuperare dupa operatia suferita la umar.

    Van der Vaart la Real Madrid

    Formatia Real Madrid a ajuns la un acord cu gruparea germana Hamburg, in urma caruia internationalul olandez Rafael Van der Vaart va ajunge la campioana Spaniei pentru 10 milioane de euro. Potrivit publicatiei iberice, mijlocasul batav va semna cu madrilenii un contract valabil pe cinci sezoane si va fi prezentat oficial la inceputul saptaminii viitoare. Van der Vaart a negat, in urma cu doua saptamini, ca ar fi in tratative cu Real Madrid si a mentionat ca isi doreste sa mai continue un an in Bundesliga. Fostul jucator al lui Ajax Amsterdam evolueaza la Hamburg din 2005 si are contract cu formatia germana pina in 2010. De serviciile lui Van der Vaart s-au mai interesat Tottenham, Valencia, Chelsea, dar si rivala lui Real, Atletico Madrid, care a oferit 15 de milioane de euro pentru a-l achizitiona.

    Decizie obligatorie

    Judecatorul unic din cadrul Comisiei pentru Statutul Jucatorilor a FIFA, Slim Aloulou, a hotarit, miercuri, ca echipele de club sint obligate sa-si lase fotbalistii sub 23 de ani sa participe la Olimpiada de la Beijing. Aloulou a decis ca echipele au obligatia de a-i lasa pe fotbalisti sa participe la turneul olimpic, acesta precizind ca Jocurile Olimpice reprezinta o oportunitate unica pentru toti sportivii si ca ar fi nejustificat ca jucatorii sub 23 de ani sa fie impiedicati sa ia parte la competitie. Slim Aloulou a luat in considerare decizia data de Comitetul de Urgenta FIFA, care a reamintit ca, in 1988, forul mondial a stabilit ca toti jucatorii de pina in 23 de ani au dreptul sa ia parte la Olimpiada. Comitetul de Urgenta FIFA a reamintit ca acelasi principiu a fost confirmat la Congresul FIFA din 2006.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri