Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Campioana-surpriza din Iasi

    In ziua a doua a Campionatelor Nationale de fitness de la Rimnicu Vilcea, ieseanca de 22 de ani, Simona Ursache, a reusit sa cistige titlul national la categoria ^1,63 m, invingind-o pe campioana ultimilor ani, Ana Maria Zvinca (Farul Constanta) si Lenuta Slabu (CSU Oradea). Simona se pregateste de trei anila clubul CFR, cu campionul mondial Petru Ciorba, dupa ce a practicat, inca de la virsta de sase ani, gimnastica. Tinara sportiva este acum profesoara de educatie fizica, dupa ce a absolvit facultatea din Copou. "La virsta ei, Simona are tot viitorul in fata", a comentat antrenorul Petru Ciorba: "Eu mi-am facut treaba, nu m-am uitat nici in stinga si nici in dreapta, iar la final am luat medalia de aur, intr-un concurs cu adversare extrem de puternice. Realizind apoi acest fapt, mi-au dat lacrimile!", a spus, emotionata, Simona.

    Doua medalii de aur la canotaj

    Delegatia Romaniei a obtinut, simbata, doua medalii de aur la Campionatele Europene de Canotaj, care se desfasoara in Grecia, la Marathon. Echipajul de dublu format din campioanele olimpice Georgeta Damian si Viorica Susanu Andrunache a cucerit medaliile de aur in proba de doua rame. Pe podium s-au mai clasat echipa Rusiei, formata din Vera Pocitaeva si Alevtina Podviazkina, si Belarus, gratie evolutiei sportivelor Volha Sciarbacenia si Tatiana Kuhta. 

    Cea de-a doua medalie de aur a fost obtinut de echipajul feminin de 8^1, format din sportivele Constanta Burcica, Ana Maria Apachitei, Rodica Florea, Enikö Barabas, Camelia Lupascu, Ioana Papuc, Simina Strimbeschi, Doina Ignat si Teodora Stoica. Romania, care si-a luat astfel revansa dupa ce la Olimpiada s-a clasat pe locul III, a devansat in aceasta finala echipajele Marii Britanii si Belarusului.

    Tricolorii sub lupa

    Astazi se va desfasura, la Casa Fotbalului, o noua sedinta a Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, in care pe ordinea de zi figureaza si analiza participarii echipei nationale la EURO 2008. Analiza se afla la punctul 6 pe ordinea de zi, fiind urmata de un raport privind evaluarea activitatii medicale pentru si la turneul final al EURO 2008. Pe linga alocutiunea presedintelui FRF, apelul nominal al membrilor, Comitetului Executiv al FRF va efectua completarea si modificarea Regulamentului Disciplinar al FRF si a Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF). De asemenea, va avea loc validarea deciziilor Comitetului de Urgenta al FRF, adoptate de la ultima sedinta a Comitetului Executiv.

    Culio, printre asii Ligii Campionilor

    Atacantul argentinian al echipei CFR Cluj, Juan Emanuel Culio, a fost inclus in topul celor mai buni jucatori ai prime etape a Ligii Campionilor la fotbal, in urma sondajului realizat in rindul cititorilor publicatiilor sportive "Marca" si "Gazzetta dello Sport". Prima editie a anchetei "Champions Numero Uno", realizata de cele doua prestigioase ziare de sport din Spania si Italia, a fost cistigata de italianul Alessandro Del Piero, capitanul echipei Juventus Torino, care a primit 26.437 de voturi, urmat de argentinianul Sergio Agüero (Atletico Madrid) - 18.883 si suedezul Zlantan Ibrahimovic (Inter Milano) - 17.495 voturi. Culio, autorul ambelor goluri ale lui CFR Cluj in partida cistigata pe terenul formatiei AS Roma (2-1), s-a clasat pe pozitia a patra, cu 17.286 voturi, fiind urmat la mare distanta de capitanul lui FC Liverpool, englezul Steven Gerrard, cu 9.935 voturi.

    Nou selectioner la volei

    Presedintele Federatiei Romane de Volei, Gheorghe Visan, a declarat ca tehnicianul echipei VfB Friedrichshafen, Stelian Moculescu, a acceptat functia de antrenor al reprezentativei masculine de volei a Romaniei. Stelian Moculescu va avea un contract pe patru ani, iar obiectivul acestuia va fi calificarea la campionatele europene si mondiale. Stelian Moculescu a devenit un antrenor de succes in Germania, unde a reusit sa cistige 14 titluri de campion si 15 Cupe ale Germaniei, iar in editia 2006/2007 a cucerit Liga Campionilor cu echipa germana VfB Friedrichshafen. Moculescu va antrena in paralel nationala Romaniei si echipa VfB Friedrichshafen.

      

    Victorie in Albania

    Echipa masculina de baschet a Romaniei a invins formatia Albaniei, la Tirana, cu scorul de 80-66, simbata seara, in preliminariile Campionatului European, Divizia B. Cele mai multe puncte au fost marcate de Catalin Burlacu (15), urmat de Virgil Stanescu si Paul Helcioiu (14 p). Intr-un alt meci, Belarus a invins Cipru cu scorul de 81-80, in deplasare.  In clasamentul Grupei B, pe primul loc se afla Belarus, 8 puncte, urmata de Romania, 6 p, Elvetia, 6 p, Cipru, 5 p, Albania, 5 p.

    Rugbistii, invinsi in Samoa

    Echipa de rugby a Samoa a invins Romania cu scorul de 40-21, intr-un meci de pregatire disputat duminica la Apia (Samoa). Echipa Romaniei, care efectueaza un turneu de pregatire in emisfera sudica, va sustine ultimul meci din turneu cu selectionata Fiji pe 27 septembrie. In meciurile anterioare, Romania a intilnit echipele neo-zeelandeze Marist (35-7), Auckland Development (16-25) si Waikato (12-14).

    Dezastru la Bayern

    Adversara Stelei din Grupa F a Ligii Campionilor, Bayern München, a pierdut, simbata, pe teren propriu, in fata lui Werder Bremen, scor 2-5, intr-un meci din etapa a V-a a campionatului Germaniei, dupa ce oaspetii au condus cu 5-0, prin golurile marcate de Rosenberg 2, Naldo, Ozil si Pizarro, Bayern reducind din handicap prin fostul jucator de la Werder, Tim Borowski. Alte rezultate din etapa a V-a: Schalke - Eintracht 1-0; Energie - Bochum 1-1; Arminia - Köln 2-0; Mönchengladbach - Hertha 0-1; Leverkusen - Hannover 4-0.

      

    "Sa n-aud de ABBA!"

    Managerul lui Sunderland, Roy Keane, a declarat, ca una dintre primele sale decizii luate dupa ce a fost numit antrenor a fost aceea de a interzice elevilor sai sa asculte in vestiar muzica formatiei suedeze ABBA, pe care o considera "pentru pierzatori". "La scurt timp dupa ce am preluat clubul, am avut o deplasare la Ipswich. Am pierdut, scor 1-3, dar am descoperit lucruri noi despre jucatorii mei. Jur ca ascultau ABBA inainte de meci la vestiare. Cred ca era vorba de melodia «Dancing Queen». Doi dintre ei chiar dansau intr-un colt. Jucatorii de la Ipswich stateau in usa vestiarului si se gindeau ca au o oportunitate mare sa ne invinga. tin minte ca mi-am zis ca nu este in regula ceva, dar nu aveam un lider in acel moment care sa spuna: «Noi nu ascultam mizeria asta». Maseurul alesese muzica", a spus tehnicianul irlandez. Sunderland, care evolua pe atunci in liga secunda, a fost invinsa in acea partida de Ipswich, cu scorul de 3-1. 


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri