Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Dinamo a scapat ieftin

    Comisia de Disciplina a UEFA a decis, ieri, sa amendeze clubul Dinamo cu 20.000 de franci elvetieni (12.000 de euro), din cauza incidentelor provocate de fanii dinamovisti la meciul cu NEC Nijmegen, dupa cum a declarat, directorul executiv al clubului Dinamo, Petre Buduru. "Am luat amenda 20.000 de franci si am primit un ultim avertisment din partea Comisiei de Disciplina a UEFA. Acest avertisment nu se refera la excluderea echipei din cupele europene, pentru acest lucru trebuie sa se intimple fapte mult mai grave. Urmatoarea pedeapsa ar putea fi organizarea jocurilor fara spectatori sau suspendarea terenului. Sa dea Dumnezeu sa nu se mai intimple incidente, nici macar de genul celor care au fost in Olanda. Dinamo nu va face apel", a declarat Petre Buduru, care a adaugat ca Dinamo nu a primit inca o instiintare oficiala din partea UEFA.

    Euro cu 24 de echipe

    Fosta glorie a fotbalului german Franz Beckenbauer, membru in Comitetul Executiv al FIFA, a afirmat, ieri, dupa ce a asistat la sedinta Comitetului Executiv al UEFA, ca s-a ajuns la un acord ca din 2016 la Campionatul European sa participe 24 de echipe, nu 16 ca pana in prezent. Franz Beckenbauer a spus ca UEFA a luat aceasta decizie, dar ea va fi oficializata astazi. Reprezentantii forului european au precizat ca subiectul va fi abordat in cursul sedintei de astazi si trebuie sa fie aprobat prin vot de cei 13 membri ai Comitetului Executiv. Potrivit agendei Comitetului Executiv al UEFA, intrunit in aceste zile la Bordeaux, la aceasta sedinta vor fi discutate probleme legate de viitorul format al Campionatului European de fotbal, despre organizarea EURO 2012 sau modificari in privinta organizarii cupelor europene.

     

     

    Schimbare la virf in gimnastica masculina

    Nicusor Pascu a fost numit, ieri, in functia de antrenor al lotului masculina de gimnastica al Romaniei, el inlocuindu-l astfel pe Dan Grecu, care se va ocupa de intreaga activitatea a acestei ramuri sportive, a declarat, presedintele FRG, Adrian Stoica. Din colectivul lui Nicusor Pascu vor mai face parte antrenorii Ioan Suciu, Vasile Vug si Stefan Gal. De asemenea, la lotul masculin de gimnastica vor veni incepind cu 1 octombrie doi juniori care au participat la Campionatele Europene din 2008, in vederea intaririi echipei. Dan Grecu a fost numit antrenor al lotului masculin de gimnastica in 1984.

      

    Piturca, la DNA in cazul "Valiza"

    Selectionerul Victor Piturca s-a prezentat, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), fiind citat in dosarul "valiza" in care este cercetat Gigi Becali. Piturca nu a facut declaratii la intrarea in sediul directiei. In acest dosar, in 7 mai, in ziua etapei a XXXIV-a, ultima a Ligii I, Directia Nationala Anticoruptie DNA a convocat pentru audieri, la Cluj, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani proveniti de la Gigi Becali, care se presupune ca urmau sa ajunga la jucatorii Universitatii Cluj, daca acestia ar fi obtinut cel putin un scor egal in meciul cu echipa clujeana CFR, iar Steaua ar fi devenit astfel campioana.

    UE nu vrea regula 6^5

    Comisarul european pentru sport, Jan Figel, a afirmat ca autoritatile europene se opun limitarii numarului de jucatori straini la echipe, modificare pe care o sustine presedintele FIFA, Sepp Blatter. Oficialul european i-a spus lui Blatter la inceputul acestui an ca limitarea numarului de straini in echipe incalca legile din Uniunea Europeana, pentru ca fiecare persoana are dreptul de a munci liber oriunde vrea, indiferent de tara. Reprezentantii FIFA s-au intilnit cu mai multi politicieni europeni si membri ai Parlamentului European in ultimele luni pentru a le prezenta regula "6^5". "Sepp Blatter a avut mai multe vizite la Parlament, dar mesajul este clar, regula 6^5 nu este compatibila cu legile din UE", a spus comisarul european pentru sport Jan Figel. Orice asociatie fotbalistica europeana care va adopta regula "6^5" risca sa fie sanctionata de Curtea Europeana de Justitie, a explicat acesta.

      

    Hagi, ambasador UNICEF

    Fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi va fi numit Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania in cadrul unei conferinte de presa, el fiind a doua personalitate care va avea aceasta calitate, dupa ce Andreea Marin-Banica a fost numita in 2006, se arata intr-un comunicat remis agentiei NewsIn. Andreea Marin-Banica si Gheogrhe Hagi sint ambasadori nationali, in timp ce la nivel international Romania nu are inca niciun reprezentant. Printre numele ambasadorilor internationali apar celebritati precum Roger Federer, David Backham, Ricky Martin sau Shakira.

    Controale la inima, in direct

    FIFA a anuntat miercuri ca doreste sa continue programul prin care toti fotbalistii sint obligati sa efectueze controale cardiologice inaintea si pe parcursul tuturor turneelor internationale, incluzind competitiile destinate juniorilor. "Sint recunoscator pentru ce a facut FIFA. In aceste cazuri problema este ca acesti sportivi de top inceteaza din viata chiar in timpul transmisiunilor in direct. Unii sportivi reprezinta un model pentru multi oameni si au datoria sa se ingrijeasca si mai atent de sanatatea lor", a afirmat doctorul Erik Meijboom. Forul mondial a luat aceasta decizie dupa ce patru jucatori au murit in sezonul trecut din cauza problemelor pe care le-au avut la inima. Aceste teste au fost introduse pentru prima oara cu ocazia Campionatului Mondial din 2006, gazduit de Germania, si vor continua sa fie efectuate la toate turneele internationale, chiar si in cazul celor destinate femeilor si juniorilor.

      

    Meci caritabil in Albania

    Gruparea italiana AC Milan a acceptat invitatia venita din partea UNICEF si va juca la data de 14 octombrie impotriva formatiei albaneze FK Tirana un meci amical care are ca scop stringerea de fonduri pentru "promovarea culturii" in rindul tinerilor albanezi. Organizatorii acestui eveniment spera sa colecteze o parte din banii necesari pentru un proiect care vizeaza deschiderea a 850 de biblioteci in scolile din Albania. AC Milan a invins duminica pe Lazio, scor 4-1, si a obtinut astfel prima victorie in actuala stagiune din Serie A, in timp ce FK Tirana este lider in campionatul Albaniei dupa primele patru etape.

    Fotbalist torturat din gelozie

    Un jucator de fotbal brazilian, Thiago Jotta da Silva, a decedat intr-un spital din Rio de Janeiro, la sase zile dupa ce a fost torturat de un grup de barbati pusi sa faca acest lucru de fosta sa prietena. "Inainte sa moara, din cauza ranilor pe care le avea, fundasul clubului din Liga a II-a braziliana Estacio de Sa a povestit politiei ca a adormit dupa ce a fost la prietena lui, Alyne Padula, si au discutat despre un eventual sfirsit al relatiei lor. Fostul jucator al clubului Vasco da Gama, in virsta de 25 de ani, a fost dus apoi pe un teren de fotbal unde a fost torturat de trei barbati, printre care si un cadru militar care era prieten cu matusa prietenei sale. Mai mult, cei trei l-au impuscat de trei ori pe fotbalist, atunci cind acesta a vrut sa fuga", arata AFP. Fosta prietena a fotbalistului, dar si matusa acesteia, Marcia Padula, sint principalele suspecte in uciderea jucatorului si au fost arestate de politia braziliana.

    Nu-l lasa pe Nakamura

    Mijlocasul Shunsuke Nakamura a fost convocat la echipa nationala a Japoniei pentru doua partide care vor avea loc luna viitoare, dar echipa sa de club, Celtic, nu vrea ca jucatorul sa evolueze la prima reprezentativa. Selectionerul Takeshi Okada vrea sa-l foloseasca pe jucatorul in virsta de 30 de ani in meciul amical cu Emiratele Arabe Unite, din 9 octombrie, si in partida cu Uzbekistan, din 15 octombrie, in preliminariile Campionatului Mondial din 2010. Partida Japoniei cu Uzbekistan are loc cu sase zile inainte de meciul echipei Celtic impotriva formatiei Manchester United, din Grupa E a Ligii Campionilor, iar oficialii alb-verzilor nu sint de acord ca fotbalistul sa dea curs convocarii. Nakamura, care este aproape de o revenire la formatia Yokohama F-Marinos, a avut mai multe probleme din cauza convocarilor la echipa nationala.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri