Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Full handball la TV

    Echipele romanesti de handbal masculin joaca astazi meciuri importante pentru calificarea in Cupele Europene. In Liga Campionilor, Steaua are nevoie doar sa nu piarda in deplasarea din Rusia, pentru a se califica in grupele principale. Meciul Stelei cu Cehovskie Medvedi va avea loc miine, de la ora 11:00 si va fi transmis de Sport.ro. In Cupa Cupelor, HCM Constanta isi va apara astazi in Portugalia avansul de trei goluri (21-18) in fata echipei ABC Braga pentru a se califica in optimi, iar in Cupa Challenge, UCM  Resita intilneste in Croatia echipa Karlovac, fata de care are un avantaj de sase goluri. Pentru calificarea in optimile Cupei Challenge lupta si cele doua echipe din Moldova in fata unor formatii din Italia. Astazi de la ora 11:00, Stiinta Bacau - Gammadue Secchia (in tur, 39-33) si miine, de la aceeasi ora, CSU Suceava - Bologna United (26-30), ambele transmise de TVR 3.

      

    Ganea - interzis la Timisoara

    Atacantul Ionel Ganea a fost prezent la antrenamentul de ieri dimineata al echipei FC Timisoara, insa nu i s-a permis sa se pregateasca alaturi de elevii lui Dusan Uhrin, deoarece conducerea clubului i-a reziliat contractul. "Conform contractului pe care il am cu clubul m-am prezentat la antrenament si am cerut sa mi se puna la dispozitie un program de pregatire. Nu am fost instiintat pe cale oficiala ca nu am voie sa ma antrenez. Mi s-a refuzat  acest lucru si mi s-a spus ca mi s-a reziliat contractul unilateral de catre conducerea clubului FC Timisoara", a spus Ganea. La rindul sau, tehnicianul Dusan Uhrin a afirmat ca are dreptul sa nu il primeasca pe Ganea la antrenamentele echipei din moment ce clubul i-a reziliat contractul: "Clubul i-a reziliat contractul asa ca nu vad de ce nu i-as interzice si eu sa se antreneze cu echipa. Nu am cum sa-l primesc la antrenamente".

      

    Spadacio, saminta de scandal

    Echipa braziliana Uniao Sao Joao a trimis o instiintare catre FIFA prin care anunta ca va da in judecata formatia portugheza Nacional in legatura cu transferul jucatorului Juliano Spadacio, care in prezent evolueaza la Rapid. Oficialii echipei braziliene considera ca nu au fost tratati cu respect de catre omologii lor portughezi, pe care nu au reusit sa-i contacteze in legatura cu anumite clauze din contract. Brazilienii au spus ca aceasta este singura metoda prin care se poate rezolva problema dintre cele doua cluburi, desi este pentru prima data cind echipa apeleaza la justitie. "Este pacat ca trebuie sa avem o astfel de atitudine, dar acum conducerea lui Nacional trebuie sa simta consecintele", a declarat presedintele gruparii, Jos Mario Pavan, care a cerut o transparenta mai mare in negocieri pentru a respecta legislatia.

      

    Liceencele au invins in Israel

    Echipa feminina de baschet CSS LMK Sf. Gheorghe a invins ieri, in deplasare, formatia israeliana Bnot Hasharon cu scorul de 91-81, in grupa B a FIBA EuroCup, informeaza site-ul oficial al competitiei. In urma acestui meci, LMK Sf Gheorghe ocupa locul II in grupa B, la egalitate cu liderul Dinamo Kursk, dar si cu ocupanta locului II, Charlles-Les-Eaux Bascket. Toate cele trei formatii au cite opt puncte

    Roddick l-a demis pe Connors

    Tenismanul american Andy Roddick si-a angajat un nou antrenor in persoana compatriotului sau Larry Stefanki, a anuntat jucatorul pe site-ul sau. Roddick, care se afla pe locul VIII in ierarhia ATP, a fost pregatit ultima oara de Jimmy Connors. Stefanki i-a mai antrenat in trecut pe John McEnroe, Marcelo Rios, Evgheni Kafelnikov, Tim Henman si Fernando Gonzalez. El i-a condus pe Rios si Kafelnikov pina pe primul loc in clasamentul mondial.

    Rivaldo si-a prelungit contractul

    Fostul international brazilian Rivaldo, care in luna august s-a transferat la campiona Uzbekistanului, Buniodkor, a semnat un nou angajament cu actuala sa formatie care va expira in decembrie 2011, data la care fotbalistul va avea 39 de ani. Buniodkor, care pina in urma cu aproximativ trei luni s-a numit FC Kuruvci, este antrenata de tehnicianul brazilian Zico. Rivaldo (36 de ani), campion mondial in 2002 cu nationala tarii sale, a evoluat in cariera sa la cluburi precum Palmeiras, Deportivo la Coruña, Barcelona, AC Milan sau Olympiakos. In luna august, acesta a anuntat ca va pleca de la AEK Atena pentru a juca la Buniodkor, formatie cu care a semnat un contract valabil pe un an si care se pare ca il plateste cu cinci milioane de euro pe sezon.

    Bajevic a revenit la Atena

    Sirbul Dusan Bajevic va fi numit oficial  in functia de antrenor principal al formatiei grecesti AEK Atena, fiind pentru a treia oara cind va conduce gruparea din prima liga. AEK a anuntat ca Bajevic a fost prezent joi seara la unul dintre antrenamentele echipei, dar nu a dat detalii despre contractul antrenorului in virsta de 59 de ani. Fostul antrenor al gruparii, Giorgos Donis, a parasit pe AEK Atena luni, la sase luni dupa ce a fost numit in functie, iar echipa se afla in acest moment pe locul V in campionat, cu opt puncte mai putin decit liderul Olympiakos. Bajevic a mai pregatit pe AEK din 1988 pina in 1996, reusind sa cistige patru titluri si o Cupa a Greciei, dar a fost criticat de suporteri dupa ce a semnat cu rivala Olympiakos. Sirbul a mai fost in functia de antrenor si intre 2002 si 2004, dar nu a cistigat nici un trofeu.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri