Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Poli a ramas fara doctor

    Medicul clubului Politehnica Iasi, Marius Pralea, a anuntat conducerea executiva ca isi va inceta activitatea de la data de 1 ianuarie 2009, iar oficialii moldoveni incearca sa ii gaseasca un inlocuitor prin mica publicitate. "Nu imi dau demisia, dar voi gasi o alta metoda de a pleca de la club. Motivele sint strict personale si nu este vorba de un conflict cu oficialii gruparii. Am lucrat bine cu cei de aici si plec cu regret", a spus Marius Pralea pentru NewsIn. Conducerea clubului iesean a inceput deja cautarile pentru a-i gasi un inlocuitor lui Pralea si a dat anunturi in ziarele locale, la rubrica de mica publicitate, cei interesati fiind nevoiti sa ia legatura cu gruparea moldoveana.

    Sperantele au invins Steaua

    Reprezentativa divizionara a Romaniei a trecut, vineri,de echipa Steaua, scor 4-1, intr-o partida amicala in care a jucat 40 de minute si antrenorul ros-albastrilor Dorinel Munteanu, care s-a remarcat prin pasele sale de exceptie. Golurile au fost marcte de brazilianul Arthuro (‘31) pentru Steaua, respectiv Gigel Bucur (‘48, ‘52, ‘75) si Bicfalvi (‘65) pentru selectionata divizionara. In minutul 2 al partidei, Pantelis Kapetanos a acuzat usoare probleme medicale, tehnicianul Dorinel Munteanu nu a dorit sa forteze o accidentare mai grava a atacantului, astfel incit l-a inlocuit cu Arthuro.

      

    Chivu a reinceput antrenamentele

    Capitanul nationalei Romaniei, Cristian Chivu, s-a pregatit sub comanda lui José Mourinho pentru prima data dupa accidentarea pe care a suferit-o in luna noiembrie la ligamentul colateral inter al genunchiului sting. Presa italiana noteaza ca fundasul gruparii milaneze se afla in ultima faza a programului de recuperare pe care l-a inceput in urma cu o luna. Chivu s-a accidenat in partida pe care Inter a disputat-o la data de 1 noiembrie in deplasare, cu Reggina, contind pentru etapa a X-a din Serie A. Atunci, internationalul roman a evoluat titular si a fost inlocuit in minutul 75 deoarece a acuzat dureri la genunchiul sting.

    Bondavali, la lotul olimpic

    Grigore Bondavali a fost numit antrenor coordonator al lotului olimpic de box, cu prilejul sedintei de joi a Biroului federal. Grigore Bondavali este unul dintre cei mai experimentati antrenori de box, care a condus lotul national si a fost secundul lui Francisc Vastag, Valentin Vrinceanu si Relu Auras. Bondavali ii va avea secunzi pe Claudiu Risco si Nicolae Aliuta sau Cristian Balan.
    Bondavali a fost ultima oara antrenorul lotului de tineret, care la CM din Mexic de la sfirsitul lunii octombrie a cucerit trei medalii, una de argint si doua de bronz. in lotul olimpic vor fi inclusi boxeri tineri, de perspectiva, in vederea participarii la JO 2012 de la Londra. Ultimul antrenor al lotului national, inainte de a se desfiinta dupa incidentul de la Chicago la CM 2007, a fost Relu Auras.

     

    Examen de italiana

    Miine, de la ora 13,00, pe Stadionul ''Arcul de Triumf'', Stejarii Bucuresti vor intilni echipa italiana Petrarca Padova, in etapa a treia a Cupei Challenge la rugby, grupa a treia. Selectionata noastra se confrunta cu o serie de indisponibilitati, care fac ca pentru meciul de duminica sa nu fie decit 22 de jucatori apti. Dan Dumbrava si Daniel Carpo au devenit si ei incerti, dupa lovituri primite la antrenamente. Pe rind s-au accidentat Dimofte, Fercu, Zebega, Ursache, Popirlan, Sirbe, Petreanu, Iulian Andrei si Alexandru Grigore si au parasit cantonamentul de la Snagov. Stejarii au fost invinsi pe teren propriu de Bourgoin (10-21), in prima etapa, iar apoi de Worcester Warriors (17-53).

    Nou antrenor la Unic

    Constantin Chitigoi a fost numit, ieri, in functia de antrenor principal al echipei de volei feminin Unic Piatra Neamt, iar tehnicianul a semnat un contract valabil pina la finalul acestui sezon, cu posibilitate de prelungire pe inca doi ani. "Domnul Constantin Chitigoi este noul tehnician al echipei, iar el va incerca sa aduca o noua fata acestei grupari, si totodata o va ajuta sa isi indeplineasca obiectivele. Astept, ca impreuna cu el, echipa sa recupereze punctele importante pierdute pe teren propriu si sa ne calificam in faza urmatoare a Cupei Challenge", a declarat presedintele clubului Vasile Ouatu. Pina acum, de pregatirea echipei s-au ocupat Aurel Cazacu si Mihael Voivod, iar ei au ramas in cadrul staff-ului tehnic, fiind numiti antrenori secunzi. Noul tehnician va debuta simbata, in campionat, impotriva echipei Stiinta Bacau. Va urma apoi o deplasare in Franta, acolo unde Unic va juca, in Cupa Challenge, cu USS Albi, la data de 9 decembrie.

    Badea pune probleme Stelei

    Presedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a declarat, la Sport.ro ca atacantul Valentin Badea a gresit ca nu a anuntat clubul din Bulevardul Ghencea inainte de a rupe contractul cu Panseraikos."Vali Badea a facut o greseala. Spune ca vrea sa se intoarca in Romania, fara sa intrebe care sint clauzele lui contractuale. A cazut probabil de comun acord sa inceteze contractul cu Panseraikos. Nu e obligatoriu sa revina in curtea Stelei. inainte sa faca pasul asta, trebuia sa anunte si Steaua. Vali Badea a fost imprumutat acolo, am luat bani pentru asta. Nu se pune problema sa inapoiem banii. El probabil le-a spus ca nu vrea sa mai stea acolo, ca nu s-a adaptat. Trebuia sa discute cu noi inainte, sa putem pregati revenirea lui intr-un anumit fel", a spus Argaseala.

      

    Trica, oficial in Cipru

    Mijlocasul campioanei CFR Cluj, Eugen Trica, a semnat un contract pe un an si jumatate cu Anorthosis Famagusta, a anuntat formatia ciprota pe site-ul sau oficial.  Eugen Trica (32 de ani) a venit la CFR Cluj in 2007 si a evoluat doua sezoane la formatia ardeleana. Pe parcursul carierei, mijlocasul roman a mai jucat la Universitatea Craiova, Steaua, Litex Loveci, Maccabi Tel Aviv si tSKA Sofia.

    Gazzaev paraseste TSKA

    Tehnicianul rus Valeri Gazzaev a devenit liber de contract dupa ce s-a despartit de TSKA Moscova, grupare pe care a pregatit-o in ultimii patru ani si cu care a cistigat Cupa UEFA in 2005. Gazzaev a bifat ultimul meci in calitate de antrenor al lui TSKA in victoria pe care formatia moscovita a obtinut-o joi in Cupa UEFA pe terenul lui Nancy, scor 4-3. Valery Gazzaev a antrenat pe TSKA in doua rinduri, prima data in perioada 2001-2003, iar apoi intre 2004 si 2008. in cele doua mandate la gruparea moscovita, acesta a cucerit trei titluri nationale si trei cupe ale Rusiei. in 2005, TSKA a invins in finala Cupei UEFA pe Sporting Lisabona si a devenit prima echipa din Rusia care a cucerit un trofeul european dupa destramarea Uniunii Sovietice. Altfel, publicatiile sportive au scris recent ca Valeri Gazzaev ar putea fi din vara succesorul lui Mircea Lucescu, aflat in ultimul an de contract la Sahtar Donetk.

    Suporterul centenar

    Joseph Mirabella, in virsta de 107 ani, a participat joi la sedinta de pregatire a formatiei antrenate de Walter Zenga, Catania, al carei fan sustine ca este inca de la infiintare. Unchiul Pippo, asa cum il striga toti apropiatii, a povestit cum "practica" fotbalul in copilarie: "Pe cind aveam sapte ani jucam descult in piata, dar tatal meu mi-a interzis sa mai fac acest lucru. Am continuat sa joc in secret pentru ca acest sport era pasiunea mea", a declarat Mirabella, care a precizat ca in prezent nu mai merge pe stadioane pentru ca ii este frica de aglomeratie. Cel mai virstnic fan al Cataniei, si probabil din toata Italia, este mereu inconjurat de rude, merge cu ajutorul unui baston si, mai mult, este lucid, in pofida virstei sale de 107 ani. Unchiul Pippo a primit din partea oficialilor clubului sau preferat o caciula de lina care sa-l protejeze de frig si un tricoul original inscriptionat cu cifra numarului de ani pe care ii are.

    Michel, matrasit de la Real

    Fostul mijlocas emblematic al echipei spaniole de fotbal Real Madrid, Juan Miguel Gonzalez Martin del Campo, "Michel", a parasit clubul, unde se ocupa de formarea tinerilor jucatori, acuzindu-l pe presedintele Ramon Calderon ca nu se intereseaza de acest sector important. "Calderon nu s-a preocupat niciodata de munca pe care o facem la centrul de formare, dar stie sa critice", a declarat Michel pentru presa spaniola, dupa ce si-a anuntat demisia. El a lasat sa se inteleaga ca responsabilii Realului prefera sa cistige bani revinzind tinerii formati la club, decit sa ii integreze in prima echipa, in vreme ce vedetele sint cumparate cu preturi exorbitante din strainatate. Michel a facut parte in anii 1980, impreuna cu Emilio Butragueño, din faimoasa "Quinta del buitre", un grup de 5 jucatori formati la club, care au contribuit decisiv la succesul Realului din epoca respectiva.

    Tia e insarcinata

    Atleta belgiana Tia Hellebaut, cistigatoarea titlului olimpic la saritura in inaltime, cu ocazia JO de la Beijing, din luna august, a anuntat ca este insarcinata si a decis, in consecinta, sa se retraga din activitate. Hellebaut (30 de ani), a explicat ca se afla in cea de-a treia luna de sarcina si a luat hotarirea sa renunte la atletism de comun acord cu partenerul sau, Wim Vandeven, care ii este si antrenor. Sportiva originara din Anvers, fost specialista la heptatlon care trecut la saritura in inaltime dupa o accidentare la umar, a incheiat un sezonul 2008 de exceptie, in cursul caruia a cucerit titlul de campioana mondiala in sala, la Valencia (Spania) iar apoi medalia olimpica de aur, in luna august la Beijing. Tia Hellebaut mai are, de asemenea, in palmares o victorie la Campionatele Europene din 2006, tot la saritura in inaltime.

    Se tem de incidente

    Delegatia clubului spaniol Atletico Madrid va ajunge la Marseille in ziua meciul cu formatia locala Olympique si va pleca imediat dupa partida din Grupa D a Ligii Campionilor, pentru a evitat orice fel de incidente. Delegatia clubului madrilen, care va fi formata din aproximativ 60 de persoane, va fi insotita in timpul sederii in Franta de un numar mare de forte de ordine, din cauza tensiunii care planeaza asupra acestui meci, dupa incidentele care au avut loc la partida din tur, care s-au soldat cu arestarea unui suporter al gruparii din Hexagon. Atletico Madrid a primit mai mult de 100 de email-uri si faxuri pe adresa formatiei, in special ca sprijin pentru suporterul marseillez, Santos Mirasierra, care este inca retinut in Spania dupa ce au avut loc incidente in meciul dintre cele doua echipe din Grupa D, din 1 octombrie. Multe dintre aceste mesaje sint scrise in franceza, spaniola si engleza si contin amenintari pentru fanii spanioli care vor sa meraga in Franta sa isi sustina echipa, astfel incit Atletico a facut un apel la sustinatorii sai sa nu faca deplasarea cu echipa.

    Anderton s-a retras

    Fostul international englez Darren Anderton, care in ultimele doua sezoane a evoluat pentru Bournemouth, in liga a IV-a din Albion, va juca simbata, impotriva echipei Chester, ultimul sau meci ca profesionist. "A fost o decizie grea, iar ziua de miine va fi una de trista amintire. Am fost norocos ca am jucat la Bournemouth, echipa unde m-am simtit foarte bine. In ultima vreme antrenamentele sint din ce in ce mai grele, si din acest motiv am hotarit sa ma retrag. Vreau sa le multumesc fanilor pentru intreg sprijinul pe care mi l-au acordat inca de cind am ajuns la club", a afirmat mijlocasul englez in virsta de 36 de ani. Anderton a debutat in fotbalul profesionist in 1991, la Portsmouth, dupa care a jucat 12 ani la Tottenham. Anderton a bifat 30 de selectii in nationla tarii sale pentru care a inscris sapte goluri.

    ..........


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri