Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Stancu s-a dus la gorjeni

    Fundasul Ionut Stancu a fost imprumutat, ieri, de Rapid la Pandurii Tirgu Jiu pina in vara anului 2010, urmind ca astazi sa isi prelungeasca actuala intelegere cu formatia giulesteana, a declarat, agentiei NewsIn, presedintele Marin Condescu. Ionut Stancu (26 de ani) se afla la Tirgu Jiu de citeva zile, pregatindu-se sub comanda lui Sorin Cirtu, dupa ce in turul campionatului a fost imprumutat la Politehnica Iasi. Legitimat la Rapid din 2004, fundasul stinga a mai trecut inainte pe la Universitatea Craiova si Rocar Bucuresti. In alta ordine de idei, conducerea clubului Pandurii i-a reziliat contractul mijlocasului camerunez Nicolas Alnoudji, campion olimpic in 2000 si participant cu echipa nationala la Campionatul Mondial din 2002. "Desi este un jucator foarte bun, tehnic, el nu intra in vederile lui Sorin Cirtu si nu avea rost sa il tinem pe banca degeaba. Am ales sa reziliem intelegerea", a explicat Marin Condescu.

     

    Tipko, nu Madsen

    Danezul Mads Larsen are sanse tot mai mici de a fi urmatorul adversar al campionului mondial IBF la supermijlocie, romanul Lucian Bute, care ar putea boxa pina la urma cu ucraineanul Vitali Tipko. Negocierile dintre InterBox, clubul lui Bute, si Sauerland Event, unde activeaza Madsen, bat pasul pe loc, marul discordiei fiind marimea burselor celor doi pugilisti. Pe de alta parte, Madsen pare tentat mai mult de un meci cu conationalul sau Mikkel Kessler, detinatorul centurii WBA. In aceste imprejurari, viitorul adversar al lui Bute (23 victorii) ar putea deveni ucraineanul Vitali Tipko, 32 ani, tot de la Sauerland, care are in palmares 22 victorii (12 KO) si doua infringeri, Lucian Bute, care l-a invins la puncte pe Librado Andrade in ultimul sau meci din 24 octombrie, trebuie sa-si puna centura IBF in joc, pentru a treia oara, in fata oricarui adversar din primii 15 clasati in ierarhia IBF in urmatoarele doua luni.

      

    Sapunaru a marcat pentru Porto

    Fundasul roman Cristian Sapunaru a marcat primul sau gol pentru FC Porto, in Cupa Ligii Portugaliei, miercuri seara, in meciul cistigat de Nacional Madeira cu scorul de 2-1.Ruben Micael a deschis scorul pentru gazde, in min. 22, Sapunaru a egalat in min. 36, profitind de eroarea lui Alonso, iar Miguel Fidalgo a reusit golul victoriei in min. 83. Sapunaru, transferat in vara de la Rapid la Porto, a fost schimbat in minutul 78 cu Diogo Viana. In grupa A a competitiei, Porto ocupa locul trei, cu 3 p, dupa Academica de Coimbra, 4 p, Nacional, 4 p, dar inaintea Vitoriei Setubal, 0 p. In ultima etapa, Porto va juca pe 18 ianuarie acasa cu Academica.

    Biatloniste in Cupa Mondiala

    Echipa feminina de biatlon a Romaniei, formata din Dana Plotogea, Eva Tofalvi, Mihaela Purdea si Alexandra Stoian, a ocupat locul 10 in proba de stafeta 4x6 km de la Ruhpolding (Germania), din cadrul Cupei Mondiale de biatlon, la 4 min 49, 8 sec de primul loc.
    Proba a fost cistigata de Germania (Andrea Henkel, Kati Wilhelm, Kathrin Hitzer, Magdalena Neuner), cu timpul de 1 h 16 min 41,2 sec, urmata in clasament de Rusia (Olga Medvedteva, Ana Bulighina, Olga Zaiteva, Albina Ahatova) si de Suedia (Sofia Domeij, Helena Jonsson, Anna Carin Olofsson, Anna Maria Nilsson). In clasamentul Cupei Mondiale la stafeta, dupa patru probe, conduce Rusia, cu 234 puncte, urmata de Germania, 205 p. si Franta, 175. Romania se afla pe locul 1X din 22 de tari, cu 119 puncte.

    Mazilu ramine in Ucraina

    Atacantul gruparii Dnipro Dnipropetrovsk, Ionut Mazilu, a declarat ca pentru returul editiei 2008/2009 a campionatului Ucrainei va evolua sub forma de imprumut la Arsenal Kiev. "Trecerea mea la CFR Cluj pentru sase luni nu s-a mai realizat, iar in zilele urmatoare voi ajunge in Ucraina, acolo unde ma voi pregati cu Arsenal Kiev. Oficialii de la  Dnipro si cei de la Arsenal Kiev s-au inteles asupra detaliilor contractuale, salariul meu nu va avea de suferit, va ramine le fel. Voi evolua sase luni la gruparea din Kiev, care este o echipa ce a jucat bine in sezonul trecut, a obtinut citeva victorii impotriva unor echipe mari din Ucraina", a spus Mazilu. Atacantul ex-rapidist declarase luni ca in maximum trei zile va afla daca in 2009 va evolua la o echipa foarte puternica financiar din Liga I sau la gruparea ucraineana Arsenal Kiev. In afara de CFR Cluj, de serviciile lui Ionut Mazilu a mai fost interesata si formatia FC Brasov.

    Raluca, spre tabloul principal

    Romanca Raluca Olaru, cap de serie numarul 16, s-a impus in fata frantuzoaicei Olivia Sanchez, scor 6-4, 7-5, in cadrul unui meci din mansa inaugurala a calificarilor la Australian Open. In turul doi al calificarilor, Raluca Olaru o va intilni pe Marija Mirkovic din Australia. Raluca Olaru are 19 ani si ocupa locul 130 in ierarhia WTA, dupa ce pe 29 octombrie 2007 a ocupat locul 55. In alta ordine de idei, Edina Gallovits, impreuna cu spaniola Arantxa Parra a ratat calificarea in finala probei de dublu de la Hobart, cedind cu 4-6, 3-6 in fata surorilor ucrainene Aliona si Katerina Bondarenko.

    Sabau le-a dat papucii lui Ninu si Panc

    Antrenorul Gloriei Bistrita, Ioan Ovidiu Sabau, a stabilit lotul care va pleca in primul cantonament al anului si a hotarit ca Ducu Ninu si Mihai Panc sa nu fie inclusi printre jucatorii care vor face deplasarea, urmind sa se renunte la serviciile lor. "Nu avem optiune de cumparare pentru Ducu Ninu si am considerat sa nu ne mai putem permite sa tinem un jucator sub forma de imprumut pina la vara si apoi sa nu putem sa il luam definitiv. In ceea ce il priveste pe Mihai Panc, am convenit de comun acord sa isi caute alta echipa", a declarat Ioan Ovidiu Sabau, pentru site-ul oficial al bistritenilor. Tehnicianul Gloriei Bistrita va deplasa in primul stagiu de pregatire din Antalya, ce se va desfasura in perioada 18-29 ianuarie, un lot de 27 de jucatori, singura noutate fiind Liviu Bajenaru care a venit liber de contract. In Turcia, bistritenii vor sustine 3 partide amicale, pe 21, 24 si 27 ianuarie, adversarii urmind sa fie anuntati ulterior.

    Tomi Petrescu va juca la Ascoli

    Atacantul finlandez de origine romana, Tomi Petrescu, a fost imprumutat de formatia Tampere United pina in vara la gruparea de liga secunda italiana Ascoli Calcio. Nascut in Finlanda din tata roman si mama finlandeza, Tomi Petrescu s-a transferat la virsta de 15 ani in Anglia, la Leicester, insa in 2005 a revenit in tara sa natala, evoluind pe rind la Inter Turku si Tampere United. Jucatorul care in urma cu mai multi ani a fost dorit de echipe romanesti si chiar s-a pus problema sa evolueze pentru echipa nationala a ajuns deja in Italia pentru a se alatura noilor sai colegi. Ascoli Calcio ocupa in acest moment locul 18 in clasamentul Serie B, cu 21 de puncte strinse, la doar sase distanta de "lanterna rosie" Modena.

    Andone despre Al Hilal

    Antrenorul formatiei arabe Al-Ettifagh, Ioan Andone, a declarat ca echipa unde se va transfera Mirel Radoi, Al-Hilal, este una foarte valoroasa, care, daca ar participa in campionatul romanesc, s-ar lupta pentru cistigarea titlului. "Mi l-as fi dorit pe Mirel, dar la noi la echipa sint deja trei straini. Olaroiu este favorit la cistigarea Cupei Campionilor Asiei. Daca Al-Hilal ar juca in Liga I, s-ar bate la titlu. Nu este un pas inapoi pentru Mirel. El poate fi chemat in continuare la echipa nationala", a spus Andone la GspTV.  Fostul antrenor al lui CFR Cluj a negat zvonurile care il dadeau si pe portarul dinamovist Bogdan Lobont transferat la echipa lui Cosmin Olaroiu: "Lobont nu poate fi transferat in Arabia Saudita. Din cite stiu eu, in Arabia Saudita nu pot fi transferati portari din alte tari straine"

    Sir Alex, cel mai bun

    Antrenorul gruparii Manchester United, Sir Alex Ferguson, a fost desemnat, ieri,  cel mai bun tehnician de club din lume al anului 2008, intr-un clasament intocmit de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS). Sir Alex Ferguson, care sezonul trecut a cucerit cu Manchester Liga Campionilor, titlul in Premier League si Cupa Angliei, se afla pe primul loc in topul antrenorilor, cu 264 de puncte, la mare distanta de ocupantul locului secund, olandezul Dick Advocaat, de la Zenit St. Petersburg, care are 144 de puncte. Pe ultima treapa a podiumului se afla argentinianul Edgardo Bauza, de la gruparea peruana LDU Quito, cu 64 de puncte. In acest clasament nu se afla nici un antrenor roman de club, ultima oara cind un tehnician din Romania s-a aflat in topul celor mai buni zece antrenor din lume fiind in 2005, cind Anghel Iordanescu a ocupat pozitia a X-a, pe cind era la conducerea gruparii Al Ittihad Jeddah.

    Egil Olsen a ajuns interimar

    Tehnicianul Egil Olsen, care a antrenat echipa Norvegiei in 1990, va conduce temporar nationala in urmatoarele trei partide amicale, pina cind se va desemna un nou selectioner. Olsen, in virsta de 66 de ani, a afirmat ca este fericit ca va reveni la echipa nationala si nu a exclus posibilitatea sa conduca prima reprezentativa si la Campionatul Mondial din 2010. Nationala Norvegiei ocupa ultimul loc in grupa a noua, cu doua puncte dupa trei meciuri disputate. Anul trecut nu a cistigat nici un meci oficial, iar antrenorul Aage Hareide a demisionat luna trecuta. Prima partida sub conducerea lui Olsen va avea loc la 11 februarie, cind este programata intilnirea amicala cu Germania. Selectionerul interimar a calificat echipa la turneele finale din 1994 si 1998. El a mai pregatit formatia engleza Wimbledon (1999/2000), iar anul trecut a fost demis de la nationala Irakului, dupa ce a refuzat sa pregateasca echipa din cauza problemelor din tara.

    Antrenorul e de vina

    Conducerea clubului olandez de prima liga Feyenoord a decis, ieri, sa-l demita pe antrenorul principal Gert Jan Verbeek din cauza rezultatelor slabe inregistrate de echipa in prima parte a campionatului. Tehnicianul in virsta de 48 de ani pregatea clubul din Rotterdam din iulie 2008, dupa ce a mai antrenat echipe precum Heracles Almelo sau Heerenveen.Feyenoord ocupa locul 12 in campionat, cu 22 de puncte mai putin decit liderul AZ Alkmaar, si doar cinci puncte mai mult decit echipele din zona retrogradarii. Potrivit presei olandeze, Verbeek poate fi inlocuit de antrenorul formatiei NEC Nijmegen, Mario Been.

    Wiltord, imprumutat la Marseille

    Fostul international francez Sylvain Wiltord, care din vara lui 2007 evolueaza pentru Rennes, a fost cedat pina la finalul sezonului, sub forma de imprumut, la Olympique Marseille. "Il vom avea pe Sylvain pentru sase luni. Sint bucuros ca s-a efectuat aceasta tranzactie pentru ca aveam nevoie de un jucator care sa aduca un plus de experienta si maturitate la echipa", a declarat tehnicianul belgian al gruparii marseilleze, Eric Gerets.  Wiltord (32 de ani, 92 de selectii si 26 de goluri la echipa nationala) a debutat in fotbalul profesionist la Rennes pentru care a jucat timp de sase sezoane, intre 1991 si 1997. Atacantul a mai trecut apoi pe la Bordeaux (1997-2000), Arsenal (2000-2004) si Lyon (2004-2007).

     

    Cristi Popovici, antrenor mascat

    Fostul tehnician al echipei FCM Bacau, Cristi Popovici, a fost numit in functia de antrenor principal al formatiei de liga secunda FC Botosani, cu care a semnat un contract valabil pina la vara, cu optiune de prelungire pe inca un sezon. Conform regulamentului, Popovici nu mai are voie sa stea pe banca tehnica a unei grupari din Seria I dupa ce in tur a antrenat pe FCM Bacau, dar in acte va ocupa o alta functie. "Daca s-a gasit o solutie la CFR Cluj, probabil ca vom gasi si noi. Acestea sint chestii de forma, mai putin relevante", a afirmat acesta. Tehnicianul va fi ajutat la FC Botosani de Marius Gireada si Alin Bejan, acesta din urma fiind antrenor interimar al echipei dupa demiterea lui Leo Grozavu. Dupa terminarea turului, FC Botosani ocupa locul XIII in clasamentul Seriei I al Ligii a II-a, cu 14 puncte.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri