Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Mititelu vrea titlul in 2010

    Patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, simbata, ca in vara anului trecut a refuzat o oferta extrem de avantajoasa financiar din partea unui club puternic pentru atacantul Florin Costea, deoarece vrea ca sezonul urmator sa cistige titlul in Liga I. "99 la suta din jucatorii Craiovei nu vor pleca pina in 2010. Am avut o oferta de 6,5 milioane de euro de la o echipa cunoscuta si nu l-am vindut. Eu nu dau drumul jucatorilor pentru ca vreau ca la anul sa cistig campionatul", a spus Mititelu la GSPTV, dupa care a mai adaugat ca, pentru acest sezon, echipa condusa de Nicolo Napoli are ca obiectiv podiumul Ligii I: "Nici nu ma gindesc sa nu prind cel putin locul trei. In retur, Universitatea Craiova va fi foarte puternica. Daca ma gindesc ca am pierdut patru puncte pe mina tusierilor, cu Otopeniul si Vasluiul, acum aveam 32 de puncte

    Au inceput juniorii

    Al patrulea turneu de popice rezervat juniorilor si primul din 2009 a adus un nou succes gazdelor de la CFR Olimpia ACB I. Cu Dan Mihaila in mare forma (601 p.d.) prima echipa a clubului a cistigat competitia cu 3.203 p.d., pe pozitia secunda a terminat ICMRS Galati cu 3.008 p.d., in vreme ce echipa secunda a Iasului a terminat pe locul al treilea cu 2.923 p.d. Daca pentru CFR Olimpia ACB I punctele au venit de la Marius Tescu (498 p.d.), Marian Ailiesei (465 p.d.), Paul Rohotin (533 p.d.), Ion Cercel (540 p.d.), Stefan Samson (566 p.d.) si Dan Mihaila (601 p.d.), cealalata echipa pregatita de cuplul Ilie Baias - Ioan Bisoc i-a avut pe piste pe Andrei Popa (469 p.d.), Vladut Savin (468 p.d.), Vlad Ailiesei (474 p.d.), Dumitru Penciuc jr (521 p.d.), Andrei Buzdugan (510 p.d.) si Alexandru Soldan (481 p.d.). In clasamentul seriei a III-a CFR Olimpia ACB I Iasi conduce cu 11 p, urmata de ICMRS Galati (8 p) si CFR Olimpia ACB II Iasi (5 p).

    Competitia similara feminina s-a desfasurat la Galati si fetele pregatite de Cristina Pascu au terminat pe locul secund cu 2.761 p.d., dupa Vointa I Galati (2.948 p.d.) si inaintea echipei Vointa II Galati (1.800 p.d. - care a prezentat doar patru sportive in concurs). Pentru oaspete puncte au fost reusite de Estera Acatrinei (477 p.d.), Ana-Maria Raileanu & Andreea Ciocarlan (455 p.d.), Loredana Bunduc (434 p.d.), Otilia Bazon (448 p.d.), Mihaela Munteanu (494 p.d.) respectiv Emanuela Naum & Irina Paiu (453 p.d.). Dupa primele patru turnee Vointa I conduce clasamentul seriei cu 12 p, urmata de CFR Olimpia ACB (8 p) si Vointa II (4 p). Urmatoarele turnee sint programate pe 21 februarie la Galati (juniori) si Iasi (junioare).

    Oltchim s-a jucat

    Campioana Romaniei la handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea, a fost invinsa duminica de formatia croata Podravka Koprivnica, scor 24-28, in ultimul meci al romancelor in grupa C a Ligii Campionilor, insa rezultatul nu a influentat calificarea de pe primul loc a echipei vilcene in grupele principale ale competitiei. Pentru ca Oltchim sa piarda primul loc in fata croatelor, acestea din urma trebuiau sa cistige la 11 goluri diferenta.  Tragerea la sorti a celor doua grupe principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin va avea loc miine, la Viena. Echipele calificate pentru grupele principale sunt Györ ETO si Ikast Bording (grupa A), Hypo Viena si Buducnost (grupa B), Oltchim si Podravka (grupa C) si Viborg si Krim Ljubljana (grupa D).

      

      

    Lacatus dezminte transferul lui Ghionea

    Antrenorul Stelei, Marius Lacatus, a declarat, ieri, agentiei NewsIn, ca pe adresa clubului din Ghencea nu a sosit nici o oferta de transfer pentru fundasul Sorin Ghionea, si a infirmat astfel zvonurile aparute in legatura cu un eventual transfer al acestuia. "Nu stiu absolut nimic, iar din cite stiu, pe adresa clubului nu a sosit nicio oferta concreta pentru Ghionea", a spus Marius Lacatus, care a adaugat ca noul capitan al Stelei urmeaza sa fie ales de catre restul echipei. Tehnicianul gruparii din Ghencea a explicat si care este starea de sanatate a unor jucatori din lotul ros-albastrilor: "Plesan, Zapata si Tudose sint in proces de refacere. Zapata nu are o lovitura grava, i s-a umflat un pic genunchiul, iar Tudose s-a lovit si el un pic la genunchi".

    Iencsi, secund la Rapid

    Presedintele executiv al Rapidului, Grigore Sichitiu, a declarat, ieri, agentiei NewsIn, ca fostul capitan al echipei giulestene, Adrian Iencsi, va fi numit ca antrenor secund al formatiei de sub Grant pe o perioada de un an si jumatate. "Adrian Iencsi este rezolvat. El isi va incheia socotelile cu clubul din Austria la care activeaza si miine va sosi in tara. El va fi noul antrenor secund al Rapidului si va semna un contract pe un an si jumatate", a spus Sichitiu, care a adaugat ca saptamina viitoare jucatorilor rapidisti le vor fi achitate salariile pe luna noiembrie. Oficialul rapidist a mai afirmat ca atacantul Pierre Boya va parasi echipa de sub Grant.

      

    Oprita a semnat cu Aarau

    Fostul atacant al Stelei si al lui Dinamo, Daniel Oprita, a semnat, simbata, un contract valabil pina pe 30 iunie cu FC Aarau, cu optiune de prelungire pe inca un sezon. Oprita a sustinut probe de joc in ultimele zile la gruparea elvetiana, fiind folosit in doua meciuri amicale, cu FC Will si Thun, de fiecare data pe durata primei reprize. Daniel Oprita, care va implini 28 de ani pe 10 august, a evoluat in turul campionatului in liga a III-a spaniola, la Deportivo Lorca. De-a lungul carierei a mai jucat la FCM Resita, Steaua, Dinamo si UTA Arad. Atacantul are sase selectii pentru echipa nationala, pentru care a si marcat un gol.

      

    Soava s-a intors la praz

    Oficialii Universitatii Craiova au anuntat ca mijlocasul Florin Soava a semnat un contract pe o perioada de trei ani si jumatate cu gruparea alb-albastra. Florin Soava are 30 de ani si a jucat ultima oara in Rusia la formatia Himki. Soava a debutat in Liga I la Electroputere Craiova care si-a schimbat numele apoi in Extensiv Craiova. Intre 1999 si 2001 el a evoluat la Universitatea Craiova, de unde a fost transferat la Rapid. De la gruparea giulesteana mijlocasul a fost vindut la Spartak Moscova, formatie care l-a imprumutat la Krilia Sovietov Samara, pentru ca in 2007 sa revina la Spartak Moscova. Soava a jucat in 22 de meciuri pentru echipa nationala a Romaniei. De serviciile mijlocasului s-a interesat si Dinamo, care vroia sa-l inregimenteze pe jucator in cazul in care nu s-ar fi realizat transferul lui Ousmane N'Doyé.  

    Stejari cu coroana in jos

    Selectionata Stejarii Bucuresti a fost invinsa, simbata. cu scorul de 19-38 (6-19) de formatia engleza Worcester Warriors, intr-un meci disputat in penultima etapa a Cupei Challenge. Meciul s-a disputat pe Stadionul Sixwaysva, in fata a 10.000 de spectatori. Formatia bucuresteana a marcat un eseu prin Daniel Carpo, in timp ce restul punctelor au fost aduse Florin Vlaicu, care a inscris din 4 penalitati si o transformare.  Reprezentativa bucuresteana a terminat meciul in 14 oameni, dupa ce Surugiu a incasat cartonasul galben in minutul 79. Stejarii vor sustine urmatorul meci pe 23 ianuarie, tot in deplasare, cind vor intilni formatia franceza Bourgoin. Dupa etapa a V-a, clasamentul grupei este urmatorul: 1. Worcester 19 puncte, 2. Bourgoin 9 p, 3. Petrarca 9 p, 4. Bucuresti 5p.

    Mara nu vrea sa plece de la Unirea

    Mijlocasul Unirii Urziceni, Bogdan Mara, a declarat ca nu doreste sa paraseasca echipa ialomiteana, si nu intelege decizia conducerii de a renunta la serviciile sale, deoarece contractul sau nu este unul exagerat pentru Liga I. "Nu imi doresc sa plec de la Urziceni. Am fost anuntat sa-mi caut echipa, insa nu stiu din ce motiv. Salariul meu nu este atit de mare cum se vorbeste, iar suma de 300.000 de euro pe an, asa cum se zvoneste, nu este reala. Regret aceasta decizie a conducerii, pentru ca am si eu un merit pentru locul unde a ajuns echipa", a spus Bogdan Mara. La rindul sau, antrenorul Unirii, Dan Petrescu, a spus ca nu poate face nimic ca sa-l poata tina la echipa pe Bogdan Mara, si ca daca ar fi depins de el, mijlocasul nu ar fi parasit niciodata gruparea ialomiteana. "Explicatia pentru aceasta decizie este simpla si este una de ordin financiar. Nimeni nu vrea ca el sa plece, asa cum nimeni de la Steaua nu a vrut sa plece Radoi", a spus Petrescu.

      

    Elvetienii se bat pe Ianu

    Atacantul roman Cristian Ianu, legitimat la gruparea elvetiana FC Aarau, se afla pe lista de achizitii a formatiilor FC Basel si Young Boys, campioana, respectiv vicecampioana Elvetiei. Cristian Ianu, in virsta de 25 de ani, evolueaza la FC Aarau din anul 2007, iar in acest sezon este golgeterul echipei, cu 6 goluri marcate. Pina acum, romanul a inscris de 17 ori pentru actuala sa formatie in 51 de partide. Conform presei elvetiene, Basel a facut deja o oferta pentru atacantul roman, insa a fost refuzata, dar negocierile continua. Basel este campioana en-titre a Elvetiei, avind un total de 12 titluri cistigate si noua Cupe, in timp ce a doua formatie interesata de serviciile lui Ianu, Young Boys Berna, s-a clasat la finalul sezonului trecut pe pozitia secunda, iar in istorie a obtinut titlul de campioana in 11 rinduri si Cupa de alte sase ori. Cristian Ianu a ajuns in Elvetia in anul 2003, atunci cind AC Bellinzona l-a transferat impreuna cu Adrian Pit de la UTA.

    Cornea, linga Barcauan

    Mijlocasul roman Cornel Cornea a semnat, ieri, un contract valabil pina la finalul sezonului cu gruparea greaca OFI Creta, acolo unde va fi coleg cu Marius Suleap si Cosmin Barcauan. Cornea (27 de ani) va purta la noua sa echipa tricoul cu numarul 69 si s-a pregatit normal simbata, sub comanda lui Ioannis Matzourakis in vederea partidei din campionat cu Panionios, pentru care a fost anuntat in lot. Fotbalistul roman a jucat ultima oara la Delta Tulcea, in esalonul secund, iar in trecut a mai fost legitimat la FC Baia Mare, Otelul Galati, Gloria Bistrita, FC Vaslui si FC Botosani.  In clasament, OFI Creta ocupa penultima pozitie, a XV-a, cu doar 11 puncte, si are cea mai slaba aparare, cu 31 de goluri primite.

    Urmasul lui Calderon

    Inlocuitorul lui Ramon Calderon in functia de presedinte al lui Real Madrid este Vicente Boluda. El a afirmat ca nu avea cum sa refuze functia, desi stie ca are responsabilitati foarte mari pina la urmatoarele alegeri. "Preiau functia de presedinte ca un act de responsabilitate pe care nu-l puteam refuza. Vreau mai intii sa exprim, in numele lui Real Madrid, multe multumiri lui Ramon Calderon pentru munca pe care a depus-o in ultimii doi ani si jumatate. Ma simt mindru ca am fost alaturi de el in conducerea clubului si pentru faptul ca am fost prieteni", a afirmat presedintele interimar al gruparii spaniole, Vicente Boluda. Vicente Boluda Fos s-a nascut la 31 martie 1955 si face parte din club inca din 1989, fiind si membru al Academiei Spaniole de Jurisprudenta si Legislatie. El conduce si una dintre cele mai importante companii maritime din lume, evaluata la doua miliarde de dolari.

    Tenisman suspendat pentru dopaj

    Italianul Filippo Volandri a fost suspendat trei luni de catre Federatia Internationala de Tenis (ITF) pentru o concentratie prea mare in singe de salbutamol, un medicament antiasmatic. Conform forului italian, Federatia internationala a retinut ca Volandri, care era autorizat sa-si trateze astmul, "nu a avut intentia de a-si imbunatati performantele sportive, dar a folosit salbutamolul cu scop terapeutic". Controlul a fost efectuat pe 13 martie anul trecut in cursul turneului de la Indian Wells. Suspendarea lui Volandri a inceput pe 15 ianuarie si se va incheia pe 15 aprilie.Federatia internationala a mai decis anularea tuturor punctelor ATP cistigate de italian de la turneul de la Indian Wells pina la data de 18 august. De asemenea, el va trebui sa returneze toti banii cistigati in aceasta perioada. Volandri dispune de trei saptamini pentru a face apel la aceasta decizie.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri