Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Nu le da cartea verde

    Directorul general al Rapidului, Grigore Sichitiu, a declarat, ieri, agentiei NewsIn, ca nu va elibera cartea verde a lui Daniel Paulista, care a semnat un contract cu Sport Recife, deoarece acesta nu si-a incheiat conturile cu Rapid. "Paulista nu poate semna de capul lui cu alta echipa. El are si obligatii fata de Rapid, nu doar bani de primit. Inainte de a depune memorii la FIFA, toti acesti jucatori trebuie sa treaca pe la Comisiile FRF, nu fac cum vor ei. Nu poate juca pentru Recife deoarece nu ii vom elibera cartea verde pina cind nu va incheia conturile cu noi. Pai sint apartamente, masini, cartele de telefon, nu pot sa plece cind vor ei. in aceeasi situatie sint si Vella sau Julio Cesar, ei trebuie mai intii sa isi respecte obligatiile cu noi inainte de a pleca la alte echipe", a declarat Grigore Sichitiu. Oficialul giulestean a mai precizat ca spera ca azi sa plateasca datoriile si catre fostul staff tehnic condus de José Peseiro.  

    Amicale pentru tineret

    Nationala de tineret a Romaniei va disputa, in perioada februarie - martie, trei meciuri amicale in compania formatiilor similare ale Sloveniei, Olandei si Serbiei, prima partida urmind sa aiba loc la Nova Gorica. Primul meci amical, in compania formatiei Sloveniei, se va disputa la 11 februarie, la Nova Gorica, de la ora 16.00 (ora 17.00 a Romaniei). Meciul cu Olanda se va disputa in Romania, la la 27 martie, iar partida contra Serbiei va fi sustinuta in deplasare, la 31 martie.

    Corpodean fluiera la Izmir

    Arbitrul roman Sorin Corpodean va conduce la centru meciul amical dintre Turcia si Coasta de Fildes, ce se va disputa la data de 11 februarie, in orasul Izmir. Sorin Corpodean a fost desemnat la acest meci, dupa ce Comisia Centrala a Arbitrilor (CCA) a primit o invitatie din partea Federatiei turce pentru a desemna un arbitru. Centralul va fi ajutat la cele doua linii de asistentii Miklos Nagy si Octavian Sovre. Pe de alta parte, asistentii de la meciul amical dintre Romania si Croatia vor fi schimbati, pentru ca Adrian Vidan si Eduard Dumitrescu au fost delegati la partida din preliminariile CM din 2010 dintre Malta si Albania, care va avea loc tot pe 11 februarie. In locul lor, centralul Cristian Balaj va fi ajutat de Cristian Nica si Aurel Onita.

    Optimismul lui Rat

    Fundasul roman al echipei sahtior Donetk, Razvan Rat, a declarat, vineri, ca formatia ucraineana va juca in finala Cupei UEFA, cu toate ca in faza urmatoarea va avea un meci extrem de greu cu englezii de la Tottenham. "Au venit jucatori noi la echipa si vor avea nevoie de timp pentru a se adapta la stilul nostru de joc. Ca sa o spunem mai scurt, e nevoie de multa munca. Ne asteapta un meci foarte greu cu engelzii de la Tottenham, dar cred ca vom ajunge in finala Cupei UEFA. Sint sigur ca asa o sa fie", a declarat Razvan Rat. Echipa antrenata de Mircea Lucescu a sustinut un stagiu de pregatire in Insulele Canare, unde a inregistrat trei victorii, un egal si o infringere.

    Incidente la Australian Open

    Un barbat a patruns, ieri, pe terenul de tenis unde surorile Williams jucau meciul de dublu cu perechea Ayumi Morita (Japonia)/Martina Müller (Germania), si a intrerupt partida de la Australian Open. Fortele de ordine l-au evacuat imediat pe barbat, el reusind sa ramina pe teren doar 14 secunde, au anuntat organizatorii. Surorile Williams au cistigat partida, scor 6-3, 6-3. Acest incident a venit la putin timp dupa ce la meciul dintre Novak Djokovic si Amer Delic, intre mai multi spectatori sirbi si bosniaci a izbucnit un conflict. Astfel, politia a arestat doua persoane si a evacuat alte 30 din arena, dupa ce suporterii au inceput sa arunce cu scaune si sa isi dea pumni. Amer Delic reprezinta Statele Unite, dar este originar din Bosnia, si a fost invins de Djokovic cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3, 7-6.

    Cupe in Italia si Spania

    Lazio Roma a trecut pe teren propriu, in sferturile de finala ale Cupei Italiei, de Torino, scor 3-1, si s-a calificat in penultimul act al competitiei, unde va intilni invingatoarea meciului Napoli-Juventus, programat pe 4 februarie. Golurile formatiei gazda au fost marcate de Pandev (‘48), Mauri (‘54) si Rocchi (‘90), in timp ce pentru echipa vizitatoare a punctat Natali (‘29). In cealalta semifinala a competitiei vor juca Inter Milano si Sampdoria.

    In celelalte doua jocuri din sferturile Cupei Spaniei (manse tur): Mallorca - Betis 1-0; Bilbao - Gijon 0-0.

    Steaua in ierarhia IFFHS

    Steaua ocupa locul 93 intr-un clasament al celor mai bune cluburi din lume, din ultimii 17 ani, intr-o iererahie data vineri publicitatii de Federatia Internationala de Istorie si Statistica (IFFHS). Steaua are 56 de puncte, iar urmatoarea echipa ramineasca din acest top este Rapid, care se afla pe pozitia 96, cu 51 de puncte. Dinamo se afla pe locul 170, cu doar 10 puncte, aceasta fiind ultima formatia romaneasca din acest clasament.  Pe primul loc se afla spaniolii de la FC Barcelona, urmati de englezii de la Manchester United si de italienii de la Juventus Torino. Intre primele zece echipe din lume se afla cite trei grupari din Italia si Anglia, doua din Spania si cite una din Germania si Argentina.

    Rapid a luat teapa cu Paulinho

    Mijlocasul portughez Paolo Dinarte Gouveia Pestana "Paulinho" a semnat, ieri, un contract pe trei sezoane cu divizionara secunda FC Ploiesti, jucatorul fiind in acesta perioada in negocieri avansate si cu Rapid Bucuresti. "Paulinho este de o ora jucatorul echipei FC Ploiesti. El a a semnat un contract pe trei ani cu noi. Nu stiu cit de reala a fost oferta Rapidului, dar noi sintem in discutii cu jucatorul de doua saptamini. Cred ca in decizia lui a contat foarte mult si situatia incerta de la Rapid", a spus vicepresedintele clubului FC Ploiesti, Marian Manea.  Portughezul evolueaza ca mijlocas, masoara 1,75 metri, si cintareste 69 kg, iar in trecut a mai jucat la Maritimo Funchal.

    Gerrard a pledat nevinovat

    Mijlocasul englez al echipei Liverpool, Steven Gerrard, a pledat nevinovat in fata unui tribunal in procesul care i s-a intentat dupa ce a fost inculpat de agresiune asupra unui barbat din localitatea Southport. Steven Gerrard, la fel ca si alti doi barbati care l-au insotit in momentul agresiunii, a pledat nevinovat la acuzatiile care i se aduc, iar procesul sau a fost aminat pentru data de 20 martie. Pina atunci, jucatorul a fost lasat liber dupa ce a platit o cautiune. Incidentul s-a petrecut intr-un bar din Southport, iar sase persoane, printre care si jucatorul lui Liverpool, au fost arestate de politie si eliberate ulterior. Ceilalti cinci barbati au virste cuprinse intre 18 si 33 de ani.

    Arabii navalesc in fotbalul englez

    Oamenii de afaceri Nasser si Jassem Al-Kharafi din Kuwait sint interesati sa cumpere clubul Liverpool si au facut actualilor proprietari o oferta de aproximativ 530 de milioane de euro, anunta cotidianul britanic The Times.Actualii proprietari ai clubului Liverpool, americanii Tom Hicks si George Gillett, au cumparat gruparea  la inceputul anului 2007, pentru o suma de peste 250 de milioane de euro. Clubul a fost lovit in ultimul timp de criza economica mondiala, fapt ce a dus si la stoparea proiectului pentru construirea unui nou stadion. Familia Al-Kharafi, din care fac parte si fratii Nasser si Jassem, conduce un fond de investitii care are implicatii in numeroase domenii, printre care financiar, inginerie sau telecomunicatii. In campionatul englez, Manchester City este condusa de familia regala din Abou Dhabi, in timp ce Chelsea ar putea fi cumparata, conform ultimelor informatii, de un grup de afaceri din Emiratele Arabe Unite, desi londonezii au negat acest lucru.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri