Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Infringere pe Litoral

    Astazi s-au disputat partidele mansei-tur contind pentru faza a II-a a Cupei Romaniei la volei feminin. Penicilina Iasi a evoluat la Constanta, in compania formatiei locale, Tomis, in fata careia a pierdut cu 0-3. Mansa-retur se va desfasura miercurea viitoare, la Iasi, dar pina atunci cele doua formatii se vor intilni si simbata, de aceasta data in cadrul etapei a V-a a returului Diviziei A1. Pina atunci, iesencele vor ramine in orasul de pe malul Marii. In celelalte meciuri din prima mansa a sferturilor de finala ale Cupei Romaniei, s-au inregistrat rezultatele : Stiinta Bacau - Dinamo, CSU Metal Galati - SCMU Craiova 3-0 ; CSU Tirgu Mures - Unic Piatra Neamt 1-3.

      

      

    Finala se apropie

    Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat, ieri, ca a ajuns la un acord, atit cu reprezentantii orasului Dublin, cit si cu UEFA, ca Romania sa fie desemnata de Comitetul Executiv al forului continental organizatoare a finalei Europa Liga din 2012. "Din cite stiu eu se va decide tot acum si cine organizeaza in 2012. Noi am ajuns la un acord sa organizam finala in 2012, ar fi foarte bine. Sint mai multe sanse pentru organizarea finalei in 2012. Noi am depus deja dosarul, presedintele a depus toate actele la UEFA. Acum sper ca decizia Comitetului Executiv sa fie una favorabila", a spus Lupescu. Daca acordul dintre cele trei parti s-ar respecta, in sedinta Comitetului Executiv al UEFA de vineri.  

     

    Toti voinicii Europei, la Bucuresti

    Dupa 36 de ani, Romania va fi gazda unui Campionat European de haltere pentru seniori. Competitia va avea loc in perioada 6-12 aprilie la Bucuresti. La intreceri (opt probe masculine si sapte feminine) vor participa peste 400 de sportivi din 47 de tari. Romania va fi reprezentata de 15 halterofili, intre care Roxana Cocos, campioana europeana, si Antonio Buci, campion european si aproape de medalie  la JO de la Beijing. Invitati speciali la Bucuresti vor fi Naim Suleymanoglu, detinatorul a trei titluri olimpice si al Ordinului Olimpic CIO, si Vasili Alexeev, ''supergreul'' care a doborit 80 de recorduri mondiale, dublu medaliat la JO si de sase ori campion mondial.  Precedenta editie organizata de Romania a avut loc in 1973, la Constanta. (Agepres)

    Peseiro si-a primit banii

    Fostul tehnician al Rapidului, José Peseiro, a declarat, ieri ca si-a primit restantele financiare rezultate din rezilierea contractului sau cu gruparea alb-visinie. "Ne-am primit banii, atit eu cit si staff-ul meu tehnic. Domnul Sichitiu a fost cel care a rezolvat problema, chiar nu stiu daca banii vin de la Taher sau Copos. Acum voi merge la Pro Rapid pentru a multumi pentru colaborare tuturor celor de acolo si pentru a-mi lua ramas bun. Ma bucur ca s-au primit banii, altfel ma vedeam nevoit sa ma adrsez la FIFA, vorbisem deja cu avocatul meu", a spus Peseiro, care va pleca din Romania in cursul dupa-amiezii de ieri. Antrenorul lusitan, care a preluat formatia in urma cu sase luni, a ajuns la un acord cu oficialii giulesteni pentru rezilierea contractului, in schimbul a aproximativ 300.000 de euro.

      

    Mutu se antreneaza din nou

    Internationalul roman al Fiorentinei, Adrian Mutu, a participat la prima sedinta de pregatire, condusa de tehnicianul Cesare Prandelli, dupa ce pe data de 11 ianuarie, in meciul cu Lecce, din etapa a XVIII-a din Seria A, si-a dislocat cotul sting. Atacantul in virsta de 30 de ani a inceput marti programul de recuperare fizica, dar a si efectuat exercitii cu mingea. Acesta nu va fi supus unei interventii chirurgicale, insa va fi nevoit sa poarte un bandaj la mina stinga in perioada urmatoare. Oficialii Fiorentinei spera sa-l recupereze pe Mutu, indisponibil pentru meciul de miercuri cu Napoli, pina la partida cu Bologna, de duminica. "Nu stiu daca va fi in lot pentru partida din weekend. Noi speram ca pina la urma sa puteam conta pe Adrian chiar in disputa cu Bologna", a declarat Prandelli.

    Cesar de la Dinamo a ajuns la turci

    Dinamo a ajuns, ieri, la un acord cu oficialii clubului Gaziantespor pentru transferul fundasului brazilian Julio Cesar Correa, care a semnat deja o intelegre cu formatia turca. Conform presei turce, Julio Cesar a semnat un contract pe un an si jumatate cu Gaziantepspor, dupa ce clubul s-a inteles din punct de vedere financiar cu Dinamo pentru transferul sau. Gruparea turca a mai anuntat achizitionarea brazilianului si in urma cu o saptamina, tot pe site-ul oficial, insa la scurt timp a sters informatia, dupa mai multe neintelegeri contractuale. Fotbalistul s-a pregatit in continuare sub comanda lui Mircea Rednic in cantonamentul din Antalya, iar ieri a plecat pentru a face jonctiunea cu lotul lui Gaziantespor.

    Cristocea a ratat Ungaria

    Mijlocasul Stelei, Vasilica Cristocea, a refuzat oferta pe care vicecampioana Ungariei, DVSC Debrecen, i-a inaintat-o in aceasta saptamina, din cauza salariului prea mic pe care urma sa il primeasca, a declarat impresarul Adrian Pigulea. "Debrecen i-a facut o oferta lui Cristocea, dar din cauza diferendelor financiare dintre cele doua parti, fotbalistul a refuzat. Noi am mai incercat sa ridicam oferta echipei maghiare, dar nu cred ca va juca acolo", a spus Pigulea, fost jucator la Universitatea Craiova si FC National.  Vasilica Cristocea s-a aflat la finalul saptaminii trecute in Ungaria, acolo unde a efectuat citeva antrenamente alaturi de lotul echipei Debrecen si a fost chiar folosit intr-un meci amical disputat simbata impotriva formatiei Liberty Salonta.

    Keseru, cerut la Tours

    Atacantul roman Claudiu Keseru, de la formatia franceza FC Nantes, se afla pe lista de achizitii a gruparii de liga secunda Tours, dupa ce de curind a fost ofertat si de Amiens. Tours, locul VII in clasamentul diviziei a doua franceze, doreste sa-l imprumute pe Keseru pina la finalul sezonului, cu optiune de achizitionare definitiva. De serviciile tinarului atacant roman s-au mai interesat in ultimul timp Amiens, tot din liga a doua franceza, dar si spaniolii de la Getafe. Claudiu Keseru (22 de ani) este legitimat la FC Nantes din 2003, iar in returul campionatului trecut a fost imprumutat la Libourne. Pentru ca in acest sezon a jucat in doar noua meciuri, atacantul roman a anuntat ca vrea sa paraseasca echipa.

    Portar estonian la Otopeni

    Portarul estonian Kert Kutt a semnat un contract valabil pina in anul 2011 cu CS Otopeni, alaturindu-se deja lotului pregatit de Liviu Ciobotariu in cantonamentul din Antalya, a declarat, agentiei NewsIn directorul de imagine al alb-albastrilor, Lucian Ionescu. Kutt (28 de ani) a evoluat ultima oara pentru formatia din tara sa natala, Levadia Tallin, iar inainte a mai trecut pe la Flora Talinn, FC Valga, JK Viljandi si Maag Tammeka. In alta ordine de idei, togolezul Dare Nibombe si camerunzul Jean Paul Yontcha au primit viza de intrare in Turcia si s-au alaturat lotului ilfovean, in timp ce Sone Kalle nu a primit viza si se va pregati separat la Bucuresti.

      

    Pandurii da jucatori cu imprumut

    Pandurii Tirgu Jiu a anuntat ca ii va imprumuta pe patru dintre jucatorii la care a decis sa renunte la formatiile de liga secunda FC Drobeta si CSM Rimnici Vilcea, informeaza site-ul oficial al echipei oltene. "Mijlocasul Mugurel Dedu si fundasul Madalin Popa vor evolua la FC Drobeta, iar Liviu Mihai si Adrian Nalati vor juca in retur la CSM Rm. Vilcea", se arata intr-un comunicat semnat de presedintele clubului, Marin Condescu. Comunicatul mai precizeaza ca ceilalti doi jucatori aflati pe lista de transfer, camerunezul Nicolas Alnoudji si bielorusul Iuri Tigalko, si-au reziliat contractele cu Pandurii Tirgu Jiu.

    Robinho - arestat pentru un scandal sexual

    Atacantul echipei Manchester City, Robson de Souza "Robinho", a fost arestat, in legatura cu un presupus scandal sexual care a avut loc pe data de 14 ianuarie intr-un club de noapte din Leeds. "Robinho neaga cu vehementa faptul ca ar fi avut vreo legatura cu incidentul respectiv si este bucuros sa coopereze pe viitor cu autoritatile pentru rezolvarea cazului", a declarat purtatorul de cuvint al internationalului brazilian, Chris Nathaniel. Fotbalistul sud-american in virsta de 25 de ani a fost retinut, interogat, iar mai apoi eliberat pe cautiune de politia din West Yorkshire. Robinho, care a fost adus la inceputul sezonului de la Real Madrid pentru 35 milioane de euro, a fost amendat recent de conducerea clubului Manchester City, cu 200.000 de lire sterline sterline, pentru ca a plecat din cantonamentul echipei in Brazilia, pentru a-si serba ziua de nastere.

    Eindhoven fara antrenor

    Tehnicianul formatiei olandeze PSV Eindhoven, Huub Stevens, a demisionat din functia de antrenor, a anuntat ieri, pe site-ul oficial, gruparea de prima liga. Huub Stevens si-a motivat demisia prin faptul ca nu are o relatia buna cu jucatorii echipei, desi sustine ca a incercat sa schimbe situatia. Conducerea clubului a anuntat ca regreta demisia antrenorului, dar ca o accepta. PSV, campioana Olandei din ultimii patru ani, ocupa in prezent locul 5, cu 15 puncte mai putin decit liderul AZ Alkmaar, fiind si eliminata din Liga Campionilor. Stevens a preluat echipa la inceputul acestui sezon, pentru a fi alaturi de sotia sa, care era bolnava. El a mai pregatit echipe precum Schalke, FC Koln sau Hamburg SV.

    Been, la Feyenoord din vara

    Tehnicianul echipei Nijmegen, Mario Been, va fi din sezonul viitor noul antrenor al gruparii Feyenoord Rotterdam, echipa care ocupa locul XII in Eredivisie si care in urma cu doua saptamini l-a concediat pe Gert Jan Verbeek. Been, in virsta de 45 de ani, a semnat un contract valabil pe trei ani cu gruparea din Rotterdam, unde a activat ca secund in perioada 2000-2004. Acesta a mai pregatit in cariera sa pe Excelsior, iar din 2006 antreneaza pe NEC Nijmegen, formatie care a eliminat-o pe Dinamo in primul tur al actualei editii din Cupa UEFA. Feyenoord a fost condusa in stagiunea curenta de tehnicianul Gert Jan Verbeek, care la plecarea sa a lasat echipa pe pozitia a 12-a in campionat, cu 22 de puncte mai putin decit liderul AZ Alkmaar, si doar cinci puncte mai mult decit echipele din zona retrogradarii.

    Meciuri amicale

    FC Arges - Rio Maior 3-3. Tames (‘8 - penalty), Iordache ('26), Doman ('89). Argesenii au condus cu 2-0, dar au primit trei goluri intre minutele 54 si 59!; Gloria Bistrita - Vojvodina Novi Sad 1-2. Anca ('19); Gloria Buzau - Nyiregyhaza 2-1. Axente ('67), Cretu ('85); Dinamo - Sturm Graz 5-2. Torje (‘4), Niculescu ('22), Goian ('29), Mitea ('49, '73) / Beichler ('69), Haas ('71); Otelul Galati - FCM Bacau 0-0; Pandurii Tirgu Jiu - Jetisu Taldikogan (Kazahstan) 0-0; CS Otopeni - Olimpia Ljublijana 1-1. Ganea ('55); Unirea Urziceni - Elche 1-4. Nicu (‘5).

     


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri