Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Supervizor pe "Bernabeu"

    Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu, va superviza din partea UEFA partida dintre Real Madrid si Liverpool, din prima mansa a optimilor de finala ale Ligii Campionilor, informeaza site-ul UEFA. De asemenea, directorul departamentului de relatii internationale al aceluiasi for, Florin Prunea, a fost delegat de UEFA sa supervizeze partida dintre TSKA Moscova si Aston Villa, contind pentru mansa secunda a 16-imilor de finala ale Cupei UEFA.

    Beckham, proprietar de club?

    Actualul proprietar al lui Leyton Orient, Barry Hearn, a afirmat ca negociaza vinzarea echipei catre Terry Byrne, unul dintre apropiatii lui David Beckham, despre care presa engleza scrie ca poate deveni urmatorul proprietar al echipei. "Este adevarat ca discut cu Terry Byrne vinzarea lui Orient. Mereu am spus ca sint un fan al acestui club, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ramin patron si in cazul in care nu mai pot asigura supravietuirea echipei", a spus Hearn, care a cumparat formatia in 1995. El a adaugat ca tranzactia finala se poate realiza in numai citeva minute, atit timp cit este protejat interestul echipei. Byrne este principalul consilier al lui Beckham, care s-a nascut in Leytonstone. Orient este in prezent pe locul XX din liga a treia engleza. Terry Byrne este prieten cu Beckham de pe vremea CM din 1998, apoi a devenit agentul sau dupa ce fotbalistul a renuntat la serviciile lui Tony Stevens.

     

    Antrenor canadian la Steaua

    Presedintele sectiei de hochei pe gheata a Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Cristian Cirlan, a declarat, ieri, agentiei MEDIAFAX, ca noul   antrenor al echipei este canadianul Cameron Severson, care ramine si jucator. "Dupa un sezon bun, in care am reusit sa cistigam Cupa Romaniei, am decis sa facem o mutare la nivelul bancii tehnice. Prin urmare,  Cameron Severson va fi noul antrenor al echipei, iar fostul antrenor, Alexandr Kulikov va fi supervizor, echivalentul directorului tehnic de la fotbal. Baietii deja au efectuat primele antrenamente sub comanda lui Severson, care va ramine si jucator, si s-au aratat incintati de metodele pe care le foloseste", a spus Cirlan. Surse din cadrul clubului sustin insa ca fostul tehnician al echipei, rusul Alexandr Kulikov, nu va mai ramine la gruparea din Bulevardul Ghencea decit o luna, fiind nemultumit de criza financiara cu care se confrunta sectia de hochei. In cariera sa, Severson a jucat trei sezoane in NHL, la formatiile Anaheim Mighty Ducks si Columbus Blue Jackets, unde a evoluat in 38 de partide: 37 in sezonul regulat si una in play-off.

    Amuneke a semnat cu Timisoara

    Noua achizitia a echipei FC Timisoara, Kevin Amuneke, a declarat ieri, dupa primul antrenament sub conducerea lui Gabi Balint, ca a facut o alegere buna atunci cind a venit in Romania si va lupta cit mai mult pentru a prinde un loc de titular. " Cred ca am facut alegerea cea mai buna cind am venit aici, si pot spune ca am decis cu inima si nu cu mintea. Am colegi buni, ridem tot timpul, glumim si e o atmosfera excelenta de lucru. Vreau sa prind un loc in echipa si voi lupta pentru asta", a declarat Kevin Amuneke, care a semnat un contract pe cinci ani cu FC Timisoara si a efectuat  primul antrenament la noua sa echipa. Nigerianul Kevin Onyekachi Amuneke (22 de ani, 1,79 metri) a venit de la clubul suedez IFK Norrkøping, iar in cariera a mai evoluat la Landskrona (Suedia), Vitoria Setubal (Portugalia) si TSKA Sofia (Bulgaria). A fost convocat si de doua ori la nationala Nigeriei si este al doilea jucator nigerian din lotul banatenilor, dupa Abiodun Agunbiade.

    Lovin este cerut in Serie B

    Mijlocasul echipei Steaua Bucuresti, Florin Lovin, se afla in vizorul gruparilor din Serie B, Livorno si Brescia. "Potrivit site-ului tuttomercatoweb, Livorno  nu este singura formatie interesata de mijlocasul Stelei, el fiind monitorizat si de Brescia.  Florin Lovin, in virsta de 26 de ani, este legitimat la clubul din Bulevardul Ghencea, din sezonul 2004/2005, fiind transferat de la FCM Bacau. Pina in prezent a acumulat in total 141 de jocuri in primul esalonsi a marcat patru goluri. In tricoul Stelei, Lovin si-a trecut la activ 28 de jocuri in Liga Campionilor (inclusiv preliminarii) si 18 meciuri in Cupa UEFA.  

      

      

    Bye-bye, Mara!

    Conducerea clubului Unirea Urziceni a anuntat oficial, ieri seara, rezilierea contractului mijlocasului Bogdan Mara, a carui intelegere cu gruparea ialomiteana expira in iarna lui 2009. Mijlocasul fusese anuntat de conducere la inceputul pregatirilor pentru retur ca este liber sa-si caute alta echipa din cauza salariului apreciat ca fiind prea mare, aproape 160.000 de euro anual, mult peste media salariala a colegilor sai, care se situeaza la 50-60.000 de euro pe sezon. Rezilierea contractului lui Bogdan Mara s-a produs la doar o zi dupa ce fotbalistul declarase ca patronul echipei are o problema personala cu el. Bogdan Mara a jucat pentru Unirea Urziceni in 61 de partide si a marcat de 13 ori.

    Scandal cu Julio Cesar

    Clubul Dinamo a cerut Federatiei Romane de Fotbal sa inceapa procedurile de sanctionare a fundasului Julio Cesar Santos Correra, care a fost prezentat oficial ca jucator al lui Gaziantepspor, fara a-si rezilia contractul cu echipa pregatita de Rednic. "FC Dinamo nu poate accepta comportamentul neprofesionist, atitudinea ofensatoare fata de club si incalcarea grava a regulamentelor in vigoare de care a dat dovada Julio Cesar", se arata intr-un comunicat publicat  pe site-ul oficial al clubului. Totodata, Dinamo mai precizeaza ca va reclama clubul Gaziantepspor la FIFA, pentru incalcarea regulamentelor in vigoare. Potrivit clubului Dinamo, Julio Cesar a plecat din cantonamentul ros-albilor din Antalya, fara aprobarea conducerii tehnice sau a conducerii executive si a fost prezentat oficial ca jucator al lui Gaziantepspor, participind deja la unul dintre antrenamentele echipei turce.Conform regulamentelor in vigoare, Julio Cesar nu isi poate incheia un contract de munca fara ca in prealabil sa-si fi reziliat angajamentul cu Dinamo si fara sa existe un contract de transfer intre cele doua cluburi.

    Si Farmache este liber

    Jucatorul Razvan Farmache, de la Farul, a fost declarat liber de contract de Camera Nationala de Solutionare a Litigiilor din cadrul FRF, dupa ce clubul constantean nu i-a achitat drepturile salariale. Mijlocasul a depus memoriu din cauza faptului ca nu i-au fost achitate in acest tur de campionat o parte din drepturile salariale cuvenite."Ma asteptam, este decizia corecta. Nu mi s-a achitat o parte din drepturile contractuale si am depus memoriu, pentru ca trecusera mai mult de 60 de zile. Trebuie sa mai ramin citeva zile la antrenamentele Farului, pina cind vor trece cele cinci zile regulamentare in care clubul are dreptul sa inainteze recurs", a declarat Farmache. De partea cealalta, directorul executiv al clubului, Dan Pira, nu a putut preciza daca Farul va face sau nu recurs, urmind ca hotarirea sa se ia in citeva zile. Cu citeva zile in urma, un alt jucator al Farului, Marius Nae, a fost declarat liber de contract, tot din cauza neachitarii unor drepturi contractuale.Un alt jucator care a depus memoriu este Daniel Florea, insa cazul sau s-a aminat.

    Refuzul lui Ferguson

    Sir Alex Ferguson, tehnicianul echipei Manchester United, a declinat oferta de a antrena echipa olimpica a Marii Britanii la JO 2012 de la Londra. Ferguson, 67 ani, a avut discutii informale anul trecut cu premierul britanic Gordon Brown si Sebastian Coe, presedintele Comitetului de organizare a JO 2012, dar antrenorul scotian nu mai doreste sa antreneze dupa ce va parasi Old Trafford. Ferguson, care va avea 70 ani la JO 2012, nu crede nici macar ca va exista o echipa combinata a Marii Britanii. in pofida asigurarilor de la FIFA, federatiile din Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord se tem ca statutul lor de independenta in fotbal va fi pus in pericol daca vor accepta o echipa unificata la JO.

    Abel Moreno, in "Segunda"

    Fostul jucator al Stelei, Abel Moreno, declarat liber de contract de conducerea echipei din Ghencea, va semna un contract cu liderul Ligii a II-a din Spania, Deportivo Xerez, intelegerea urmind sa fie valabila doi ani. Mijlocasul a efectuat vizita medicala si a semnat contractul cu gruparea spaniola. Deportivo Xerez se afla pe primul loc in Segunda Division, cu 37 de puncte, dupa 21 de etape, iar tehnicianul acestei echipei este Esteban Vigo, care a pregatit pentru putin timp si Dinamo.

    Pereira - selectionat la nationala celesta

    Mijlocasul echipei CFR Cluj, Alvaro Pereira, a fost convocat la nationala Uruguayului, pentru meciul amical cu Libia, care va avea loc pe 11 februarie, la Tripoli. Selectionerul Oscar Tabarez a convocat 22 de jucatori pentru partida amicala cu Libia, iar printre acestia se afla Sebastian Viera (Villareal), Martin Caceres (FC Barcelona), Jorge Fucile (FC Porto), Cristian Rodriguez (FC Porto), Diego Forlan (Ateltico Madrid) si Luiz Suarez (Ajax Amsterdam).Meciul de pregatire cu Libia va ultimul test inainte de partidele oficiale cu Paraguay si Chile, din preliminariile Campionatului Mondial din 2010.

    Raul il urmareste pe Di Stefano

    Raul Gonzales, capitanul echipei Real Madrid, este la un singur gol de recordul detinut de legendarul argentinian Alfredo Di Stefano, care a marcat 307 goluri in toate competitiile pentru clubul spaniol, relateaza presa spaniola. Raul se afla la cota 306 si il poate egala pe Di Stefano, daca va marca in meciul din deplasare cu Numancia, programat simbata in etapa a XXI-a a Primerei Liga. De remarcat, insa, ca Di Stefano a marcat 307 goluri in 396 meciuri, intr-o perioada in care se disputau mai putine jocuri, iar Raul a reusit 306 in 682 de partide.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri