Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Mutu, jucatorul etapei

    Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, a fost desemnat cel bun jucator al etapei a XXIV-a din Serie A, in urma notelor primite in principalele publicatii din Italia, avind o medie de 7,88, a anuntat, ieri, site-ul postului de televiziune Rai Uno. Cu aceeasi medie, Mutu se afla pe primul loc si in clasamentul celor mai buni straniei ai rundei din Italia. Internationalul roman ocupa locul trei in clasamentul celor mai buni jucatori si stranieri pe tot sezonul, cu o medie a notelor de 6,56. De asemenea, Mutu a fost inclus atit in echipa etapei, cit si in cea a intregului sezon. In meciul de duminica, Genoa - Fiorentina, scor, 3-3, Mutu a inscris toate cele trei goluri prin care "viola" a revenit de la 0-3.

    Al saselea suspect

    Cetateanul B. Csaba, in virsta de 47 de ani, a fost arestat, ieri, de politia din Ungaria, el fiind suspect in cazul uciderii handbalistului roman Marian Cozma, informeaza presa maghiara. B. Csaba locuia in localitatea Zalaegerszeg, acolo unde a si fost arestat de politia locala, care a colaborat cu fortele de ordine din Veszprem. Din cite se pare, acesta a mai fost condamnat in trecut de autoritatile maghiare, pentru diverse acte de vandalism si alte infractiuni. Acesta este al saselea arestat in cazul Cozma. Primii suspecti retinuti au fost Raffael Sandor, Nemeth Gyözö si o femeie. Cei trei au fost arestati in Austria, cind incercau sa ajunga in Italia. Cel de-al patrulea suspect, Ivan Sztojka, s-a predat politiei, in timp ce al cincilea, P. Gabor, a fost arestat la Budapesta in cursul zile de luni.

    Burdujan, reprimit la Vaslui

    Atacantul Lucian Burdujan a fost reprimit in lotul primei echipe dupa ce si-a cerut scuze in fata membrilor staff-ului tehnic pe care i-a jignit in cantonamentul din Antalya, insa a primit o amenda financiara drastica, a declarat, ieri, antrenorul Viorel Moldovan. "L-am reprimit in lot pentru ca si-a cerut scuze in fata de staff-ul tehnic pe care il jignise. in schimb, va primi o amenda destul de mare pentru ce a facut. El regreta enorm gestul comis si am decis sa-i mai acord o sansa. Cred ca in calitatile lui, e un jucator de nationala. E important sa realizeze ce a facut", a spus Moldovan. Atacantul a fost trimis de conducere la echipa a doua a clubului dupa ce la finalul cantonamentului din Antalya a jignit doi membri ai staff-ului tehnic.

    Chivu, suspendat o etapa

    Fundasul echipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, a fost suspendat o etapa in Serie A in urma cumului de cartonase galbene si nu va evolua in partida de simbata, din deplasare, cu formatia Bologna, din etapa a XXV-a a campionatului Italiei. Chivu a primit un cartonas galben in minutul 90^2 al partidei pe care Inter Milano a cistigat-o, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, in fata echipei AC Milan. Cite o etapa de suspendare au mai primit urmatorii jucatori: Colombo (AC Torino), Perrotta, De Rossi (ambii AS Roma), Biava, Jurici (ambii Genoa), Burdisso (Internazionale Milano), Capelli (Atalanta Bergamo), Gastaldello (Sampdoria Genova), Rigoni (Chievo Verona), Rinaudo (SSC Napoli) si Vergassola (AC Siena).

    Peseiro, selectioner la sauditi

    Fostul tehnician al Rapidului, José Peseiro, a fost confirmat marti seara ca noul selectioner al echipei nationale de fotbal a Arabiei Saudite, iar obiectivul sau este calificarea la Campionatul Mondial din 2010. Antrenorul portughez in virsta de 48 de ani a devenit al 20-lea selectioner al Arabiei Saudite din 1994 si pina in prezent, el pregatind in trecut echipe precum Sporting, Al-Hilal, Panathinaikos sau Rapid. Prima reprezentativa saudita ocupa locul IV in grupa preliminara si mai are de disputat patru meciuri. Arabia Saudita are cu patru puncte mai putin decit liderul Coreea de Sud. Primele doua echipe din grupa se vor califica la CM 2010, iar o a treia echipa va fi stabilita in urma unui baraj. Fostul selectioner al echipei, Nasser Al Johar, a demisionat dupa ce reprezentativa a pierdut cu 0-1 ultimul meci din preliminarii.

    Au obosit "ciinii"

    Liderul Dinamo si-a anulat amicalul pe care urma sa-l dispute, ieri, impotriva ucrainenilor de la Dnipro in cantonamentul din Antalya, la cererea lui Mircea Rednic, din cauza oboselii acumulate de jucatori in aceasta perioada de pregatire. "Avem aproape 40 de zile de pregatire, cu doua sau trei antrenamente pe zi, cu meciuri amicale intr-un ritm foarte intens. S-a adunat o stare de oboseala, sint si probleme musculare in cazul unor jucatori. Am discutat cu medicul echipei si am decis sa anulam partida cu Dnipro. Am preferat sa nu riscam vreo accidentare pentru ca mai avem la dispozitie doar zece zile pina la meciul oficial cu Pandurii", a spus Rednic. Dinamo a disputat in pauza de iarna 8 partide amicale in cele doua cantonamente efectuate in Antalya, obtinind sase victorii si doua rezultate de egalitate.  

    Bruno Simao a semnat cu Dinamo

    Administratorul delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, a declarat, agentiei NewsIn, ca fundasul stinga Bruno Simao, ultima data la UTA, a semnat un contract valabil pina la finalul campionatului cu gruparea bucuresteana. "Bruno Simao a semnat un contract valabil pina in vara cu Dinamo, iar de atunci avem optiunea sa-l cumparam definitiv. Nu stiu de ce a fost achizitionat, nu a mai jucat din luna aprilie a anului trecut, dar e optiunea antrenorului. El e un jucator interesant, are si cercel in ureche, piraterii d-ale noastre", a spus Dinu. In virsta de 23 de ani, Bruno Simao a evoluat in sezoanele 2006/2007 si 2007/2008  la UTA, pentru care a jucat 35 de meciuri si a inscris un gol.

    Suporter calcat de autocar

    Trei dintre fotbalistii Fiorentinei, Montolivo, Dainelli si Donadel, vor da declaratii politiei referitor la accidentul petrecut dupa meciul cu Genoa din Serie A, cind autocarul formatiei toscane a calcat un suporter, care se afla in stare grava la spital. In jur de 12 martori vor depune marturie la politie pentru ceea ce s-a intimplat, iar printre ei se afla si mijlocasii Riccardo Montolivo si Marco Donadel, alaturi de fundasul Dario Dainelli, ei fiind asezati in partea din spate a autocarului si l-au vazut pe barbatul cazut. Suporterul echipei Genoa, Gabriele Amato, a fost lovit de autocarul Fiorentinei, care pleca de la stadion. Incidentul s-a petrecut intrucit soferul a incercat sa se grabeasca pentru ca fanii echipei adverse erau nemultumiti de unele decizii ale arbitrului si ar fi putut ataca autocarul gruparii toscane. Presa italiana a scris ca fanul genovez consumase cocaina inainte sa vina la meci, dar nu s-a stabilit daca din acest motiv si-a pierdut echilibrul si a fost lovit de auto

    Fani rosso-neri, arestati

    Sapte suporteri ai formatiei AC Milan au fost arestati, miercuri, de politia italiana, fiind acuzati ca au avut un comportament violent la derbiul de duminica impotriva echipei Internazionale Milano. Fanii au fost identificati in urma imaginilor filmate, iar incidentul a pornit de la un banner cu un mesaj impotriva  Interului. Fanii formatiei lui Mourinho au incercat sa distruga mesajul si au patruns in sectorul ocupat de suporterii lui AC Milan. In urma violentelor care au avut loc in tribune, mai multi sustinatori ai lui Inter au suferit rani minore. Fanii arestati risca sa primeasca interdictie la meciurile din Serie A sau o condamnare la inchisoare.

    Iniesta s-a accidentat

    Mijlocasul Barcelonei, Andres Iniesta, a suferit o intindere la coapsa stinga si va absenta de pe gazon in jur de 15 zile, timp in care va rata partida pe care echipa sa o va disputa pe 24 februarie cu Olympique Lyon, in prima mansa a optimilor de finala ale Ligii Campionilor. Internationalul spaniol in virsta de 24 de ani a resimtit dureri la coapsa stinga la finalul antrenamentului de marti seara, iar a doua zi a efectuat un control medical care a relevat faptul ca jucatorul se confrunta cu o intindere musculara. Staff-ul medical al gruparii catalane a anuntat ca fotbalistul va fi indisponobil aproximativ doua saptamini.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri