Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Campionatul incepe vineri

    Comitetul Executiv al FRF a aprobat, luni, modificarea programului competitional al sezonului 2008-2009, ultima etapa urmind sa se dispute la 10 iunie, si nu la 13 iunie cum era programat initial, iar finala Cupei Romaniei sa aiba loc la 13 iunie, si nu la 17 iunie. In rest, campionatul va incepe, asa cum s-a stabilit, la sfirsitul saptaminii viitoare, in pofida faptului ca multe cluburi au cerut aminarea startului din cauza situatiei meteorologice

    Valiza se rejudeca

    Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, ieri, ca in sedinta Comitetului Executiv s-a hotarit retrimiterea cazului "Valiza" spre rejudecare la Comisia de Disciplina. "La Comitetul Executiv s-a decis ca rechizitoriul si declaratiile existente in cazul Valiza sa mearga la Comisia de Disciplina pentru reanalizare, iar apoi, daca va fi cazul, urmeaza sa isi reia cursul la Comisia de Apel si Camera de Solutionare a Litigiilor", a spus Mircea Sandu, intr-o conferinta de presa. Oficialul FRF a negat ca ar exista posibilitatea legalizarii premierilor adversarelor contracandidatelor din campionat: "Nu o sa se discute niciodata despre legalizarea premierelor. Eu nu voi vota niciodata asa ceva. Ca isi mai dau presedintii cu parerea referitor la acest aspect, asta e altceva".

    Lungimea este baza

    Dupa rezultatele excelente realizate la Balcaniada de la Atena din weekend-ul trecut, unde Romania s-a clasat pe primul loc pe natiuni, cucerind 12 titluri (sapte la feminin si cinci la masculin), Federatia Romana de Atletism a stabilit lotul care va reprezenta tara noastra la Campionatele Europene indoor de la Torino (6-8 martie).Lotul feminin va fi alcatuit din trei saritoare in lungime, Viorica Tigau, Cornelia Deiac si Alina Militaru, Anca Heltne (greutate), Cristina Bujin (triplu salt), Angela Morosanu (60 m garduri), Elena Lavric si Mihaela Neacsu (800 m) si Ancuta Bobocel (3.000 m), iar din lotul masculin vor face parte Ioan Vieru (400 m), Catalin Cimpeanu (60 m) si Alin Anghel (triplu salt). Sanse mari de includere in lot mai au Alexandru Mihailescu (60 m garduri) si Vasile Adrian (lungime). (Agerpres)

    Nibombe inoata pe Bega

    Presedintele CA al lui FC Timisoara, Marian Iancu, a declarat, ieri, agentiei NewsIn, ca internationalul togolez Dare Nibombe, actualmente la CS Otopeni, se afla in negocieri cu gruparea banateana si ar putea semna un contract pe trei ani cu echipa pregatita de Gabi Balint. "Nibombe este jucatorul asupra caruia ne orientam acum.Am renuntat la achizitionarea internationalului lituanian Irmantas Zelmikas", a spus Iancu. Poli Timisoara incearca pina la debutul returului sa mai achizitioneze un fundas central, deoarece slovacul Milos Brezinsky va fi indisponibil pina la finalul sezonului din cauza accidentari.

    Zgircitul din Ghencea

    Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat ca nu va plati clauza de achizitionare definitiva a portughezului Tiago Gomes, care se ridica la 700.000 de euro, pentru ca vrea sa isi continue proiectul cu jucatori romani pe care doreste sa il implementeze la gruparea din Ghencea. "Tiago Gomes are o clauza de cumparare de 700.000 de euro, iar eu nu o sa dau atitia bani pe el. Eu vreau sa imi continui proiectul cu jucatori tineri romani", a declarat Gigi Becali, la GSP TV, dupa care a adaugat ca si l-ar dori in continuare la echipa pe George Ogararu, pentru ca este un jucator valoros, insa nu este dispus sa plateasca doua milioane de euro in cazul in care atit valoreaza internationalul roman aflat in proprietatea lui Ajax Amsterdam.

    Al Kahtani la Steaua?

    Site-ul tuttomercatoweb.com a scris, ieri, ca oficialii clubului Steaua se afla in tratative cu cei ai gruparii Al Hilal pentru transferul atacantului saudit Yasser Al Kahtani, in virsta de 26 de ani. "Steaua a pus ochii pe atacantul saudit  Yasser Al Kahtani. Tratativele sint in faza de inceput, dar nu este exclus ca internationalul saudit sa ajunga in Romania", a scris sursa citata. Echipa Al Hilal, antrenata de Cosmin Olaroiu, l-a achizitionat in aceasta vara, de la Steaua, pe mijlocasul Mirel Radoi. Al Kahtani a fost cumparat de Al Hilal in 2005, de la formatia Al-Qadisiya Al Khubar, in schimbul a peste cinci milioane de dolari. (MEDIAFAX)

    Transfer ratat

    Transferul atacantului macedonean Hristijan Kirovski la FC Vaslui nu se va mai realiza din cauza neintelegerilor financiare, dar si pentru ca acesta era extracomunitar, a declarat tehnicianul moldovenilor Viorel Moldovan. In virsta de 23 de ani, Kirovski, care a evoluat ultima oara in tara sa natala, la Rabotnicki, ajunsese la un acord cu FC Vaslui pentru un contract pe trei sezoane si jumatate. Atacantul s-a alaturat lotului vasluian la inceputul acestei luni in cantonamentul din Antalya si a fost folosit in trei partide amicale, marcind si un gol. Viorel Moldovan a mai spus ca singurele probleme medicale in acest moment inaintea partidei cu Steaua le au Akakpo, Zmeu si Ljubinkovic, insa ultimul are sanse sa fie recuperat pina la ora jocului.

    "S-a gresit in cazul Iordache"

    Tehnicianul echipei Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, ieri, la reunirea antrenorilor, ca oficialii echipei bucurestene sint cei care au gresit in cazul lui Ilie Iordache, jucator pe care el si l-ar fi dorit in lot. "In cazul lui Ilie Iordache a gresit conducerea noastra. Eu l-as fi vrut pe el in lot, dar oficialii au zis ca ii dau  pe nu stiu citi bani. Dupa aceea, nu i-au mai dat si a vrut sa plece. Acum nu mai are rost sa vorbim despre Iordache, pentru ca am un lot foarte bun", a declarat Mircea Rednic, care a adaugat ca prima partida a returului Ligii I, cu Pandurii Tg. Jiu, va fi un a extrem de dificila, mai ales ca pe banca gorjenilor se afla Sorin Cirtu, un tehnician care "isi pune echipa bine in teren si poate pune probleme oricui".

    Tamas a revenit la prima echipa

    Fundasul Gabriel Tamas a revenit, ieri, la antrenamentele conduse de Mircea Rednic, dupa ce in urma cu o saptamina a fost trimis la echipa secunda a clubului deoarece a fost surprins consumind bauturi alcoolice in cantonamentul din Antalya. La sedinta de pregatire de luni dupa-amiaza, care a durat 45 de minute, au participat Blay si Vranjkovic, ambii fiind trimisi saptamina trecuta de Mircea Rednic la echipa a doua pe motiv ca nu se pregatesc corespunzator la antrenamente. In alta ordine de idei, Claudiu Niculescu, Ianis Zicu si Cosmin Moti au fost menajati si s-au pregatit separat fata de restul lotului.

    Rutka s-a sinucis

    Fostul fundas al echipelor Legia Varsovia si Korona Kielce, Slawomir Rutka, in virsta de 34 de ani, s-a sinucis duminica seara, el fiind descoperit de sotia sa spinzurat in propriul apartament. Rutka a fost implicat in sezonul 2003/2004 intr-un scandal de coruptie, in acel moment dovedindu-se ca el a participat la trucarea unor meciuri.  In acel moment. sportivul a pledat vinovat, a fost condamnat la doi ani de inchisoare, a fost suspendat din viata sportiva pe o perioada de patru ani si a fost amendat.  In Polonia are loc in aceasta perioada o ancheta privind coruptia din fotbal, pina acum fiind arestate mai multe persoane.

    Exclusi pentru datorii

    Federatia de Fotbal din Uruguay (AUF) a anuntat, ieri, ca gruparea Villa Española a fost retrogradata in liga secunda ca urmare a restantelor financiare pe care le datoreaza unor fosti jucatori ai clubului. Conducerea clubului sustine insa ca oficialii AUF au respins un cec pe care clubul l-a emis in scopul de a prezenta garantii financiare. Gruparea din Montevideo trebuia sa achite pina vineri restante in valoare de 60.000 de dolari catre unii dintre fostii jucatori. In urma deciziei luate de reprezentantii AUF, a doua parte a editiei de campionat 2008-2009, care a debutat in weekend, se va disputa cu 15 echipe, iar Villa Española va evolua in esalonul secund incepind cu luna iulie.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri