Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Balan si Varga, la Urziceni

    Mijlocasii Sportului Studentesc, Tiberiu Balan si Dacian Varga, vor semnat contracte valabile pina la finalul sezonului cu echipa pregatita de Dan Petrescu, iar in functie de evolutia lor cei doi vor putea fi achizitionati definitiv, a declarat, ieri, pentru NewsIn, Vasile Siman. Tiberiu Balan (28 de ani) a fost imprumutat si in tur la Unirea Urziceni, insa intelegerea a expirat, iar la inceputul acestui an a revenit la Sportul Studentesc. In virsta de 24 de ani, Dacian Varga este un produs al clubului Sportul Studentesc si a evoluat numai pentru aceasta formatie, intre anii 2003-2009.  In acesta saptamina, cei doi jucatori au fost doriti si de FC Timisoara, insa patronul Sportului Studentesc a declinat oferta lui Marian Iancu.

      

    Pandurii - Dinamo, conflict stins

    Presedintele formatiei Pandurii, Marin Condescu, a declarat, miercuri, ca a achitat datoria de 250.000 de euro clubului Dinamo, in contul transferului lui Ilie Iordache, fapt care va permite ca meciul dintre cele doua echipe, programat duminica, sa se dispute, dupa cum a anuntat si Comisia pentru Statutul Jucatorului: "Am achitat cei 250.000 de euro. Acum sintem pregatiti sa jucam. Sintem decisi sa facem un meci mare in Soseaua Stefan cel Mare. Nu le puteam da satisfactia sa nu jucam cu ei duminica. Vom fi pe Stadionul Dinamo duminica si vom juca un fotbal de calitate. Daca facem un egal sau ii batem, le punem botnita", a declarat Marin Condescu pentru NewsIn.

    Sfinta aminare

    Dosarul transferurilor din fotbal a fost aminat, ieri de catre magistratii Tribunalului Bucuresti, deoarece reprezentantii cluburilor de fotbal din dosar nu au fost citati corect. Acesta a fost primul termen al procesului la Tribunalul Bucuresti, dosarul fiind mutat de la instanta suprema, pentru ca George Copos nu mai este parlamentar. In sala de judecata au fost prezenti, ieri, Ioan si Victor Becali, Mihai Stoica si Gigi Netoiu. Urmatorul termen a fost stabilit pentru 23 martie. Opt reprezentanti ai cluburilor de fotbal  au fost trimisi, pe 2 octombrie 2008, in judecata, in legatura cu transferurile in strainatate a 12 jucatori, procurorii acuzindu-i pe Gheorghe Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu, Ioan Becali si Victor Becali de evaziune, inselaciune si spalare de bani.

    Ghionea la Galata?

    Noul antrenor al echipei Galatasaray, Bulent Korkmaz, il vrea din vara la gruparea din Istanbul pe fotbalistul stelist Sorin Ghionea, informeaza cotidianul Sabah. Potrivit sursei citate, Korkmaz, care a preluat luni postul de antrenor principal, i-a cerut presedintele clubului Galatasaray, Adnan Polat, sa transfere in vara patru jucatori: Djibril Cissé, Sorin Ghionea, John Paintsil si Yohann Pele. Sabah mentioneaza ca tehnicianul il vrea pe Ghionea in locul mijlocasului Tobias Linderoth, care va pleca de la Galatasaray la sfirsitul acestui sezon. "Se pare ca fotbalistul roman in virsta de 29 de ani ar fi dispus sa vina la Galatasaray pentru o suma satisfacatoare", scrie jurnalul turc.

      

    Cupa Romaniei la baschet

    Formatiile Asesoft Ploiesti, Cuadripol Brasov, Energia Rovinari si CS Otopeni s-au calificat, in semifinalele Cupei Romaniei la baschet masculin, dupa disputarea partidelor retur din sferturile competitiei. Rezultatele inregistrate in meciurile retur: Asesoft Ploiesti - BC Mures Tirgu Mures 101-76 (in tur, 98-85); BC Tirgoviste - Cuadripol Brasov 77-77 (63-85); Elba Timisoara - Energia Rovinari 84-86 (77-84); CS Otopeni - BCMUS Arges - Pitesti 75-80 (77-62).

    "Valiza" ramine la Cluj

    Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, pe 11 februarie, cererea de suspendare a procesului "Valiza" de pe rolul Curtii de Apel Cluj, cerere formulata de Gigi Becali, patronul echipei Steaua fiind judecat pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.  Cererea de suspendare a fost formulata de Gigi Becali in cadrul solicitarii de stramutare a procesului de la Curtea de Apel Cluj, care a fost luata respinsa, la rindul ei, de instanta suprema, miercuri, 25 februarie. Reamintim ca procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in data de 18 decembrie 2008, pe Gigi Becali, finantatorul echipei Steaua, pe Teia Sponte, vicepresedinte al Consiliului de Admnistratie al FC Steaua, si pe Victor Piturca, antrenorul echipei nationale de fotbal, in dosarul "Valiza".

    Monument pentru "Pasarila"

    Asociatia suporterilor echipei Veszprem a organizat o stringere de fonduri pentru construirea unui monument in memoria handbalistului roman Marian Cozma, ucis, in data de 8 februarie, in Ungaria. Potrivit presedintelui asociatiei, Csaba Remport, monumentul respectiv ar putea fi un bust al sportivului. "Depinde de suma care se va stringe", a precizat Csaba. El a mentionat ca inca nu s-a luat o decizie in privinta locului in care va fi amplasat monumentul. Initiativa suporterilor este sustinuta si de primarul orasului Veszprem, Janos Debreczenyi.Asociatia suporterilor echipei Veszprem si-a propus ca monumentul sa fie construit cel tirziu pina la 8 februarie 2010, cind se va implini un an de la decesul lui Cozma.

    Dica - Dica 2-1

    Fotbalistul roman al formatiei Catania, Nicolae Dica, a inscris miercuri de trei ori intr-un meci de pregatire disputat contra formatiei de tineret a clubului, scor 3-2, in care a evoluat o repriza la fiecare echipa. Fostul mijlocas al Stelei a evoluat in prima repriza pentru echipa secunda, fiind marcatorul primului gol al acesteia. Dupa pauza, a jucat la gruparea antrenata de Walter Zenga, unde a reusit sa marcheze doua goluri. Nicolae Dica a fost criticat in ultimul timp de presa italiana si chiar de unii oficiali ai echipei din cauza randamentului scazut, fiind in ultimul timp lasat in afara lotului pentru meciurile din Serie A. Site-ul suporterilor lui Catania scrie ca evolutia lui Dica a surprins pe toata lumea, chiar daca meciul a fost mai mult unul de antrenament, dar mijlocasul roman poate reintra in atentia antrenorului principal.

    Orac, imprumutat la Vilcea

    Mijlocasul formatiei Pandurii Tirgu Jiu, Daniel Orac, a fost imprumutat pina la sfirsitul acestui sezon la divizionara secunda CSM Rimnicu Vilcea. "Orac a semnat deja cu noi, el va veni sub forma de imprumut pina la vara. in schimb, nu l-am mai oprit pe Disney, al carui litigiu cu Farul nu este finalizat", a spus Florin Verigeanu, directorul general al CSM Rimnicu Vilcea. In turul Ligii I, Orac a evoluat in 12 partide pentru formatia pregatita de Sorin Cirtu. Clubul Pandurii Tirgu Jiu ii mai are imprumutati la CSM Rimnicu Vilcea pe Vatavu, Kutlacik si Stromajer.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri