Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Hagi, exclus de la COSR

    Fostul fotbalist Gheorghe Hagi, fosta campioana olimpica la natatie Diana Mocanu si fostul campion mondial la box Leonard Doroftei au fost exclusi ieri din Andunarea Generala a COSR din cauza absentelor repetate de la sedinte. "Ei vor ramine alaturi de COSR pentru ca reprezinta imagini importante in sport, dar din motive administrative ei vor fi inlocuiti de campioana olimpica Constantina Tomescu, de antrenorul acesteia, Valentin Tomescu, si de Ioan Dospinescu, iar in locul lui Dospinescu in Comitetul Executiv va intra doamna Elisabeta Lipa. COSR are nevoie de cvorum si am votat excluderea lor", a afirmat secretarul general, Ioan Dobrescu.

     

    In apararea lui Savaniu

    Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, ieri, ca nu crede ca Marcel Savaniu a primit mita, asta deoarece arbitrul are venituri mult mai mari din afacerile personale pe care le desfasoara. "Fiecare e responsabil pentru gesturile sale. Nu ma asteptam sa fie retinut Savaniu. Nu cred ca putea primi 3000 de dolari drept mita , deoarece el are venituri mult mai mari din afacerile sale. De acum inainte nu cred ca ar mai risca cineva sa-l mai reprimeasca in arbitraj. Sper ca aceste intimplari sa atraga atentia oamenilor din fotbal ca nu este de gluma", a spus Sandu la Realitatea TV. Arbitrul Marcel Savaniu a fost retinut, ieri, de catre procurorii anticoruptie, pentru 24 de ore, pentru luare de mita, dupa ce a fost audiat timp de citeva ore la DNA Pitesti, in dosarul privind coruptia din arbitraj, el fiind scos din sediul DNA cu catuse la miini.

      

    Loteria, un proces fara sfirsit

    Loteria Romana solicita Tribunalului Bucuresti sa oblige Federatia Romana de Fotbal sa restituiei Companiei Nationale suma de 187.500 de lei, primita de FRF in perioada 2001 - 2005, in baza unor conventii incheiate intre cele doua parti cu privire la pronosticurile sportive. Tribunalul Bucuresti a fixat primul termen al procesului pentru data de 19 mai.Concret, avocatii Companiei Nationale Loteria Romana solicita instantei sa anuleze trei conventii incheiate intre Loterie si Federatia Romana de Fotbal, intre 20 decembrie 2001 si 11 ianuarie 2005, in baza carora FRF a primit esalonat suma de 187.500 de lei. CN Loteria sustine in actiunea depusa in instanta ca aceste conventii au fost incheiate prin fraudarea legii.

    Dokic la Bucuresti

    Tenismana australiana de origine croata  Jelena Dokic  va fi prezenta in luna mai la turneul ITF de la Bucuresti, dotat cu premii in valoare de 100.000 de dolari, dupa ce a renuntat sa mai participe la competitia de la Roma, care are premii de 2.000.000 de dolari. Decizia de a juca la Bucuresti a venit dupa ce Dokic a pierdut la Miami in turul II in fata danezei Caroline Wozniacki. Jelena Dokic vrea sa cistige cit mai multa incredere in propriile forte si de aceea vrea sa joace in turnee mai mici si sa se impuna. La sfirsitul anului 2008, Dokic ocupa locul 179 in clasamentul WTA, iar in acest moment este pe pozitia 71. Pe tabloul principal al competitiei de la Bucuresti, care va avea loc in perioada 4-10 mai, apare Sania Mirza (India) dar si romanca Raluca Olaru.

    Semifinale, la Cluj si Bucuresti

    Partida dintre Dinamo si FC Timisoara, din cadrul semifinalelor Cupei Romaniei, se va desfasura marti, 28 aprilie, de la ora 20:45, pe stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj, desi initial se stabilise ca loc de disputare Piatra Neamt.  Cealalta semifinala, CFR Cluj - FC Vaslui se va juca a doua zi, de la ora 20:45, pe stadionul Giulesti din Bucuresti.  Ultimul act al competitiei se va disputa la data de 13 iunie.

    Soava sta o luna

    Mijlocasul echipei Universitatea Craiova, Florin Soava, va lipsi o luna de pe gazon, din cauza unei leziuni la coapsa dreapta, pe care a suferit-o in jocul cu Unirea Urziceni. Florin Soava a efectuat, ieri, un RMN in urma caruia i s-a descoperit afectiunea. Fotbalistul a fost titular in jocul cu Unirea Urziceni, dar inainte de finalul primei reprize s-a accidentat si a fost schimbat cu Gingioveanu.

    Ruptura fibrilara

    Capitanul formatiei Otelul Galati, Gabriel Paraschiv, a suferit in partida din etapa trecuta cu Gloria Bistrita, scor 3-0, o ruptura fibrilara, astfel ca tehnicianul Petre Grigoras nu se va putea baza pe serviciile sale aproximativ o luna. Mijlocasul otelarilor s-a accidentat in minutul 30 al meciului de la Bistrita, fiind schimbat cu Avram, analizele medicale efectuate ulterior relevind o ruptura fibrilara. In aceste conditii, fotbalistul va rata cele mai importante meciuri ale returului, cu CFR Cluj, Steaua, Dinamo si FC Timisoara.

    Tocala candideaza singura

    Actualul conducator al Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, este singurul candidat la functia de presedinte, la alegerile din cadrul Adunarii Generale a forului, din 27 aprilie. Pentru aceasta functie a fost depus un singur dosar, al lui Carmen Tocala, in timp ce pentru cele doua de vicepresedinte vor fi sase candidati: Dan Berceanu, Gabriel Boriga, Aurora Dragos, Constantin Ioan, Anton Netolitzschi si Mircea Vulc. Alte 33 de persoane candideaza pentru un loc de membru in Biroul Federal, care va avea urmatoarea componenta: presedintele FRB, doi vicepresedinti, secretarul general, antrenorul federal, patru reprezentanti ai competitiilor de seniori, patru reprezentanti ai competitiilor de juniori, plus alte doua persoane din afara structurilor federatiei.  Mandatul celor alesi va fi pentru urmatorii patru ani. (MEDIAFAX)

    Tottenham il vrea pe Beckham

    Cotidianul The Sun a scris, ieri, ca oficialii clubului Tottenham Hotspur ar dori sa-l achizitioneze pe mijlocasul David Beckham, imprumutat de echipa Los Angeles Galaxy la formatia AC Milan. Sursa citata noteaza ca afacerea ar urma sa fie incheiata in luna octombrie, atunci cind sezonul din liga nord-americana de fotbal (MLS) se va incheia. Beckham, in virsta de 34 de ani, este dorit de managerul clubului londonez, Harry Redkanpp, care in vara acestui an va primi 45 de milioane de euro pentru intarirea echipei.The Sun mai scrie ca Beckham, care este nascut la Londra, si-a dorit de cind era copil sa evolueze la Tottenham Hotspur, pentru a-i calca pe urme idolului sau, Glenn Hoddle.

    Somatie pentru Lotito

    Presedintele clubului Lazio Roma, Claudio Lotito, a fost somat de catre Comisia Italiana pentru Comert si Finante (Consob) sa achite daune materiale in valoare de 530.000 de euro, dupa ce in 2005 a manipulat vinzarea a 14.61% din actiunile clubului. Potrivit Consob, conducatorul gruparii bianco-celeste se face vinovat de incalcarea legislatiei italiane, pe motiv ca, impreuna cu partenerul sau de afaceri, Roberto Mezzaroma, nu a inregistrat tranzactia a 14.61% din pachetul de actiuni al lui Lazio la comisia de finante, care l-a sanctionat cu o amenda de 330.000 de euro si pe Mezzaroma. Claudio Lotito (52 de ani) este presedintele cubului Lazio din vara lui 2004, iar la inceputul lunii trecute a fost condamnat de un tribunal din Milano la doi ani de inchisoare din cauza faptului ca a obstructionat autoritatile sa verifice modul in care s-a efectuat tranzactia respectiva. (MEDIAFAX)


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri