Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Record european, Camelia Potec

    Inotatoarea romana Camelia Potec a stabilit, ieri, un nou recordeuropean in proba de 1.500 de metri cu timpul de 15:52,37 in cadrul campionatelor nationale de natatie ale Frantei. Precedentul record ii apartinea italiencei Alessia Filippi si a fost stabilit pe 16 iulie 2008 la Tirvise, cu timpul de 15:52,84.

    Inca un bronz la judo

    Romanul Daniel Brata a cistigat, ieri, medalia de bronz, dupa ce l-a invins pe israelianul Ariel Zeevi, scor 1-0, in recalificarile categoriei 100 de kilograme la Campionatul European de judo din Georgia. In semifinale, Daniel Brata a fost invins de olandezul Henk Grol. Romanul, cistigator al grupei B, a mers astfel in recalificari. Aceasta este cea de-a doua medalie a delegatiei tricolore, dupa bronzul cucerit de Alina Dumitru la categoria 48 de kilograme.

      

    Resita se bucura, Suceava tremura

    Formatia masculina de handbal CSU Suceava s-a impus, simbata, pe teren propriu, in fata elvetienilor de la BSV Bern Muri, scor 35-31 (18-16), in mansa tur a semifinalelor Cupei Challenge.Elvetienii de la BSV Bern Muri au eliminat in sferturi formatia romana Stiinta Dedeman Bacau cu scorul general de 66-65. Cea de-a doua formatie prezenta in semifinalele Cupei Challenge, UCM Resita, detinatoarea trofeului, a intilnit aseara, in deplasare, echipa turca Besiktas Istanbul, terminind la egalitate, scor 26-26. Meciurile retur vor avea loc la finele saptaminii viitoare.

    .

    Lobont se opereaza in Belgia

    Capitanul echipei Dinamo, Bogdan Lobont, a plecat ieri in Belgia, pentru a se opera la genunchiul drept in urma accidentarii suferite in partida cu Gloria Bistrita, cind a fost diagnosticat cu entorsa si fractura a ligamentelor incrucisate. Goalkeeper-ul a parasit Romania, cu o cursa de Bruxelles, alaturi de sotia sa, si a fost asteptat la aeroportul Henri Coanda din Otopeni de mai multi fani dinamovisti care i-au urat multa bafta. Acesta urmeaza sa fie operat zilele viitoare la clinica doctorului Martens, bun prieten cu Mircea Rednic, acolo unde au mai fost supusi interventiilor chirurgicale si Florin Bratu, Ianis Zicu sau Cristian Pulhac.Lobont va mai ramine o perioada in Belgia dupa operatie, pina cind va primi acordul medicilor pentru a incepe programul de recuperare in Romania.

      

    Tanasa a inscris in Ucraina

    Echipa antrenata de Mircea Lucescu, Sahtar Donetk, a trecut, simbata, pe teren propriu, de Cernomoret Odessa, scor 1-0, intr-un meci contind pentru etapa a XXV-a din prima liga ucraineana. Pentru gazde, la care internationalul roman Razvan Rat a evoluat pe intreaga durata a partidei, a punctat mijlocasul brazilian William, in minutul 47. Gratie acestui succes, Sahtar se mentine pe pozitia secunda in clasament, unde a acumulat 52 de puncte, cu noua mai putin decit liderul Dinamo Kiev, care are si un meci mai putin disputat. Tot simbata, in aceeasi etapa, Metalug Donetk a invins in deplasare pe Ilicivet Mariupol, scor 1-0, gratie golului atacantului roman Ciprian Tanasa, aflat la prima reusita stagionala.

    Dinamo ataca Pandurii

    Directorul sportiv al clubului Dinamo, Constantin Danilescu, a declarat, simbata, agentiei NewsIn, ca echipa Pandurii ar trebui sa piarda meciul cu Rapid la masa verde, conform regulamentului, deoarece nu a platit nici pina acum a doua rata din transferul lui Ilie Iordache. "Am depus deja un document la FRF, e pe masa domnului Kassai inca de joi, prin care anuntam ca am sesizat toate comisiile ca au trecut deja 35 de zile de cind CAF a dat un verdict definitiv si irevocabil in cazul lui Ilie Iordache. Conform regulamentului, Pandurii trebuie sa piarda la masa verde cu Rapid fiindca nu a platit banii pentru Iordache", a spus Danilescu.Oficialul dinamovist spune ca Pandurii avea ca termen limita pentru a plati a doua rata din transferul lui Iordache pina la mijlocul acestei saptamini, conform deciziei CAF, insa pina acum nu a primit nici un raspuns. De partea cealalta, oficialii gorjeni sustin ca nu au primit nici o somatie din partea FRF si nu trebuie sa plateaca momentan nici un ban in cazul Iordache, desi recunosc datoria de 250.000 de euro.

      

    Scandal la handbal feminin

    Finalul meciului de handbal feminin de simbata dintre Otelul Galati si Rapid, din etapa a 22-a, scor 27-24 (14-14), a fost marcat de violente intre jucatoarele oaspete, oficiali si spectatori intre care s-a iscat un conflict general. La finalul meciului, in drum spre vestiar, jucatoarele rapidiste Alina Dobrin si Georgeta Guresoaia au fost insultate de vicepresedintele Otelului, Ghiocel Constantinescu. Alina Dobrin nu i-a ramas datoare vicepresedintelui gazdelor, care, enervat de replicile primite, precum si de faptul ca a fost stropit cu apa de handbalista, s-a repezit sa le loveasca pe cele doua jucatoare. Acestuia i s-au alaturat si citiva suporteri, care au fentat vigilenta jandarmilor, astfel ca a iesit un conflict general. De injuraturile gazdelor nu au scapat nici arbitrii Pop si Mocanu, care s-au retras evitind incaierarea, fapt ce a stirnit ulterior minia rapidistelor, care i-au acuzat ca au fugit si nu au incercat sa aplaneze conflictul.

    Oradea, campioana la polo

    Formatia CSM Oradea s-a impus, simbata, in fata gruparii Rapid Bucuresti, scor 15-5 (4-0, 3-2, 2-1, 6-2) in ultimul sau meci din sezonul 2008/2009 si a cucerit titlul de campioana a Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Indiferent de rezultatele ultimei runde, CSM are titlul asigurat intrucit are un avans de trei puncte fata de Steaua si patru fata de Dinamo.

    Constantina a abandonat la Londra

    Germana Irina Mikitenko s-a impus, ieri, in Maratonul de la Londra, cu timpul de 2h:22,11 secunde, pentru a doua oara consecutiv, in timp ce romanca Constantina Tomescu a abandonat la jumatatea distantei, acuzind probleme cu respiratia. Pe locul II a venit britanica Mara Yamauchi cu 2h:23,12, in timp ce pe pozitia a treia s-a clasat rusoaica Lilia Sobukova cu 2h:24,24. Constantina Tomescu este campioana olimpica de la Beijing in proba de maraton. 

    Emmanuel Koné a facut viroza

    Internationalul ivorian al echipei CFR Cluj, Emmanuel Koné, a contractat o viroza respiratorie si a fost internat pentru o zi la spitalul de boli infectioase din Cluj, insa va putea reveni la antrenamente in maxim o saptamina. "Are o viroza si am decis sa il internam in spital pentru o zi, a fost de ieri sau alaltaieri acolo, dar nu a stat prea mult. Cred ca poate reveni curind la antrenamente, momentan e sub tratament", a afirmat presedintele Iuliu Muresan. Mijlocasul african in virsta de 22 de ani nu a evoluat in niciun meci din turul campionatului dupa ce acum citeva saptamini a avut un conflict cu fostul antrenor Dusan Uhrin si a fost trimis la echipa a doua. Acesta este convocat frecvent in nationala Coastei de Fildes pentru care a evoluat in patru meciuri in preliminariile CM 2010.

    Lippi nu paraseste "squadra azzurra"

    Selectionerul Italiei, Marcello Lippi, a declarat ca obiectivul sau este ramina la cirma primei reprezentative pentru o vreme cit mai indelungata si infirma zvonurile potrivit carora va antrena din nou fostul sau club, Juventus Torino, dupa Campionatul Mondial din Africa de Sud. "In momentul de fata, ma gindesc numai la turneul final de anul viitor. Visul meu este sa continui munca la echipa nationala atit timp cit Federatia nu ma va concedia. Daca m-am intilnit cu cei de la Juventus, am facut-o doar pentru a discuta despre posibilitatea ca Amauri sa evolueze in tricoul squadrei azzurra atunci cind va primi pasaport italian", a spus selectionerul campioanei mondiale en-titre. O parte a presei sportive din Peninsula a vehiculat ideea unei posibile reveniri a lui Marcello Lippi in staff-ul tehnic al echipei Juventus, formatie pe care a antrenat-o cu succes in doua rinduri si care in actualul sezon nu va cistiga, cel mai probabil, nici un trofeu.

    Partizan, campioana Serbiei

    Formatia Partizan Belgrad, care a intilnit aseara, pe teren propriu, pe OFK Belgrad, a devenit matematic campioana a Serbiei, dupa ce Vojvodina Novi Sad, principala contracandidata, a remizat cu Javor Ivanjica, informeaza Reuters. Partizan are 65 de puncte dupa 27 de etape, cu 15 puncte mai mult decit Vojvodina, care a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul cu Javor. Desi Vojvodina mai are de disputat cinci jocuri, Partizan nu mai poate pierde primul loc deoarece are avantajul partidelor directe. Partizan poate realiza eventul si in acest sezon, fiind implicata si in Cupa Serbiei. Jucatorii campioanei au ascultat la radio meciul adversarei lor si au sarbatorit in vestiar cistigarea titlului, cu apa in loc de sampanie.

    Nadal, invingator la Barcelona

    Tenismanul spaniol Rafael Nadal s-a impus, duminica, in fata lui David Ferrer, scor 6-2, 7-5, in finala turneului de la Barcelona, si a cistigat cel de-al cincilea titlu consecutiv la acest turneu. Pentru victoria sa, Rafael Nadal a primit un cec in valoare de 286.000 de euro si 500 de puncte ATP. In 2008, Nadal l-a invins pe acelasi Ferrer in finala, scor 6-1, 4-6, 6-1. Acesta a fost noualea meci dintre cei doi iberici, Nadal obtinind sapte victorii in fata lui Ferrer. Turneul de la Barcelona a fost cistigat de doua ori si de Ilie Nastase (1973, 1974). in 1973, Nastase s-a impus si la dublu, unde a facut pereche cu Tom Okker.

      

    Serifii din Basarabia

    Formatia Serif Tiraspol a cistigat pentru a noua oara consecutiv titlul de campioana a Republicii Moldova, dupa ce simbata a invins cu 3-0 pe FC Nistru Otaci. Campioana a acumulat dupa 26 de meciuri 68 de puncte, in timp ce ocupanta locului secund, FC Dacia Chisinau, are 53 de puncte, cu patru etape inainte de finalul sezonului. In lotul echipei din Tiraspol, club infiintat acum 12 ani, evolueaza si fundasul roman Constantin Dorian Arbanas. serif Tiraspol, echipa condusa de Leonid Kuciuk, va evolua in turul II preliminar al editiei 2009-2010 din Liga Campionilor.

    Vinzare de "cotofene"

    Patronul formatiei engleze Newcastle United, Mike Ashley, va reduce pretul de vinzare al echipei la aproximativ 120 de milioane de lire sterline in cazul in care va retrograda din Premier League. Omul de afaceri a cheltuit in total 280 de milioane de lire sterline in ultimele doua sezoane, dar este dispus sa vinda clubul pe bani mai putin daca nu se va salva de la retrogradare. In jur de 25 de companii erau interesate la inceputul sezonului de achizitionarea gruparii, dar acum numarul lor s-a redus la doua. Patronul echipei poate avea pierderi de cel putin 140 de milioane de lire sterline, dupa ce averea lui a scazut cu 840 de milioane de lire sterline din cauza crizei financiare.

    Zola isi prelungeste contractul

    Administratorul delegat al echipei West Ham United, Scott Duxbury, a anuntat, simbata, ca managerul italian Gianfranco Zola a acceptat oferta de a-si prelungi cu inca patru ani angajamentul scadent la finalul acestui sezon. Duxbury a mai spus ca si asistentul fostului international italian, Steve Clarke, va ramine la gruparea londoneza pina in iunie 2013 si a precizat ca actele vor fi inregistrate la Federatie in urmatoarele 48. Zola, in virsta de 43 de ani, a preluat pe West Ham in luna septembrie a anului trecut, fiind la prima sa experienta ca antrenor principal al unei echipe de club.

    Ucis in bataie

    Fratele vitreg al internationalului englez Jermain Defoe a incetat din viata din cauza unor rani grave pe care le-a suferit in zona capului, ca urmare a incidentului in care a fost implicat luni dupa-amiaza intr-un cartier din estul Londrei. Jade Defoe, in virsta de 26 de ani, a murit intr-un spital din centrul capitalei Angliei, unde a fost internat de urgenta din cauza ranilor pe care le-a suferit in zona fetei si a capului in timpul bataii careia i-a cazut victima. Fratele atacantului lui Tottenham, care mai era cunoscut si sub numele de Esco Bars sau Gavin, era MC in mai multe cluburi de underground din Londra. Politia Metropolitana a anuntat ca a fost retinut un suspect in acest caz si a precizat ca a demarat o ancheta pentru a stabili circumstantele in care a avut loc incidentul.

    Boxer condamnat pentru tilharie

    Fostul boxer scotian Scott Harrison, care a fost campion mondial al categoriei pana, versiunea WBO, a fost condamnat la 2 ani si jumatate inchisoare de un tribunal din Malaga, pentru tentativa de furt al unei masini si agresiune.
    Judecatorul l-a gasit vinovat de aceste infractiuni comise pe 6 octombrie 2006 la Alhaurin el Grande, orasel din provincia Malaga, unde se gasea pentru un meci. Harrison si unchiul sau - care intre timp a fost gasit spinzurat - au agresat un cuplu pentru a incerca sa le ia vehiculul, in timp ce un politist incerca sa-i opreasca. Harrison va trebui sa plateasca, de asemenea, 4.848 euro daune celor trei victime, precum si cheltuielile de judecata.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri