Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Politia a descins in Ghencea

    Politistii de la IPJ Ilfov s-au deplasat, ieri, la stadionul Steaua pentru a-i audia pe jucatorii echipei in legatura cu incidentul de marti. Jucatorii echipei Steaua au anuntat ca nu pot merge la sediul institutiei pentru a da declaratii, motiv pentru care conducerea Politiei a decis ca anchetatorii sa mearga personal la stadion.Este vorba despre fotbalistii Stelei care s-au aflat in autocar in timpul incidentului de marti. Pantelis Kapetanos ar fi cel care il poate recunoaste pe atacator, au declarat, pentru NewsIn, surse din Politie. 12 persoane au fost audiate, marti, in legatura cu incidentul, iar alte cinci au fost interogate in cursul zilei de miercuri. Cercul suspectilor dupa audieri s-a restrins la doua persoane, care, potrivit unor surse din IJP Ilfov, ar fi suporteri Dinamo.

    Stoichita in finala Cupei Ciprului

    Formatia pregatita de Mihai Stoichita, AEL Limassol, la care Adrian Mihalcea a intrat pe teren in minutul 72, s-a calificat in finala Cupei Ciprului, dupa ce a trecut, miercuri, scor 2-1, dupa prelungiri, de Apollon Limassol, in mansa secunda a penultimului act al competitiei.  In prima mansa, cele doua formatii remizasera, scor 1-1, astfel ca AEL s-a calificat in final cu scorul general de 3-2. Echipa lui Stoichita va intilni in finala gruparea APOP Kinyras Peyias, care a reusit sa treaca in semifinale de campioana APOEL Nicosia, cu scorul general de 2-1. AEL a reusit in acest sezon sa se califice si in play-off-ul campionatului cipriot, incheind pe pozitia a patra.

    Primul meci, la Resita

    Formatiile masculine de handbal UCM Resita si CSU Suceava au stabilit datele celor doua manse ale finalei Cupei Challenge, pentru 24 si 30 mai, turul urmind sa se dispute pe terenul echipei pregatite de Aihan Omer, pe 24 mai, de la ora 18:00. Echipa resiteana joaca primul meci acasa intrucit este detinatoarea trofeului. Ora la care se va disputa cea de-a doua mansa nu este inca stabilita oficial, deoarece in aceeasi zi nationala feminina de handbal a Romaniei va intilni Polonia, intr-un meci amical. Aceasta este prima finala romaneasca in cupele europene, in handbalul masculin.

    Asesoft reduce diferenta

    Campioana en titre, CSU Asesoft Ploiesti, a cistigat meciul trei al semifinalei Diviziei A de baschet masculin, cu CSU Atlassib Sibiu, miercuri seara, pe teren propriu, cu un scor categoric, 117-67 (41-24, 15-14, 27-16, 34-13).
    Sibienii continua sa conduca cu 2-1 la general si vor juca meciul al patrulea  pe teren propriu, confruntarea desfasurindu-se dupa sistemul cel mai bun din cinci partide. In cealalta semifinala, la scorul de 1-1, aseara s-a juycat partida ELBA Timisoara - CS Otopeni.

    Cirstea s-a oprit in sferturi

    Romanca Sorana Cirstea a fost invinsa, joi, de Yanina Wickmayer (Belgia), scor 4-6, 6-1, 4-6, in cadrul unui meci din sferturile de finala ale turneului de la Estoril, dotat cu premii in valoare de 147.175 de euro. Pentru prezenta in sferturi, Carstea, cotata cu sansa a treia la cistigarea turneului, si-a asigurat un cec in valoare de 3.994 de euro si 70 de puncte WTA.

    Iacob sta doua etape

    Comisia de Disciplina a FRF a decis, ieri, sa-l suspende doua etape pe Victoras Iacob, in urma cartonasului rosu pe care atacantul l-a primit in partida cu Rapid din etapa a XXIX-a. Iacob l-a faultat dur pe portarul Marinescu in finalul meciului din Giulesti, scor 3-0. Pe linga suspendare, jucatorul lui CS Otopeni a primit si o penalitate sportiva de 3.000 de lei.

    Rusii, chinuiti de vecini

    Campionatul Mondial de hochei pe gheata, care se desfasoara in aceste zile in Elvetia a ajuns in faza sferturilor de finala. In primul meci, detinatoarea titlului, Rusia a avut un meci foarte greu cu vecina Belarus, pe care a invins-o cu 4-3. Belarus a condus cu 1-0 si 2-1, dupa doua reprize scorul fiind egal, 3-3. In ultima parte, Ilia Kovalciuk a inscris golul victoriei ruse. Intr-un alt meci, SUA au invins, surprinzator, scor 3-2, echipa Finlandei. Nordicii au inscris primii prin Kapanen, dar jucatorii americani si-au impus legea inscriind trei goluri consecutive. Aseara, s-a calificat si Canada, dupa o victorie normala cu 4-2 in fata Letoniei si s-a mai disputat meciul Cehia - Suedia.  

    Diego, aproape de Juventus

    Presedintele formatiei italiene Juventus Torino, Giovanni Cobolli Gigli, a afirmat ca echipa sa este foarte aproape sa-l transfere pe Diego de la Werder Bremen, dar tranzactia nu este inca finalizata. Presa italiana a scris ca cele doua cluburi au ajuns la un acord in noaptea de miercuri spre joi, cind a avut loc o intilnire intre oficialii echipelor. Juventus a oferit pe Diego suma de 25 de milioane de euro, iar jucatorul urmeaza sa cistige un salariu anual de 3,5 milioane de euro, contractul fiind valabil pentru urmatorii patru ani.  O alta echipa care si-a exprimat interesul pentru Diego a fost Bayern München.  

    Adriano a revenit la Flamengo

    Internationalul brazilian Adriano Leite Ribeiro, care in urma cu doua saptamini si-a reziliat contractul cu Internazionale Milano, a semnat un angajament cu Flamengo, formatie la care a debutat in fotbalul profesionist. Oficialii gruparii din Rio de Janeiro nu au facut publice detaliile referitoare la angajamentul atacantul in virsta de 27 de ani. Adriano a anuntat in luna martie ca renunta temporar la cariera sportiva, pe motiv ca nu mai are bucuria de a juca fotbal. Ulterior, acesta a ramas in tara natala, iar conducerea clubului Inter a decis sa-i rezilieze contractul. Inca de la acea vreme, publicatiile sportive scriau despre posibilitatea ca fostul golgeter al Parmei sa revina la formatia de la care s-a lansat in fotbalul profesionist.

    Liber pentru suporteri

    Suporterii mexicani vor putea merge pe stadioane incepind cu data de 17 mai, a anuntat Federatia Mexicana de Fotbal dupa ce autoritatile sanitare au spus ca alerta pentru gripa porcina nu mai este la un nivel ridicat ci la unul mediu. "Putem sa va informam ca din data 17 mai se vor disputa meciurile cu portile deschise. Aceasta decizie a fost luata dupa ce alerta a ajuns la un nivel mediu. Tot ce ne ramine acum este sa muncim si sa respectam recomandarile stabilite de Ministerul Sanatatii", a declarat secretarul general al Federatiei Mexicane de Fotbal, Decia de Maria. Din cauza gripei porcine, Federatia Mexicana de Fotbal anuntase ca meciurile din campionatul intern se vor juca fara spectatori.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri