Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Ionut Popa a semnat cu UTA

    Tehnicianul Ionut Popa a semnat un contract pe trei sezoane cu FCM UTA si va ocupa oficial functia de antrenor principal al echipei, dupa ce in returul sezonului trecut a fost consilier tehnic. "Am tot spus ca vreau sa ramin si sa refac echipa. Dupa o serie de framintari si mai multe discutii, unele clarificate chiar in ultima clipa, am ajuns la un acord. Am semnat un contract valabil trei ani. Obiectivele de performanta stipulate in contract sint formarea unei echipe competitive si promovarea in Liga I in acest interval de trei ani", a declarat, pentru agentia NewsIn, Ionut Popa, care pina acum nu a avut niciun fel de contract cu aradenii, deoarece se afla in litigiu cu fosta sa echipa, Politehnica Iasi. Acesta a dezvaluit ca in contractul cu UTA a fost inserata si o clauza de reziliere, in valoare de 100.000 de euro. "Am stabilit cu conducerea clubului ca daca sint demis in acesti ani sa primesc o compensatie in valoare de 100.000 de euro. De asemenea, eu voi plati clubului 100.000 de euro daca demisionez sau daca plec la alta echipa. Am facut acest contract pentru ca vreau sa ramin la UTA si sa facem treaba", a mai spus antrenorul.

     

    Gatti a murit in conditii misterioase

    Fostul pugilist canadian Arturo Gatti, ultimul adversar din cariera lui Leonard Doroftei, a fost gasit mort intr-o camera de hotel din Brazilia, insa politia nu a stabilit deocamdata cauzele decesului fostului campion IBF si WBC. In virsta de 37 de ani, cel poreclit "Tunetul", se afla in Brazilia alaturi de sotia si fiul sau. Conform presei, linga pugilist s-au gasit urme de singe, insa politia nu a descoperit urme de impuscare sau injunghiere. Pugilistul canadian a trecut la profesionism in anul 1991, iar in urma cu cinci ani l-a invins prin KO in repriza a doua pe romanul Leonard Doroftei, intr-un meci care a contat pentru centura de campion mondial WBC la categoria super-usoara, titlu pierdut ulterior in fata lui Floyd Mayweather. Dupa acel meci, Doroftei s-a retras din activitate. In 2007, Arturo Gatti s-a retras din boxul profesionist.  

    "Sageata" pleaca in Cecenia

    Atacantul dinamovist Marius Niculae, a declarat ca a parasit cantonamentul ros-albilor din Franta pentru a merge sa negocieze un contract cu echipa Terek Groznii. "E adevarat, ma duc sa negociez cu Terek Groznii. Am parasit cantonamentul lui Dinamo din Franta, dar inca nu am ajuns in tara. Luni voi merge sa vorbesc cu conducatorii de acolo, sa vedem daca imi convine ce mi se ofera. Mai multe detalii nu stiu, cel mai informat e Victor Becali", a spus Niculae. In virsta de 28 de ani, internationalul a fost transferat in vara anului trecut de Dinamo de la Inverness.

    Dayro nu mai e dorit nici la Once

    Presedintele formatiei columbiene Once Caldas, Jairo Quintero, a declarat, simbata, ca Dayro Moreno nu va reveni la echipa, chiar daca au existat zvonuri in aceasta privinta. "Dayro Moreno? Nu, el nu va reveni la Once Caldas si vreau ca acest lucru sa fie clar. Daca se intimpla cumva ca acest transfer sa se realizeze, vom anunta, dar acum nu este nimic adevarat", a spus Quintero, pentru cotidianul La Patria. Publicatia citata mentioneaza insa ca o alta sursa din interiorul clubului a precizat ca Once Caldas a ajuns deja la un acord cu Dayro Moreno, dar jucatorul trebuie sa isi rezolve problemele pe care le are cu Steaua. Dayro Moreno a ajuns la Steaua de la Once Caldas in urma cu un an si jumatate, iar ros-albastrii au platit pentru golgeterul de atunci al columbienilor doua milioane de dolari. Mijlocasul de 22 de ani nu s-a adaptat foarte bine, in ultimul timp a intrat in conflict cu antrenorii Stelei, iar la reunirea echipei nu s-a prezentat. Patronul Stelei, Gigi Becali, a spus ca jucatorul se poate transfera, dar daca nu isi gaseste echipa si nici nu vrea sa evolueze la formatia secunda, el va fi suspendat. Pina atunci, Steaua a decis sa ii taie 10% din salariu, care se cifra la 180.000 de euro.

    Daniel Balan ramine in Cipru

    Fundasul Stelei, Daniel Balan, a purtat o discutie cu antrenorul Cristiano Bergodi si cu presedintele Valeriu Argaseala, carora le-a spus ca are o oferta de la Aris Limassol, iar acestia au fost de acord sa il lase sa plece. "Am discutat cu domnul Cristiano Bergodi si cu Argaseala si le-am spus ca am o oferta buna de la Aris, iar ei au fost de acord sa imi dea voie sa plec, pentru ca oricum mai erau jucatori pe postul meu. Am fost imprumutat un an acolo, dar in acelasi timp am semnat si o prelungire a contractului cu Steaua pe inca doi ani. Am si eu o virsta si nu puteam sa stau aici sa joc sau nu, e mai bine sa ii las pe cei mai tineri in locul meu", a spus Balan. Daniel Balan mai avea un an de contract cu Steaua si a fost chemat de urgenta la reunirea echipei, pentru ca antrenorul Cristiano Bergodi avea nevoie de intariri pe postul de fundas dreapta.

    Pancu a inscris din penalty

    Atacantul roman Daniel Pancu a marcat, simbata, golul care i-a adus egalarea formatiei sale, Terek Groznii, in meciul jucat pe teren propriu cu TSKA Moscova, scor final 1-1, in etapa a 13-a a campionatului Rusiei. TSKA a deschis scorul in minutul 68, prin golul lui Necid, insa gazdele au egalat doua minute mai tirziu, gratie unui gol marcat de Pancu din penalty. Fostul rapidist a fost titular si a evoluat pina in minutul 90, cind a fost inlocuit, iar ceilalti doi jucatori romani din lotul lui Terek, Florentin Petre si Andrei Margaritescu, au fost integralisti.

    Cordos a ajuns in Serie B

    Fundasul roman Andrei Cordos a semnat un contract pe patru sezoane cu formatia italiana din Serie B, Frosinone, iar Universitatea Cluj va incasa in urma acestui transfer 150.000 de euro. In afara de suma de transfer, cei de la Universitatea Cluj vor primi si 20% dintr-un eventual transfer al jucatorului, care va avea in Italia un salariu de aproximativ 100.000 de euro. "Mi-am dorit foarte mult sa ajung in Italia si pina la urma visul mi s-a indeplinit. Ma bucur ca am reusit sa ajung acolo, dar acum trebuie sa cresc si mai mult. Voi da tot ce am mai bun pentru a ajunge si mai departe", a spus Cordos. Andrei Cordos are 21 de ani si s-a format ca jucator la CRD Cluj, apoi a ajuns la Universitatea Cluj, formatie pentru care a jucat din sezonul 2005-2006. El a evoluat si in Liga I cu formatia clujeana acum doi ani, dar nu a reusit sa stringa decit 11 meciuri in sezonul in care ardelenii au retrogradat in cele din urma.

    Ropotan a jucat o repriza

    Mijlocasul roman Adrian Ropotan a evoluat in primele 45 de minute ale partidei pe care echipa sa, Dinamo Moscova, a pierdut-o, simbata, pe terenul echipei Amkar Perm, scor 1-3, in etapa a XIII-a din campionatul Rusiei. Fostul jucator dinamovist a primit un cartonas galben in minutul 42 al intilnirii, iar la pauza, cind gazdele aveau un avantaj de trei goluri pe tabela, a fost inlocuit. In urma acestui rezultat, Dinamo ramine pe locul III in clasament, cu 20 de puncte, in timp ce invingatoarea sa, Amkar Perm a urcat pe pozitia a XI-a, cu 14 puncte.

    Fotbalist, lovit de AH1N1

    Fundasul echipei Manchester City, Micah Richards, a contactat virusul AH1N1 in timpul vacantei pe care a petrecut-o in Cipru si urmeaza un tratament pentru a-l combate, iar apropiatii fotbalistului afirma ca starea de sanatate a acestuia este "din ce in ce mai buna". "Micah este mai bine acum, incet, incet se pune pe picioare. Este nerabdator sa isi reia antrenamentele. Din cite stiu eu, el este primul jucator profesionist contaminat cu gripa porcina, asa ca a facut putina istorie", a declarat Max Clifford, unul dintre apropiatii jucatorului. Richards, in virsta de 21 de ani, a marturisit ca a contactat boala in Cipru, unde si-a petrecut vacanta: "La inceput, am crezut ca este vorba despre o puternica infectie in piept. Ma simteam atit de slabit, incit nu puteam sa ma misc si nici sa maninc. Cind mi s-a spus ca am gripa porcina, o multime de lucruri au inceput sa-mi treaca prin cap. Vedeam la stiri ca mor oameni din cauza acestui virus. Starea mea de sanatate este mai buna si abia astept sa ma intorc acasa".

    Dinamo Kiev a cistigat Supercupa

    Formatia Dinamo Kiev a cistigat, simbata seara, Supercupa Ucrainei, dupa ce a invins la loviturile de departajare, scor 4-2, pe Vorskla Poltava. Mijlocasul roman Tiberiu Ghioane a inceput partida ca titular si a fost schimbat in minutul 59. Meciul disputat in fata a aproximativ 18.000 de spectatori a consemnat egalitate, scor 0-0, dupa cele 90 de minute regulamentare si cele 30 de prelungiri, iar Dinamo Kiev a cistigat cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare. Gruparea din Kiev si-a adjudecat titlul de campioana in acest sezon.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri