Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Federer are gemene

    Sotia elvetianului Roger Federer, Mirka Vavrinec, a nascut doua fete, a anuntat ieri, pe site-ul sau oficial, liderul clasamentului ATP. Cistigatorul celor 15 turnee de Mare Slem a afirmat ca fetele sale, Charlene Riva si Myla Rose, s-au nascut in cursul zilei de joi, 23 iulie, in Elvetia. "Este cea mai fericita zi din viata noastra. Mirka, Myla si Charlene sint sanatoase si se simt foarte bine", a declarat Federer. La agentiile de pariuri britanice au aparut, deja, amatori care sa parieze pe victoria la Wimbledon a celor doua surori Federer!

    Olaru merge in semifinale

    Tenismana Raluca Olaru a invins-o, ieri, pe slovaca Magdalena Rybarikova, favorita numarul 6, si s-a calificat in semifinalele turneului de la Bad Gastein (Austria), dotat cu premii in valoare de 220.000 de dolari. Olaru s-a impus in doua seturi, scor 6-4, 6-4, si se va confrunta in semifinale cu invingatoarea din meciul Alize Cornet (Franta, cap de serie numarul 1) - Barbora Strycova (Cehia). Pentru parcursul de pina acum, romanca in virsta de 20 ani si-a asigurat un premiu in valoare de 10.200 de dolari si 130 de puncte WTA. 

    Federer are doua gemene

    Sotia elvetianului Roger Federer, Mirka Vavrinec, a nascut doua fete, a anuntat ieri, pe site-ul sau oficial, liderul clasamentului ATP. Cistigatorul celor 15 turnee de Mare Slem a afirmat ca fetele sale, Charlene Riva si Myla Rose, s-au nascut in cursul zilei de joi, 23 iulie, in Elvetia. "Este cea mai fericita zi din viata noastra. Mirka, Myla si Charlene sint sanatoase si se simt foarte bine", a declarat Federer.

      

      

    Rapid, de risul turcilor

    Echipa antrenata de Viorel Hizo a pierdut categoric, partida amicala cu turcii de la Manisaspor, scor 1-5, intr-un joc amical disputat in cadrul stagiului de pregatire din Germania. Golul giulestenilor a fost marcat de Alexandru Ionita (min. 30). Tehnicianul alb-visiniilor l-a testat in acest joc pe fundasul central din Bulgaria, Tihomir Trifonov, care are 22 de ani, iar pina acum a mai evoluat la Dunav Ruse (2005-2007) si Lokomotiv Mezdra (2007-2009). El ar veni la Rapid din postura de jucator liber de contract. Pina acum, in Germania, Rapid a mai jucat cu Ankaraspor (scor 1-0), cu Ergotelis (0-0) si cu Gaziantepspor (scor 3-1). Giulestenii vor mai disputa un singur joc de verificare, cu Lokomotiv Sofia (25 iulie).

    Ibrahimovic a batut palma

    Campioana Europei, FC Barcelona, a ajuns la un acord de principiu cu atacantul lui Internazionale Milano, Zlatan Ibrahimovic, care ar putea fi prezentat oficial luni, au anuntat oficialii formatiei spaniole. "Am ajuns la un acord cu fotbalistul si cu Inter, iar documentele urmeaza sa fie semnate", a spus vineri directorul sportiv al lui FC Barcelona, Txiki Begiristain. Oficialul clubului a adaugat ca au mai ramas unele detalii de pus la punct, iar Ibrahimovic ar putea fi prezentat oficial luni. Transferul lui Samuel Eto'o de la Barcelona la Inter face parte din tranzactie, urmind ca formatia spaniola sa mai achite pentru Ibrahimovic cel putin 40 de milioane de euro. Agentul lui Eto'o a afirmat ca jucatorul a acceptat oferta lui Inter.

    Amical de lux

    Dinamo a pierdut, ieri seara in fata campioanei Portugaliei, FC Porto, scor 0-1, intr-un meci de pregatire disputat in localitatea portugheza Albufeira. Singura reusita a meciului i-a apartinut lui Varela, in minutul 16. Dario Bonetti a introdus in teren urmatoarea formula: Dolha - Homei, Moti, D. Grigore, Pulhac - Torje, Rus, Tamas, Ad. Cristea- And. Cristea, M. Niculae. Dupa pauza au mai intrat: Kone, Danciulescu, L. Goian, Scarlatache, Alexe, Predescu, Niculescu. Internationalul roman al de la FC Porto, Cristian Sapunaru, nu a fost retinut in lot pentru aceata partida, el luind loc in tribune, in timp ce Alvaro Pereira, transferat de la CFR Cluj, a jucat doar in prima repriza.  

    S-au ciocnit cu politia maghiara

    Sapte politisti unguri au ajuns la spital, ieri dimineata, cu rani usoare, dupa ce microbuzul in care se aflau a fost acrosat de un autocar al suporterilor Stelei la 200 de metri de punctul de frontiera de la Nadlac. Unul dintre autocarele care ii transportau pe suporterii stelisti de la Budapesta in tara a lovit din spate microbuzul in care erau politistii care escortau convoiul. Microbuzul a fost impins in autocarul care circula in fata lui.  Accidentul s-a produs in jurul orei 3.10, ora locala, 4.10, ora Romaniei. Cei sapte politisti unguri au fost dusi la spital pentru a primi ingrijirile necesare. in accident nu a fost ranit niciun cetatean roman. Imediat dupa producerea incidentului, aproximativ 100 de romani din cele doua autocare avariate au trecut granita pe jos si au fost preluati in alte trei autocare cu care au venit pina la Arad, de unde au luat trenul spre Capitala.

    Craiova da tineri cu imprumut

    Universitatea Craiova i-a imprumutat ieri, pentru un sezon, pe Dan Gogosoiu, Alin Buleica, Dragos Stoiu si Alexandru Mirescu la formatia din Liga a II-a. Dan Gogosoiu a facut pregatirea in aceasta vara cu echipa mare, iar in sezonul trecut a jucat 4 partide in Liga I. Alexandru Mirescu, Alin Buleica si Dragos
    Stoiu nu au apucat sa debuteze in prima liga la Universitatea Craiova. In afara de cei patru jucatori, Universitatea i-a mai imprumutat la inceputul acestui sezon pe Cosmin Gingioveanu (FC Vaslui), Catalin Craciun, Ionut Popescu (ambii la Gaz Metan Craiova), Daniel Giurca (Rimnicu Vilcea), Nicusor Neacsu (Minerul Lupeni) si Radu Necsulescu (Alro Slatina).

    Cojocnean si Teusan au ajuns la "U"

    Formatia din Liga a II-a Universitatea Cluj a anuntat, ieri, ca i-a transferat de la FC Timisoara pe jucatorii Sebastian Cojocnean si Fabian Teusan, care au semnat cu formatia ardeleana contracte valabile patru ani. Cojocnean si Teusan au fost in probe in aceasta vara la Politehnica Iasi, dar antrenorul Petre Grigoras a renuntat la ei. Fabian Teusan, in virsta de 20 de ani, a fost achizitionat de Timisoara in 2007, de la Jiul Petrosani, dupa care a fost imprumutat la FCM Resita, CS Buftea si Gloria Buzau. Sebastian Cojocnean (20 de ani) a fost transferat de gruparea banateana in 2007, de la CS Otopeni, dar si el a fost imprumutat apoi la Sportul Studentesc, CS Buftea si Gloria Buzau.

    Ginduri de retragere

    Brazilianul Rubens Barrichello, unul dintre cei mai vechi piloti din Formula 1, a afirmat, ieri, ca are dubii in privinta viitorului sau in acest sport. "Urmatorul sezon este prea departe acum. Iubesc acest sport, il fac de 17 ani", a spus pilotul in virsta de 37 de ani al lui Brawn GP. "95% din mine imi spune sa continui, dar cinci procente ma intreaba de ce sa o mai fac?" Este ceva la care ma gindesc, desi procentul este mic", a spus Barrichello. Pilotul brazilian a va disputa, potrivit statisticilor, cursa sa cu numarul 278 in Ungaria, fiind detinatorul acestui record. Barrichello a cistigat noua Mari Premii, iar ultima victorie a inregistrat-o in China, in 2004, cind evolua pentru Ferrari. Brawn GP este in prezent liderul clasamentului la constructori, iar colegul sau de echipa, Jenson Button, este pe primul loc in clasamentul pilotilor.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    Liste electorale

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri