Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Turul spaniol al Frantei

    Ciclistul spaniol Alberto Contador a cistigat, duminica, a 96-a editie a Turului Frantei, el reusind sa cistige aceasta competitie pentru a doua oara in cariera dupa succesul din 2007, urmat de luxemburghezul Andy Schleck (la 4'11") si veteranul american Lance Armstrong (la 5'24" de invingator). Lance, care este cistigatorul Turului Frantei de sapte ori consecutiv, a reusit sa ajunga la cel de-al optulea podium la Marea Bucla, egalind un record care data de ceva vreme.  In clasamentul echipelor, Astana (Kazahstan), din care fac parte Contador si Armstrong, s-a clasat pe primul loc, fiind urmata de Garmin-Slipstream (SUA) si Saxo Bank (Danemarca).  Dupa victoria lui Alberto Contador, aceasta a devenit a patra editie consecutiva a Turului Frantei care a fost cistigata de un spaniol. Contador a mai triumfat in 2007, in 2008 s-a impus Carlos Sastre, iar in 2006 a cistigat Oscar Pereiro. Ultimul ciclist non-spaniol care a cistigat Marea Bucla si nu era din Spania, a fost americanul Lance Armstrong, in 2005.

     

    Iturralde arbiteaza meciul de la Donetk

    Arbitrul spaniol Eduardo Iturralde Gonzales a fost desemnat sa conduca partida Sahtar Donetk - FC Timisoara, contind pentru turul III preliminar al Ligii Campionilor. Eduardo Iturralde Gonzales va fi ajutat de compatriotii sai Roberto Diaz si Javier Aguilar. Eduardo Iturralde a mai arbitrat o echipa romanesca in Cupele europene: in anul 2006 a condus partida Hertha Berlin-Rapid, scor 0-1, din Cupa UEFA. Partida Sahtar -Poli Timisoara se va disputa pe 29 iulie si va fi transmisa de DigiSport, in timp ce returul va avea loc pe 5 august, si va fi transmis de ProTV.

    Camelia - locul VI la Mondiale

    Inotatoarea Camelia Potec s-a clasat, ieri, pe locul VI in finala probei de 400 de metri liber din cadrul Campionatului Mondial din Italia. Camelia Potec a terminat cursa in 4:03, 41ea reusind sa isi imbunatateasca performanta pe care o obtinuse in calificari. Romanca s-a calificat in finala cu al cincilea timp, reusind sa parcurga cei 400 de metri in semifinale in timpul de 4:04,25. Pe primul loc s-a clasat italianca Federica Pellegrini, care a stabilit un nou record mondial al probei, ea devenind prima femeie care reuseste sa inoate aceasta distanta in mai putin de patru minute, timpul sau fiind de 3:59,15.Pe locul doi s-a aflat britanica Joanne Jackson, cu un timp de 4:00,60, in timp ce pe ultima pozitia a podiumului a sosit o alta britanica, Rebecca Adlington, in 4:00,79.

    Isinbaeva - invinsa la Londra

    Pentru prima data dupa sase ani, atleta rusa Elena Isinbaeva, campioana olimpica si mondiala la saritura cu prajina, a pierdut un concurs puternic. Evenimentul s-a intimplat la London Grand Prix, concurs disputat pe doua zile pe arena londoneza Crystal Palace. Vremea ploioasa si-a pus amprenta asupra performantelor in toate probele, iar Isinbaeva a sarit doar 4,68 m, atit cit a realizat si poloneza Anna Rogowska, care a cistigat proba datorita numarului mai mic de incercari efectuate. In cadrul aceluiasi concurs, evenimentul principal a fost duelul sprinterilor jamaicani Usain Bolt si Asafa Powell, incheiat cu victoria categorica a primului, cu 9,91 s. Powell s-a clasat al saselea cu 10,26 s, podiumul concursului fiind completat de Yohan Blake (Jamaica) - 10,11 s si Daniel Bailey (Antigua) - 10,13 s. In acelasi concurs, Angela Morosanu s-a clasat a IV-a la 400 m garduri (55,36 s), cistigata de Lashinda Demus (SUA) cu 53,65 s (cel mai bun rezultat mondial al sezonului).

    Mutu n-are clauza

    Atacantul roman Adrian Mutu a declarat, simbata, postului italian Radio Blu, ca se simte pregatit pentru noul sezon si doreste sa continue la formatia italiana. "Mi-a fost putin mai greu sa revin dupa trei luni de pauza, dar sint pregatit si vreau sa evoluez cit mai bine. Antrenorul poate sa foloseasca in viitor sistemul 4-2-3-1, mie imi place sa joc in spatele lui Gilardino, este un sistem pe care il cunosc, dar poate sa nu dea randament in urmatoarele meciuri de pregatire, insa important este sa ascultam indicatiile lui Prandelli", a spus Adrian Mutu despre viitorul sezon. Atacantul roman s-a referit si la situatia lui la club, dupa ce presa italiana a scris ca au existat oferte pentru el: "In contractul meu nu exista o clauza de reziliere, nu mi-a fost propusa pentru ca vrem sa continuam impreuna".

    Marica isi da drumul

    Atacantul roman Ciprian Marica a fost titular pentru VfB Stuttgart in meciul amical disputat simbata cu divizionare secunda Greuther Furth, scor 5-0, el reusind sa marcheze primul gol si sa paseze decisiv la cel de-al doilea informeaza site-ul oficial al echipei. Ciprian Marica a fost titular pentru VfB Stuttgart si a reusit sa marcheze primul gol al "svabilor", in secunda 55 a partidei. Greuther Furth a ajucat in aceasta pauza competitionala si un amical cu Universitatea Craiova, care s-a terminat in cele din urma la egalitate, scor 4-4.

    Dayro nu mai pleaca in Argentina

    Fostul club al lui Dayro Moreno, Once Caldas, a anuntat ca a facut o oferta pentru mijlocas, dar Steaua a refuzat, iar jucatorul nu va mai reveni la fosta sa formatie pentru ca perioada de transferuri s-a incheiat. "Dayro Moreno nu a putut ajunge la Once Caldas pina la terminarea perioadei de transferuri, asa cum ar fi dorit oficialii echipei. Echipa de care apartine jucatorul, Steaua, a cerut 700.000 de euro pentru el, dar in cazul in care l-ar fi vrut altcineva ei cereau un milion de euro. Presedintele executiv al clubului, Jairo Quintero Trujillo, a declarat ca a facut o oferta pentru Dayro prin intermediul impresarului, dar nu a primit niciun raspuns din partea romanilor", se arata pe site-ul oficial al clubului Once Caldas. Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat simbata, la Sport.ro, ca a discutat cu impresarul lui Dayro Moreno, iar acesta ar avea o oferta din Argentina.

    Tanase, mai mult spre Köln

    Fiul lui Cornel Penescu, Andrei, a declarat, ca s-a intilnit simbata cu reprezentantii cubului FC Köln pentru a discuta transferul mijlocasului Cristian Tanase, iar acestia au facut o oferta clara pentru jucator, in zile urmatoare urmind sa se ajunga la un consens in privinta sumei de transfer. "Am discutat cu cei de la Köln despre Tanase si le-am expus cerintele noastre. Nu este singura echipa din strainatate care il doreste. Ei au oferit o suma concreta si ramine sa ajungem la un consens. Nu este o diferenta mare intre cerere si oferta. Mai ramine ca si ei sa isi revizuiasca putin oferta. Inca nu s-a finalizat nimic in acest transfer. La discutii a participat si Dorinel Munteanu, un apropiat al celor de la FC Koln, dar numai doar ca translator", a spus Penescu la GSP TV, dupa care a mai adaugat ca jucatorul are sanse infime sa ajunga vreodata la Steaua.

    Rada negociaza cu Karlsruhe

    Managerul Stelei, Renzo Rossi, a declarat ca gruparea din Ghencea se afla in negocieri cu echipa din liga secunda germana Karlsruhe pentru imprumutul pe un an al fundasului Ionut Rada, jucatorul urmind sa mearga la inceputul saptaminii viitoare sa-si negocieze salariul stagional. "Stiu ca Ionut Rada va merge luni in Germania sa discute cu Karlsruhe. Din cite stiu eu va juca acolo un an sub forma de imprumut. Am discutat cu Bergodi despre situatia lui si am luat decizia sa ii dam voie sa plece", a spus Renzo Rossi la GSPTV. Fundasul Stelei, Ionut Rada, s-a decis sa se transfere de la gruparea bucuresteana, nemultumit ca nu intra in vederile conducerii tehnice a ros-albastrilor. In schimbul transferului sau, conducerea clubului din Ghencea solicita suma de 300.000 de euro.

    Sahtar, a doua victorie in campionat

    Echipa antrenata de Mircea Lucescu, Sahtar Donetk, a invins, simbata seara, in deplasare, pe Ilicivet Mariupol, scor 2-0, intr-un meci din etapa a doua a campionatului Ucrainei, informeaza site-ul clubului din bazinul Donbas. Golurile lui sahtior au fost marcate de Adriano, in minutele 7 si 30. Vicecampioana Ucrainei, la care Razvan Rat nu a evoluat, a fost condusa de pe banca de secundul Alexandru Spiridon, deoarece Mircea Lucescu se afla in recuperare dupa operatia cauzata de preinfarctul suferit in urma cu doua saptamini.  in celelalte doua meciuri disputate simbata in etapa a doua, s-au consemnat urmatoarele rezultate: Dinamo Kiev-Tavria 6-0 (Ghioane a intrat in minutul 63) si Dnepr-Metalist Harkov 2-0.

    Zotta, presedinte la Farul

    Fostul oficial al Rapidului, Constantin Zotta, va prelua functia de presedinte executiv al clubului Farul Constanta, a declarat, ieri, oficialul formatiei din liga secunda, Mircea Crainiciuc. "Este adevarat ca domnul Constantin Zotta va veni la Farul. El va fi presedinte executiv, iar eu voi trece in functia de director general. Ne intarim in permanenta echipa, chiar si la nivelul conducerii. Consider ca aducerea lui Zotta inseamna o buna lovitura de imagine pe care am dat-o", a spus Crainiciuc. Constantin Zotta a ocupat ultima data functia de presedinte al clubului Rapid, dar a plecat odata cu fostul actionar din Giulesti, Fahti Taher, si cu conducerea pe care acesta o numise in functie.

    Jirkov, primul gol la Chelsea

    Formatia londoneza Chelsea, antrenata de Carlo Ancelotti, a invins vineri noapte, cu scorul de 2-1 gruparea italiana AC Milan, intr-o partida amicala disputata in Baltimore. Chelsea a marcat prin Drogba (;7) si Jirkov (‘69), acesta fiind la primul sau gol pentru echipa engleza, in timp ce AC Milan a inscris prin Seedorf (‘38). La partida, disputata pe stadionul echipei de fotbal american Baltimore Ravens, au asistat 71.203 spectatori. "Trebuie sa ne imbunatatim jocul, sa mai muncim, dar victoria este importanta pentru ca atmosfera este buna si sintem fericiti datorita acestui lucru. Suporterii din Statele Unite au creat o atmosfera frumoasa si cred ca au vazut un meci reusit si spectaculos", a spus Ancelotti. AC Milan va intilni echipa campioana a Italiei, Inter Milano, iar Chelsea va evolua contra formatiei mexicane Club America.

      

    Nou presedinte la FINA

    Uruguayanul Julio Maglione a fost ales, vineri, noul presedinte al Federatiei International de Natatie, in cadrul unei sedinte care a avut loc la Roma. Julio Maglione a fost ales presedinte prin vot, de catre membrii Congresului Federatiei Internationale de Natatie, el indeplinind pina acum functia de trezorier al forului international. Maglione il va inlocui in functie pe algerianul Mustapha Larfaoui.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri