Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    "Schumi" revine in Formula 1

    Pilotul german Michael Schumacher, retras in 2006, il va inlocui pe Felipe Massa la Ferrari pentru Marele Premiu al Europei de la Valencia, dupa ce brazilianul s-a accidentat grav la Hungaroring, saptamina trecuta. "Ferrari ii va oferi lui Michael Schumacher monopostul lui Felipe Massa pina cind acesta va reveni. Schumacher a fost de acord si va urma un program de pregatire pentru a putea participa la Marele Premiu al Europei", a anuntat Ferrari printr-un comunicat. Schumacher, care a cistigat 7 titluri mondiale in cariera, a confirmat ca va reveni pe circuit "din recunostinta pentru echipa Ferrari". Marele Premiu al Europei va avea loc pe 23 august pe circuitul de la Valencia.

    Rapid Dumesti rade tot!

    Rapid Dumesti, echipa care a ratat promovarea in Liga a III-a dupa ce a pierdut barajul de promovare cu FC Vaslui II, demonstreaza ca nu ar fi avut probleme daca ar fi urcat in esalonul trei. Cistigatoarea ultimei editii a Ligii a IV-a iesene s-a calificat in faza urmatoare a Cupei Romaniei la fotbal dupa ce a invins miercuri, pe stadionul "Tepro", din Iasi, pe CFR Pascani cu 2-0 (1-0), golurile fiind inscrise de Alexandrescu si Dobrea. Reamintim, Rapid Dumesti trecuse, dupa executarea loviturilor de departajare, in turul precedent al competitiei fotbalistice interne numarul 2 de o alta echipa de liga a treia, Poli Iasi II.

      

    Galeriile, pe cont propriu!

    Adunarea Generala a LPF a decis, ieri, ca formatiile din Liga I sa nu mai organizeze deplasari pentru galerii, pentru a stopa orice fel de incidente. Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a explicat pentru NewsIn ca decizia luata a pornit de la ultimele incidente care au avut loc in fotbalul romanesc. " Daca vor, suporterii sa se duca la meciuri pe cont proriu, dar cluburile nu trebuie sa se mai implice in treburile galeriilor. Fiecare club va opri pe stadion un sector pentru suporterii echipei oaspete, iar acestia daca vor sa se duca la meci, bine, daca nu, nu. In cazul in care vor exista incidente, cluburile nu vor mai plati, pentru ca nu se mai ocupa ele. Responsabilitatea va fi a Politiei si a Jandarmeriei", a declarat Dragomir. In aceste conditii, cluburile nu isi vor mai acorda bilete pe baza de reciprocitate si nici nu vor mai avea voie sa sprijine galeriile, indiferent de natura ajutorului.

    Libertate pentru Libertatu

    Curtea de Apel Pitesti a admis, ieri, recursul declarat de fostul sef al Oficiului pentru Protectia Consumatorului Arges, Cristian Libertatu, si l-a pus in libertate provizorie sub control judiciar, si a respins ca nefondate recursul declarat de finantatorul FC Arges, Cornel Penescu. De asemenea, a fost respins si recursul directorul hypermarketului PIC, Liviu Facaleata. Curtea de Apel Pitesti a judecat ieri recursurile la cererile de eliberare sub control judiciar pentru trei dintre cei patru inculpati din lotul Penescu, aflati in stare de arest preventiv la Penitenciarul Colibasi. Avocatii finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, Cristian Libertatu si Liviu Facaleata au depus recurs la decizia de marti, 28 iulie, a Tribunalului Arges, care a respins ca nefondate cererile de eliberare provizorie sub control judiciar a celor trei inculpati. Dupa aproape cinci ore de deliberari, magistratii Curtii de Apel au decis sa-l puna de indata in libertate pe Cristian Libertatu.

    Georgian, retrogradat

    Membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor au anuntat, ieri, ca arbitrul Georgian Ionescu, care a condus Supercupa Romaniei, a fost retinut de la delegari in Liga I pe termen nelimitat, dar va fi in continuare monitorizat la jocurile din ligile inferioare. " Nu il suspendam, pentru ca are nevoie sa isi analizeze prestatia. in acest timp va fi monitorizat si va arbitra la Liga a II-a si a III-a. De asemenea, el trebuie pus in legatura cu psihologul, care sa il ajute", a declarat Mircea Nesu, unul dintre membrii CCA. Arbitrul Georgian Ionescu a condus la centru Supercupa Romaniei, dintre Unirea Urziceni si CFR Cluj, scor 3-4 (dupa lovituri de la 11 metri). Clubul ialomitean a atacat dur prestatia centralului, pe care l-a acuzat ca a arbitrat in favoarea clujenilor, iertindu-i pe acestia de acordarea citorva cartonase rosii. Unul dintre cei mai vehementi impotriva arbitrului a fost antrenorul Dan Petrescu, acesta fiind si suspendat doua etape de Comisia de Disciplina a FRF, pentru injuriile aduse lui Georgian Ionescu in timpul jocului.

    Astazi, decizia in cazul Mutu-Chelsea

    Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anuntat, ieri ca in cursul zilei de vineri va anunta decizia finala in procesul dintre atacantul roman Adrian Mutu si clubul englez Chelsea. Echipa britanica i-a reziliat contractul lui Adrian Mutu in 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat ca a consumat cocaina, apoi clubul l-a dat in judecata. Formatia din Premier League a cerut daune de aproximativ 17 milioane de euro. Adrian Mutu a cerut Tribunalului de Arbitraj Sportiv sa anuleze decizia prin care FIFA il obliga sa achite compensatii.

    Jucam pentru locul VII

    Nationala de polo a Romaniei a fost invinsa, ieri, de reprezentativa similara a Ungariei, scor 8-13 (1-3, 3-3, 2-4, 2-3), si va juca astfel pentru locurile VII-VIII ale competitiei care are loc la Roma, cu invinsa dintre Canada si Germania. Golurile tricolorilor au fost reusite de Negrean, Cosmin Radu, Dina, Ghiban, Georgescu, Iosep, Kadar si Diaconu.

    Hanescu si Niculescu, eliminati

    Tenismanul Victor Hanescu, cap de serie numarul 4, a abandonat, ieri, partida din turul doi al turneului de la Gstaad (Elvetia), dotat cu premii in valoare totala de 450.000 de euro. In momentul retragerii, Hanescu pierduse primul set, scor 4-6, in fata francezului Florent Serra. In turneul feminin de la Stanford (700 mii de dolari), Monica Niculescu a fost eliminata in turul II, scor 1-6, 5-7, de australianca Samantha Stosur. In schimb, Monica s-a calificat in sferturile turneului de dublu, impreuna cu taivaneza Yung Chan Jan, dupa victoria cu scorul de 6-4, 2-6, 10-6 in fata perechii franco-americane Stéphanie Foretz / Abigail Spears. Cele doua vor intilni, in sferturi, favoritele nr. 1, Cara Black / Liezel Huber (Zimbabwe / SUA), care au eliminat, scor 6-1, 6-3 perechea Angela Haynes / Olga Savciuk (SUA / Ucraina).

    Iordache, reciclat de Rapid

    Fundasul Adrian Iordache, care in sezonul trecut a evoluat pentru cipriotii de la AEL Limassol, se afla de ieri in probe la Rapid, iar o decizie in privinta sa se va lua in zilele urmatoare, a declarat, pentru NewsIn, directorul tehnic al giulestenilor, Nicolae Manea. "Adrian Iordache a venit joi in cantonament la Rapid. El este liber de contract si va fi testat de Viorel Hizo citeva zile, apoi se va lua decizia daca va ramine sau nu. Totul depinde de antrenor, nu pot eu sa spun mai multe", a precizat Manea. Fundasul in virsta de 28 de ani a fost dat afara in sezonul trecut de la AEL Limassol (Cipru), iar in cariera sa a mai evoluat la Dinamo, Poiana Cimpina, Otelul Galati, Sinnik Iaroslav (Rusia), FC Arges si Alki Larnaca (Cipru). Jucatorul are 79 de meciuri in Liga I, in care a reusit  cinci goluri, si a cucerit Cupa Romaniei in anul 2004 cu Dinamo.

    Babicu, trimis la Astra

    Dinamo a renuntat, ieri, la serviciile portarului Cristian Munteanu, iar acesta a semnat in cursul aceleiasi zile un contract valabil un an cu nou-promovata Astra Ploiesti. "Optiunea antrenorului imi era defavorabila, am si eu o virsta, ma duc la Astra, unde am mai multe sanse sa apar. Sint convins ca am luat decizia cea mai buna. Multumesc conducerii lui Dinamo ca a apelat la mine, dar acum asta e, voi merge la Astra", a spus Munteanu pentru agentia NewsIn. Goalkeeper-ul in virsta de 34 de ani revenise la Dinamo in urma cu aproximativ trei saptamini, dupa ce isi reziliase intelegerea cu CS Otopeni si a semnat un contract valabil pina la finalul sezonului.  Totusi, acordul nu a fost inregistrat la LPF, fapt ce i-a permis lui Munteanu sa se transfere  la Astra.

    Prezentare cu ghinion

    Internationalul roman Adrian Mutu a fost titular in partida pe care AC Fiorentina a pierdut-o miercuri seara, pe teren propriu, scor 0-3, in fata gruparii franceze Paris Saint Germain, cu ocazia memorialului Artemio Franchi, care a insemnat si meciul de prezentare a formatiei "viola". Golurile partidei au fost marcate de Erding (‘25), Giuly (‘34) si Luyindula (‘49). Mutu, care a evoluat pina in minutul 62, a bifat al doilea meci de dupa operatia suferita la cot, dupa ce in urma cu patru zile a si marcat un gol la revenire, in amicalul cu amatorii de la Belluno, cistigat de Fiorentina cu 7-0.

    "Vulturul" Elano

    Mijocasul brazilian Elano Blumer a semnat un contract valabil patru ani cu gruparea turca Galatasaray. Elano, in virsta de 28 de ani, a evoluat ultima data la echipa britanica Manchester City, care l-a achizitionat in 2007 de la Sahtar Donetk. El a mai jucat timp de patru sezoane la Santos. Brazilianul a evoluat de 35 de ori in echipa nationala si a reusit sase goluri. El urmeaza sa ajunga cit mai curind in Turcia si sa fie prezentat oficial. Presa din Anglia scrie ca Galatasaray a platit in schimbul lui aproximativ 9,5 milioane de euro.

    Noua milioane pentru Martins

    Atacantul nigerian al clubului Newcastle United, Obafemi Martins, va fi achizitionat de campioana Germaniei, VfL Wolfsburg, in schimbul a 9 milioane de lire sterline. Martins este in prezent in perioada de refacere dupa o operatie la care a fost supus in aceasta vara. Patronul gruparii britanice, Mike Ashley, a blocat toate transferurile pina cind va gasi un cumparator pentru club, dar a decis sa inceapa vinzarea jucatorilor pentru ca nici o oferta de preluare a actiunilor nu s-a concretizat. Atacantul in virsta de 24 de ani a fost cumparat de Newcastle acum trei ani, de la Inter Milano, pentru suma de 10 milioane de lire sterline, si avea un contract valabil cinci ani. Jucatorul a efectuat o serie de teste medicale si s-a inteles in privinta termenilor contractului cu echipa campioana a Germaniei.

    Finala Bayern - Manchester

    Formatia engleza Manchester United a trecut de Boca Juniors (2-1), iar Bayern München de AC Milan (4-1) in semifinalele Cupei Audi, care se disputa la München. Manchester a cistigat cu 2-1 partida cu Boca Juniors, golurile fiind reusite de Anderson (‘23) si Valencia (‘42), in timp ce golul gruparii argentiniene a fost marcat de Insua (‘55).  Bayern a invins cu scorul de 4-1 pe AC Milan, golurile fiind inscrise de Müller (‘12, ‘90), Schweinsteiger (‘80) si Sene (‘89), pentru germani, si de Pirlo (81), pentru italieni.

    Campionul centenar

    Austriacul Alfred Proksch, in virsta de 100 ani, a cistigat medalia de aur la proba de aruncarea greutatii, in cadrul Reuniunii de Atletism pentru veterani, care se desfasoara la Lahti (Finlanda). Alfred Proksch a reusit la aruncarea greutatii o performanta de 2,84 metri si a obtinut primul loc pe podium. Distinctia pe care a primit-o insa are un caracter mai mult simbolic, pentru ca austriacul a fost singurul concurent de la aceasta proba. El va mai participa si la aruncarea discului, acolo unde, la fel ca la prima proba, va fi singurul combatant. Proksch este cel mai in virsta participant la reuniunea din Finlanda, dar in acelasi timp este si cel mai batran atlet inca in activitate. Austriacul are la activ numeroase medalii obtinute de-a lungul carierei, atit la competitiile normale, cit mai ales la cele pentru veterani, unde este un cunoscut.

    Suspendat pe viata

    Jucatorul formatiei Tianjin Teda, care l-a agresat acum citeva zile pe arbitrul unei intilniri, a fost suspendat pe viata de catre Federatia Chineza de Fotbal. Zhao Shitong, de la Tianjin, l-a urmarit peste 100 de metri pe arbitrul He Zhibiao, dupa care a reusit sa-l trinteasca, fotbalistul fiind apoi oprit de fortele de ordine prezente la meciul care a avut loc duminica in Beijing. Jucatorul chinez a fost suspendat pe viata din orice activitate fotbalistica, a anuntat Federatia intr-un comunicat. Mai multi dintre colegii lui au primit si ei suspendari pentru ca s-au implicat in scandal. Portarul Li Gen si mijlocasul Hao Tengjiao, care l-au alergat si ei pe arbitru, au primit fiecare cite trei ani de suspendare. Alti doi jucatori au fost suspendati pentru 30 de luni, doi pentru doi ani, unul pentru 10 etape, iar altul pentru cinci etape. Un oficial al lui Tianjin Teda a primit si el o suspendare pentru un an.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri