Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Lucescu, printre antrenorii anului

    Antrenorul roman al echipei Sahtar Donetk, Mircea Lucescu, a fost nominalizat de forul european de fotbal la titlul de cel mai bun tehnician al anului 2009, dupa ce a cistigat Cupa UEFA alaturi de echipa ucraineana. Lucescu este nominalizat alaturi de alti patru antrenori: Josep Guardiola (FC Barcelona), Sir Alex Ferguson (Manchester United), Laurent Blanc (Bordeaux) si Horst Hrubesch (Germania, U21). Utilizatorii site-ului oficial al forului european, uefa.com, isi pot vota favoritii pina la 8 ianuarie 2010, iar cistigatorii vor fi anuntati in editia din 20 ianuarie a revistei Champions.   Editia din acest an a concursului "Echipa Anului" este cea de-a noua organizata, iar cistigatoarea Ligii Campionilor, FC Barcelona, are 11 fotbalisti nominalizati. Un numar de 23 de cluburi au jucatori nominalizati la concurs.  UEFA va oferi un cec de 100.000 de euro celui desemnat capitan in "Echipa Anului", urmind ca banii sa fie donati Crucii Rosii, care colaboreaza cu UEFA din anul 1997. Banii editiei din 2008 au fost donati de Cristiano Ronaldo, iar cei din 2007 de Xavi Hernandez.

    Petrescu, in carti pentru Scotia

    Antrenorul campioanei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, si-a depus CV-ul la Federatia Scotiana de Fotbal pentru a prelua functia de selectioner, alaturi de alti 19 de tehnicieni din intreaga lume, urmind ca o decizie in acest sens sa fie luata la inceputul anului viitor. Oficialii scotieni au acceptat CV-ul romanului, despre care s-au declarat incintati, insa au anuntat ca lista ramine deschisa, transmitindu-le tehnicienilor sau agentilor sa depuna candidaturi in continuare. Conducatorul Federatiei, Gordon Smith, a precizat ca inlocuitorul lui George Burley la cirma nationalei va fi anuntat la inceputul anului 2010. "Vom face o alegere riguroasa, vrem sa avem antrenor pina pe 7 februarie, atunci cind ne vom afla adversarii din preliminariile EURO 2012", a spus oficialul. Printre tehnicienii care se mai afla in atentia scotienilor pentru a prelua nationala se regasesc Craig Levein, considerat favorit de casele de pariuri, John Collins, Walter Smith, John Hughes, Alex Miller sau Gordon Strachan.

    "Iancu nu-i barbat!"

    Patronul Universitatii Cluj, Florian Walter, l-a acuzat,ieri, pe omologul sau de la FC Timisoara, Marian Iancu, de faptul ca nu a platit nici pina acum toti banii din transferul lui Dorin Goga, desi jucatorul a fost achizitionat in urma cu un an si jumatate, transmite corespondentul NewsIn. "Iancu nu este barbat. Eu aveam o relatie buna cu el, dar acum nu se mai poate vorbi de asa ceva. Daca eram rau, Timisoara nu ar fi fost programata in campionat, dar am incheiat un protocol pentru datoria din transferul lui Goga. Din pacate, cei de la Timisoara nu au dorit sa-l respecte, iar acum am facut plingere si asteptam banii", a spus Walter, care l-a prezentat, ieri, pe noul presedinte al U Cluj, Razvan Dumitru, avocat care a locuit in SUA in ultimii 23 de ani. Atacantul Dorin Goga a fost achizitionat de FC Timisoara de la Universitatea Cluj la inceputul verii lui 2008 in schimbul sumei de 1,25 milioane de euro plus TVA. In prezent, banatenii mai au de achitat aproximativ 300.000 de euro catre gruparea clujeana.

      

    Amenintare cu bomba

    Centrul de conferinte din Cape Town, unde a avut loc aseara tragerea la sorti a grupelor Campionatului Mondial de fotbal, a fost inchis pentru scurt timp din cauza unei amenintari false cu bomba. Jurnalistii si invitatii care au asistat la tragerea la sorti au stat in afara cladirii pentru aproximativ o jumatate de ora, timp in care mai multi politisti si ciini special dresati au cautat o eventuala bomba.  Purtatorul de cuvint al politiei a afirmat ca o persoana a anuntat amplasarea unui dispozitiv explozibil in cladire, dar autoritatile au permis in cele din urma reluarea normala a activitatilor. Presa a scris ca o alta amenintare cu bomba a avut loc ieri in aeroportul din oras.  

      

    Bani, nu gluma

    Nationala care va cistiga Campionatul Mondial de fotbal din 2010 va incasa 31 de milioane de dolari, aproximativ 20 de milioane de euro, au anuntat reprezentantii FIFA la finalul sedintei Comitetului Executiv. Suma minima cistigata de o reprezentativa se ridica la 9 milioane de dolari (5,9 milioane de euro), iar oficialii au precizat ca sumele oferite la aceasta editie sint mai mari cu 61 de procente fata de turneul trecut, disputat in Germania. Fiecare dintre echipele calificate la Campionatul Mondial din Africa de Sud, care va avea loc intre 11 iunie si 11 iulie, au primit deja cite un milion de dolari pentru pregatirea turneului, a anuntat secretarul general al FIFA, Jerome Valcke. Sumele pe care le vor primi formatiile de club drept compensatie ca-si lasa jucatorii la dispozitia primelor reprezentative se ridica la 40 de milioane de dolari (26,5 milioane de euro).

    Räikkönen trece la raliuri

    Finlandezul Kimi Räikkönen, campion mondial in Formula 1 in 2007, va pilota un Citroën C4 WRC, in 12 etape ale Campionatului Mondial de Raliuri din sezonul viitor, in cadrul Citroën Junior Team. Räikkönen il va avea copilot pe compatriotul sau Kaj Lindström, care mult timp a facut echipa cu multiplul campion mondial Tommi Makinen si va fi coechipier cu Sébastien Ogier, campionul mondial Junior-WRC 2008. "Mi-am dorit mereu sa evoluez in Campionatul Mondial de Raliuri. Acum am oportunitatea de a conduce un Citroën C4, este o noua provocare, extrem de interesanta. Deocamdata am incheiat un acord pe un an si apoi vom vedea ce va fi", a afirmat Raikkonen,  in virsta de 30 de ani. (MEDIAFAX)

    Vercauteren si-a gasit echipa

    Fostul selectioner al Belgiei, Franky Vercauteren, a fost numit, joi, in functia de antrenor al echipei RC Genk, in locul lui Hein Vanhaezebrouck, care a fost demis la inceputul saptaminii. Vercauteren (53 de ani) era liber de contract inca din luna septembrie, atunci cind si-a dat demisia din functia de selectioner al nationalei Belgiei. Conducerea clubului Genk l-a demis, luni, din functie pe tehnicianul Hein Vanhaezebrouck, decizia fiind luata in urma rezultatelor nefavorabile din ultima perioada. in virsta de 41 de ani, Vanhaezebrouck venise in vara acestui an pe banca tehnica a echipei Genk, dupa ce timp de trei sezoane a pregatit formatia Kortrijk. Fosta campioana a Belgiei a pierdut ultimele trei partide din campionat si ocupa in momentul de fata locul XII din 16 echipe, cu 17 puncte acumulate.

    De ce se teme Capello?

    Selectionerul echipei nationale a Angliei, Fabio Capello, a declarat ca nu va dispune de cele mai bune conditii pentru antrenament in Africa de Sud si stie ca acest turneu va fi cel mai dificil test al carierei sale de antrenor. "Am inceput, este pentru prima data cind simt atmosfera acestui Campionat Mondial. Am vazut aeroportul, oamenii, Bafana Bafana, totul este atractiv. Hotelul arata chiar bine, dar problema o reprezinta terenurile de antrenament. Nu sint grozave, dar avem timp sa reparam situatia. Am gasit o solutie pentru Wembley si vom gasi una si pentru ceea ce am gasit aici. Voi reveni in luna februarie si voi verifica din nou, dar mai avem inca o optiune", a spus Capello. Unul dintre purtatorii centrului de pregatire rezervat de Anglia a declarat ca hotelul este aproape terminat, potrivit calendarului, iar terenurile vor fi intr-o calitate foarte buna in cel mai scurt timp.

    Mancini, la vulturi?

    Roberto Mancini, fostul antrenor al echipei Inter Milano, este tentat sa preia rolul de selectioner al Nigeriei, dupa ce a fost contactat neoficial de federatia africana.
    Mancini a fost intrebat de disponibilitatea sa de a prelua Nigeria si s-a aratat interesat de a conduce nationala africana la Cupa Africii pe Natiuni si CM 2010. ''Nigeria este bogata cu jucatori excelenti, care nu sint bine cunoscuti. Daca ma vor cu adevarat, ma voi aseza la masa si voi negocia'', a declarat tehnicianul italian pentru Gazzetta dello Sport.  Nigeria s-a calificat intr-o maniera neconvingatoare la CM 2010 si exista speculatii ca federatia africana vrea sa renunte la serviciile selectionerului Shaibu Amodu. Mancini a ramas fara echipa din mai 2008, cind a fost concediat de Inter Milano dupa ce obtinuse al treilea titlu consecutiv in Serie A.

    Afacere Sauber - Ferrari

    Echipa Sauber, care a primit confirmarea ca va putea participa in campionatul de Formula 1 din 2010, va fi motorizata de Ferrari, a anuntat proprietarul acesteia. "Lucram impreuna cu Ferrari pentru realizarea motorului si a transmisiei. Problemele din ultimele saptamini nu vor influenta dezvoltarea monopostului. BMW ne-a oferit resursele necesare pentru a ne putea continua activitatea. Sintem in grafic pentru modelul Sauber-C29-Ferrari", a explicat Peter Sauber. Omul de afaceri a preluat luna trecuta echipa BMW, pe care o vinduse in 2005, dupa ce constructorul german a anuntat ca se retrage din competitie la finalul sezonului 2009. Sauber nu a vrut sa spuna citi bani a oferit, dar a precizat este vorba despre o suma "suportabila" pentru el si "acceptabila" pentru BMW. Federatia Internationala de Automobilism a anuntat joi ca Sauber va fi a 13-a echipa din campionat si va lua locul echipei Toyota. Proprietarul echipei a adaugat ca pentru sezonul viitor vrea un pilot experimentat si unul debutant, dupa ce polonezul Robert Kubica a plecat, iar germanului Nick Heidfeld i-a expirat contactul.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri