Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Laureatul lui taticu'

    Marius Avram, fiul presedintelui CCA, Vasile Avram, a fost desemnat, marti, cel mai bun arbitru central al anului 2009 in Romania, pe baza voturilor arbitrilor si observatorilor, cu ocazia unei gale care a avut loc la Casa Fotbalului. Centralul bucurestean a condus 20 meciuri in 2009, avind prestatii apreciate de oamenii din fotbal, iar luna trecuta a fost anuntat ca va figura pe lista arbitrilor FIFA de la 1 ianuarie 2010. Cele mai importante jocuri conduse de fiul presedintelui CCA sint CFR Cluj-Unirea Urziceni (1 august), FC Timisoara-Rapid (14 august) si CFR Cluj-FC Timisoara (25 octombrie). Pe pozitia secunda in clasamentul CCA se afla trei centrali, aradeanul Ovidiu Hategan, vilceanul Augustus Constantin si bucuresteanul Alexandru Deaconu, in timp ce pe locul 3 se afla Teodor Craciunescu, Sebastian Coltescu si Robert Dumitru. Cel mai bun arbitru asistent roman a fost desemnat constanteanul Aurel Onita (40 de ani), care se afla pe lista FIFA din anul 2004, iar in acest an a facut echipa cu Alexandru Tudor si Cristian Nica la meciurile internationale.

     

    A murit Radu Petrescu

    Fostul arbitru Radu Petrescu a incetat, ieri. din viata in virsta de 66 de ani. Petrescu a arbitrat in Liga I peste 12 ani si a acumulat aproximativ 150 de meciuri, avind la activ 4 finale ale Cupei Romaniei consecutive intre 1985 si 1988, toate jucate intre Steaua si Dinamo. Arbitrul a fost la centru in finala din 1988, atunci cind a anulat un gol al lui Gabi Balint, iar Valentin Ceausescu a decis sa scoata formatia din Ghencea de pe teren. Petrescu a mai condus si o finala a Cupei Balcanice in 1984 si a fost tusier la mansa secunda a finalei Cupei UEFA din anului 1987, in care s-au intilnit Dundee United si IFK Gøteborg, scor 1-1, dupa ce in prima mansa suedezii au cistigat cu 1-0. In ultima perioada, Radu Petrescu a fost observator de arbitri in Liga a III-a, in afara de mandatul lui Aron Huzu la CCA, acesta din urma promovindu-l pe fostul central in esalonul A de observatori. Potrivit apropiatilor, Radu Petrescu suferea de cancer, boala care i-a fost descoperita in urma cu mai multi ani.

    Ogararu isi consulta fanii

    Fundasul echipei Ajax Amsterdam, George Ogararu, care ar putea ajunge din nou la Steaua in aceasta iarna, a postat pe site-ul sau un mesaj prin care ii intreaba pe fanii ros-albastri daca ar fi bine sau nu sa revina in Ghencea. "Dragii mei suporteri stelisti, intotdeauna am tinut cont de parerea voastra. Va rog sa ma credeti, anul trecut m-am intors la Steaua datorita mesajelor pe care voi mi le-ati trimis. Acum sint pus, inca o data, in situatia de a alege. Lasind la o parte experienta personala traita in sezonul trecut, as vrea sa cunosc raspunsul vostru sincer la urmatoarea intrebare: ar fi potrivit sa ma intorc acum acasa?", scrie Ogararu, pe blogul sau. George Ogararu a ajuns la Ajax Amsterdam de la Steaua, dar in sezonul trecut a fost imprumutat la formatia din Ghencea. Steaua avea optiune de cumparare pentru jucator, dar acesta s-a intors la olandezi pentru ca nu l-a multumit pe patronul Gigi Becali cu prestatiile sale. In acest sezon nu a evoluat deloc pentru formatia antrenata de Martin Jol si ar putea reveni la gruparea bucuresteana, tot sub forma de imprumut.

    Reprimiti in arbitraj

    Arbitrii asistenti Daniel Demetrescu si Florin Stanescu au fost reprimiti in lotul A de Comisia Centrala a Arbitrilor dupa ce si-au dovedit nevinovatia in cazul "Penescu" si vor fi delegati din nou la meciuri oficiale incepind din returul campionatului. "Cei doi vor fi reprimiti in lotul A pentru ca au demonstrat ca au avut doar calitatea de martori in acest caz si ne-au adus documente in acest sens. Am decis sa ii reprimim. Am discutat si cu Laurentiu Dansa, implicat si el, si l-am rugat sa faca demersurile necesare pentru a rezolva situatia", a spus presedintele CCA, Vasile Avram. Conducatorul CCA a precizat ca in cazul in care restul arbitrilor implicati in scandalul "Mita pentru arbitri" isi vor dovedi nevinovatia, atunci si acestia vor reveni in lot, insa in cazul unora, precum Marcel Savaniu, Tiberiu Lajos si Sorin Corpodean, nu mai e posibil din cauza virstei inaintate.

    Ramin cu Multescu

    Antrenorul Ceahlaului, Gheorghe Multescu, a fost reconfirmat marti in functie, dupa ce afirmase la finalul meciului cu CFR ca va purta o discutie lamuritoare in aceasta privinta cu presedintele de onoare Gheorghe Stefan. "Am discutat cu domnul Stefan si mi-a spus ca in perioada de iarna sa ma gindesc la sapte jucatori cu care sa intarim lotul si sa putem sa ne salvam de la retrogradare. Singurul care va parasi echipa in aceasta iarna este fundasul turc Ersin, care nu a convins si nu va mai fi prezent la reunirea lotului. Ne-am inteles ca pe data de 4 ianuarie 2010 sa facem vizita medicala la Bucuresti dupa care, pina pe 25 ianuarie sa ne pregatim pe plan local. Dupa aceasta data ne-am propus un stagiu de jocuri amicale in Antalya", a spus Multescu. Dupa meciul din ultima etapa, cu CFR Cluj, scor 0-2, antrenorul a afirmat ca va lua o decizie in urmatoarea perioada in ceea ce priveste raminerea sa la echipa. Ceahlaul Piatra Neamt ocupa la finalul turului ultimul loc in clasamantul Ligii I, cu zece puncte acumulate.

    Zicu vrea sa fie liber

    Mijlocasul dinamovist Ianis Zicu a depus la Liga Profesionista de Fotbal un memoriu prin care solicita sa devina jucator liber de contract, invocind intirzierea drepturilor salariale de catre club, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, agentul jucatorului, Victor Becali. "Zicu a depus un memoriu la liga pentru a deveni liber pe baza intirzierilor salariale. Nu avea alte motive. Eu nu am nici o oferta pentru el. Ce oferta sa am? Unde a jucat Zicu in ultima vreme ca sa am oferte pentru el? Acum nu stiu daca poate deveni jucator liber pentru ca nu eu am depus memoriul, el singur l-a depus. Se judeca, dar sa vedem ce se decide. Unde sa se duca Zicu? El crede ca daca a depus memoriu gata se rezolva tot si devine jucator liber. Sa vedem ce va fi, pentru ca Dinamo nu se poate prezenta astazi", a declarat Becali.

    Edel, victima unui santaj

    Fostul portar al Rapidului, Edel Apoula, care in prezent evolueaza la Paris Saint Germain, a fost santajat din cauza unei datorii de 30.000 de euro de un ex-colaborator al sau, Nicolas Philibert, cel care l-a transferat in Armenia si l-a dus la probe in Franta. Philibert reclama ca Edel ii datoreaza 30.000 de euro, in urma colaborarii din trecut, si a apelat la fostul selectioner al Frantei, Michel Hidalgo, care trebuia sa discute cu oficialii clubului PSG, insa portarul si clubul din Paris au refuzat sa plateasca suma ceruta. Fostul colaborator al portarului sustine ca acesta nu si-a declarat virsta adevarata, iar Edel vrea sa depuna plingere. Michel Hidalgo a afirmat, potrivit RMC.fr, ca el doar a incercat sa stabileasca o intilnire intre cele doua parti. "Eu doar am vrut sa discut cu cei de la PSG. Philibert reclama ca are de primit 30.000 de euro in urma unei colaborari mai vechi. Eu cred ca el i-a imprumutat acesti bani portarului, nu este vorba de un comision, mai ales ca Phlibert nu este impresar", a spus Hidalgo.

    Federer, tenismanul deceniului

    Tenismanul elvetian Roger Federer, liderul ierarhiei mondiale, a fost desemnat jucatorul deceniului de catre Asociatia Jucatorilor Profesionisti de Tenis (ATP), a anuntat agentia Sports. In aceasta perioada, Federer a cistigat 15 titluri de Grand Slam si a fost lider mondial timp de 237 de saptamini consecutiv in perioada 2 februarie 2004 - 18 august 2008. Incepind cu 6 iulie 2009 a revenit in fruntea clasamentului ATP, egalind performanta lui Ivan Lendl, care fusese singurul jucator din era Open care reusise sa revina pe primul loc dupa o pauza de un an. Federer a fost urmat in aceasta ierarhie de spaniolul Rafael Nadal, cistigator a sase turnee de Grand Slam si ocupantul primului loc in ierarhia mondiala pentru 11 luni. Pe locurile urmatoare s-au clasat australianul Lleyron Hewitt si americanii Andre Agassi si Andy Roddick. Cel mai bun dublu al deceniului a fost desemnat cel format din fratii americani Mike si Bob Bryan.

    Hiddink i-a refuzat pe coreeni

    Antrenorul olandez Guus Hiddink, actualul selectioner al Rusiei, a refuzat oferta de a pregati reprezentativa Coreei de Nord, calificata la Cupa Mondiala de fotbal din vara anului viitor, informeaza presa din Olanda. Potrivit publicatiei 'Voetbal International', oficialii federatiei de la Pyongyang l-ar fi abordat pe Hiddink, caruia i-au propus sa conduca nationala tarii lor la turneul final din Africa de Sud, primul la care echipa Coreei de Nord urmeaza sa participe, dupa o pauza de 44 de ani.
    Guus Hiddink se bucura de o mare popularitate in rindul coreenilor, dupa ce a reusit sa califice selectionata Coreei de Sud in semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din anul 2002. (AGERPRES)

    Suplimentare de buget

    Consiliul Local Timisoara a aprobat, ieri, suplimentarea bugetului alocat clubului FC Timisoara pentru anul 2010, de la 9 la 10 milioane de lei, la fel ca si CJ Timis, care va oferi de anul viitor suma de 3,25 de milioane de lei, cu un milion mai mult ca pina acum. Consilierii locali au votat si prelungirea contractului de sponsorizare cu FC Timisoara pina in anul 2012. Unul dintre consilierii judeteni, Viorel Sasca, a declarat, pentru agentia NewsIn, ca asteapta acum ca si societatea care administreaza FC Timisoara sa-si achite datoriile catre autoritati. "Intelegem sa venim in sprijinirea acestui sport, sa-l sustinem, dar cerem ca angajamentele luate sa fie respectate. Ma refer la datoriile pe care aceasta societate le are la noi. Este ca si cum de fapt noi singuri ne-am da bani ca sa ne platim datoria respectiva. Vrem sa avem o discutie cu domnul Marian Iancu si dinsul trebuie sa inteleaga gestul nostru de sprijin. Mi se pare ca se practica un fel de santaj, prin aceste metode", a afirmat Sasca.

    Gourcuff, cel mai tare cocos

    Mijlocasul echipei Girondins Bordeaux, Yoann Gourcuff, a fost desemnat cel mai bun jucator francez al anului 2009, intr-o ancheta efectuata de revista France Football. Juriul care a desemnat cel mai bun jucator din Franta a fost format din 34 de judecatori, iar 33 dintre acestia l-au numit pe Gourcuff pe primul loc. Mijlocasul de la Bordeaux i-a depasi in clament pe Nicolas Anelka, Hugo Lloris si Thiery Henry, in timp ce cistigatorul de anul trecut, Franck Ribéry, care nu a evoluat foarte mult din cauza unor accidentari, s-a clasat abia pe pozitia a 5-a. Girondins Bordeaux a dat cistigatorul si la sectiunea "cel mai bun antrenor al anului", Laurent Blanc fiind ales la rindul sau cu majoritate de voturi, cu 112 puncte din 120 posibile. Arsène Wenger (Arsenal) a ocupat pozitia secunda, in timp ce ultimul loc al podiumului a fost cucerit de antrenorul echipei Lorient, Christian Gourcuff, tatal fotbalistului bordelez.

      

    Curatenie in arbitrajul bulgar

    Comisia Centrala de Arbitri din Bulgaria a fost dizolvata, luni seara, iar opt cavaleri ai fluierului au fost suspendati, in urma unor greseli flagrante pe care acestia le-au facut la doua partide din Cupa Bulgariei. "Comisia formata din sapte membri, care desemneaza arbitrii pentru meciurile din campionat si cupa, a fost dizolvata. Comitetul Executiv al federatiei va numi o noua comisie la sedinta din data de 18 ianuarie 2010", a anuntat federatia bulgara.  De asemenea, opt arbitri nu mai pot presta pe termen nelimitat pentru ca la meciurile Cerno More Varna-Levski Sofia (scor 4-1) si TSKA Sofia-Litex Loveci (1-0) au comis greseli grave. La primul meci a fost vorba de un gol anulat incorect oaspetilor, in timp ce la al doilea joc e vorba de neacordarea unui penalty tot pentru formatia vizitatoare.

    Mourinho a injurat un ziarist

    Federatia Italiana de Fotbal (FIGC) a decis, ieri, sa deschida o ancheta in cazul antrenorului formatiei Inter Milano, José Mourinho, care ar fi insultat un jurnalist dupa meciul cu Atalanta, din campionatul Italiei. Portughezul, care are relatii tot mai incordate cu presa, l-ar fi insultat urit pe Andrea Ramazzotti, jurnalist la "Corriere dello Sport", furios ca ziaristul a patruns in zona in care doar televiziunea clubului, Inter Channel, putea sa-si desfasoare activitatea. Conform Corriere dello Sport, jurnalistul primise permisiunea de a-i asculta pe jucatorii de la Inter din partea responsabilului de comunicare de la clubul lombard.

    Gattuso ramine rosso-nero

    Internationalul italian Gennaro Gattuso (AC Milan), a semnat prelungirea cu doua sezoane a vechiului sau angajament cu formatia patronata de Silvio Berlusconi. Mijlocasul in virsta de 31 de ani, care in actuala stagiune nu a bifat decit sapte prezente in toate competitiile, avind probleme medicale la atit la genunchiul la care a fost operat in urma cu un an, cit si la muschii coapsei, mai avea contract cu gruparea milaneza doar pina la finele stagiunii curente. In legatura cu Gattuso, legitimat la AC Milan din 1999, presa sportiva din Peninsula a speculat in ultima perioada pe marginea unei posibile departiri de echipa antrenata de Leonardo. Ziarele italiene notau ca fostul mijlocas al echipelor Perugia si Glasgow Rangers va pleca la Manchester City, intrucit nu i se garanteaza un loc de titular pe San Siro si, mai ales, pentru ca intra in ultimele sase luni de contract.  

    A dat porcina si-n Hoffenheim

    Jucatorii lui Hoffenheim, Demba Ba si Marvin Comper, au fost diagnosticati cu gripa porcina si nu vor putea evolua in ultima etapa a turului din Bundesliga, cu VfB Stuttgart. Atacantul Demba Ba si fundasul Marvin Comper au fost bagati in carantina pentru a evita infectarea coechipierilor si vor reveni la antrenamente abia la reunirea echipei, la data de 3 ianuarie. VfB Stuttgart si Hoffenheim se vor intilni simbata, in ultima etapa a turului. Inaintea acestui joc, oaspetii se afla pe locul VII in clasament, cu 25 de puncte, in timp ce formatia la care evolueaza si romanul Ciprian Marica ocupa abia locul XV, cu doar 13 puncte.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri