Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Adversare pentru baschetbaliste

    Formatia feminina de baschet, ICIM Arad va intilni in 16-imile FIBA Eurocup gruparea franceza USO Modeville, conform tragerii la sorti ce a avut loc ieri/ LMK Sepsi Sfintu Gheorghe o va avea ca adversara pe Mann Filter Zaragoza, din Spania, in timp ce campioana Municipal Tirgoviste va juca impotriva slovacelor de la MBK Ruzomberok.  Prima mansa este programata la 7 ianuarie, in timp ce returul va avea loc o saptamina mai tirziu. Astfel, ICIM Arad si LMK Sepsi Sf. Gheorghe vor juca turul pe teren propriu, in timp ce Municipal Tirgoviste se va deplasa in Slovacia.

    Emmanuel Koné, printre stele

    Atacantul de la International Curtea de Arges, Emmanuel Koné, a fost convocat de selectionerul Vahid Halilhodzic la reprezentativa Coastei de Fildes pentru Cupa Africii pe Natiuni (CAN), competitie care se va desfasura luna viitoare in Angola, informeaza presa franceza. Printre jucatorii chemati de Halihodzic se numara jucatori bine cunoscuti ca fundasul Kolo Touré (Manchester City), Boka (Stuttgart), Eboué (Arsenal), Demel (Hamburg), Zokora (Sevilla), Y. Touré (Barcelona), Romaric (Sevilla), Tioté (Twente), B. Koné (Marseille), S. Kalou, Drogba (Chelsea), Keita (Galatasaray), Gervinho (Lille) si Dindane (Portsmouth). Reprezentativa Coastei de Fildes face parte din grupa B alaturi de Burkina Faso, Ghana si Togo.Cupa Africii pe Natiuni se va disputa in Angola, in perioada 10-31 ianuarie 2010.

    Astra testeaza jucatori

    Oficialii clubului Astra Ploiesti si-au fixat un numar de 17 jucatori in vederea intaririi lotului in pauza competitionala, printre numele vizate de Nicolo Napoli regasindu-se Iulian Tames (FC Arges) si bulgarul Jivko Jelev, de la Otelul. Cei mai multi dintre acesti jucatori provin din Liga a II-a si a III-a, dintre care notam numele lui Pintilii (Jiul) si Lukacs (FC Bihor).  Gruparea ploiesteana este nevoita sa renunte la patru jucatori in aceasta iarna, Osvaldo Miranda, Georgian Paun, Liviu Ganea si Eugen Craciun, care se vor intoarce la Dinamo, dupa ce clubul bucurestean a solicitat inaintea de finalul turului revenirea jucatorilor imprumutati. Astra a incheiat prima parte a campionatului pe locul 12, cu 18 puncte acumulate.

    Calcat de logodnica

    Jucatorul de fotbal american Chris Henry (Cincinnati Bengal), a decedat, ieri noapte, dupa ce cu o zi inainte cazuse sub o masina aflata in mers, care era condusa chiar de logodnica lui. Henry, in virsta de 26 de ani, s-ar fi certat cu logodnica sa in timp ce se aflau in masina, iar jucatorul a cazut sub autovehicul si a fost grav ranit. Conflictul dintre cei doi a izbucnit cu putin timp inainte ca acestia sa ajunga acasa, dar deocamdata nu se cunosc cauzele pentru care jucatorul a cazut din masina. Chris Henry evolua de cinci ani in Liga Nationala de Fotbal American, iar de-a lungul carierei sale a impresionat prin calitati, insa a fost impicat si in multe scandaluri. Jucatorul a avut probleme cu politia, el fiind arestat de mai multe ori pentru infractiuni precum conducere sub influenta alcoolului, posesie si consum de marijuana sau tentativa de viol.

    Hiddink are cautare

    Agentul tehnicianului Guus Hiddink, Cees van Nieuwenhuizen, a afirmat ca a discutat cu oficialii clubului Manchester City posibilitatea ca olandezul sa antreneze echipa din Premier League. "Am vorbit cu directorul executiv al clubului, Garry Cook, dar Guus se simte foarte bine la nationala Rusiei. Am lucrat cu Garry 12 ani si el m-a sunat sa discutam acest lucru. Guus a fost ofertat de mai multe echipe, una dintre ele a fost Juventus. Cook m-a intrebat daca ne putem intilni si daca ne putem intelege din vara, dar i-am spus ca Guus are contract cu Rusia", a afirmat Van Nieuwenhuizen. Cotidianul englez scrie ca selectionerul Rusiei nu pare dispus sa semneze prelungirea contractului cu federatia de la Moscova si se va decide asupra viitorului sau in luna februarie. Un alt antrenor dorit de Manchester City in locul lui Hughes este fostul tehnician de la  Inter, Roberto Mancini.

    Carragher, cerut la nationala

    Fundasul englez Jamie Carragher (FC Liverpool) a declarat ca selectionerul Fabio Capello i-a propus sa revina la echipa nationala, dupa ce jucatorul s-a retras in urma cu doi ani. "Eu trebuia sa ma intilnesc cu secundul lui Capello, Franco Baldini, dar totul a fost aminat in ultimul moment. Acceptam intilnirea doar din politete. Nu cred ca situatia mea se schimba daca reveneam in echipa. John Terry si Rio Ferdinand erau titulari, deoarece sint printre cei mai buni fundasi centrali din lume. Poate mai aveam de atunci inca zece selectii, dar la Campionatul Mondial ei trebuie sa fie folositi", a explicat Carragher, care are 34 de selectii pentru echipa nationala si va evolua in meciul sau cu numarul 600 pentru Liverpool. Fundasul in virsta de 31 de ani s-a referit si la sansele Angliei la turneul final din Africa de Sud: "Sansele sint destul de mari. Capello sint sigur ca va alege cei mai buni jucatori".


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri