Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Mara pleaca de pe Gruia

    Mijlocasul lui CFR Cluj, Bogdan Mara, a declarat ca a ajuns la un consens cu oficialii clubului pentru a-si rezilia pe cale amiabila contractul si ca asteapta oferte de la echipele cu pretentii din Liga I. "Inca nu am reziliat contractul, dar nu mai e cale de intoarcere. Propunerea a venit din partea conducerii. Am mers si am discutat, iar ei mi-au spus ca nu mai sint bani, ca din aceasta iarna schimba strategia, ca vor fi mai multi jucatori tineri. Nici mie nu imi convenea ca nu joc, ca am si eu o virsta si nu imi permit sa stau pe banca. Probabil ca si contractul meu era considerat prea mare. Sint jucator liber si pot semna cu orice echipa doresc", a spus Mara. Fotbalistul sustine ca isi doreste sa evolueze la o echipa din tara care sa se bata la titlu in acest sezon: "Astept oferte si sint sigur ca vor veni. imi doresc o formatie cu pretentii, pentru ca in ultimii ani am fost obisnuit asa. Prefer sa ramin in tara, dar o sa discut si ofertele din strainatate".

    Marcator, meci de meci

    Atacantul roman Ionel Danciulescu a deschis scorul in meciul pe care echipa sa, Hercules Alicante, l-a cistigat simbata, pe teren propriu, scor 2-0, in fata gruparii Recreativo Huelva, in etapa a XVII-a din Segunda Division. Danciulescu a deschis scorul in minutul 17. Fostul dinamovist a mai punctat si in minutul 14, dar reusita sa a fost anulata pe motiv de ofsaid. Fotbalistul in virsta de 33 de ani a fost integralist la formatia pregatita de Esteban Vigo si se afla la al treilea gol consecutiv marcat in campionat pentru Hercules, dupa ce etapa trecuta a marcat in victoria cu Girona, scor 2-0, si anterior in remiza cu Cordoba, scor 1-1. In total, fostul dinamovist are acum cinci reusite pentru divizionara secunda, dintre care doua in Cupa Spaniei.

      

    De la Timisoara, la Cluj

    Fundasul portughez Carlos Milhazes, detinut in coproprietate de FC Timisoara si Vitoria Guimaraes, ar putea fi imprumutat pina la finalul sezonului la CFR Cluj. La finalul sezonului, echipa ardeleana il va putea achizitiona definitiv pe jucator daca va fi multumita de evolutia sa. Fundasul in virsta de 28 de ani a jucat pentru Rio Ave in perioada 2005-2008, pentru care a marcat 15 goluri, fiind achizitionat de FC Timisoara contra sumei de 200.000 de euro. Milhazes a evoluat in 28 de meciuri pentru echipa banateana in sezonul 2008-2009, fara a reusi sa marcheze. A fost imprumutat la Vitoria Guimaraes, insa nu a jucat decit 10 meciuri in aceasta toamna.  In prezent, CFR Cluj dispune de doi fundasi stinga in lot, Cristian Panin si brazilianul Edimar Curitiba Fraga.

    Meciuri de pregatire

    Nationala masculina de handbal a Romaniei s-a impus, simbata, cu scorul de 27-25 (14-11) in fata reprezentativei Macedoniei, intr-un meci amical jucat la Arad. Handbal - Romania-Macedonia 27-27, intr-un meci amical. In cea de-a doua partida, disputata tot in orasul de pe Mures, scorul a fost egal, 27-27 (15-12).  "Au fost doua meciuri de vacanta, slabute. La momentul asta nu aveam nevoie de meciuri grele, dar partea proasta e ca nu vezi ce poate echipa cu adevarat, pentru ca jucatorii vin dupa campionat si sint obositi", a declarat selectionerul Vasile Stinga pentru NewsIn. Selectionata tricolora se va reuni la 24 decembrie sub comanda lui Vasile Stinga in vederea unor meciuri de pregatire programate in perioada 27-30 decembrie la Skopje, in Macedonia.

    Azerii nostri

    Fotbalistii romani Adrian Neaga si Marian Aliuta au inscris golurile victoriei echipei lor, Neftchi Baku, scor 2-0, in fata rivalei locale Standard, in etapa a XVI-a a campionatului azer, bifind al 11-lea meci consecutiv fara infringere. Neaga a deschis scorul in minutul 55, dintr-un penalty, iar Marian Aliuta l-a majorat cu doua minute inainte de final, dupa ce cu citeva faze inainte trimisese mingea in bara dintr-o lovitura de pedeapsa. Cei doi romani reusisera sa inscrie si etapa trecuta, in remiza inregistrata in deplasare, scor 2-2, cu Mughan. Adrian Neaga a inscris al saptelea sau gol in actuala editie de campionat si a urcat pe prima pozitie in topul marcatorilor, la egalitate cu moldoveanul Anatolie Doros si letonul Girts Karlsons, in timp ce Marian Aliuta se afla la a treia sa reusita stagionala.

      

    Fabbiani, dorit de Argentinos

    Atacantul argentinian Christian Fabbiani, detinut de CFR Cluj, se afla in atentia formatiei Argentinos Juniors, dupa ce oficialii clubului River Plate au spus ca vor renunta la serviciile jucatorului in aceasta iarna, informeaza cotidianul Olé. "Important este faptul ca Fabbiani isi va continua cariera in Argentina. Exista mai multe oferte pentru fotbalist, printre care si cea de la Argentinos, dar nimic nu s-a materializat inca ", a declarat impresarul jucatorului, Luciano Duthu. La finalul stagiunii, River Plate avea optiune de cumparare definitiva a fotbalistului contra sumei de 2,5 milioane de euro, insa gruparea argentiniana nu este dispusa sa achite acesti bani si vrea sa renunte la serviciile lui Fabbiani. Conducatorii lui CFR Cluj au anuntat in aceasta saptamina ca fotbalistul nu va reveni in Liga I, el urmind sa fie imprumutat din nou in Argentina. In urma cu trei saptamini, liderul campionatul portughez, Sporting Braga, s-a interesat de Christian Fabbiani, jucatorul fiind in momentul de fata imprumutat de CFR Cluj la River Plate.  In 32 de partide jucate pentru River Plate, Christian Fabbiani nu a reusit sa inscrie decit trei goluri.

    Mancini, antrenor la City

    Clubul englez Manchester City a anuntat, simbata, ca l-a demis pe antrenorul Mark Hughes, din cauza rezultatelor nesatisfacatoare, iar in locul sau a fost numit fostul tehnician al echipei Internazionale Milano, Roberto Mancini. Conducerea echipei din Manchester a anuntat schimbarea antrenorului printr-un comunicat postat pe site-ul oficial la finalul meciului cistigat cu scorul de 4-3 in fata formatiei Sunderland, simbata, in etapa a XVIII-a din Premier League. De altfel, Roberto Mancini, ultima data la Inter Milano, a fost in tribuna la acest joc. El nu a mai antrenat pe nimeni din vara lui 2008, cind, desi a cistigat titlul de campion in Serie A, a fost inlocuit de Massimo Moratti cu José Mourinho. Mark Hughes a pregatit pe Manchester City in ultimele 18 luni, de cind i-a luat locul suedezului Sven-Göran Eriksson.

    Campbell da Portsmouth in judecata

    Fundasul englez Sol Campbell a dat in judecata fostul sau club, Portsmouth, pentru ca nu si-a primit toti banii prevazuti in contract si cere daune in valoare de un milion de lire sterline, informeza cotidianul The Sun. Campbell a fost capitanul celor de la Portsmouth si avea un salariu de 90.000 de lire sterline pe saptamina, el parasind echipa in luna iulie a acestui an. Din cite se pare, jucatorul in virsta de 35 de ani nu a primit din partea clubului anumite bonusuri si a decis sa deschida o actiune in instanta, in conditiile in care formatia se afla deja foarte aproape de faliment, avind datorii de peste 35 de milioane de lire. Cei de la Portsmouth sustin ca nu mai trebuie sa ii plateasca nimic lui Campbell, iar avocatii clubului vor verifica atent contractul acestuia pentru a putea demonstra acest lucru.

    Se dau coate si-n baschet

    Jucatorul lui Dallas Mavericks, Dirk Nowitzki, l-a lovit cu cotul in gura pe Carl Landry de la Houston Rockets, care si-a pierdut trei dinti in urma impactului, in timp ce germanul a avut nevoie de trei puncte de sutura. Dupa impact, care a survenit in urma unei patrunderi a lui Nowitzki, cei doi au cazut, iar Landry a fost transportat la spital pentru a primi ingrijiri. Nowitzki, care in prealabil a fost faultat de Landry, a ramas pe teren pentru a executa cele doua aruncari libere dictate de arbitri, folosindu-si mina stinga, dupa care a fost dus la vestiare unde rana de la cotul drept a fost cusuta. Nici Nowitzki nu a mai putut continua meciul, pierdut de echipa sa cu scorul de 108-116. Radiografia facuta la cot ulterior nu a relevat vreo problema mai grava, dar germanul este incert pentru urmatorul meci, cu Cleveland.

    Cocaina, bat-o vina!

    Atacantul echipei Botafogo, Jobson Leandro Pereira, risca suspendarea pe viata, dupa ce forurile braziliene i-au facut doua controale inaintea unor partide, ambele aratind ca jucatorul a consumat cocaina,. Jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina pentru prima data la data de 8 noiembrie, dupa un joc dintre Botafogo si Curitiba. Apoi, i s-a mai efectuat un control inainte de o partida disputata la 6 decembrie, testul iesind pozitiv si de aceasta data, lucru care demonstreaza ca fotbalistul se droga inainte de fiecare meci. Conform presei braziliene, care citeaza surse din cadrul federatiei, jucatorul risca sa fie suspendat pe viata, dupa ce a fost depistat pozitiv cu cocaina de doua ori in mai putin de o luna.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri