Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Invinsi din nou la Galati

    O noua etapa din duelul de popice al juniorilor dintre ICMRS Galati si CFR Olimpia ACB s-a desfasurat simbata pe malul Dunarii iar cistig de cauza au avut gazdele, care s-au impus cu 3.209 p.d. - 3.087 p.d. Aceasta infringere este a patru din sase intilniri directe pentru echipa ieseana, cea care nu l-a avut in teren pe Stefan Samson si a mizat doar pe Alexandru Petrariu - 506 p.d., Marius Tescu - 513 p.d., Andrei Popa - 521 p.d., Dan Mihaila - 532 p.d., Ion Cercel - 542 p.d. si Vladut Savin - 473 p.d. Desi ambele formatii sint deja calificate la turneul final, ICMRS si CFR Olimpia ACB se vor mai intilni inca de doua ori pina atunci, prima data pe 20 martie la Iasi.

    Se amina returul?

    Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, agentiei MEDIAFAX, ca ia in calcul posibilitatea de a amina inceputul returului, in cazul in care conditiile medeorologice nu se vor imbunatati. "Daca va continua sa fie la fel si saptamina viitoare, cu ninsori si viscol, vom amina inceputul returului, pentru ca, daca s-ar juca pe o asemenea vreme, in asemenea conditii, ne-am bate joc de fotbalisti si spectatori. Daca, insa, conditiile meteorologice se vor imbunatati, iese soarele de miine si se topeste zapada, atunci returul va incepe normal", a spus Dragomir. Returul Ligii I este programat sa inceapa la data de 20 februarie.

    Sabrerii au cucerit Budapesta

    Scrimerul Rares Dumitrescu a cistigat, simbata, turneul de sabie "Cupa Gerevich-Kovacs-Karpati" de la Budapesta, informeaza site-ul oficial al Federatiei Internationale de Scrima. Dumitrescu l-a invins in finala pe sud-coreeanul Gu Bong-jil, cu scorul de 15-12. "Acesta a fost cel mai dificil meci din intreaga competitie, si a fost un concurs greu. Gu este un coreean tinar si relativ necunoscut, care a juca prima lui finala. M-a pus in mare dificultate", a declarat Rares Dumitrescu. Adversarul lui Dumitrescu din finala a trecut in semifinale de romanul  Florin Zalomir (15-14). In finala pe echipe a etapei de Cupa Mondiala de la Budapesta, echipa Romaniei, cu Dumitrescu, Zalomir, Alexandru Sireteanu siTiberiu Dolniceanu, a invins in finala Italia cu 45-42. Anterior, Romania eliminase Ucraina (45-36), Spania (45-36) si Ungaria (45-39).

    Nu s-a jucat meciul cu Spania

    Presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, a declarat agentiei MEDIAFAX, ca partida dintre reprezentativele Romaniei si Spaniei, programata simbata, in cadrul Cupei Europene a Natiunilor, a fost anulata din cauza terenului inghetat.  "Din pacate acest meci nu se putea disputa de la ora programata, 14.00, din cauza terenului inghetat care pune in pericol integritatea fizica a jucatorilor. Acum sintem in discutii sa gasim o alta data de disputare. Nu cred ca se va disputa astazi", a spus Alin Petrache, care a adaugat: "Vom redacta o scrisoare catre International Rugby Board si Federatia Europeana, in care vom informa ca meciul se va juca pe 27 martie, la Bucuresti. Pina atunci, ne gindim la urmatorul meci, cel cu Germania", a spus Petrache.

    Votati pentru All Star Game!

    Federatia Romana de Baschet a dat startul votului on line, pe site-ul oficial, pentru alegerea jucatorilor care vor face parte din Echipa Nordului si Echipa Sudului, la All Star Game, din 16 martie. Jucatori de la cite opt echipe din Divizia A pot fi votati incepind de simbata pina pe 5 martie. Echipele vor fi formate din cite 12 jucatori (cinci straini si sapte romani), iar la All Star Game se va juca dupa regulamentul din Divizia A, potrivit caruia un baschetbalist roman trebuie sa fie pe teren tot timpul. Ponderea voturilor pentru alegerea finala a celor doua loturi va fi de 30 la suta din partea fanilor, 20 la suta din partea presei sportive si 50 la suta din partea Departamentului tehnic al FR Baschet.  All Star Game va avea loc in 16 martie, la Sala "Antonio Alexe" din Oradea.

    Jiul s-ar putea retrage

    Vicepresedintele FC Jiul Petrosani, George George, a declarat ca echipa ar putea sa nu se prezinte la startul returului si sa se retraga din campionat din cauza datoriilor pe care patronul clubului, Alin Simota, le are fata de jucatori."Datoriile clubului fata de cei treisprezece jucatori care au devenit liberi de contract se ridica la 128.000 de euro. Intre patronul Alin Simota si primarul Iacob Ridzi au fost multe discutii pe aceasta tema si nu s-a ajuns la nici o concluzie. Sint sanse mari ca Jiul sa nu se prezinte la startul returului", a spus George. Treisprezece jucatori au fost declarati liberi de contract de catre Comisia pentru Statutul Jucatorului din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, dupa ce au depus memorii din cauza datoriilor pe care clubul Jiul Petrosani le avea fata de acestia.

    Satmarencele, pe locul IV

    Echipa de baschet feminin CSM Satu Mare a ratat calificarea in finala Ligii Europei Centrale, dupa ce, simbata, a fost invinsa in semifinale, de echipa gazda a turneului final, Bemaco Presov (Slovacia), scor 74-82 (43-40). CSM Satu Mare a condus in primele trei sferturi, dictind ritmul de joc, dar a cedat in ultimele zece minute. Ieri, in finala mica echipa satmareana a pierdut cu 74-82 in fata celei de-a doua reprezentanta a Slovaciei, BSS Kosice.

    Ce are "Nasty" cu judo?

    Fostul tenisman Ilie Nastase a primit, simbata seara, in cadrul unei ceremonii la Paris, titlul de "Ambasador al Judo", care i-a fost oferit de presedintele Federatiei Internatinale de Judo, Marius Vizer. Ceremonia a avut loc in prima zi a Grand Slam Paris, unul din cele patru turnee mondiale de categorie A, dotat cu premii totale de 150.000 de dolari. Acelasi titlu onorific a mai fost oferit de catre presedintele IJF Marius Vizer, campionului olimpic din 1980, belgianul Robert van der Walle, in timp ce scotianul George Kerr (72 de ani) a devenit al saptelea om din lume, care a primit 10 dani, in cadrul aceleiasi ceremonii.

    Pellissier a scapat de mustrari

    Atacantul echipei Chievo Verona, Sergio Pellissier, a declarat, duminica, ca este extrem de fericit de faptul ca fundasul formatiei Internazionale Milano, Cristian Chivu, va reveni pe teren dupa accidentul suferit la cap. "Am fost distrus cind am aflat ca romanul Cristian Chivu a fost internat in spital si trebuie operat. in acel moment m-am simtit vinovat, desi nu am facut nimic cu intentie. Este teribil sa stii ca poti fi vinovat, chiar si involuntar, pentru viata unui om. Sint fericit pentru Chivu ca va reveni pe teren. Cristian este un baiat puternic si va trece peste acest accident nefericit. Pentru cine iubeste fotbalul, dorinta de a juca este mai puternica decit orice", a spus Pellissier. Fundasul Cristian Chivu s-a accidentat la cap in meciul cu formatia Chievo, disputat pe 6 ianuarie, la un duel cu fotbalistul Sergio Pellissier.

    Moartea unui ciclist

    Fostul rutier italian Franco Ballerini, in virsta de 45 de ani, cistigator al cursei Paris-Roubaix in 1995 si 1998, a murit, duminica dimineata, in urma unui accident survenit la un raliu automobilistic disputat la Larciano. Ballerini, pasionat de curse automobilistice, a fost victima unui accident in timp ce participa la un raliu ca si copilot. Pilotul masinii, Alessandro Ciardi, este in coma, a anuntat agentia Ansa. Din 2001, Ballerini este selectioner al echipei Italiei de ciclism pe sosea pentru Campionatele Mondiale si Jocurile Olimpice. Sub conducerea sa, italienii au cistigat patru titluri mondiale - Mario Cipollini (2002), Paolo Bettini (2006, 2007) si Alessandro Ballan (2008) - precum si o medalie de aur la JO de la Atena cu Bettini (2004).

    Kranjcar, selectioner la muntenegreni

    Fostul international croat Zlatko Krancjar este noul selectioner al Muntenegrului, a anuntat federatia locala. Kranjcar ii succede sirbului Zoran Filipovic, care nu a reusit sa califice Muntenegru la Cupa Mondiala. In 2006, Kranjcar a calificat Croatia la CM.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri