Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Minerii lui Lucescu, campioni

    Echipa pregatita de Mircea Lucescu, Sahtar Donetk,  a cistigat campionatul Ucrainei, dupa ce a invins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formatia Dinamo Kiev, intr-un meci in care Razvan Rat a intrat in minutul 90. Unicul gol al intilnirii a fost marcat de Ilsinho, in minutul 15. Jadson a ratat un penalti pentru sahtior in minutul 85. La Dinamo Kiev, mijlocasul Tiberiu Ghioane a fost introdus pe teren in minutul 76. Cu o etapa inainte de finalul campionatului, Sahtar a acumulat 74 de puncte, cu sase mai mult decit ocupanta locului secund, Dinamo Kiev, si si-a asigurat matematic titlul de campioana. Acesta este cel de-al patrulea titlu de campion al Ucrainei cistigat de Mircea Lucescu cu Sahtar, dupa cele din 2005, 2006 si 2008.

      

    Eterna finala la baschet

    Echipa de baschet masculin "U" Mobitelco Cluj s-a calificat, ieri, in finala Diviziei A, dupa ce a invins, in deplasare, formatia Elba Timisoara, scor 95-72 (60-40), in meciul patru din semifinale, obtinind scorul general de 3-1. In finala s-a calificat inca de marti campioana CSU Asesoft Ploiesti, care a eliminat Gaz Metan Medias, cu scorul general 3-0, si va juca a saptea finala consecutiva din istorie. Confruntarea "U" Mobitelco Cluj- Asesoft Ploiesti din finala este cea de-a treia in ultimele patru sezoane, dupa cele din 2006 si 2008, care au revenit campioanei en-titre.

      

    Dilbea nu mai este capitan

    Antrenorul echipei Unirea Alba Iulia, Blaz Sliskovic, i-a retras banderola de capitan lui Razvan Dilbea, dupa ce acesta, impreuna cu mai multi colegi, a refuzat sa ramina in cantonament, dupa victoria in fata formatiei Steaua din etapa precedenta. Ceilalti jucatori care nu au ramas in cantonamentul echipei din Alba Iulia sint I. Balan, Fl. Dan, Olah, Vujadinovic, Bruno, Jovanovic, Veljovic, Galiassi si Vitinha.  O alta masura luata de antrenorul Blaz Sliskovic este trimiterea lui Vitinha la echipa de juniori. Presedintele Consiliului de Administratie al FC Unirea Alba Iulia, Marian Sarmes, a declarat ca respecta deciziile luate de antrenorul bosniac. "Antrenorul stie cel mai bine de ce a luat asemenea masuri si ii respectam optiunea. E nevoie de disciplina la echipa si in vestiar, iar Sliskovic e ferm pe pozitii din acest punct de vedere", a spus Sarmes.

    UTA risca neprogramarea

    Gruparea din Liga a II-a, UTA, trebuie sa isi achite datoriile pina miine pentru a putea fi programata la meciul din 11 mai, de pe teren propriu, cu formatia CS Muresul Deva, din cadrul etapei a XIX-a a Seriei a II-a, UTA are de achitat fostului director executiv Marian Spiru o restanta de 3.000 de euro, iar clubului Minerul Lupeni alti 6.000 de euro pentru transferul jucatorului Valentin Apostol. Clubul aradean trebuia sa plateasca in aceasta saptamina si 4.000 de euro fostului jucator Florin Dan, dar acesta a acceptat aminarea scandetei pentru data de 22 mai. O alta datorie pe care oficialii gruparii aradene au promis sa o achite pina simbata, este salariul jucatorilor pe luna februarie.

    Matic, in lotul largit al Sloveniei

    Jucatorul formatiei Rapid, Darijan Matic, face parte din lotul largit al echipei nationale a Sloveniei pentru Cupa Mondiala, organizata in acest an de Africa de Sud in perioada 6 iunie - 6 iulie. Matici a fost nominalizat de selectionerul Matjaz Kek si va trebui sa se prezinte la 17 mai, la sediul forului din Ljubljana, urmind ca a doua zi, la Maribor, sa efectueze vizita medicala solicitata de FIFA. Slovenia, reprezentativa pentru care mijlocasul formatiei Rapid a evoluat pina acum de sapte ori, s-a calificat la turneul final dupa o dubla mansa de baraj cu Rusia (1-2, la Moscova si 1-0, la Maribor). La CM 2010, Slovenia face parte din grupa C, alaturi de Anglia, Statele Unite si Algeria.

    Chelsea da lovitura cu Torres

    Patronul rus al clubului Chelsea Londra, Roman Abramovici, este dispus sa ofere 77 de milioane de euro pentru achizitionarea atacantului echipei FC Liverpool, Fernando Torres, a anuntat Daily Mail. Conform sursei citate, tratativele dintre cele doua grupari au inceput, dar Chelsea va trebui sa cistige batalia cu Manchester City pentru achizitionarea internationalului spaniol. Fernando Torres mai are contract cu Liverpool pina in vara anului 2013. Spaniolul a fost achizitionat de la Atletico Madrid, in 2007, contra sumei de 22 de milioane de dolari.Chelsea poate cuceri, duminica, al patrulea titlu de campioana in Premier League, iar patronul Roman Abramovici isi doreste ca in sezonul viitor sa cistige Liga Campionilor.

    Barça bate toate recordurile

    Formatia FC Barcelona a stabilit un record de 93 de puncte, in cele 36 de meciuri jucate in actuala editie a campionatului Spaniei. FC Barcelona, care a invins, scor 4-1, pe Tenerife, in etapa a XXXVI-a, are 29 de victorii in actuala editie a campionatului, fiind pentru prima oara cind reuseste acest numar de succese. Recordul de victorii era detinut de Real Madrid, in sezonul 1987-1988, cu 28.Nicio echipa din istoria Spaniei, de la infiintarea Primerei Division in 1928, nu a reusit atitea puncte, nici macar cind campionatul era cu 22 de echipe (sezonul 1995-1996, in care s-a inclus sistemul cu trei puncte pentru victorie, si 1996-1997).Recordul anterior dateaza din sezonul 1996-1997, cind Real Madrid a obtinut 92 de puncte ca urmare a 27 de victorii si 11 remize. Atunci, Real a cistigat titlul cu doua puncte avans fata de FC Barcelona, care avea 90 de puncte, tot un record.

    Gomez revine la nationala Columbiei

    Hernan Dario Gomez a fost numit, marti, selectioner al Columbiei pentru urmatorii patru ani, a anuntat, ieri, Federatia Columbiana de Fotbal. Gomez, in virsta de 54 de ani, a mai ocupat acest post in perioada 1995 - 1998, a condus Columbia la Cupa Mondiala din Franta. El a mai condus nationala Ecuadorului (1999 - 2004) si Guatemalei (2006 - 2008). Columbia nu este calificata la Cupa Mondiala din 2010.

    Del Potro s-a operat

    Tenismanul argentinian Juan Martin del Potro, numarul cinci in clasamentul mondial, a fost supus unei interventii chirurgicale, ieri, la incheietura miinii drepte la o clinica din Rochester (Minnesota), care va necesita o perioada lunga de reabilitare. "Puteti intelege ca este un moment dificil din viata mea, dar sint obisnuit sa ma lupt si am forta sa merg inainte. Perioada de recuperare va fi una lunga si va depinde de multi factori pe care nu-i putem estima in acest moment", a spus del Potro intr-o declaratie facuta inainte de operatie si publicata in Buenos Aires. Del Potro (21 de ani) a jucat pentru ultima data la 24 ianuarie, atunci cind a fost eliminat in turul doi al Australian Open de croatul Marin Cilic.

    Cabanas nu va fi selectionat

    Atacantul Salvador Cabanas, care a fost impuscat in cap in ianuarie, nu a fost selectionat de antrenorul argentinian al nationalei Paraguayului, Gerardo Martino, in lista extinsa de 30 de jucatori pentru Cupa Mondiala din 2010 (6 iunie - 6 iulie), fiind inlocuit de Lucas Barrios (Borussia Dortmund). Cabanas, ranit cu un glont in cap intr-un bar din Mexico City, si-a recuperat cea mai mare parte a capacitatilor sale fizice si mentale, dar nu a fost inca externat din spital si nu poate spera la participarea la turneul final din Africa de Sud. Cu toate acestea, federatia paraguayana se gindeste la cooptare lui Cabanas in delegatia pentru CM-2010.a Lucas Barrios (25 de ani), al doilea in ierarhia golgeterilor din Bundesliga, care a primit cetatenia paraguayana in luna martie, a fost slectionat in lotul pentru CM.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri