Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Medalii pentru atletii juniori

    Grand Prix-ul de atletism pentru juniori II organizat in weekend la Bucuresti a adus o noua serie de rezultate bune pentru elevii Liceului cu Program Sportiv. Antrenat de Marius Ghilase, Cosmin Mucedu a cistigat prima pozitie in cursa de 100 mp, pozitie care i-a adus si calificarea la European Youth Olympic Trials, competitie care se va derula la Moscova in perioada 21-23 mai. Tot un loc I a obtinut apoi Madalina Radu (pregatita de Laurentiu Andone), care s-a impus in proba de 400 m garduri. Pe pozitia secunda a mai venit acelasi Mucedu in proba de 200 mp, doua locuri III fiind bifate de Mihai Cosma (3.000 mp, antrenat de Gica Agafitei) si de Alexandra Iliuta (lungime, antrenata de Marius Ghilase).

    Penescu, din nou in arest

    Finantatorul FC Arges Cornel Penescu a fost retinut, ieri dupa-amiaza, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, sub acuzatia de dare de mita, la ora transmiterii stirii acesta fiind dus cu duba spre arestul Politiei Judetene Arges. Potrivit unor surse judicare, masura retinerii lui Cornel Penescu, decisa de catre procurorii anticoruptie, are legatura cu dosarul in care sint implicati fostul arbitru Ionica Serea si arbitrul Marius Martis, in prezent arestati preventiv. Cornel Penescu a fost chemat, ieri,  la sediul Serviciului Teritorial Pitesti al DNA, unde a fost audiat citeva ore de catre procurori. Tot ieri, a fost retinut in aceleasi conditii si fostul director al societatii PIC, Liviu Facaleata. Astazi, in jurul orei 10.00, Penescu si Facaleata vor fi prezentati Tribunalului Arges cu propunerea de arestare preventiva.

    Costly pierde Cupa Mondiala

    Atacantul hondurian al echipei FC Vaslui, Carlo Costly, nu va evolua la Cupa Mondiala, deoarece a suferit o fractura la al cincilea metatarsian de la piciorul drept si are nevoie de aproximativ sase saptamini pentru a reveni pe teren, informeaza presa din Honduras. "Procesul de recuperare pentru acest tip de leziuni este de sase saptamini. Astfel, el va pierde Cupa Mondiala", a declarat medicul selectionatei din Honduras, Raul Perez. "In Romania se credea, asa cum si noi credeam, ca este doar o fisura, dar, dupa teste amanuntite, ne-am dat seama ca este mai grav", a adaugat Perez, care a precizat ca, desi timpul de recuperare este de patru saptamini, adica pina la 6 iunie, jucatorul ar mai avea nevoie de doua saptamini pentru a putea juca din nou fotbal. Costly este un jucator de baza al reprezentativei din Honduras in perspectiva Cupei Mondiale din Africa de Sud.

    Gigel, omul decisiv

    Formatia Kuban Krasnodar, antrenata de Dan Petrescu, a invins, ieri, in deplasare, cu scorul de 3-2 (2-0), echipa Irtis Omsk, intr-un meci din etapa a IX-a a ligii secunde din Rusia, golul victoriei fiind marcat de atacantul Gigel Bucur. Atacantul roman Gigel Bucur a intrat in minutul 65 al partidei reusind golul victoriei cu cinci minute inainte de finalul meciului. Kuban Krasnodar a condus cu 0-2 la pauza, dar a fost egalata pina in minutul 73 al partidei de formatia gazda. Intr-o partida din prima liga a Rusiei, formatia mijlocasului roman George Florescu, Alania Vladikavkaz, a invins, pe teren propriu, gruparea Spartak Moscova, cu scorul de 5-2. Mijlocasul roman, integralist la Alania, a inscris un autogol in minutul 31 al partidei.

    Totti - Chivu 4-1

    Fundasul roman al formatiei Internazionale Miano, Cristian Chivu, a fost suspendat pentru un meci in Cupa Italiei, la fel ca si coechipierul sau, Mario Balotelli, dupa partida cu AS Roma, din finala competitiei, in urma careia Francesco Totti, capitanul romanilor, va sta patru etape. Judecatorul Sportiv Gianpaolo Tosel a decis suspendarea lui Chivu si Balotelli pentru proteste, conform presei italiene, cei doi primind cite un cartonas galben pe parcursul meciului .In schimb, Francesco Totti a fost suspendat pentru un fault extrem de dur asupra lui Balotelli, pentru care, la finala de miercurea trecuta, a fost eliminat.Gruparea AS Roma a fost amendata cu 40.000 de euro pentru insultele rasiste ale fanilor si pentru aruncarea de petarde si sticle pe teren, in timp ce clubul Inter a primit o amenda de 2.500 de euro.  Formatia Internazionale Milano, cu romanul Cristian Chivu integralist, a cistigat Cupa Italiei, dupa ce a invins, la 5 mai, cu scorul de 1-0, echipa AS Roma, in finala disputata pe stadionul Olimpic din Roma.

    Zece goluri din 22

    Handbalista Oana Soit a marcat 10 goluri in meciul tur al finalei Cupei EHF, cistigat duminica, de echipa sa, Elda Prestigio (Spania), in fata danezelor de la Randers HK, scor 22-20. Handbalista care face parte din lotul largit al nationalei Romaniei a fost cea mai buna de pe teren, marcind aproape jumatate din golurile echipei sale. Elda Prestigio s-a impus pe teren propriu, in Spania, urmind sa lupte pentru cistigarea trofeului in deplasare, in 13 mai. Daca Elda va cistiga Cupa EHF, iar Oltchim nu va intoarce soarta finalei Ligii Campionilor, cu Viborg HK, Oana Soit si Cristina Varzaru (Viborg) vor fi singurele handbaliste romane, care vor avea in palmares cistigarea unei cupe europene in acest sezon.

    Ne bat si moldovenii

    Nationala de volei masculin a Romaniei a debutat cu o infringere surprinzatoare in preliminariile CE din 2011, duminica, in deplasare, cu reprezentativa Republicii Moldova, scor 2-3. Echipa Romaniei nu a fost condusa la Chisinau de antrenorul principal Stelian Moculescu, ci doar de secunzii acestuia, Mircea Dudas si Aurel Vlaicu. Moculescu va ajunge in Romania in urmatoarele zile, fiind retinut in Germania, dupa ce a cistigat titlul cu echipa de club, VfB Friedrichshafen.Meciul retur cu echipa Republicii Moldova se va disputa in 15 mai, la Buzau. Calificarea in turul secund ar propulsa nationala Romaniei in grupa E, alaturi de Turcia, Italia si Belarus, cu care va juca in cele doua turnee organizate in Turcia (21-23 mai) si Italia (28-30 mai). Prima clasata se va califica direct la turneul final, iar echipa de pe locul secund va evolua in recalificari. La feminin, Romania va evolua direct in grupa E a preliminariilor, cu Belgia, Slovenia si echipa cistigatoare din dubla eliminatorie Danemarca-Suedia. Primul turneu va avea loc in Belgia (21-23 mai), iar cel de-al doilea la Constanta (28-30 mai). Prima clasata se va califica direct la turneul final, iar echipa de pe locul secund va intra in recalificari.

    Calificari la judo

    Sportiva Alina Dumitru a cistigat medalia de aur la categoria 48 de kilograme, la primul turneu de calificare la JO din 2012, desfasurat la Tunis, in timp ce Corina Caprioriu si Carmen Bogdan au obtinut medaliile de bronz, la categoriile 57, respectiv 48 kilograme. Tot la feminin, Andreea Chitu s-a clasat pe locul cinci la categoria 57 de kilograme.Daniel Brata nu a reusit sa urce pe podium, clasindu-se in final pe locul cinci la categoria 100 de kilograme. La turneul Grand Prix de la Tunis au participat 346 de judoka din 49 de tari (221 la masculin si 125 la feminin).  Calificarea la Jocurile Olimpice se va disputa pina in 1 mai 2012, sportivii fiind obligati sa adune cit mai multe puncte in clasamentul IJF, pe care trebuie sa le confirme prin participarea la turnee Grand Prix, Grand Slam, Campionate Europene si Campionate Mondiale.

    Barcelona a cistigat Euroliga

    Echipa spaniola Regal Barcelona a cistigat, pentru a doua oara, Euroliga masculina de baschet, dupa ce a invins, duminica, scor 86-68, formatia elena Olympiakos, in finala disputata la Paris-Bercy. Regal Barcelona s-a aflat pentru a unsprezecea oara in Final Four - un record - si a pierdut cinci din sase finale disputate, din care una in fata formatiei Olympiakos, in 1997. Duminica seara, Regal Barcelona a fost sustinuta de fani catalani, dar si de suporterii sirbi ai formatiei Partizan Belgrad. Locul trei a revenit echipei ruse TSKA Moscova, care a invins Partizan Belgrad, scor 90 - 88, dupa prelungiri.

    Virful Hexagonului

    Atacantul argentinian al formatiei Olympique Lyon, Lisandro Lopez, a fost desemnat cel mai bun jucator din campionatul Frantei de catre fotbalistii din Ligue 1, in timp ce tehnicianul echipei Auxerre, Jean Fernandez, a fost ales cel mai bun antrenor, la ceremonia Trofeelor UNFP. Lisandro i-a devansat pe Mamadou Niang (Olympique Marseille), Marouane Chamakh (Girondins Bordeaux) si Eden Hazard (OSC Lille) si ii succede lui Yoann Gourcuff (Girondins Bordeaux). La antrenori, Jean Fernandez a fost ales in fata lui Didier Deschamps (Olympique Marseille), Laurent Blanc (Girondins Bordeaux) si René Girard (Montpellier). Cel mai bun portar a fost ales Hugo Lloris, de la Olympique Lyon.

    Nordicii primesc bonusuri

    Suedia, Danemarca si Finlanda vor primi din partea UEFA cite un loc suplimentar in preliminariile Ligii Europa, editia 2010-2011, pe ratiuni de fair-play, a anuntat, luni, intr-un comunicat, forul european. Suedia este prima clasata in ierarhia campaniei "Respect" a UEFA, for care alcatuieste, anual, un top fair-play, bazat pe meciurile inter-cluburi si inter-tari. Acest clasament este format pe urmatoarele criterii: joc pozitiv, respect fata de adversar, respect fata de arbitru, comportament al suporterilor, al conducatorilor, cartonase galbene si eliminari. Cele trei tari nordice cistigatoare primesc cite un loc suplimentar in primul tur preliminar din Liga Europa, urmind sa beneficieze echipele considerate campioane ale fair-play-ului in prima liga a campionatelor respective. Daca una dintre grupari este deja calificata in Cupele Europene, locul suplimentar va fi obtinut de urmatoarea clasata din ierarhia interna fair-play.

    Injunghiat in discoteca

    Portarul echipei VfL Wolsburg, Andre Lenz, a fost la un pas de moarte, dupa ce a fost injunghiat, duminica, intr-o discoteca, a pierdut mult singe si a fost operat de urgenta. Interventia chirurgicala i-a salvat viata lui Lenz, in virsta de 36 de ani. Portarul se afla, ieri dimineata, la terapie intensiva, starea sa post-operatorie fiind buna. Incaierarea a avut loc intr-o discoteca din Wolfsburg, unde componentii echipei locale iesisera impreuna pentru petrecerea finalului de sezon. Nu s-a anuntat, oficial, un motiv pentru care au izbucnit altercatiile. Seful discotecii respective, Jan Schröder, a declarat insa ca unii dintre fotbalisti au provocat incidentele: "Citiva dintre jucatori i-au provocat pe ceilalti oaspeti. Au aruncat tigari si cuburi de gheata pe ringul de dans", noteaza cotidianul Bild. Conform unor martori, citiva clienti ai discotecii au replicat, aruncind cu sticle spre fotbalisti, iar in scurt timp, prin discoteca zburau din toate partile sticle, pahare si pietre. Conducerea clubului VfL Wolfsburg a declarat ca Lenz a vrut sa intervina pentru a potoli spiritele, iar in acele momente a fost injunghiat.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri