Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Unirea se destrama

    Directorul sportiv al Unirii Urziceni, Narcis Raducan, a demisionat din functie, simbata seara, dupa meciul cu Universitatea Cluj, scor 0-1. "Da, este adevarat ca am incheiat intelegerea cu Unirea Urziceni. Mi-am analizat foarte bine situatia in ultimele zile si, din pacate, din postura in care ma aflu nu pot schimba ceva esential spre binele echipei in perioada imediat urmatoare, Vreau sa ii multumesc domnului Bucsaru, lui Meme Stoica, colegilor de birou si jucatorilor pentru momentele frumoase din acesti doi ani. Le doresc toate cele bune si ei stiu foarte bine ca sint sincer", a spus Raducan pentru ProSport. Conform sursei citate, viitoarea destinatie a lui Narcis Raducan este foarte probabil Steaua, acesta fiind dorit in conducerea clubului atit de tehnicianul Ilie Dumitrescu, cit si de patronul Gigi Becali.

    Oltchim a cistigat turneul de la Györ

    Campioana Romaniei la handbal feminin, Oltchim Rimnicu Vilcea, a cistigat turneul amical Szabella Cup, de la Györ. Dupa ce a invins, in prima zi, cu 27-23 echipa maghiara Vaci NKSE, echipa vilceana a intilnit formatia Hypo Viena, care reusise sa invinga formatia gazda Györi ETO cu 24-22. Oltchim a cistigat cu 29-23, reusind in ultimul meci sa treaca, dupa o partida electrizanta, de handbalistele de la Györ cu 29-28 (16-13). Oltchim a cistigat turneul, urmata de Hypo Viena, Györi ETO si Vaci. Dupa turneul de la Györ, campioana Romaniei se va deplasa direct in Germania pentru a disputa o alta serie de partide de pregatire. .

    Infringere in fata Spaniei

    Nationala de polo a Romaniei a fost invinsa, simbata, de reprezentativa similara a Spaniei, scor 8-10 (2-1, 3-2, 2-3, 1-4), in cel de-al doilea meci din cadrul turneului amical de la Portugalete, in pregatirea celor oficiale de la CE din Croatia . La Portugalete, tricolorii au debutat excelent, invingind vineri campioana olimpica en-titre, Ungaria, cu 11-9, in timp ce Muntenegru a dispus, in aceeasi zi, de echipa gazda, Spania, cu 11-4. Simbata insa, tricolorii au cedat in fata gazdelor, ambitionate dupa esecul rasunator din debut. in cel de-al doilea meci al zilei, Muntenegru a invins Ungaria, scor 9-8 (2-1, 2-2, 2-3, 3-2). Al doilea si ultimul test pentru Romania, inaintea CE din Croatia, este programat intre 20 si 22 august, la Kosice - Cupa Dunarii, echipele participante fiind Slovacia, Grecia si Marea Britanie.

      

    Gimnastele au cistigat greu la Ipswich

    Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a invins Marea Britanie, la Ipswhich, la intilnirea bilaterala care pregateste participarea la Campionatele Mondiale din luna octombrie. Romania, cu Raluca Haidu, Daniela Andrei, Gabriela Dragoi, Cerasela Patrascu si Dianca Trenca, a acumulat un total de 165.400 puncte, fata de cele 163.100 ale Marii Britanii (in componenta Hannah Whelan, Becky Downie, Danusia Francis, Jocelyn Hunt si Jennifer Pinces). La individual compus, Hannah Whelan a cistigat, cu un total de 55.650 puncte, fata de medaliata cu argint Daniela Andrei (55.600) si cea cu bronz, Raluca Haidu (54.900 puncte).  Sandra Izbasa a fost menajata si nu a fost prezenta la Ipswhich, fiind inca in refacere dupa accidentarea grava la tendonul lui Ahile, de anul trecut. Competitia de la Ipswich se va incheia duminica seara, cu finalele pe aparate.

    Hagi mai stie cu mingea

    Fostul international Gheorghe Hagi a marcat doua goluri intr-un meci amical cistigat, simbata, la Buzau, de o echipa formata din foste glorii ale fotbalului in fata nationalei artistilor, scor 3-2. Partida a fost organizata de Galactic Club, patronat de fostul jucator al echipelor Gloria Buzau, Otelul Galati, Steaua si VfL Bochum, Viorel Ion. Alaturi de Hagi, din echipa fostelor glorii au mai facut parte, intre altii, Miodrag Belodedici, Stefan Nanu, Catalin Tofan, Tudorel Pelin si Mihai Barbu. Printre artistii care au jucat in meciul de la Buzau se numara Aurelian Temisan, Kamara Ghedi, Andrei Stefanescu, Dani Otil si Victor Yila.

    Hajduk da cinci goluri

    Formatia Hajduk Split a invins, simbata, in deplasare, cu scorul de 5-0 (4-0), echipa Inter Zapresic, intr-un meci din etapa a IV-a a campionatului Croatiei, ultimul inaintea partidei tur cu Unirea Urziceni, din play-off-ul Ligii Europa. Golurile au fost marcate de An. Sharbini, Tomasov, Vukusici 2 si Cop. Echipa antrenata de Stanko Poklepovic a evoluat in urmatoarea formula: Subasic - Oremus ('38 - Vejic), Maloca, J. Buljat, Jozinovic - Brkljaca ('69 - Andrijasevic), Trebotic - Tomasov ('90 - Cop), Ibrisic, An. Sharbini - Vukusic.  Vicecampioana Romaniei, Unirea Urziceni, va intilni formatia croata Hajduk Split, in play-off-ul Ligii Europa. Unirea va juca primul meci in deplasare, la 19 august, in timp ce returul se va disputa in 26 august, la Bucuresti.

    Ianu nu mai joaca in 2010

    Jucatorul roman al echipei FC Lucerna, Cristian Florin Ianu, a suferit o fractura la tibia stinga si a fost operat urmind sa revina pe teren in primavara anului 2011. Ianu s-a accidentat la un duel cu portarul Franco Costanzo, la meciul FC Basel - FC Lucerna, scor 1-4, de simbata. In cursul noptii de simbata spre duminica, Ianu a fost operat la o clinica de ortopedie din Lucerna, medicul Sascha Käsermann anuntind ca romanul va reveni pe teren doar in 2011. Cristian Ianu, in virsta de 26 de ani, evolueaza la FC Lucerna din 2009, echipa pentru care a marcat in sezonul trecut 21 de goluri.

    Ibrahimovic a respins oferta de la City

    Atacantul suedez al formatiei FC Barcelona, Zlatan Ibrahimovic, a respins o oferta "naucitoare" de la Manchester City, prin care ar fi devenit cel mai bine platit jucator din lume.  "Zlatan Ibrahimovic a decis sa ramina la FC Barcelona si sa lupte pentru un loc de titular in echipa lui Pep Guardiola", scrie ziarul Sport.  Insa tot Sport scrie, citind publicatia italiana Tuttosport, ca Ibrahimovici ar putea fi cedat la AC Milan, iar operatiunea ar putea include venirea la catalani a lui Andrea Pirlo. Cotidianul britanic The Sun a scris, vineri, ca Manchester City, adversara FC Timisoara in play-off-ul Ligii Europa, a facut o oferta absolut "naucitoare" pentru Ibrahimovic, cu un contract pe patru sezoane in care va cistiga 116 milioane de euro. Conform The Sun, Ibrahimovici ar deveni cel mai bine platit jucator din lume, intrecindu-i pe Lionel Messi de la FC Barcelona sau Cristiano Ronaldo de la Real Madrid.

    Lovituri de departajare in grupe?

    FIFA intentioneaza sa introduca loviturile de departajare in primul tur al Cupei Mondiale, pentru a nu mai exista meciuri nule si ca partidele sa devina mai interesante, a declarat presedintele forului, Joseph Blatter, intr-un interviu ce va aparea astazi, in publicatia Focus. "Ne gindim sa nu mai existe meciuri nule in primul tur si sa nu mai fie prelungiri. Daca nu exista o echipa cistigatoare dupa 90 de minute, sa se treaca direct la loviturile de departajare", a spus Blatter.Joseph Blatter a precizat ca o alta varianta at fi introducerea "golului de aur". "Prima echipa care inscrie a cistigat, sint ambele obligate sa atace", a adaugat presedintele FIFA. Regula "golului de aur" a fost aplicata in competitiile oficiale, in perioada 1996-2002. Scopul schimbarilor vizate de FIFA este ca meciurile din grupele Cupei Mondiale sa devina mai interesante.

    Pofta in cui

    Gruparea Werder Bremen a respins o oferta "inacceptabila" de la clubul Real Madrid pentru internationalul german Mesüt Özil, a anuntat directorul sportiv Klaus Allofs. "Am respins o oferta inacceptabila si aceasta nu permite in nici un caz sa incepem negocierile", a declarat Allofs pentru agentia germana SID.Klaus Allofs nu a facut alte precizari, dar potrivit presei germane Werder Bremen ar vrea 16 milioane de euro pentru Özil, jucator al carui contract va expira in iunie 2011. Directorul sportiv al madrilenilor, argentinianul Jorge Valdano, a declarat, vineri, ca Real Madrid si-a aratat oficial interesul pentru Özil. Tehnicianul José Mourinho a recunoscut, de asemenea, ca ar vrea ca jucatorul sa ajunga la Real Madrid. "Clubul sau a dat raspuns negativ. Vom vedea ce se va intimpla cum, ar fi bine ca el sa ni se alature", a spus Mourinho.

    Furtuna in campionatul maghiar

    Meciul dintre echipele Zalaegerszeg si Lombard Papa, din etapa a treia a campionatului Ungariei, a fost intrerupt, vineri seara, din cauza unei furtuni violente. Partida a fost intrerupta definitiv in repriza a doua, la scorul de 2-1 pentru Zalaegerszeg. Meciul mai fusese suspendat citeva minute, insa, dupa ce a asteptat 20 de minute, arbitrul a decis reluarea sa, un sfert de ora, iar in minutul 60 a hotarit intreruperea definitiva.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri