Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Sanctiuni drastice

    Comisia de Disciplina a Federatiei Franceze de Fotbal (FFF) a decis, ieri, sa il suspende 18 meciuri din echipa nationala pe Nicolas Anelka, in timp ce Patrice Evra a fost suspendat cinci partide, Franck Ribéry trei si Jérémy Toulalan una pentru incidentele de la Cupa Mondiala. Eric Abidal nu a primit nicio sanctiune. In timpul Cupei Mondiale din Africa de Sud, echipa nationala a Frantei a refuzat sa efectueze o sedinta de pregatire, in semn de protest fata de faptul ca atacantul Nicolas Anelka fusese exclus din lot, deoarece il insultase pe selectionerul Raymond Domenech la pauza meciului Franta - Mexic (scor 0-2), din 17 iunie.Echipa Frantei a fost eliminata in prima faza a turneului final al Cupei Mondiale, terminind ultima in grupa A, cu un singur punct. Franta este adversara Romaniei in grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2012, alaturi de Bosnia-Hertegovina, Belarus, Albania si Luxemburg.

    Dorinta nebuna

    Atacantul formatiei Fiorentina, Alberto Gilardino, a declarat ca romanul Adrian Mutu are o dorinta "nebuna" de reveni cit mai repede in teren, dupa suspendarea pentru consum de sibutramina. "Adrian are o dorinta nebuna de a reveni in teren. Dupa suspendare il vom vedea pe adevaratul Mutu. Trebuie sa avem o evolutie buna in primele doua luni, apoi vom vedea. Din noiembrie revine Mutu, iar din 2011 revine si Jo-Jo (n.r. - Jovetic)", a afirmat Gilardino.  Adrian Mutu a fost suspendat noua luni de tribunalul antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI), dupa ce a fost depistat pozitiv cu sibutramina. Suspendarea lui Mutu va expira in luna octombrie.

    Jiul face echipa de pusti

    Clubul Jiul Petrosani, din Liga a IV-a, a semnat contracte cu 20 de jucatori, cu virste cuprinse intre 15 si 21 de ani, intelegerile urmind sa fie inregistrate la Asociatia Judeteana de Fotbal in urmatoarele zile. "Sint jucatori foarte tineri, lipsiti de experienta, dar care s-au daruit exemplar in jocurile de verificare si au aratat pe deplin ca merita sa joace la Jiul", a spus vicepresedintele clubului, George Boboc. Fiecare dintre cei 20 de jucatori care a ajuns la o intelegere cu Jiul va primi un salariu de 100 de euro pe luna. Jiul Petrosani a ajuns sa evolueze in Liga a IV-a din cauza datoriei neachitate de 150.000 de euro catre fostii jucatori ai clubului.  Primul meci al echipei Jiul Petrosani in Liga a IV-a va fi pe teren propriu, in compania formatiei Muresul Deva. Jiul va mai sustine o serie de meciuri amicale pina la debutul sezonului, cu echipele CS Vulcan si Pandurii Tirgu Jiu II.

    Mercedes l-a concediat pe Heidfeld

    Echipa de Formula 1 Mercedes a anuntat, ieri, ca a reziliat contractul celui de-al treilea pilot, germanul Nick Heidfeld, pentru ca acesta sa se alature fabricantului de pneuri Pirelli. Heidfeld va participa la dezvoltarea pneurilor Pirelli, firma care, din sezonul viitor, devine furnizorul oficial pentru Formula 1, in locul producatorului japonez Bridgestone. Germanul venise la Mercedes la incepului sezonului, dupa ce ii expirase contractul cu BMW Sauber in 2009. Trecut pe la Prost (2000), Sauber (2001-2003), Jordan (2004), Williams (2005) si BMW (2006-2009), Heidfeld a disputat 167 Grand Prix-uri in cariera sa, urcind de 12 ori pe podium si reusind un pole-position.

    Nesta s-a operat

    Fundasul formatiei AC Milan, Alessandro Nesta, a fost supus unei interventii chirurgicale la mina dreapta, insa el ar urma sa fie apt pentru debutul campionatului Italiei, la 29 august. "Nesta a fost operat la mina dreapta dupa ce si-a fracturat al patrulea metacarpian la meciul cu Juventus, de la Tim Trophy, insa ar urma sa fie disponibil pentru debutul campionatului", se arata intr-un comunicat al AC Milan. Jucatorul de 34 de ani a avut numeroase accidentari in ultimele sezoane, avind in special probleme la spate. In alta ordine de idei, AC Milan este interesata de serviciile jucatorului francez Hatem Ben Arfa, de la formatia Olympique Marseille, fotbalist dorit si de englezii de la Newcastle. AC Milan ar fi dispusa ca in tranzactia pentru Ben Arfa sa-l includa si pe atacantul olandez Klaas-Jan Huntelaar. Hatem Ben Arfa are 23 de ani si evolueaza la Olympqiue Marseille din 2008.

    Ianu vrea sa revina repede

    Jucatorul roman Cristian Ianu, victima unei accidentari grave din cauza careia va fi indisponibil pina in 2011, a fost externat, ieri, el afirmind ca va munci foarte mult pentru a reveni cit mai repede in teren. "Voi munci din greu, vreau sa revin cit mai repede", a spus Ianu. Cristian Ianu a fost sustinut de prietena sa Leyla Türkyilmaz, cea care a stiut inca din momentul faultului ca romanului i s-a intimplat ceva serios. "Mi-am dat seama imediat ca era ceva foarte serios. El nu are obiceiul sa simuleze", a spus Leyla. Cristian Florin Ianu, de la FC Lucerna, a suferit o fractura la tibia stinga si a fost operat urmind sa revina pe teren in primavara anului 2011. Ianu s-a accidentat la un duel cu portarul Franco Costanzo, la meciul FC Basel - FC Lucerna, scor 1-4, de simbata. In cursul noptii de simbata spre duminica, Ianu a fost operat la o clinica de ortopedie din Lucerna, medicul Sascha Käsermann anuntind ca romanul va reveni pe teren doar in 2011.

    "Trap" a fost externat

    Managerul italian al nationalei Irlandei, Giovanni Trapattoni, a fost externat, ieri, la o saptamina dupa ce a fost spitalizat si apoi operat din cauza unor dureri abdominale. Trapattoni, in virsta de 71 de ani, a acuzat dureri puternice la abdomen, saptamina trecuta, fiind operat deoarece durerea abdominala era rezultatul unui tesut cicatrizat ce provine de la alta operatie. "Giovanni Trappatoni a fost externat marti dimineata si am dori sa multumim angajatilor spitalului pentru ca au avut atita grija de el", se arata intr-un comunicat al federatiei de la Dublin. Italianul a lipsit de la meciul amical al Irlandei cu Argentina, scor 0-1, de miercurea trecuta.

    United, scor de forfait

    Formatia Manchester United a invins pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa Newcastle, in ultimul meci al primei etape din Premier League. Golurile invingatorilor au fost marcate de Berbatov ('33), Fletcher ('42) si Ryan Giggs ('85).

    Selectioner nou in Marele Ducat

    Selectionerul interimar al Luxemburgului, Luc Holtz, a fost confirmat in aceasta functie, a anuntat publicatia La Voix de Luxembourg. Luc Holtz l-a inlocuit pe Guy Hellers, care a demisionat la 3 august. Holtz, in virsta de 41 de ani, fost antrenor al echipei de tineret, a evoluat pentru Luxemburg de 54 de ori si a condus prima oara echipa nationala, miercurea trecuta, la un meci amical cu Tara Galilor, scor 1-5. Luxemburg va evolua in grupa D de calificare la Eurpo-2012, alaturi de Romania, Franta, Belarus, Albania si Bosnia.

    Tia Hellebaut se retrage

    Belgianca Tia Hellebaut, campioana olimpica la saritura in inaltime la Jocurile Olimpice de la Beijing in 2008, este insarcinata pentru a doua oara, urmind, conform presei din Belgia, sa se retraga definitiv din activitate.  Tia Hellebaut, in virsta de 32 de ani, s-a retras din activitate pentru a deveni mama (fiica sa Lotte s-a nascut la 9 iunie 2009). in februarie a anuntat ca revine in competitie pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. Ea s-a clasat pe locul cinci la Campionatele Europene de la Barcelona.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri