Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Avertisment sever pentru Dragulescu

    Federatia Internationala de Gimnastica (FIG) a anuntat, ieri, printr-un comunicat, ca a trimis un avertisment "sever" sportivului Marian Dragulescu, pentru ca nu a respectat procedurile legate de lupta impotriva dopajului. Potrivit sursei citate, impotriva gimnastului roman au fost formulate trei capete de acuzare, in privinta incalcarii regulii potrivit careia sportivul trebuia sa anunte revenirea sa in activitate dupa retragere comunicata de forul national de profil, la finalul anului 2008. Pentru ca nu a respectat aceasta regula, multiplul campion mondial Marian Dragulescu nu a putut fi luat in calcul pentru eventuale testari antidoping, in afara competitiilor, in anul 2009, "comisia gasind date foarte putine sau deloc despre localizarea sportivului si in primele trei trimestre ale anului 2010", se arata in comunicat "FIG a aratat clementa fata de Dragulescu, dar, in cazul in care va exista o noua incalcare a regulamentelor, gimnastul va risca suspendarea pe o perioada intre 1 si 2 ani", se incheie avertismentul din partea forului mondial.

    Am scapat de Ribéry

    Mijlocasul Franck Ribéry nu va face apel pentru suspendarea de trei meciuri din echipa nationala, primita pentru participarea la greva efectuata de lotul Frantei in timpul turneului final al Cupei Mondiale, ratind, astfel, jocul cu Romania de la 9 octombrie, din preliminariile CE. "Desi considera ca sanctiunea Comisiei federale de disciplina nu are fundament, fiind, deci, injusta, Franck Ribéry a hotarit sa nu faca apel", a spus avocatul jucatorului, Jean Didier Lange, intr-un comunicat. Astfel, jucatorul formatiei Bayern München nu urmeaza exemplul capitanului Patrice Evra, care a decis sa inainteze apel, dupa ce a fost sanctionat de catre federatie cu cinci jocuri suspendare, in acelasi caz al grevei de la CM 2010.

    Inca un italian la CFR

    Atacantul italian Ferdinando Sforzini a fost imprumutat de formatia Udinese, pentru un an, la echipa CFR Cluj. Sforzini a precizat ca echipa CFR Cluj i-a lasat o prima impresie buna. " Deja imi place aici, am gasit un stadion frumos, un club organizat, am vorbit deja cu domnul Mandorlini si mi-a spus doar lucruri frumoase despre acest club", a afirmat Sforzini. El a transmis suporterilor ca isi doreste sa marcheze cit mai multe goluri. "Vreau sa joc cit mai bine si sa dau goluri. Voi da totul pentru victorie", a mai spus italianul. Sforzini, in virsta de 26 de ani, va purta tricoul cu numarul 99 la CFR Cluj. Atacantul a fost imprumutat de Udinese la mai multe echipe de-a lungul timpului, printre care Hellas Verona, Modena sau Vicenza.

    Viveiros a semnat cu FC Brasov

    Mijlocasul portughez in virsta de 27 de ani Nuno Felipe Viveiros, liber de contract, a semnat, ieri, o intelegere valabila pentru un sezon cu formatia FC Brasov. Viveiros a venit la FC Brasov din postura de jucator liber dupa ce a incheiat contractul cu Poli Iasi, declarind ca se bucura ca a reusit sa semneze cu gruparea brasoveana. "Ma bucur ca in sfirsit, situatia mea s-a rezolvat si am putut sa semnez contractul cu FC Brasov. Mi s-a oferit aceasta sansa si nu am stat prea mult pe ginduri. Vreau sa joc cit mai mult si sa ajut echipa sa se claseze pe un loc cit mai bun in campionat. Am gasit la Brasov un grup unit, care poate face performanta", a spus Nuno Viveiros, pentru site-ul oficial al clubului. Alti ex-ieseni foarte aproape de gruparea brasoveana sint fundasul Lucian Munteanu si atacantul Lamine Diarrassouba, oficialii de sub Timpa fiind in discutii avansate si cu fratii Karamian (ex-Steaua). 

    Tecau si Lindstedt, invingatori

    Perechea Horia Tecau/Robert Lindstedt (Romania/Suedia) s-a calificat in turul doi al turneului de la New Haven, dupa ce a invins, cu scorul de 5-7, 6-1, 10-7, cuplul Lukasz Kubot/Olivier Marach (Polonia/Austria), cap de serie numarul trei. Ei vor evolua in turul urmator impotriva perechii invingatoare din meciul Nolan Paige/Marc Powers (SUA) - Wesley Moody/Dick Norman (Africa de Sud/Belgia).

    Bussaca arbitreaza Supercupa

    Arbitrul elvetian Massimo Busacca va coduce la centru Supercupa Europei, dintre cistigatoarea Ligii Campionilor, Internazionale Milano, si invingatorea din Liga Europa, Atletico Madrid, care va avea loc miine, la ora 21.45, pe stadionul Louis II din Monte Carlo. Busacca va fi ajutat de asistentii Matthias Arnet si Manuel Navarro, de asistentii suplimentari Stephan Studer si Cyril Zimmermann, arbitru de rezerva fiind desemnat Sascha Kever. Massimo Busacca, in virsta de 41 de ani, este arbitru international din 1999 si a condus 86 de partide in competitiile europene. El a condus finala Cupei UEFA din 2007, finala Ligii Campionilor din 2009 si semifinala Germania - Turcia de la Euro-2008. Supercupa Europei, dintre echipa italiana Internazionale Milano si formatia spaniola Atletico Madrid, se va disputa, vineri, de la ora 21.45, la Monte Carlo.

    Friedrich, operat de hernie

    Internationalul german Arne Friedrich va fi operat de hernie de disc si va fi indisponibil intre doua si trei luni, el acuzind dureri de spate de la inceputul lunii august, dupa ce s-a accidenat la un antrenament. "Am incercat sa calmez durerea, insa totul arata ca doar o interventie chirurgicala poate rezolva problema", a declarat Friedrich. Jucatorul, in virsta de 31 de ani, a semnat cu VfL Wolfsburg pentru doua milioane de euro, dupa ce a evoluat la Hertha Berlin, echipa retrogradata in a doua liga.

    Transfer istoric pentru Larissa

    Internationalul camerunez Geremi a semnat un contract pe doi ani cu Larissa, a anuntat, marti, clubul din prima liga elena de fotbal. Clubul nu a dezvaluit detaliile financiare ale transferului. Geremi, mijlocas in virsta de 31 de ani, care a jucat de 116 ori pentru Camerun si a marcat 13 goluri, a participat la trei meciuri cu echipa sa la Cupa Mondiala din Africa de Sud.  Camerunezul a mai jucat la Ankaragücü, in Turcia (2010), Newcastle (2007-2010), Chelsea (2003-2007) si Real Madrid (1999-2003). "Superstarul camerunez este cel mai important transfer din toate timpurile pentru Larissa si unul dintre cele mai importante pentru Grecia", a anuntat gruparea elena intr-un comunicat

    Moartea unui arbitru

    Fostul arbitru si observator Iosif Gergely a decedat la virsta de 67 de ani, inmormintarea urmind sa aiba loc, astazi, la ora 15.00, la Cimitirul Dealul Florilor din Baia Mare. Iosif Gergely s-a nascut la 24 noiembrie 1942, in Baia Mare, a absolvit Liceul Teoretic - scoala tehnica pentru personal tehnic, devenind tehnician geolog.In 1969 a devenit arbitru, iar in 1985 a promovat la Divizia A, unde a activat timp de 18 ani. Din anul 1993 a devenit observator al Federatiei Romane de Fotbal pentru Liga a II-a si a III-a. Incepind cu anul 2001, Iosif Gergely a ocupat functia de presedinte al Asociatiei Judetene de Fotbal Maramures.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri