Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Cad capete de antrenori

    Patronul clubului Astra Ploiesti, Ioan Niculae, a declarat, ieri, agentiei MEDIAFAX, ca atit antrenorul Mihai Stoichita cit si conducerea gruparii prahovene sint nemultumiti de rezultate echipei si cel mai probabil contractul dintre cele doua parti va fi reziliat de comun acord. "Nu se pune problema de o demitere a lui Mihai Stoichita. si el a ridicat problema, am inteles, de echipa, ca este nemultumit. Noi atit am putut sa facem. Inca nu se poate vorbi de o reziliere, cel mai probabil miine el se va intilni cu oamenii mei si se va ajunge la aceasta reziliere a contractului de comun acord", a spus Niculae. Mihai Stoichita a preluat conducerea tehnica a echipei ploiestene in aceasa vara. Dupa sase etape, Astra este fara victorie in Liga I, ocupind locul 15, primul retrogradabil, cu patru puncte. Tot ieri, presedintele clubului FCM Tirgu Mures, Nucu Man, a anuntat ca in proportie de 98%, antrenorul echipei, Adrian Falub va fi demis in cursul zilei de astazi

    Premiantii de la Singapore

    Sportivii romani medaliati la Jocurile Olimpice de Tineret care au avut loc la Singapore vor fi premiati in cadrul unei festivitati ce se va desfasura vineri, la Complexului Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani. La festivitatea de la Izvorani vor fi prezenti toti medaliatii olimpici, ocupantii locurilor IV-VI, oficiali ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, oficiali ai federatiilor sportive nationale, dar si personalitati din lumea sportului romanesc. Romania a fost prezenta la editia inaugurala a Jocurilor Olimpice de Tineret cu 30 de sportivi, cel mai bun rezultat realizindu-l gimnastul Andrei Muntean, campion olimpic de tineret la inele si vicecampion olimpic la paralele. Medalii de argint au cucerit atletele Alina Rotaru (lungime) si Bianca Razor (400 m), gimnastii Andrei Muntean (paralele) si Dianaa Bulimar (sol), iar bronzurile au fost cistigate de canotorul Ioan Prundeanu (simplu) si inotatorul Razvan Tudosie (50 m bras).

    Amical Rapid - Sahtar

    Formatia FC Rapid va intilni pe Sahtar Donetk, gruparea din Ucraina antrenata de Mircea Lucescu, intr-o partida amicala ce se va disputa simbata, de la ora 18.00, pe stadionul "Giulesti - Valentin Stanescu". Cele doua formatii se intilnesc pentru a cincea oara, iar singurul meci oficial a avut loc in grupele Cupei UEFA, editia 2005-2006, cind rapidistii s-au impus cu 1-0 la Donetk, intr-o confruntare in care antrenori erau Razvan Lucescu, la Rapid, si tatal acestuia, Mircea Lucescu, la Sahtar. Ambele echipe vor avea absente importante in lot, cauzate de plecarile la diferite loturi nationale. Conform sursei citate, in cazul Rapidului, este vorba despre Lazar, Herea, Roman (lotul A), Sburlea (tineret) si Bozovic (Muntenegru), Marius Sumudica avind probleme si cu accidentarile lui Cesinha, Mardare si Ricardo.

    L-au maritat pe Dani

    Mijlocasul portughez Daniel Ricardo Da Silva Soares "Dani" a fost transferat, ieri de la CFR Cluj la formatia elena Iraklis Salonic. Potrivit site-ului clubului elen, Dani, in virsta de 28 de ani, a semnat un contract pe doi ani cu Iraklis, formatie la care evolueaza jucatorii romani Bogdan Mara si Victoras Iacob. Dani a ajuns la CFR Cluj in ianuarie 2007, fiind achizitionat de la formatia portugheza Pacos Ferreira.

    Dayro s-a plictisit de Romania

    Fostul atacant al formatiei Steaua Bucuresti, columbianul Dayro Moreno, a declarat, intr-un interviu acordat pentru elespectador.com, ca fotbalul romanesc nu i s-a potrivit si a subliniat ca s-a plictisit in Romania. "Nu m-as intoarce in Romania. Fotbalul din Romania nu este pentru mine, nu am reusit sa ma acomodez in anul in care am stat acolo. M-am plictisit", a declarat Moreno. Intrebat cu ce a ramas dupa trecerea pe la Steaua, Moreno a raspuns: "Am ramas cu foarte putin. Am petrecut momente ingrozitoare acolo. Poate singura experienta frumoasa este ca am jucat in Liga Campionilor, este putinul pe care mi-l voi aminti de la acest club. A fost foarte bine pentru ca am intilnit cei mai buni jucatori din lume. Am tricouri de la jucatori de la toate echipele pe care le-am intilnit", a adaugat columbianul. Dayro Moreno evolueaza in prezent la Once Caldas, el jucind in sezonul 2008/2009 la Steaua.

    Pit a ajuns in Serie C

    Patronul gruparii Ternana, Angelo Deodati, a anuntat, luni, la postul de televiziune Rai Sport Piu, ca a realizat transferul a cinci jucatori, printre care si imprumutul mijlocasului roman Adrian Pit de la formatia AS Roma. Conform sursei citate, Pit, care a mai fost imprumutat in sezoanele trecute la Triestina si Pisa, va sosi marti la noua sa echipa. Angelo Deodati a mai anuntat ca, pe linga Pit, la Ternana, echipa care evolueaza in liga a treia italiana, vor mai veni fundasii Federico Erba si Salvatore D'Alterio si mijlocasii Claudio Della Penna si Davide Caremi.

    Sase vasluieni fara odihna

    Sase jucatori de la FC Vaslui, portarii Dusan Kuciak si Vitalis Cerniauskas, fundasii Paul Papp si Jivko Milanov si mijlocasii Denis Zmeu si Stanislav Gencev, au parasit antrenamentele echipei, pentru a se alatura echipelor lor nationale in vederea meciurilor internationale de la sfirsitul saptaminii. Cei doi bulgari din lotul vasluian, Stanislav Gencev si Jivko Milanov, au fost convocati la nationala in vederea disputarii meciurilor cu Anglia (3 septembrie) si Muntenegru (8 septembrie), in grupa G a preliminariilor competitiei europene. Mijlocasul Demis Zmeu va absenta la pregatirile Vasluiului pentru a participa cu nationala Republicii Moldova la meciurile cu Finlanda si Ungaria (grupa E), iar portarul Dusan Kuciak, prezent ca rezerva si la Cupa Mondiala din acest an, a fost convocat la nationala Slovaciei pentru disputarea partidelor cu Macedonia si Rusia (grupa B). Fundasul Paul Papp a fost convocat in lotul nationalei de tineret a Romaniei pentru a participa la "dubla" cu selectionata similara a Rusiei, contind pentru calificarea la Campionatul European din 2011, iar portarul Vitalis Cerniauskas face parte din lotul reprezentativei de tineret a Lituaniei, pentru ultimul meci din cadrul preliminariilor CE de tineret.

    CFR se "vinde" la München

    Clubul FC Bayern München a vindut deja 40.000 de bilete pentru meciul de pe teren propriu cu formatia CFR Cluj, care va avea loc la 19 octombrie, in etapa a treia a Grupei E din Liga Campionilor. Preturile biletelor de intrare la meciurile echipei Bayern, pe teren propriu, in editia 2010-2011 a Ligii Campionilor variaza intre 25 si 60 de euro, fiind impartite in cinci categorii, in timp ce persoanele cu handicap trebuie sa plateasca numai cite cinci euro pentru a asista la un joc, de pe locurile special amenajate. Bayern a vindut, de asemenea, 40.000 de bilete si pentru ultimul joc din grupa, cu FC Basel (8 decembrie), in timp ce pentru duelul cu AS Roma (15 septembrie) au fost deja acontate 50.000 de tichete.

    A prins centenarul

    Argentinianul Francisco "Pancho" Varallo, finalist al primei Cupei Mondiale, in 1930, contra Uruguayului, la Montevideo, a murit la Buenos Aires, la virsta de 100 de ani. Varallo facea parte din echipa Argentinei, invinsa cu scorul de 4-2 de uruguayeni in finala acestui prim Mondial, la 30 iulie 1930. Nascut la 5 februarie 1910 la Buenos Aires, Francisco Varallo si-a inceput cariera profesionista in 1928, la Gimnasia y Esgrima de La Plata. El a fost transferat in 1931 la Boca Juniors, unde a jucat pina la finalul carierei, in 1939.Familia sa a precizat ca aceasta legenda a fotbalului a murit in casa pe care o cumparase din banii primului sau contract cu Boca Juniors.Francisco Varallo a ramas timp de aproape 70 de ani cel mai bun marcator al echipei Boca Juniors, cu 194 de goluri in 222 de meciuri, fiind invins in acest an de Martin Palermo, ajuns pina in prezent la 220 goluri.

    Pariuri trucate

    Fundasul Marcel Schuon a fost suspendat de catre Federatia Germana de Fotbal (DFB) pina la 31 august 2012, pentru pariuri trucate in perioada 2008-2009, cind juca in liga secunda, la echipa VfL Osnabrück. Schuon a primit, pentru "conduita nesportiva", o suspendare de doi ani si noua luni, respectiv pina la 31 august 2012. Transferat in 2009 la SV Sandhausen (liga a treia), Schuon a fost concediat de clubul respectiv la data de 1 decembrie 2009, acela fiind momentul in care suspendarea dictata de catre DFB a intrat in vigoare. DFB a motivat pedeapsa prin faptul ca Schuon, 25 de ani, i-a propus proprietarului unei agentii de pariuri influentarea rezultatelor a patru meciuri in care fostul international de juniori era implicat cu VfL Osnabruck, in editia 2008-2009 a ligii secunde germane.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri