Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Raliul Dakar: Gyenes sta pe loc

    Pilotul roman Emanuel Gyenes a ocupat locul 28 in etapa a patra a Raliului Dakar 2011, la clasa moto, disputata intre localitatile Jujuy (Argentina) si Calama (Chile), pe o distanta de 761 de kilometri (207 de speciala). Pilotul roman de la KTM se afla pe pozitia a 28-a si in clasamentul general. Celalalt roman din competitie, Marcel Butuza (KTM), a incheiat etapa pe locul 83, pozitie pe care o ocupa si la general. Etapa a patra a clasei moto a fost cistigata de spaniolul Marc Coma (KTM), urmat de francezul Cyril Desprès (KTM), la 16 secunde, si de chilianul Francisco Lopez (Aprilia), la doua minute si cinci secunde. La finalul etapei, Desprès a fost penalizat cu 10 minute. In clasamentul general conduce Coma, urmat de Despres, la 10 minute si doua secunde, si de Lopez, la 20 de minute si 12 secunde. La clasa auto, spaniolul Carlos Sainz (Volkswagen) a obtinut a treia victorie de etapa din patru disputate, depasindu-l pe coechipierul sau din Qatar, Nasser Al-Attiyah.  Pe pozitia a treia s-a clasat francezul Stéphane Peterhansel (BMW), cu o intirziere de un minut si 22 de secunde. in clasamentul general conduce Sainz, urmat de Al Attiyah la patru minute si 22 de secunde, si de Peterhansel, la cinci minute si 41 de secunde.

     

    Al doilea transfer al Stelei

    Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, ca fundasul echipei Pandurii Tirgu Jiu, Gabriel Matei, a semnat un contract pe cinci ani cu gruparea "ros-albastra", valabil din iulie 2011, astfel ca jucatorul va ramine in retur la formatia gorjeana. "Matei a semnat azi un contract pe cinci ani cu Steaua. Intelegerea intra in vigoare din luna iulie, el va evolua pentru noi din sezonul viitor", a spus Mihai Stoica.  Gabriel Matei, 21 de ani, este fundas dreapta si a mai evoluat pentru formatia International Curtea de Arges.

    Strutul in Grecia, Angela in SUA

    Atletul Marian Oprea, vicecampion olimpic in 2004 la Atena in proba de triplusalt, se afla in Grecia pentru perioada de pregatire dinaintea startului de sezon indoor, in timp ce Angela Morosanu (400 de metri garduri) se antreneaza in SUA. In 2011, an preolimpic, sint programate urmatoarele competitii internationale: Campionatele Europene indoor-seniori, Campionatele Europene pe echipe - seniori Liga I (obiectivul prioritar al FRA fiind promovarea in Superliga continentala), Campionatele Europene de juniori I si cele de tineret, Campionatele Mondiale de juniori II si Campionatele Mondiale de seniori in aer liber.

    Alibec, spre Udinese

    Atacantul echipei Internazionale Milano, Denis Alibec, ar putea ajunge la formatia Udinese, la schimb cu chilianul Alexis Sanchez, a anuntat, ieri, cotidianul Corriere dello Sport. Sursa citata a scris ca directorul general al milanezilor, Marco Branca, s-a intilnit cu omologul sau de la Udinese, Pietro Leonardi, pentru a pune la punct transferul lui Sanchez.Oficialul friulanilor a cerut 22 de milioane de euro sau o suma mai mica si imprumuturile jucatorilor Denis Alibec, Cristiano Biraghi, Joel Chukwuma Obi si Nwankwo Obiora, in schimbul atacantului chilian. Denis Alibec a fost achizitionat de Internazionale Milano in 2009, de la Farul Constanta si a jucat in doua partide in Serie A.

    Pedeapsa meritata

    Rugbistul englez al echipei Gloucester, Dave Attwood, a fost suspendat noua saptamini pentru ca l-a lovit cu piciorul in fata pe componentul formatiei La Rochelle, Petrisor Toderasc, in timpul unui meci din Challenge-ul European. Attwood, o speranta a rugbiului englez, a pledat vinovat in timpul unei audieri, la Dublin. Toderasc a avut nevoie de mai multe puncte de sutura la fata dupa incidentul de la meciul cu Gloucester. Jucatorul in virsta de 23 de ani, care a debutat pentru Anglia intr-un meci cu Noua Zeelanda, in luna noiembrie, va rata primele doua partide ale Turneului celor Sase Natiuni, cu Tara Galilor si Italia.

    Azerul Muresan

    Presedintele clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, a declarat a ajuns la un acord de principiu cu Mircea Rednic pentru transferul jucatorului Andrei Muresan la Hazar Lankaran din Azerbaidjan, documentele urmind sa fie parafate cel mai probabil luni. "Ne-am pus de acord de principiu cu Mircea Rednic pentru transferul lui Andrei Muresan la Hazar Lankaran, am batut palma. In zilele urmatoare, cel mai probabil luni, atunci cind jucatorul ar urma sa plece in Antalya la noua sa echipa, vor fi intocmite si actele", a declarat Jean Padureanu pentru site-ul oficial al gruparii bistritene. Mijlocasul Andrei Muresan a afirmat ca este pregatit pentru o noua provocare. "Sigur, ma bucur ca voi merge unde e mai bine pentru mine, insa ramin si cu amintiri placute de la Bistrita, unde am trait momente frumoase. E bine ca voi fi antrenat de Mircea Rednic, am mai lucrat cu dinsul cind eram la Rapid, ma cunoaste bine. Nu vor fi probleme cu adaptarea, am mai jucat departe de casa", a spus mijlocasul.

    "Fa-te ciine, fiule!"

    Fostul jucator al echipelor Jiul Petrosani si Dinamo, Ion Varga, care este si tatal jucatorului de la Sportul Studentesc, Dacian Varga, il indeamna pe fiul sau sa mearga sa evolueze la formatia Dinamo Bucuresti. "Mai vorbesc asa cu el la telefon, dar nu ma prea inteleg cu el, pentru ca se multumeste cu putin. I-am spus: «Mai copile, du-te la Dinamo, pentru ca acolo ai facut junioratul si iti va fi tie bine!». Cei de la Sportul vor sa-l dea in strainatate. Sfatul meu este sa aleaga Dinamo, pentru ca acolo este si prietenul meu Ioan Andone", a spus tatal fotbalistului de la Sportul Studentesc.

    Del Bosque, selectionerul anului

    Antrenorul echipei nationale a Spaniei, Vicente del Bosque, care a cucerit titlul mondial in Africa de Sud, a fost desemnat cel mai bun selectioner al anului 2010 de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS). Del Bosque a acumulat 298 de puncte si a fost urmat de selectionerul Germaniei, Joachim Löw, cu 168 de puncte, si tehnicianul reprezentativei Olandei, Bert van Maarwijk, cu 125 de puncte. Urmeaza in clasament, Oscar Tabarez (Uruguay), Milovan Rajevac (Ghana) si Marcelo Bielsa (Chile).

    Capusan a ales Muresul

    Conducerea echipei de baschet masculin BC Mures a anuntat, ieri, transferul jucatorului Andrei Capusan, care a evoluat in turul acestui sezon la Energia Rovinari. Component al nationalei Romaniei, Andrei Capusan a parasit Energia Rovinari in urma cu doua zile, dupa ce a refuzat micsorarea contracului, cu 22 la suta, masura impusa intregii echipe. Ieri, baschetbalistul a semnat un contract valabil pina la finalul sezonului cu BC Mures, echipa aflata pe locul patru, inaintea returului Diviziei A.  Echipa ardeleana a mai precizat in comunicatul de joi ca vizeaza aducerea a inca unui jucator, de aceasta data un conducator de joc american, cu care se afla in tratative avansate. Acesta ar urma sa soseasca la Tirgu Mures in zilele urmatoare.

    Mai sta o tura

    Tehnicianul argentinian Marcelo Bielsa, al carui viitor la cirma selectionatei chiliene este incert, ramine in functie si la meciul amical cu SUA, programat in 22 ianuarie, a anuntat Federatia Chiliana de Fotbal (ANFP). In noiembrie 2010, Bielsa, adulat in Chile pentru ca a revitalizat echipa nationala, a conditionat raminerea sa de realegerea presedintelui ANFP, Harold Mayne-Nicholls, care l-a adus in Chile in 2007. Acesta a fost invins in alegeri de afaceristul spaniol Jorge Segovia, sustinut de marile cluburi ale tarii, dar scrutinul a fost invalidat, urmind ca vineri sa aiba loc din nou alegeri. Noul presedinte va fi ales intre doi oameni de afaceri, Ernesto Corona si Sergio Jadue, ambii dorind mentinerea lui Bielsa  in functia de selectioner.

    Xavi a batut recordul lui Migueli

    Mijlocasul spaniol Xavi Hernandez, in virsta de 30 de ani, a devenit, ieri, jucatorul cu cele mai multe meciuri disputate pentru formatia FC Barcelona, 550, doborind recordul detinut de Miguel Bernardo Bianquetti "Migueli". Xavi, unul dintre finalistii desemnati pentru trofeul Balonul de Aur FIFA 2010, a disputat, miercuri, al 46-lea sau joc in Cupa Spaniei, cu ocazia returului optimii de finala, contra formatiei Athletic Bilbao (scor 1-1). FC Barcelona s-a calificat in sferturile de finala, dupa ce, in tur, scorul fusese egal, 0-0. Miguel Bernardo Bianquetti "Migueli", fost fundas central, care s-a retras in 1989, la virsta de 38 de ani, jucase 549 de partide pentru FC Barcelona.

    352 de selectii!

    Jucatoarea Kristine Lilly, in virsta de 39 de ani, si-a incheiat cariera sportiva dupa 352 de selectii in reprezentativa SUA, record mondial, a anuntat Federatia Americana de Fotbal. Lilly a jucat fotbal 24 de ani in echipa nationala, pentru care a reusit 130 de goluri si 105 pase decisive, in timpul celor 352 de meciuri. A participat la cinci editii ale Cupei Mondiale (cistigind un titlu, in 1999) si la trei editii ale Jocurilor Olimpice (fiind medaliata cu aur in 1996 si in 2004). "Este o cariera frumoasa, nu am niciun regret. Am jucat alaturi de multe mari fotbaliste si am trait momente frumoase", a declarat Lilly.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri