Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Hopkins vrea sa se bata cu Bute
    Pugilistul american Bernard Hopkins, care va boxa, la 21 mai, cu canadianul Jean Pascal, a reafirmat ca vrea sa il aiba ca adversar pe Lucian Bute. "Promotorul meu a obtinut un contract pentru trei meciuri cu HBO, posibil cu inca o confruntare dupa aceea. Tintele mele sint in primul rind Pascal, apoi Chad Dawson si Lucian Bute. Pentru mine, sa ma aflu in situatia de a face asta la virsta mea va depasi tot ce am facut de-a lungul carierei", a spus sportivul in virsta de 46 de ani. WBC a cerut, la inceputul acestui an, disputarea unui nou meci intre canadianul Jean Pascal si americanul Bernard Hopkins, la trei saptamini dupa ce partida dintre cei doi pugilisti s-a soldat cu o remiza, ceea ce i-a permis lui Pascal sa-si pastreze centura la categoria semigrea. Campion neinvins timp de zece ani, Hopkins incerca, in meciul cu Pascal, sa devina cel mai in virsta campion mondial din istoria unei organizatii majore.

     

    Moraes, aproape de Donetk

    Presedintele clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, a declarat ca s-a inteles cu gruparea Metalurh Donetk (locul 10 in Ucraina) pentru transferul atacantului brazilian Junior Moraes, raminind acum ca jucatorul sa se inteleaga cu formatia ucraineana. "Ramine ca Moraes si tatal sau sa-si rezolve problemele cu cei de la Metalurg Donetk. A iesit asa cum ne-am dorit, vom lua un milion de euro plus TVA. Probabil ca in urmatoarele doua zile se va incheia problema cu Moraes. Noi ne-am inteles cu Metalurh, mai ramine doar acordul jucatorului", a spus Padureanu, la Sport.ro. Junior Moraes a mai fost dorit in aceasta iarna de Steaua Bucuresti, insa cele doua grupari nu s-au inteles asupra pretului de transfer.

      

    Final Four

    Echipa de baschet feminin ICIM Arad se va duela, astazi, in semifinalele Ligii Europei Centrale, cu detinatoarea trofeului, Kara Trutnov (Cehia), in cadrul Turneului Final Four, pe care il gazduieste.Simbata, de la ora 20.00, in direct pe TVR 3, formatia aradeana va lupta pentru locul din finala, chiar cu detinatoarea trofeului, Kara Trutnov. In prima semifinala a zilei, slovacele de la Bemaco Presov si campioana Austriei, Post Viena vor juca, de la ora 17.30.  Finala mica si cea mare a Ligii Europei Centrale se vor desfasura duminica, de la aceleasi ore. ICIM Arad este a doua echipa feminina din Romania care evolueaza la Turneul Final Four, dupa CSM Satu Mare, care a incheiat competitia anul trecut pe locul patru.

    Al doilea meci, cu Ucraina

    Echipa nationala de rugby a Romaniei va intilni, astazi, de la ora 14.00, la Kiev, formatia Ucrainei, in al doilea meci din cadrul Cupei Europene a Natiunilor (CEN). Palmaresul Romaniei in meciurile cu Ucraina este de cinci victorii din tot atitea partide, cu un punctaj de 288 - 27.Primul meci dintre cele doua reprezentative s-a disputat la data de 30 mai 1998, la Odesa, in calificarile pentru editia a IV-a a Cupei Mondiale, "stejarii" invingind cu scorul de 39-17.Ultima intilnire dintre Romania si Ucraina a avut loc anul trecut, la Botosani, in barajul pentru Cupa Mondiala, iar romanii s-au impus cu scorul de 61-7. Cea mai categorica victorie a Romaniei in fata Ucrainei a avut loc la Bucuresti, in anul 2005, tot in cadrul CEN, "stejarii" cistigind cu scorul de 97-0.

    Inca o penalizare

    Clubul Universitatea Craiova a decis sanctionarea jucatorilor Valerica Gaman si Stefan Barboianu cu 25 la suta din valoarea drepturilor contractuale, ca urmare a faptului ca acestia au parasit cantonamentul formatiei fara permisiunea stafului tehnic, a anuntat gruparea craioveana pe site-ul oficial. Valerica Gaman si Stefan Barboianu, care a fugit din cantonamentul formatiei Universitatea Craiova, au cerut LPF sa-i declare jucatori liberi de contract, in baza unor dezlegari in alb, pe care patronul Adrian Mititelu i le-a dat fostului tehnician Victor Piturca.

    Deva a ramas fara finantare

    Patronul echipei de handbal feminin CSM Cetate Deva, Marian Muntean, a anuntat, ieri, ca ia in calcul retragerea echipei din campionat si ca l-a demis pe antrenorul Ladislau Kapornay. Dupa a saptea infringere consecutiva in campionat, Marian Muntean a anuntat si ca va opri finantarea gruparii din Liga Nationala.Dupa esecul de pe teren propriu din etapa a XV-a, scor 21-22 cu SCM Craiova, finantatotul devean le-a inminat handbalistelor legitimatiile de joc si le-a anuntat ca sint libere sa isi caute angajamente la alte echipe. Oficialul devean a spus ca este indecis in privinta deplasarii echipei la Brasov pentru meciul de campionat cu Rulmentul, de duminica. Dupa disputarea a XV etape din Liga Nationala Feminina, CSM Cetate Deva se claseaza pe locul 12 din 14 echipe, cu sase puncte la egalitate cu HCM Buzau, dar cu un golaveraj pozitiv.

    In finala, la dublu

    Perechea Irina Begu/Elena Bogdan, cap de serie numarul 4, s-a calificat, in finala probei de dublu din cadrul turneului ITF de la Cali (Columbia), dotat cu premii in valoare totala de 100.000 de dolari. Begu si Bogdan au invins in semifinale, cu scorul de 6-1, 7-6, cuplul Eva Birnerova/Andreja Klepaci(Cehia/Slovenia), cap de serie numarul 2. Romancele vor intilni in finala perechea Ekaterina Ivanova/Kathrin Wörle (Rusia/Germania). La simplu, Irina Begu a acces in sferturile de finala, dupa ce a trecut in turul doi, cu scorul de 2-6, 6-0, 7-5, de jucatoarea ceha Petra Cetkovska. Au fost eliminate in turul doi Raluca-Ioana Olaru (scor 2-6, 4-6 cu sportiva germana Kathrin Wörle) si Alexandra Cadantu (scor 6-7, 2-6 cu jucatoarea spaniola Laura Pous). Begu o va intilni in sferturi pe Patricia  Achleitner din Austria, cap de serie numarul 4.

    Rednic a mai luat un roman

    Clubul Gloria Bistrita l-a imprumutat pina in vara pe fundasul Cosmin Frasinescu la echipa azera Kazar Lankaran, antrenata de Mircea Rednic. Fundasul care a implinit joi virsta de 26 de ani va juca la echipa azera pina la finalul lunii iunie. Cosmin Frasinescu a venit la Gloria in 2003 si a adunat pina acum 125 de meciuri si 5 goluri in Liga I. In aceasta iarna, Gloria a mai cedat un jucator la Kazar Lankaran, pe mijlocasul Andrei Muresan, transferat definitiv.

    Hodgson il antreneaza pe Tamas

    Fostul antrenor al echipei Liverpool, Roy Hodgson, a fost numit, vineri, la conducerea tehnica a formatiei West Bromwich Albion, la care evolueaza si romanul Gabriel Tamas.  Hodgson, in virsta de 63 de ani, a plecat de la FC Liverpool, luna trecuta, dupa sase luni dificile. El a semnat un contract valabil pina in iunie 2012 cu West Bromwich Albion, unde are ca obiectiv mentinerea echipei in Premier League. West Bromwich a ramas fara antrenor, duminica trecuta, cind a fost demis Roberto di Matteo.Dupa un inceput de sezon bun, echipa a inregistrat o serie de rezultate nefavorabile ajungind pe locul 16 in clasament. Simbata trecuta, West Bromwich a fost invinsa de Manchester City, inregistrind a saptea infringere in noua meciuri.

    Granzii se bat pe Fabregas

    Clubul Real Madrid pregateste o "superoferta" de 60 de milioane de euro pentru achizitionarea mijlocasului echipei Arsenal, Cesc Fabregas, operatiune ce ar putea include si transferul francezului Karim Benzema la gruparea londoneza, informeaza cotidianul Marca. Fabregas, dorit atit de Real Madrid cit si de FC Barcelona, este "obiectivul numarul unu" al clubului madrilen pentru sezonul viitor si suma de 60 de milioane de euro este mai mare decit cea pe care ar putea sa o propuna gruparea catalana. Jurnalul mentioneaza ca in tranzactie ar putea fi inclus si transferul atacantului francez Karim Benzema la Arsenal. Fabregas ar putea insa privi cu reticenta o astfel de oferta, el fiind un sustinator declarat al FC Barcelona. "Sint suporter la Barcelonei. Sint socio, la fel ca bunicul meu, unchiul meu, varul meu... Iubesc de mic culorile clubului. Sint catalan", a afirmat internationalul spaniol anul trecut.

      

    Inghite fluierul!

    Un fotbalist amator italian a fost suspendat 20 de luni dupa ce a incercat sa il forteze pe un arbitru care l-a eliminat sa inghita fluierul. Andrea Biondi a fost eliminat in timpul unui meci la Sancat al echipei sale Albereta 72, din Florenta, scor 2-2. Dupa ce a primit cartonasul rosu, fotbalistul l-a insultat pe arbitru, iar apoi l-a prins de cap si a incercat sa ii bage fluierul pe git. Biondi a continuat sa il insulte si sa il ameninte pe arbitru in timp ce parasea terenul.

    Dupa 24 de ani

    Antrenorul Jerry Sloan a anuntat, joi, ca a demisionat de la conducerea tehnica a echipei din NBA Utah Jazz, functie pe care o ocupa din 1988. "Este momentul sa trec la altceva. Am avut sansa de a colabora cu oameni admirabili si am avut jucatori mari sub conducerea mea", a spus Sloan intr-o conferinta de presa. Echipa Utah Jazz ocupa in prezent locul VI in clasamentul Conferintei de Vest a NBA, cu 31 de victorii si 23 de infringeri, dintre acestea din urma zece fiind inregistrate in ultimele 14 meciuri. In toate sporturile profesioniste importante din America de Nord, doar trei persoane au avut o longevitate superioara celei a lui Sloan la conducerea unei singure echipe: Connie Mack in baseball (50 de ani la Philadelphia Athletics), Curly Lambeau la fotbal american (29 de ani la Green Bay Packers) si Tom Landry tot la fotbal american (29 de ani la Dallas Cowboys).

    Marca inregistrata

    Ferrari a schimbat numele monopostului sau pentru sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Formula 1 din F150 in F150th Italia, dupa ce a fost data in judecata de constructorul Ford pentru incalcarea unei marci inregistrate. "Pentru a arata buna sa credinta si faptul ca actele sale sint complet corecte, Ferrari a decis sa asigure ca versiunea abreviata (a numelui monopostului) va fi inlocuita cu versiunea integrala, aceea de Ferrari F-150e Italia. Numele F150 nu a fost si nu va fi niciodata folosit pentru un produs disponibil pentru cumparare. Cu siguranta nu va exista o productie in serie de monoposturi", a anuntat echipa italiana intr-un comunicat, in care precizeaza ca a avut dificultati in a intelege punctul de vedere al Ford.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri