Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Trofeu european la Arad

    Echipa de baschet feminin ICIM Arad a cistigat aseara Liga Europei Centrale la baschet feminin. Dupa ce a dispus, in semifinale, cu 74-59 (32-32) de Kara Trutnov (Cehia), echipa antrenata de Stacey Nolan a intilnit aseara in finala Final Four, desfasurata in sala din Arad, formatia slovaca Bemaco Presov. Baschetbalistele aradene s-au impus cu 62-50 si au cucerit trofeul. Dupa ce a cistigat primul sfert cu 16-13, ICIM a fost egalata pina la pauza mare, 32-32. Sfertul al treilea a fost cel care a decis, 17-4 pentru aradence, pentru ca in final sa se impuna cu 62-50. Cele mai bune realizatoare ale echipe romane au fost Monica Boriga si Larisa Toma, cite 13 puncte, urmate de Biljana Savic si Cherisse Graham, cite 11. In finala mica, Kara Trutnov a invins echipa austriaca Post Vienna cu 80-65 (42-26).

    Cristea, dubla pentru Karlsruhe

    Atacantul roman Andrei Cristea a marcat primele sale goluri pentru formatia germana Karlsruher SC, in meciul pierdut, duminica, pe teren propriu, scor 2-6 (1-0), in fata liderului din 2.Bundesliga, Hertha BSC Berlin. Cristea, care a jucat tot meciul, a deschis scorul in minutul 41 si a mai inscris dupa ce oaspetii punctasera de patru ori, in minutul 83, dintr-o lovitura libera de la 20 de metri. In urma acestei infringeri, KSC ramine pe antepenultima pozitie a clasamentului (16).

    Kim Clijsters a preluat comanda

    Jucatoarea belgiana de tenis Kim Clijsters si-a asigurat revenirea pe primul loc in clasamentul WTA, dupa ce s-a calificat, in semifinalele turneului de la Paris. Clijsters, cap de serie numarul 1, a invins-o in sferturile de finala ale turneului, cu scorul de 6-3, 6-0, pe sportiva australiana Jelena Dokici. Ea a trecut si de semifinale, 6-1, 7-5 cu Kaja Kanepi (Estonia), dar a pierdut neasteptat finala cu Petra Kvitova, care o depasise pe Bethanie Sands (SUA) cu 6-2, 6-0. In finala, jucatoarea ceha s-a impus cu 6-4, 6-3. Kim Clijsters, in virsta de 27 de ani, va ocupa, luni, pentru a treia oara in cariera primul loc in clasamentul mondial. Ea s-a mai aflat pe prima pozitie in ierarhia WTA in 2003 (12 saptamini) si in 2006 (7 saptamini).

    Viborg a iesit din Europa

    Campioana Europei la handbal feminin, Viborg HK a fost eliminata, simbata, in deplasare, de formatia ungara FTC Budapesta, in optimile de finala ale Cupei Cupelor.  Decimata de accidentari si fara multe solutii, mai ales la linia de 9 metri, Viborg HK a ratat in prima faza a sezonului calificarea in grupele principale ale Ligii Campionilor. Inevitabilul s-a produs si in Cupa Cupelor, in care Viborg a continuat in faza optimilor. Dupa ce in tur a invins pe teren propriu, la limita, 34-33, formatia daneza la care sint legitimate si componentele nationalei Romaniei Cristina Varzaru si Carmen Amariei, in returul de simbata, a cedat tot la un gol, 32-33. Scorul general a fost 66-66, insa FTC Budapesta s-a calificat datorita faptului ca a inscris mai multe goluri in meciul tur. Viborg HK paraseste astfel cupele europene, dupa meciul din Ungaria, in care Carmen Amariei nu si-a trecut numele pe lista marcatoarelor, iar Cristina Varzaru nu a evoluat deloc, fiind nerefacuta dupa accidentarea din timpul CE din luna decembrie.

      

    Moraes a semnat cu ucrainenii

    Clubul Gloria Bistrita a anuntat oficial, simbata, transferul atacantului brazilian Junior Moraes la gruparea Metalurg Donetk (prima liga din Ucraina), in schimbul caruia va primi 1.250.000 de euro. Junior Moraes a declarat ca Gloria poate obtine rezultate bune si fara el. "Ma bucur ca am ales sa joc pentru Gloria Bistrita, a fost un pas important pentru cariera mea, aici am jucat pentru prima oara in Europa. M-am simtit extraordinar la Bistrita, toata lumea s-a purtat foarte bine cu mine si vreau sa le multumesc fostilor mei colegi, tuturor celor cu care am colaborat", a spus Moraes pentru site-ul oficial al gruparii bistritene. In turul actualei editii a Ligii I, a evoluat in 15 partide si a inscris de 8 ori, fiind cel mai bun marcator al echipei Gloria.

    Zapata l-a imbolnavit si pe Hagi

    Formatia Galatasaray, antrenata de Gheorghe Hagi si la care evolueaza Bogdan Stancu, a fost invinsa, simbata seara, in deplasare, cu scorul de 0-1 (0-0), de echipa Gaziantepspor, intr-un meci din etapa a XXI-a a campionatului Turciei. Unicul gol al partidei a fost marcat de Sosa, in minutul 4, printre picioarele portarului Zapata, surprins neatent. La echipa din Istanbul, atacantul Bogdan Stancu a fost integralist. Pe toata durata partidei au evoluat si portarul Robinson Zapata si mijlocasul Juan Culio. Galatasaray si-a egalat un record negativ, reusind pentru a treia oara in istorie sa acumuleze zece infringeri intr-un sezon.

    Ninsoarea a oprit meciul de rugby

    Meciul dintre reprezentativele de rugby ale Romaniei si Ucrainei, programat simbata, la Kiev, in cadrul Cupei Europene a Natiunilor (CEN), a fost aminat din cauza conditiilor meteo nefavorabile, informeaza site-ul oficial al Federatiei Romane de Rugby.Potrivit sursei citate, cu trei ore inainte de startul meciului (14.00) conducerile tehnice, arbitrul si observatorul partidei au inspectat stadionul Spartak din Kiev, ajungind la concluzia ca gazonul este inghetat si ar pune in pericol integritatea fizica a jucatorilor. "Azi-noapte a nins la Kiev, astfel ca acum pe gazon este un strat subtire de zapada. Datorita temperaturilor scazute din ultimele zile terenul este impracticabil. Oficialii meciului au decis sa amine partida", a declarat antrenorul federal Daniel Mitrea. Meciul va fi reprogramat de catre FIRA-AER.

    Arbitri unguri, in ancheta

    FIFA a deschis o ancheta ce vizeaza trei arbitri din Ungaria care au condus, miercuri, doua meciuri amicale internationale si au acordat la aceste partide sapte penaltiuri, a anuntat Asociatia Ungara de Fotbal (MLSZ). Cele doua partide amicale au fost organizate in Antalya, de o societate thailandeza. Kolos Lengyel, Krisztian Selmeczi si Janos Csak nu figureaza pe lista FIFA a arbitrilor internationali si au condus doar meciuri din liga a treia maghiara, inainte de a arbitra partidele amicale de miercuri. Estonia si Bulgaria au remizat, scor 2-2, iar Bolivia a invins Letonia, scor 2-1, in partidele arbitrate de brigada ungara, toate golurile fiind din penalty, ceea ce a dus la suspiciuni."Cei trei se pot astepta la probleme mari. Licentele lor au fost suspendate cu efect imediat. In principiu, meciurile internationale, fie ele si amicale, trebuie sa fie conduse de arbitri FIFA. Daca nu sint arbitri FIFA, macar sa fie arbitri din prima liga", a anuntat directorul Comisiei pentru Arbitri din cadrul MLSZ, Laszlo Vagner.

    Urias de 15 ani

    Pivotul nationalei de baschet masculin U16 a Chinei, Zhou Qi, a impresionat asistenta la Turneul Türk Telekom, cu bilantul sau statistic din meciul cu Germania, cu care a contribuit decisiv la calificarea in finala, pe care nationala asiatica a si cistigat-o.  China a trecut de Germania dupa trei reprize de prelungiri, invingind cu scorul de 94-90.  Pivotul asiaticilor, Zhou Qi, are 2.15 metri si 15 ani, dar a reusit un meci de senzatie, cu un bilant statistic greu de egalat si la nivelul seniorilor in marile competitii. Chinezul a incheiat meciul cu Germania, cu 41 de puncte marcate, 28 de recuperari, 15 capace si 7 interceptii.  !n finala, China a trecut de Turcia, intr-un meci dramatic, scor 67-66. La puternicul turneu din tara vecina a participat si nationala Romaniei, care s-a clasat pe locul X, fiind invinsa vineri, in meciul de clasament, de echipa Puerto Rico, cu 59-51.

    ..........


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri