Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Are voie sa se antreneze

    Oficialii clubului VfB Stuttgart au refuzat o oferta de transfer a atacantului Ciprian Marica venita din partea gruparii Lokomotiv Moscova, a anuntat, ieri, cotidianul Sport-Express.  In schimb, Marica a primit permisiunea de a se antrena alaturi de colegii sai, dar nu va face parte din lotul pentru partida urmatoare, cu formatia Schalke 04, dupa cum informeaza cotidianul Stuttgarter Zeitung. "Din punct de vedere legal nu-i putem lua dreptul la munca. Astfel, jucatorul a fost reprimit la antrenamente, dar nu va fi inclus in lot pentru meciul de simbata cu Schalke 04", a declarat Oliver Schraft, purtatorul de cuvint al clubului din Stuttgart. Marica, in virsta de 25 de ani, mai are contract cu VfB Stuttgart pina in vara anului 2012.

    Rapid a fost pasuita

    Presedintele FC Brasov, Dinu Gheorghe, a declarat, ieri, agentiei MEDIAFAX, ca Rapid nu risca neprogramarea la meciul cu Otelul din etapa a XX-a, deoarece va achita in timp util datoria catre FC Brasov.  "Sintem Rapid, normal ca se doreste neprogramarea noastra. Dar nu se va intimpla, stati linistiti. Suta la suta vom achita in timp util datoria catre FC Brasov. Asta e problema noastra si a FC Brasov", a spus Dinu Gheorghe. FC Rapid are o intelegere cu FC Brasov pentru aminarea pina joi a platii datoriei de aproximativ 250.000 de euro reprezentind ultima rata din transferul mijlocasului Mihai Roman. In cazul in care nu achita, formatia giulesteana risca neprogramarea in meciul din deplasare cu Otelul Galati, programat, simbata, in cadrul etapei a XX-a a Ligii I. Aminarea platii pentru 3 martie a fost confirmata si de presedintele FC Brasov, Iosif Kovacs.

    Succese la Cupa Mondiala

    Andreea Catuna si Costel Danculea au adus Romaniei medalii la etapele de Cupa Mondiala de judo desfasurate la Praga, respectiv Varsovia, si incheiate duminica. La categoria 52 de kilograme, Andreea Catuna a cistigat medalia de argint, dupa trei lupte cistigate in grupa D si calificarea in finala, gratie victoriei din semifinale, in fata sportivei germane Mareen Kraeh. In ultimul act, Catuna a fost invinsa de chinezoaica He Hongmei. Competitia similara masculina s-a derulat la Varsovia, un singur reprezentant al Romaniei reusind sa urce pe podium. La categoria 73 de kilograme, Costel Danculea a cucerit medalia de bronz, dupa ce a cistigat grupa, cu cinci victorii consecutive, dar apoi a cedat in semifinale, in fata cistigatorului ulterior al competitiei, francezul Benjamin Darbelet.

    Emotii pentru handbalistii din Bacau

    Astazi, de la ora 12:00, la Viena, are loc tragerea la sorti pentru sferturile de finala ale  Cupelor Europene la handbal masculin, faza in care este calificata o singura echipa romaneasca, Stiinta Municipal Dedeman Bacau, in Cupa Challenge. Formatia bacauana a eliminat in sferturi formatia muntenegreana Rudar Plevlje. Celelalte echipe calificate in aceasta sint AEK Atena (Grecia), OIF Arendal (Norvegia), KS Azoty Pulawy (Polonia), Benfica Lisabona (Portugalia), RK Cimos Koper (Slovenia), Partizan Dunav Osiguranje (Serbia) si Radnicki Kragujevac (Serbia). Mansa tur a sferturilor va avea loc in 26-27 martie, iar cea retur o saptamina mai tirziu. Tragerea la sorti pentru meciurile din semifinale este programata in 5 aprilie.

    Rossi - matrasit

    Presedintele clubului Palermo, Maurizio Zamparini, a declarat, ieri, dupa infringerea, cu scorul de 0-7, din meciul de pe teren propriu cu Udinese, ca antrenorul Delio Rossi are unu la suta sanse sa ramina in functie, informeaza cotidianul Gazzetta dello Sport "Rossi are unu la suta sanse sa ramina la Palermo. O echipa distrusa, mi-a stricat-o pe Palermo. I-am spus sa revizuiasca apararea si nu a facut-o. Rossi nu mi l-a folosit pe Muñoz, care este cel mai bun din aparare. Nu se poate juca astfel", a spus Zamparini.Delio Rossi a declarat ca deocamdata nu stie ce se va intimpla in ceea ce il priveste. "Nu stiu ce se va intimpla. Oricum nu demisionez, sint un luptator" a mentionat el. Formatia Palermo a fost invinsa, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 0-7 (0-5), de echipa Udinese, intr-un meci din etapa a XXVII-a a campionatului Italiei. Aseara, conducerea gruparii siciliene a anuntat ca Delio Rossi a fost inlocuit cu Serse Cosmi.

    Del Potro revine puternic

    Tenismanul argentinian Juan Martin Del Potro a cistigat turneul de la Delray Beach (SUA), dotat cu premii in valoare totala de 442.500 de dolari, acesta fiind primul titlu dupa o pauza de un an si jumatate. Del Potro l-a invins, in finala, cu scorul de 6-4, 6-4, pe sirbul Janko Tipsarevic, cap de serie numarul 6. Argentinianul in virsta de 22 de ani, care nu a fost convocat in echipa de Cupa Davis care va intilni Romania, a obtinut astfel al optulea titlu din cariera. Proba de dublu de la Delray Beach a fost cistigata de perechea americana Scott Lipsky/Rajeev Ram, care a trecut, in finala, cu scorul de 4-6, 6-4, 10-3, de cuplul Christopher Kas/Alexander Peya (Germania/Austria).

     Ajunge si Gattuso in Daghestan?

    Clubul rus Anji Mahacikala i-ar fi oferit un salariu anual de zece milioane de dolari mijlocasului italian Gennaro Gattuso, scrie site-ul Lifesports.ru, preluat de presa din Italia. Anji Mahacikala, un club din Daghestan, locul 11 in campionatul Rusiei, l-a adus deja pe fostul campion mondial brazilian Roberto Carlos (37 de ani), pentru cinci milioane de dolari pe an. Clubul este proprietatea oligarhului Suleiman Kerimov, al patrulea in topul celor mai bogati oameni din Rusia.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri