Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Andreea Ionescu merge la Europene

    Lotul national de atletism al Romaniei are ca obiectiv obtinerea unei medalii si alte doua-trei prezente in finalele Campionatului European de tineret de la Ostrava (Cehia), se arata intr-un comunicat al Federatiei Romane de Atletism. Din lotul Romaniei la Campionatul European de tineret (14-17 iunie) fac parte 18 fete si 12 baieti, printre care si ieseanca Andreea Ionescu (CS Politehnica), inscrisa in probele de 400 m garduri si 4X400 m. Dintre lotul selectionat remarcam prezenta unor atleti de valoare precum Bianca Perie (ciocan), Andreea Ograzeanu (sprint), Cristina Toma (triplusalt), Estera Petre (inaltime), Alexandru Ghinea (3000 m obstacole) si Andrei Gag (disc).

    Chivu, la reunire

    Fundasul Cristian Chivu si atacantul Denis Alibec au fost prezenti, duminica seara, la reunirea lotului echipei Internazionale Milano, care a avut loc Pinzolo. In Piazza San Giacomo din Pinzolo interistii si-au prezentat jucatorii si noul staf tehnic. In momentul prezentarii sale, Chivu a spus la microfon: "Sint bine, mi-am facut vacanta fara casca". In aceasta vara, presa italiana a scris ca fundasul roman s-ar putea desparti de Internazionale Milano, dar acesta a refuzat o oferta venita din partea clubului FC Valencia.

    Ciobotariu ramine principal

    Tehnicianul Liviu Ciobotariu a declarat, ieri, la Sport.ro ca situatia interimatului sau la conducerea tehnica a echipei a luat sfirsit urmind sa semneze un cotract cu gruparea din Soseaua Stefan cel Mare, valabil pentru urmatoarele trei sezoane. "Am discutat cu domnii Badea si Borcea si am fost asigurat ca nu pleaca niciun jucator, Marius Niculae a semnat si el pentru urmatorul an. Azi am negociat si eu cu clubul si voi semna pe 3 ani. Dinamo isi propune sa cistige toate meciurile! Sint convins ca putem sa ne batem cu orice echipa", a spus Ciobotariu la Sport.ro. FC Dinamo si antrenorul Ioan Andone au convenit saptamina trecuta incetarea raporturilor contractuale pe cale amiabila, dupa ce tehnicianul renuntase sa mai pregateasca echipa in pauza  competitionala.

    Gojnea a terminat la Palermo

    Jucatoarea Madalina Gojnea, locul 149 WTA, a pierdut, luni, cu scorul 6-7, 2-6, partida cu Akgul Amanmuradova din Uzbekistan, locul 98 WTA, din turul intii al turneului de la Palermo, cu premii in valoare de 220.000 de dolari. Gojnea a servit pentru set la scorul de 5-4, dar adversara ei a reusit un break si apoi a controlat partida impunindu-se dupa o ora si 51 de minute.

    Vali Ghionea a ales Constanta

    Extrema dreapta a echipei nationale de handbal masculin a Romaniei, Valentin Ghionea, a semnat, ieri, un contract valabil pentru un sezon cu campioana Romaniei, HCM Constanta.  "Oferta HCM a fost foarte buna si am ales Constanta si pentru ca aici evolueaza o mare parte din componentii primei reprezentative cu care ma stiu si cu care ma inteleg foarte bine. Am mai avut oferte de la MKB Veszprem si Wisla Plock. Cei de la Veszprem doreau insa un contract pe o perioada lunga de timp, iar cu Wisla au cazut negocierile inca de la inceput. Principalul motiv pentru care am ales HCM este ca echiap va juca in Liga Campionilor si am si sansa de a cistiga primul meu titlu de campion al Romaniei", a declarat extrema de 27 de ani care in returul campionatului a jucat pentru Universitatea Cluj. HCM l-a mai transferat in aceasta vara pe interul stinga Calin Hagiu, de la Universitatea Cluj.

    "Grig" a refuzat un francez

    Jucatorul francez Amaury Bischoff, aflat in probe la Pandurii Tirgu Jiu, nu a fost pastrat la echipa, antrenorul Petre Grigoras explicind conducerii ca nu este genul de jucator de care are nevoie. "Nu era jucatorul de care Pandurii ar fi avut nevoie acum, el a plecat dupa ce staful tehnic l-a urmarit la jocuri si antrenamente. Din pacate nu este ceea ce dorim noi la echipa, adica sa fie peste jucatorii nostri. Daca aducem un jucator strain acesta ar trebui sa aiba o valoare mai mare decit ce avem in lot. Iar in acest moment am considerat ca jucatorii nostri sint de valoare mai mare decit francezul Bischoff. si sint jucatorii nostri cu pretentii mult mai mici decit cei care vin din vest", a explicat presedintele executiv Eugen Pirvulescu aflat in Austria cu echipa.

    Columbia, in sferturi la Copa America

    Echipa nationala a Columbiei s-a calificat in sferturile de finala ale Copei America, dupa ce a invins, duminica, la Santa Fé, cu scorul de 2-0 (2-0), reprezentativa Boliviei, in etapa a III-a a grupei A. Golurile invingatorilor au fost marcate de Falcao, in minutele 15 si 29, ultimul din penalty. Bolivia nu mai are nicio sansa de calificare in faza sferturilor de finala. In urma victoriei Columbiei, s-au mai calificat in sferturile de finala ale Copei America formatiile din Chile, Peru (ambele grupa C) si Venezuela (grupa B). Cele trei echipe au fiecare cite patru puncte si in cazul in care vreuna dintre ele termina pe locul trei in grupa are asigurata calificarea, devansind reprezentativa care va incheia a treia in grupa A. Azi-noapte, spre dimineata, s-a disputat partida dintre Argentina (2 p) si Costa Rica (3 p), echipa gazda avind nevoie de victorie pentru a se califica.

    Mexicanii vin din urma

    Echipa nationala a Mexicului a cistigat pentru a doua oara in istorie Campionatul Mondial under-17, dupa ce a invins, duminica, in finala, la Ciudad de Mexico, cu scorul de 2-0 (1-0), reprezentativa Uruguayului. Golurile invingatorilor au fost marcate de Briseno ('31) si Casillas ('90^2). n meciul pentru medaliile de bronz, selectionata Germaniei a invins, cu scorul de 4-3 formatia Braziliei, dupa ce brazilienii au condus cu 3-1.

    Lille l-a pierdut pe Gervinho

    Atacantul ivorian al echipei OSC Lille, Gervinho, va juca din sezonul viitor la formatia Arsenal Londra, a anuntat, ieri, clubul englez, fara sa dea publicitatii detaliile transferului. Internationalul ivorian, in virsta de 24 de ani, a marcat 15 goluri pentru OSC Lille, care in sezonul trecut a cistigat campionatul si Cupa Frantei. Inainte de sosirea la Lille, in 2009, Gervinho a mai jucat la Beveren si Le Mans. Gervinho a fost format in Coasta de Fildes la echipa ASEC Mimosas, la fel ca si fundasul Emmanuel Eboué, viitorul sau coechipier de la Arsenal.

    Voleibalistii rusi au cistigat Liga Mondiala

    Echipa nationala de volei masculin a Rusiei a cistigat Liga Mondiala, dupa ce a invins, duminica, in finala, la Gdansk, cu scorul de 3-2 (23-25, 27-25, 25-23, 22-25, 15-11), reprezentativa Braziliei. Rusia se afla la al doilea succes din istorie in Liga Mondiala, dupa victoria din 2002. In finala mica a competitiei, reprezentativa Poloniei a intrecut, cu scorul de 3-0 (25-18, 25-23, 25-22), formatia Argentinei.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri