Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Ultimatum catre Craiova

    Federatia Romana de Fotbal a publicat, ieri, pe site-ul oficial, somatia trimisa clubului Universitatea Craiova, prin care forul a cerut din nou oltenilor sa faca dovada ca au renuntat la toate actiunile existente pe rolul instantelor de judecata, actiuni in care este implicata FRF. Federatia anuntase, vineri, dupa sedinta Comitetului Executiv, ca Universitatea Craiova va evolua in Liga a II-a daca dovedeste ca are resursele pentru sustinerea activitatii, gruparea olteana trebuind, totodata, sa-si retraga actiunile in instantele civile impotriva FRF, altfel urmind a fi dezafiliata.

    Clementa si pentru Steaua

    Comisia de Recurs a Federatiei Romane de Fotbal a hotarit, in sedinta de ieri, admiterea recursului clubului Steaua Bucuresti, desfiintind hotarirea Comisiei de Disciplina, astfel ca gruparea "ros-albastra" va disputa doar un joc pe teren neutru, informeaza site-ul oficial al FRF.De asemenea, Comisia de Recurs a decis sa reduca si penalitatea sportiva a clubului din Ghencea de la 40.000 la 20.000 de lei. Steaua urmeaza sa intilneasca in etapa a II-a, in primul meci programat pe teren propriu din sezonul 2011-2012, formatia CS Mioveni. In etapa a III-a, Steaua va juca, acasa, cu Universitatea Cluj. In 15 iunie, Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal a sanctionat cluburile Dinamo si Steaua cu interzicerea organizarii pe teren propriu a doua jocuri si cu o penalitate sportiva de 40.000 de lei pentru incidentele produse de suporteri la finala Cupei Romaniei.

    Ovidiu Petre a ales Modena

    Mijlocasul Ovidiu Petre a declarat, ieri, pentru cotidianul Il Resto del Carlino, ca sint 99 la suta sanse sa se transfere la echipa italiana Modena, precizind ca formatia pregatita de Cristiano Bergodi este prima sa alegere. "In proportie de 99 la suta voi juca la Modena. Este o solutie buna, mai ales ca antrenor este Cristiano Bergodi care ma cunoaste bine. M-au contactat mai multe echipe, dar Modena este prima mea alegere. Mai ales ca are si culorile nationalei Romaniei", a spus fotbalistul. Ovidiu Petre, in virsta de 29 de ani, a jucat in cariera sa la formatiile FC National, Galatasaray Istanbul, FC Timisoara, Steaua Bucuresti si Al-Nasr.

    Sfert Argentina - Uruguay

    Reprezentativele statelor Uruguay, Chile si Peru s-au calificat in sferturi la Copa America, in urma rezultatelor de marti noapte, din grupa C a competitiei, cind s-a inregistrat si eliminarea Mexicului. Uruguay a invins Mexicul, scor 1-0, prin golul marcat de Alvaro Pereira in minutul 15 (al doilea gol al ex-clujeanului in acest turneu), iar Chile a trecut de Peru, scor 1-0, prin autogolul lui Carrillo, din minutul 90^3. Chile, cu 7 puncte, a cistigat grupa C, urmata de Uruguay - 5 puncte, Peru - 4 puncte si Mexic, fara nici un punct. Uruguay va juca in sferturi cu Argentina.

    Madrilenii persevereaza

    Madrid va candida din nou pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vara, editia din 2020, dupa esecul inregistrat pentru JO din 2012 si 2016, a anuntat primarul capitalei Spaniei, Alberto Ruiz-Gallardon. Aceasta candidatura "reprezinta un cost cu mult inferior celorlalte doua candidaturi", a declarat Gallardon, mentionind ca dosarul va fi astfel alcatuit incit sa se bazeze cit mai putin pe fondurile publice. Orasul Madrid, a carui candidatura pentru JO din 2016 a fost invinsa de Rio de Janeiro in ultimul tur de scrutin, beneficiaza de "experienta dobindita in cursul precedentelor candidaturi si de recunoasterea familiei olimpice", a mai spus Alberto Ruiz-Gallardon. Candidatura trebuie validata de Consiliul Municipal si de Comitetul Olimpic Spaniol, urmind ca dosarul sa fie depus pina la data de 1 septembrie la CIO. Roma a fost primul oras care si-a anuntat oficial candidatura pentru JO din 2020. Orasul gazda al competitiei olimpice din 2020 va fi anuntat in 2013.

      

    Maruntaiele Ligii Campionilor

    Rezultate inregistrate in partidele disputate, marti, in prima mansa a turului doi preliminar al Ligii Campionilor: Mogren (Muntenegru) - Litex Loveci (Bulgaria) 1-2; Maribor (Slovenia) - Dudelange (Luxemburg) 2-0; Slovan Bratislava (Slovacia) - Tobol (Kazahstan) 2-0; La Valletta (Malta) - Ekranas (Lituania) 2-3; Piunik (Armenia) - Plzen (Cehia) 0-4; Shamrock Rovers (Irlanda) - Flora Tallinn (Estonia) 1-0.

    Ravanelli revine la Juve

    Fabrizio Ravanelli, fost jucator al formatiilor Juventus, Middlesbrough, Olympique Marseille sau Lazio Roma, revine la gruparea torineza, insa ca antrenor pentru juniori, a anuntat gruparea torineza. Ravanelli, in virsta de 43 de ani, care a fost numit antrenor al echipei de copii 12-13 ani, a jucat la Juventus in perioada 1992-1996. Fabrizio Ravanelli are diploma de antrenor din 2008.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri