Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Uruguay, prima finalista
    Prima finalista a competitiei "Copa America" este echipa Uruguay-ului care a invins, marti noaptea, cu scorul de 2-0 echipa statului Peru, in meciul disputat pe stadionul  Unico din La Plata. Peruanii au fost invinsi in cinci minute ('53, '58) de golurile lui Luis Suarez, pe fondul unor grave greseli defensive.  Forlan a fost la originea primului gol, sutul sau fiind respins de portar, iar Suarez a inscris din unghi. Peruanii au fost constrinsi sa iasa din ''transee'' si Suarez i-a surprins cinci minute mai tirziu (58), bine lansat de ex-clujeanul Alvaro Pereira. Uruguay a mai avut si alte ocazii de gol, prin Suarez (‘8) si  A. Pereira (‘16), insa acestia au ratat.
    Dupa golurile lui Suarez, peruanii au ramas  in 10 jucatori (Vargas, eliminat in min. 69), astfel ca nu au reusit sa revina in joc, singura ocazie de consemnat fiind cea a lui Guerrero ('83). In finala de duminica, de la Buenos Aires, Uruguay va intilni invingatoarea dintre Paraguay si Venezuela.

     

    Neagu Mazilu s-a intors la treaba

    Cu ocazia Zilelor orasului Gaesti, marti  a avut loc in localitatea amintita traditionalul Cros al Generatiilor, pe un traseu care a masurat 3 km. Printre competitori s-a aflat si ieseanul Neagu Mazilu (84 ani), de la CFR-CSM Iasi, care s-a impus cu autoritate la categoria de virsta 80-85 ani, primind si o diploma de excelenta in acest sens. Revenit dupa o perioada mai lunga de inactivitate, din cauza unui accident stupid (a alunecat pe scarile proaspat spalate la blocul unde locuieste), Neagu Mazilu s-a bucurat enorm pentru locul I ocupat la traditionala competitie de la Gaesti.

      

      

    Dinu va fi operat pe cord deschis

    Cornel Dinu va fi operat pe cord deschis dupa ce zona de infarct va fi bine delimitata si se va stabili dimensiunea acestuia, stentul fiind o masura provizorie, a declarat, miercuri, medicul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul de Urgenta Floreasca.  "Pacientul se simte bine, evolutia este favorabila, in citeva zile va fi operat pe cord deschis, dar numai dupa ce zona de infarct va fi bine delimitata. Nu stiu daca va fi vorba de o zi, doua sau o saptamina", a spus serban Bradisteanu.  El a precizat ca Dinu a avut coronara dreapta astupata si "i-a fost montat un stent, dar provizoriu, daca se poate spune asa". "Cind zona de infarct va fi bine delimitata, vom face operatia de cord deschis", a explicat medicul. Bradisteanu a mai spus ca Dinu este in continuare la Terapie Intensiva, se simte bine, se uita la televizor si citeste presa. El a precizat ca pe Cornel Dinu l-au vizitat sotia si baiatul lui.  Intrebat in cit timp dupa operatie Cornel Dinu si-ar putea relua activitatea, medicul Bradisteanu a spus ca in aproximativ o luna.

    Cu proteze la Mondiale

    Sprinterul sud-african Oscar Pistorius, care are ambele picioare amputate si poarta proteze, s-a calificat pentru Campionatele Mondiale de atletism de la Daegu, dupa ce a cistigat proba de 400 metri, la reuniunea de la Lignano Sabbiadoro, in 45,07 s. Pistorius trebuia sa alerge pe distanta de 400 metri in mai putin de 45, 25 s pina ieri, data limita fixata de Federatia din Africa de Sud pentru a se califica la CM din Coreea de Sud (27 august-4 septembrie). Sportivul a depasit recordul personal de 45,61 s. Oscar Pistorius s-a nascut fara peronee, medicii fiind nevoiti sa ii amputeze ambele picioare cind avea numai citeva luni. in prezent, sportivul poarta proteze din fibra de carbon.

    A venit rindul lui Hagen

    Ciclistul norvegian al echipei Sky, Edvald Boasson Hagen, a cistigat, ieri, etapa a XVII-a a Turului Frantei, disputata pe distanta a 179 de kilometri, intre localitatile Gap si Pinerolo. Boasson Hagen l-a devansat pe olandezul Bauke Mollema, cu 40 de secunde, si pe francezii Sandy Casar, Julien El Fares si Sylvain Chavanel, cu 50 de secunde. Edvald Boasson Hagen, aflat la a doua participare in Turul Frantei, s-a impus pentru a doua oara in acest an intr-o etapa din Marea Bucla si a ridicat la patru numarul succeselor norvegiene din aceasta editie. Celelalte doua reusite ale norvegienilor i-au apartinut lui Thor Hushovd. Liderul clasamentului general, Thomas Voeckler a pierdut 27 de secunde pe ultima coborire a zile, dar si-a pastrat tricoul galben. El este urmat de australianul Cadel Evans, la 1:18, de luxemburghezii Franck Schleck, la 1:22, si Andy Schleck, la 2:36, de spaniolii Samuel Sanchez, la 2:59, si Alberto Contador, la 3:15, si de italienii Damiano Cunego, la 3:34, si Ivan Basso, la 3:49.

    Corinthians a renuntat la Tevez

    Clubul brazilian Corinthians a renuntat la transferul atacantului argentinian Carlos Tevez, pentru care negocia cu Manchester City, conform unui comunicat oficial publicat in noaptea de marti spre miercuri. "Nu mai este destul timp pentru ca transferul sa fie concretizat inainte de finalul perioadei de negociere de miercuri seara", a anuntat clubul brazilian, care a oferit 63,57 milioane de dolari pentru Tevez. Gruparea braziliana a dezmintit, luni, afirmatiile antrenorului italian al Manchester City, Roberto Mancini, conform caruia se ajunsese la un acord. "Manchester City nu a acceptat propunerea gruparii Corinthians si a formulat o contraoferta", a anuntat clubul din Sao Paulo.

    Kolobnev ramine dopat

    Contraexpertiza in cazul rusului Alexandr Kolobnev (Katusha) a confirmat depistarea pozitiva a rutierului, la Turul Frantei 2011, cu un diuretic, el fiind exclus din competitie la 11 iulie. Ca si esantionul A, esantionul B a aratat prezenta de hidrochlorothiazid in urina sportivului rus, supus unui test antidoping in 6 iulie, in etapa a cincea. Katusha a confirmat suspendarea provizorie a jucatorului, care va fi audiat de o comisie a federatiei ruse. Pe 6 iulie, ziua depistarii pozitive, Kolobnev s-a clasat pe locul 34 in etapa cistigata de britanicul Mark Cavendish. Kolobnev, in virsta de 30 de ani, a fost medaliat cu argint la Campionatele Mondiale pe sosea, din 2009.

    Ming si-a oficializat retragerea

    Yao Ming, celebrul pivot chinez al echipei Houston Rockets (NBA), si-a oficializat retragerea din activitate, anuntata deja la inceputul lunii de presa americana, ieri, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta  la Shanghai. Pivotul de 30 de ani si 2,29 metri a trebuit sa se retraga din cauza unor probleme la glezna stinga. El a fost operat in ianuarie. Yao Ming nu a disputat decit cinci meciuri in sezonul 2010-2011, dupa ce a ratat tot sezonul 2009-2010. El a jucat 486 de meciuri in NBA, toate pentru Houston Rockets. Yao Ming a fost ales de opt ori in echipa de start la All Star Game.

    De la Juventus, la Atletico

    Mijlocasul portughez al echipei Juventus Torino, Tiago Mendes, a semnat, ieri, un contract pe doi ani cu formatia Atletico Madrid, la care a jucat sub forma de imprumut in a doua parte a sezonului 2009-2010, a anuntat clubul spaniol. "Tiago Mendes va juca in urmatoarele doua sezoane la Atletico Madrid dupa ce si-a reziliat intelegerea cu Juventus Torino", se arata intr-un comunicat al clubului spaniol, care nu a precizat insa detaliile financiare. Tiago Mendes, in virsta de 30 de ani, a jucat in cariera sa la formatiile Sporting Braga, Benfica Lisabona, Chelsea Londra, Olympique Lyon si Juventus Torino.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri