Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Aur european pentru Bianca

    Atleta Bianca Razor a cistigat ieri, la Tallinn, medalia de aur in proba de 400 de metri, la Campionatele Europene de juniori.  Bianca a reusit o cursa excelenta, in care a cistigat nu doar aurul european, ci si-a doborit si cea mai buna performanta a carierei, cu timpul de 51.96 secunde. O alta atleta romana, Adelina Pastor, s-a clasat pe locul III, in 53,31 s, dar ea a fost descalificata, cel mai probabil, pentru calcarea culoarului. Medalia de argint a revenit sportivei din Belarus, Iulia Iurenia, cu 53.03 secunde. Tot ieri, in finala la triplusalt, Andreea Maria Todereanu s-a clasat pe locul patru, cu o performanta de 13.09 metri, iar Laura Dumitrascu pe pozitia a saptea (12.91 metri).

    Otelul, in bejenie

    Cluburile Otelul Galati si Steaua au fost sanctionate fiecare cu interzicerea organizarii unui joc pe terenul propriu de catre Comisia de Disciplina a FRF, in urma incidentelor de la Supercupa Romaniei, informeaza site-ul oficial al federatiei. Totodata Comisia de Disciplina din cadrul Federatiei Romane de Fotbal a decis sanctionarea celor doua grupari cu o penalitate sportiva de 20.000 lei, in urma incidentelor provocate de fani. Campioana Otelul Galati a cistigat Supercupa Romaniei, pentru prima oara in istorie, dupa ce a invins, duminica, la Piatra Neamt, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Steaua, detinatoarea Cupei.

    Rednic a demisionat de la azeri

    Tehnicianul Mircea Rednic a demisionat, ieri, de la conducerea tehnica a formatiei azere Hazar Lankaran. Hazar a fost eliminata, joi, din turul doi preliminar al Ligii Europa, dupa ce a terminat la egalitate, scor 0-0, partida de peteren propriu cu Maccabi Tel Aviv. In meciul tur, formatia israeliana cistigase cu scorul de 3-1. Dupa acest esec, oficialii clubului au decis sa se desparta de jucatorii straini din lot, printre care se numarau mai multi romani, si de o parte a fotbalistilor autohtoni, mizand in continuare pe tineri. Rednic a antrenat pe Hazar Lankaran din toamna trecuta, iar echipa a cistigat Cupa Azerbaidjanului si a terminat pe pozitia secunda in campionat.

    Goian, spre Rangers?

    Managerul clubului scotian Glasgow Rangers, Ally McCoist, a declarat, vineri, ca este intresat de achizitionarea fundasului central roman, Dorin Goian, de la Palermo. "Este un jucator de care cu siguranta sintem interesati. L-am urmarit si o vom mai face si in continuare", a spus McCoist. Pe linga internationalul roman, campioana Scotiei, Glasgow Rangers, il urmareste si pe maghiarul Roland Juhasz pentru postul de fundas central. In plus, o alta optiune este reintoarcerea la Glasgow Rangers a spaniolului Carlos Cuellar, legitimat in prezent la Aston Villa. McCoist isi doreste transferul unui fundas central pina la meciul de joi, din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, impotriva suedezilor de la Malmo. Presa italiana noteaza ca oficialii clubului Palermo isi doresc sa-l transfere pe Goian la Glasgow Rangers pentru a putea apoi sa-l achizitioneze pe Marco Andreolli, de la Chievo.

    Bornescu s-a dus dupa Sumudica

    Dupa Costin Lazar, care a semnat cu PAOK Salonic, echipa pregatita de Laszlo Bölöni un alt jucator rapidist a ales "raiul grecesc". Portarul Mircea Bornescu a semnat, ieri, un contract pe doi ani cu gruparea Kavala FC, locul VII in editia trecuta a campionatului, echipa antrenata din aceasta vara de fostul tehnician rapidist Marius Sumudica, Bornescu, 31 de ani, a mai evoluat la echipele Juventus Bucuresti, Unirea Alba Iulia, Extensiv Craiova, FC Caracal si Universitatea Craiova. Din 2009, portarul a jucat la Rapid, dar paraseste gruparea giulesteana din postura de jucator liber de contract, dupa ce si-a reziliat de comun acord intelegerea cu "alb-visinii".

     "Sepcile rosii" il vor pe Grecu

    Clubul Universitatea Cluj este interesat de transferul fundasului echipei Pandurii Tirgu Jiu, Constantin Grecu, a anuntat presedintele gruparii gorjene, Eugen Pirvulescu. "Exista un interes al celor de la «U» Cluj pentru Constantin Grecu, dar am hotarit ca numai in cazuri exceptionale sa mai plece jucatori de la echipa noastra. Asteptam clubul din Cluj la negocieri pentru a decide ce inseamna un caz exceptional", a spus Pirvulescu.  Antrenorul Petre Grigoras a declarat ca deocamdata fundasul negociaza in aceasta perioada prelungirea contractului cu gruparea Pandurii. "Daca va fi o oferta care sa-i ameteasca pe cei de la club atunci e posibil sa-i dea drumul, dar eu stiu ca el e in discutii cu noi pentru prelungirea contractului. A avut o intrevedere cu conducerea pentru ca e in ultimul an de contract", a explicat tehnicianul.

    Martino sta in tribuna

    Antrenorul reprezentativei Paraguayului, Gerardo Martino, va sta in tribuna la finala Copa America, pe care echipa sa o va disputa, duminica, cu selectionata Uruguayului, din cauza unei suspendari de doua meciuri pe care a primit-o in urma unei altercatii. Incidentul a avut loc la meciul din semifinale cu Venezuela. Dupa ce paraguayenii s-au impus cu scorul de 5-3 la lovituri de departajare, s-a produs o altercatie intre jucatorii celor doua echipe, la care au participat si unii dintre oficialii acestora. Nici un fotbalist nu a fost suspendat, dar cele doua formatii au fost amendate cu cite 10.000 de dolari. Parguay a ajuns in finala fara sa cistige vreo partida, inregistrind cinci rezultate de egalitate. Dupa trei remize in faza grupelor (0-0 cu Ecuador, 2-2 cu Brazilia si 3-3 cu Venezuela), echipa lui Gerardo Martino a eliminat Brazilia (in sferturi) si Venezuela la"loterie" , in ambele intilniri eliminatorii scorul dupa 120 de minute fiind 0-0.

    ACU se desfiinteaza

    Formatia ACU Arad, care a retrogradat la finalul sezonului trecut din Liga a II-a in Liga a III-a, se afla in pragul desfiintarii din cauza problemelor financiare. Considerata de catre Federatia Romana de Fotbal ca varianta de rezerva pentru cazul in care se va retrage una dintre echipele din liga secunda, gruparea ACU Arad este aproape desfiintata. Din cauza problemelor financiare, oficialii de la ACU nu cred ca vor mai inscrie echipa in liga a treia. "Cred ca luni vom afla ceva concret, insa sansele de a continua sint foarte mici", a declarat administratorul delegat al clubului, Florin Matei. ACU Arad a retrogradat anul acesta de pe locul 14 din seria a doua, fiind singura echipa care a parasit liga secunda din serie, deoarece Minerul Lupeni si Silvania Simleul Silvaniei au parasit competitie inca din tur, respectiv la inceputul returului.

    Krkic, cu imprumut la Roma

    Atacantul spaniol Bojan Krkic a fost cedat de FC Barcelona formatiei AS Roma in schimbul sumei de 12 milioane de euro, insa gruparea catalana a trecut o clauza in contractul dintre cluburi prin care il poate rascumpara pe jucator cu 13 milioane de euro la finalul sezonului 2012/2013. Rascumpararea poate fi anulata de AS Roma, insa in acest caz clubul capitolin ar urma sa achite spaniolilor diferenta pina la 40 de milioane de euro, potrivit intelegerii. Bojan, 20 de ani, fiul unui sirb si al unei catalane, a debutat in Primera Division in octombrie 2007, devenind la virsta de 17 ani cel mai tinar jucator din istoria FC Barcelona care marcheaza un gol in prima liga.

      

    Sanchez a ajuns la Barcelona

    Internationalul chilian Alexis Sanchez (Udinese) a semnat un contract pe cinci ani pentru suma de 26 de milioane de euro cu FC Barcelona, a anuntat, campioana Spaniei, pe site-ul oficial. "FC Barcelona si Udinese au ajuns la un acord pentru transferul lui Alexis Sanchez. Durata contractului este de cinci ani si valoarea se ridica la 26 de milioane de euro, plus un bonus de 11,5 milioane de euro in functie de rezultate", a precizat FC Barcelona. Sanchez, 22 de ani, juca la Udinese de trei ani. Autor a 12 goluri in 31 de meciuri, el a fost cel mai bun jucator al sezonului trecut in Italia.

     

     


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri