Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Bourceanu semneaza azi cu Steaua

    Mijlocasul Alexandru Bourceanu de la Poli Timisoara a ajuns la un acord privind transferul sau la gruparea Steaua, cu care va semna, astazi un contract pe trei ani, a declarat, simbata, intr-o emisiune televizata, impresarul jucatorului, Florin Iacob. "Transferul se va finaliza luni, iar Bourceanu va semna un contract pe trei ani. El se va alatura Stelei cind totul va fi incheiat si semnat. Bourceanu va cistiga bine, macar la fel ca la Timisoara. in afara de Steaua, am mai discutat cu domnul Porumboiu  despre el", a spus Iacob, la DigiSport. Aexandru Bourceanu, in virsta de 26 ani, a mai evoluat in cariera la echipele Dunarea Galati si Otelul Galati, iar din 2009 a facut parte din lotul formatiei Poli Timisoara.

    Cine ne fluiera in Liga Europa?

    Meciul Dinamo - NZ Varazdin (Croatia), din prima mansa a turului trei preliminar al Ligii Europa, va fi arbitrat de o brigada din Cipru, in timp ce intilnirea FSV Mainz (Germania) - Gaz Metan Medias, din aceeasi faza a competitiei, va fi condusa de arbitri din Scotia. Conform uefa.com, meciul Dinamo - NK Varazdin, care va avea loc, joi, 28 iulie, de la ora 20.00, va fi arbitrat de cipriotul Leontios Trattou, iar partida FSV Mainz - Gaz Metan Medias, joi, ora 21.30, de scotianul Steven McLean. Tot in Liga Europa, Alexandru Deaconu va conduce meciul Sparta Praga - Sarajevo, tot de joi. In retur, la 4 august, NK Varazdin - Dinamo va fi arbitrat de slovacul Jan Valasek, iar Gaz Metan - FSV Mainz de ungurul Tamas Bognar. Tot atunci, Ovidiu Hategan va conduce meciul St.Patrick's - Karpati Lvov, iar Marius Avram partida Gomel - Bursaspor.

    Bronz atletic la Tallinn

    Atleta Elena Panaet a cistigat, simbata, medalia de bronz in finala probei de 3000 de metri obstacole, la Campionatele Europene de juniori, de la Tallinn.  Sportiva in virsta de 18 ani a incheiat cursa cu timpul de 10:17.37 minute, aceasta fiind cea mai buna performanta a carierei. Proba a fost cistigata de Gesa-Felicitas Krause (Germania, 9:51.08), medalia de argint revenindu-i rusoaicei Gulsat Fazlitdinova (9:56.98). Elena Panaet a adus delegatiei Romaniei cea de-a doua medalie la CE de la Tallinn, dupa cea de aur, obtinuta vineri de Biana Razor, in proba de 400 de metri. Tot la 400 de metri, Adelina Pastor a fost descalificata, dupa ce obtinuse medalia de bronz.

      

    Studenti corigenti la baschet

    Nationala universitara de baschet masculin a Romaniei a suferit doua infringeri in meciurile disputate in cadrul unui turneu de pregatire in vederea Jocurilor Mondiale Universitare, care vor avea loc in China. Echipa romana a pierdut cu 48-79 (21-38) in fata Portugalia si cu 66-76 (38-43) in meciul cu Iran. Dupa turneul din Portugalia, baschetbalistii romani vor continua pregatirea cu un stagiu similar in Germania, intre 1-4 august, in cadrul caruia vor juca in compania Braziliei, Japoniei si a echipei tarii gazda.  Ultima parte a pregatirii va avea loc la Bucuresti, intre 5-9 august, iar in 10 august este programata plecarea spre China. in competitia baschetbalistica masculina vor lua parte 24 de echipe. Romania va juca in grupa A, cu China, Germania, Brazilia, Cehia si Emiratele Arabe Unite.Jocurile Mondiale Universitare se vor desfasura la Shenzen, intre 11-23 august.

    Bronz pentru Peru la Copa America

    Reprezentativa statului Peru a invins, simbata seara, cu scorul de 4-1 (1-0), selectionata Venezuelei, ocupind locul trei la Copa America din Argentina, informeaza AFP. Pentru Peru au marcat Chiroque ('42), si Guerrero '65, '90 , ‘90^3),  iar pentru Venezuela a inscris Arango  ('78). Din minutul 59, Venezuela a evoluat cu un jucator mai putin dupa eliminarea lui Rincon. Finala competitiei s-a disputat azi-noapte intre Uruguay si Paraguay.

    Schalke a cistigat Supercupa

    Formatia Schalke 04 a cistigat Supercupa Germaniei, dupa ce s-a impus, la loviturile de departajare cu  4-3, in meciul cu Borussia Dortmund, dupa 120 de minute de joc neinscriindu-se nici un gol. Meciul s-a disputat  simbata, la Gelsenkirchen. La loviturile de departajare pentru Borussia Dortmund au marcat Gündogan, Hummels si Leitner. Pentru Schalke au transformat Holtby, Edu, Höwedes si Jurado

    A inceput  "Tri Nations"

    Echipa nationala de rugby a Australiei a invins, simbata, pe teren propriu, la Sydney, cu scorul de 39-20 (15-6), reprezentativa Africii de Sud, in primul meci al editiei 2011 a Turneului celor 3 Natiuni. Punctele australienilor au fost marcate de Alexander, Ioane, O'Connor, Moore, Ashley-Cooper - cite un eseu, O'Connor - 4 transformari si doua lovituri de penalitate, in timp ce pentru sud-africani au punctat Ralepelle, Smit - cite un eseu, Lambie - 2 transformari si Steyn - 2 lovituri de penalitate. Urmatorul meci din Turneul celor 3 Natiuni va avea loc la 30 iulie, la Wellington, intre selectionatele Noii Zeelande si Africii de Sud.

    Heinze a plecat la Roma

    Fundasul argentinian Gabriel Heinze, care a plecat de la Olympique Marseille la finalul lunii mai, a semnat cu AS Roma, a anuntat clubul italian. Jucatorul, care mai avea contract pina in 2012, a confirmat in 27 mai ca va pleca la finalul sezonului, din cauza divergentelor cu oficialii gruparii franceze. Heinze, in virsta de 33 de ani, a venit la OM in vara anului 2009, de la Real Madrid. El avea cel mai mare salariu de la gruparea franceza, 400.000 de euro brut pe luna.

    Bataie intre francezi sadea

    Federatia Franceza de Atletism (FFA) a anuntat, simbata, ca i-a suspendat provizoriu pe Mehdi Baala si Mahiedine Mekhissi Benabbad, care vor fi nevoiti sa dea explicatii dupa ce s-au batut la reuniunea de la Monaco. "Urmare a comportamentului incalificabil al sportivilor Mehdi Baala si Mahieddine Mekhissi Benabbad, vineri seara, la reuniunea de la Monaco, Bernard Amsalem, presedintele federatiei de atletism, a decis sa sesizeze comisia disciplinara pentru a face lumina in acest incident si a lua masurile care se impun", a anuntat FFA. Cei doi medaliati olimpici la Beijing, care au o rivalitate de lunga durata, s-au luat la bataie la incheierea probei de 1500 m, fiind separati cu greu. Baala este medaliat cu bronz la 1500 m la JO de la Beijing, iar Mekhissi-Benabbad este vicecampion olimpic la 3000 metri obstacole.

    Bin Hamman, exclus din fotbal

    Mohamed Bin Hammam, presedintele Confederatiei Asiatice, a fost interzis pe viata din orice activitate legata de fotbal, simbata, de FIFA, in urma cazului privind cumpararea de voturi in cadrul alegerilor pentru sefia forului. Cazul a izbucnit la finalul lunii mai, inainte de alegerile FIFA, unde Bin Hammam era contracandidatul presedintelui Joseph Blatter. Bin Hammam era acuzat ca a vrut sa cumpere voturi la reuniunea Confederatiei fotbalului din Caraibe, cu plicuri continind 40.000 de dolari. Bin Hammam, care a declarat mereu ca este nevinovat, afirmase inainte de decizia FIFA ca va face recurs la TAS. El nu a fost prezent, ieri, la audierea Comisie de Etica.

    Kuban da prin gropi

    Formatia antrenata de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, a fost invinsa, simbata, pe teren propriu, cu scorul de 1-3, de echipa Tom Tomsk, in etapa a XVII-a a campionatului Rusiei. La Kuban, Gigel Bucur a fost integralist, iar Dacian Varga nu a jucat. Pentru Kuban a marcat Davidov '59 (-penalty), iar pentru Tom Tomsk au inscris Smirnov ('37) si Golisev ('62, '71- penalty).


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    Liste electorale

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri