Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Nu mai avem popice simbata

    Miine, trebuia sa debuteze pentru echipa ieseana CFR Olimpia ACB, Divizia Nationala de popice, intr-un meci programat pe Arena CFR cu Siderurgica Hunedoara de la ora 10:00. Insa, la cererea oaspetilor, care au acuzat probleme financiare de moment, clubul ceferist iesean a fost de acord ca meciul respectiv sa se joace cu o zi inainte de prima etapa a returului, la Hunedoara. Deci, "dubla" Siderurgica Hunedoara - CFR Olimpia ACB Iasi se va disputa la Hunedoara, la inceputul anului 2012.

    Nu mai avem popice simbata

    Miine, trebuia sa debuteze pentru echipa ieseana CFR Olimpia ACB, Divizia Nationala de popice, intr-un meci programat pe Arena CFR cu Siderurgica Hunedoara de la ora 10:00. Insa, la cererea oaspetilor, care au acuzat probleme financiare de moment, clubul ceferist iesean a fost de acord ca meciul respectiv sa se joace cu o zi inainte de prima etapa a returului, la Hunedoara. Deci, "dubla" Siderurgica Hunedoara - CFR Olimpia ACB Iasi se va disputa la Hunedoara, la inceputul anului 2012.

    Cistigatori la "Cupa Iulius Mall"

    Recent s-a disputat la Iasi competitia de tenis pentru copii si juniori,  "Cupa Iulius Mall", dominata in cvasi-totalitate de tinerii sportivi ieseni, care au cistigat sase din cele sapte titluri puse in joc. Clubul "Giglio" a obtinut trei victorii, prin Stefan Lazar (baieti, 10 ani), Simona Crivei (fete, 12 ani) si George Prisacaru (baieti, 16 ani), iar "Micul As" s-a impus la baieti, 12 ani, prin Cezar Cretu si baieti, 14 ani, prin Alexandru Maxim. La fete pina la 14 ani a cistigat Adina Paraschiv ( CSS Unirea), in timp ce proba fetelor de 16 ani nu s-a mai disputat. Singura victorie extra-ieseana a revenit lui Dan Nanu (TCM Roman), la baieti, 10 ani

    Se amina Steaua - Schalke

    Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat,ieri, intr-o emisiune televizata, ca meciul cu Schalke 04 din prima etapa a Grupei J a Ligii Europa se va disputa la 21 septembrie si nu in 15 septembrie cum era programat initial, din cauza starii gazonului de pe Arena Nationala.  Becali a explicat la GspTV ca UEFA i-a cerut sa obtina acordul clubui german pentru a schimba data meciului, al postului ProTV si al firmei de marketing Team. Finantatorul stelist a precizat ca gruparea Schalke 04 a acceptat ca meciul sa se joace in 21 septembrie. Becali a adaugat ca va discuta apoi si cu postul TV care va transmite meciul si cu reprezentantii Team. Un raspuns oficial al UEFA va aparea, probabil, astazi.

    Boxul, la TAS

    Federatia Romana de Box a anuntat, ieri, intr-un comunicat, ca a demarat procedura de apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), pentru suspendarea punerii in aplicare a deciziei AIB de excludere a forului roman, si ca o decizie in acest caz va fi luata la 21 septembrie. Federatia Romana de Box a fost exclusa din Asociatia Internationala de Box Amator (AIBA), incepind de marti, si, in consecinta, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a anuntat ca opreste orice finantare a vreunui proiect al forului national de specialitate.

    Chivu s-a accidentat la antrenament

    Fundasul Cristian Chivu a suferit o entorsa la glezna stinga, la al doilea antrenament de miercuri al echipei Internazionale Milano, si a fost nevoit sa paraseasca sedinta de pregatire inainte de final, informeaza site-ul oficial al clubului italian. Antrenamentul a inceput cu o incalzire si a continuat cu o serie de jocuri de pregatire cu echipa de juniori Berretti under 18 a gruparii milaneze. Inter Milano va juca in deplasare, duminica, de la ora 21.45, cu formatia Palermo, in etapa a doua a campionatului Italiei.

    Critici juste

    Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numarul 2 mondial, a calificat drept inacceptabil ca el si alti concurenti de la US Open au fost pusi sa intre pe teren si sa joace desi ploua, inainte ca meciurile sa fie suspendate. "Faptul ca am fost pusi sa intram pe teren desi ploua este inacceptabil, deoarece nu trebuie indusi in eroare nici jucatorii si nici fanii. Fanii si jucatorii sint elemente importante ale spectacolului si au nevoie de putin mai mult respect", a spus Nadal. Spaniolul s-a numarat printre cei sase sportivi care au jucat 15 minute, miercuri, inainte ca ploaia sa ii determine pe organizatori sa anuleze intregul program, pentru a doua zi consecutiv. Cele trei meciuri incepute pe ploaie au fost intrerupte in primul set, la urmatoarele scoruri: Andy Roddick (SUA) - David Ferrer (Spania) 3-1; Daniel Young (SUA) - Andy Murray (Marea Britanie) 2-1; Gilles Muller (Luxemburg) - Rafael Nadal 3-0.

    Socrates, la terapie intensiva

    Fostul international brazilian Socrates (57 de ani), internat la terapie intensiva, luni, din cauza unei hemoragii digestive, se afla in stare stabila, conform buletinului medical comunicat de spitalul Albert Einstein din Sao Paulo. Socrates "ramine la terapie intensiva, sub efectul sedativelor si sub asistenta respiratorie", se arata in buletinul medical, in care se mentioneaza ca la fostul fotbalist nivelul hemoglobinei este normal. La 20 august, Socrates Brasileiro Sampaio de Sousa Vieira de Oliveira a mai fost internat in sectia de terapie intensiva a spitalului Albert Einstein, din cauza unei hemoragii digestive. Conform unui comunicat al spitalului Albert Einstein, acesta prezenta la internare "simptome de hemoragie digestiva cauzata de hipertensiune portala". Socrates, capitanul nationalei Braziliei la editiile din 1982 si 1986 ale Cupei Mondiale, a jucat, intre altele, pentru Botafogo (1974-1978), Corinthians (1978-1984) si Fiorentina (1984-1985).

    Politistul campion

    Kenyanul Abel Kirui, care si-a pastrat titlul de campion mondial la maraton la Daegu, duminica trecuta, a fost promovat ca inspector in politia din Kenya. "Ma bucura acest semn de recunostinta dupa victoria mea. Sint foarte mindru si pregatit sa apar culorile Kenyei si in alte curse", a declarat Kirui, primul kenyan care a reusit sa isi pastreze titlul mondial la maraton. Abel Kirui a fost cronometrat la Daegu cu 2.07:38, cel mai bun al doilea timp din istoria CM, fiind urmat pe podium de compatriotul sau Vincent Kipruto (2.10:06) si de etiopianul Feyisa Lilesa (2.10:32).


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri