Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Dolniceanu, ultimul mohican

    Sportivul iesean Tiberiu Dolniceanu s-a calificat, ieri, in optimile de finala ale probei de sabie individual, de la CM de scrima, ce se desfasoara la Catania (Italia), in timp ce Florin Zalomir si Rares Dumitrescu, au fost eliminati in faza 16-imilor, informeaza site-ul oficial al competitiei. Dolniceanu l-a invins cu 15-14 pe francezul Nicolas Lopez si il va intilni pentru un loc in sferturi pe sud-coreeanul Bon Gil-gu. Florin Zalomir a fost invins de rusul Pavel Bikov, 14-15, cu acelasi scor pierzind si Rares Dumitrescu in fata altui rus, Veniamin Resetnikov.

    Nori negri pe capul lui Sapunaru

    Fundasul Cristian Sapunaru risca inchisoarea in Portugalia, dupa ce Ministerul Public cere acuzarea romanului de vatamare corporala, in urma incidentului din 2009, de la meciul Benfica - FC Porto. Conform presei portugheze, alti patru coechipieri ai lui Sapunaru Hulk, Helton, Rodriguez si Fucile risca trei ani de inchisoare. Pentru Sapunaru, care are doua capete de acuzare, procuratura cere ca pedeapsa sa fie mai mica de cinci ani, deoarece nu are antecendente penale.

    Ministerul Public sustine ca jucatorii i-au agresat pe agentii Ricardo Silva si Sandro Correia, actionind in "forma deliberata, dorind si reusind sa-i molesteze fizic pe cei doi". Conform presei portugheze, Sapunaru l-a lovit pe Sandro Correia in cap si la abdomen, iar Hulk doar la abdomen.

    Sorana este in vina

    Jucatoarea Sorana Cirstea, locul 78 WTA si venita din calificari, a acces,ieri, in turul doi al turneului de la Linz (Austria), dotat cu premii in valoare totala de 220.000 de dolari, dupa ce a trecut cu 7-5, 6-3, dupa o ora si 45 de minute, pe Tamira Paszek (Austria), pozitia 45 in ierarhia mondiala. In turul doi, Sorana Cirstea o va intilni pe Anastasia Pavliucenkova (Rusia), locul 15 WTA si cap de serie numarul 4, care a trecut, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-3, de Anabel Medina Garrigues (Spania), pozitia 28 in clasamentul mondial.

    Adversari pentru handbaliste

    Echipele de handbal feminin U Jolidon Cluj si Otelul Galati si-au aflat, ieri, adversarele din turul trei al Cupei Cupelor, la tragerea la sorti de la Viena.  Otelul Galati va intilni formatia macedoneana Metalurg Skopje, iar U Jolidon Cluj se va duela cu norvegienele de la Levanger HK, ambele echipe urmind a disputa mansa tur, pe teren propriu, in 5-6 noiembrie. Returul este programat dupa o saptamina, in deplasare.  in turul doi al Cupei Cupelor, Otelul Galati a eliminat formatia din Kosovo, KF Kastrioti, in timp ce vicecampioana U Jolidon Cluj a intrat direct in turul trei, dupa ce a fost eliminata in turul secund al Ligii Campionilor.

    "Lippi" la Mioveni

    Tehnicianul Mihai Stoichita, care in ultimele trei saptamini s-a ocupat de echipa CS Mioveni din postura de consilier, a devenit oficial antrenor principal semnind, ieri, un contract valabil pina la sfirsitul acestui sezon cu gruparea argeseana. Obiectivul tehnicianului va fi salvarea de la retrogradare. Stoichita va fi ajutat la CS Mioveni de secunzii Mihai Stoica si Constantin Stancu, si cu antrenorul de portari Nicolae Bratu. Mihai Stoichita s-a ocupat de pregatirea echipei inca de acum trei saptamini, cind Ilie Stan a renuntat la functia de antrenor principal. in perioada, Stoichita a condus antrenamentele, a alcatuit echipa si a comandat schimbarile, la fel cum a facut Cosmin Olaroiu cu Steaua in finalul sezonului trecut.

    Antal a fost iertat

    Mijlocasul Liviu Antal a fost reprimit la prima echipa a Otelului Galati, dupa ce timp de doua saptamini a fost trimis la Otelul II.  "Sper ca a inteles ceva din aceasta experienta si nu va mai repeta greselile pe care le-a facut", a declarat Dorinel Munteanu, antrenorul echipei galatene.  Antal si Samuel Cojoc au fost exclusi din lotul primei echipe dupa ce au fost acuzati de acte de indisciplina. Daca in cazul lui Antal s-a hotarit ca el sa revina la antrenamentele primei echipe, Cojoc va mai avea de asteptat, o decizie in ceea ce-l priveste urmind a fi luata peste citeva zile. Cei doi nu se afla la prima experienta de acest gen, ei mai fiind exclusi si in primavara acestui an, tot din motive de indisciplina.

    NBA, in blocaj

    NBA a anulat, ieri, primele doua saptamini ale sezonului regulat 2011/2012 deoarece proprietarii cluburilor si jucatorii nu s-au inteles in privinta unui nou acord de munca. "Avem dezacorduri pe toate planurile", a declarat patronul NBA, David Stern. "Nu sintem la stadiul la care se poate gasi un acord cu NBA", a declarat presedintele sindicatului jucatorilor (NBAPA), Derek Fisher, care evolueaza la Los Angeles Lakers. Sezonul regulat nu va incepe asadar la 1 noiembrie. Greva actuala, care dureaza de la 1 iulie, a fost decretata de proprietari cind precedentul acord colectiv a expirat. Este pentru a doua oara cind se anuleaza meciuri din NBA, dupa ce in 1998-1999 sezonul a fost redus la 50 de meciuri (din 82) per echipa, tot din cauza unei greve.

    Demis dupa calificare

    Selectionerul italian al Zambiei, Dario Bonetti, a fost demis, luni, la doua zile dupa ce a calificat echipa la Cupa Africii pe Natiuni (CAN-2012), a anuntat federatia nationala. Bonetti a devenit selectionerul Zambiei in iulie 2010, in locul francezului Hervé Renard, el semnind un contract pe doi ani. Zambia a incheiat, simbata, pe primul loc in grupa C de calificare la CAN-2012, cu patru victorii, o remiza si o infringere, adversarele sale fiind Libia, Mozambic si Insulele Comore.  In 2009, Dario Bonetti a antrenat si echipa Dinamo Bucuresti.

    De la maraton, la maternitate

    Amber Miller, o americanca in virsta de 27 de ani a nascut o fetita, June, la sapte ore dupa ce a alergat la maratonul de la Chicago, a anuntat cotidianul Daily Herald. "A fost cea mai lunga zi din viata mea. Sint incintata, dar foarte obosita. La citeva minute dupa ce am incheiat cursa, contractiile au fost mai puternice decit de obicei si am inteles ce se intimpla. Cind au devenit regulate, am luat un sandvis si am plecat la spital", a declarat Amber Miller, care era insarcinata in 39 de saptamini. Amber Miller, care participa la al optulea maraton, a primit autorizatia de la medicul sau pentru a participa la cursa, conditia fiind insa sa alterneze intre mars si alergare.  Miller a incheiat cei 42,195 km in 6 ore si 25 de minute. Fetita sa s-a nascut sapte ore mai tirziu si a avut 3,5 kilograme.

    Din cauza tatuajului

    Politia religioasa din Arabia Saudita l-a retinut pentru citeva ore pe fotbalistul columbian Juan Pablo Pino, aflat la cumparaturi intr-un complex comercial alaturi de sotia sa, deoarece avea o camasa fara mineci, care permitea vederea unui tatuaj. Fotbalistul de 24 de ani, care joaca la echipa Al-Nasr, se afla in mall alaturi de sotia sa insarcinata in momentul in care mai multe persoane au inceput sa-l insulte din cauza tatuajului, care il reprezinta pe Iisus Hristos, lucru ce a atras atentia politiei religioase, insarcinata cu respectarea regulilor in regatul saudit.  Intr-o declaratie transmisa de club, Pino si-a exprimat "profunda tristete" pentru ceea ce s-a intimplat si a dat asigurari ca respecta legile tarii. El a mentionat ca a achizitionat un costum si pentru sotia sa, pentru ca aceasta sa poata iesi pe strada "intr-un mod respectuos".

    Ambitiosul Mourinho

    Tehnicianul formatiei Real Madrid, José Mourinho, a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului turc Hürriyet, ca vrea sa cistige Liga Campionilor pentru a treia oara, cu o a treia echipa, si este convins de reusita. "Mi-ar placea sa cistig Liga Campionilor pentru a treia oara cu o a treia echipa, iar in acest mod numele meu va avea un loc special in istoria fotbalului. Voi reusi acest lucru", a declarat Mourinho, care a cistigat Liga Campionilor in 2004 cu FC Porto si in 2009 cu Internazionale Milano.  Pentru Mourinho nu este complicat sa conduca un vestiar plin de vedete: "Jucatorii ma respecta. Ei se vad ca niste vedete ale fotbalului si ma vad si pe mine la fel. Nu este usor sa conduci un astfel de vestiar daca nu esti la fel. Nu exista nici o diferenta de statut intre mine si ei".


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri