Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Etapa cu doua meciuri

    Echipa de baschet masculin "U" Mobitelco BT Cluj a invins, ieri, in deplasare, scor 67-63 (33-34), in singurul meci programat la finalul acestei saptamini in etapa a XX-a a Diviziei A, celelalte dispute fiind aminate din cauza vremii nefavorabile.  Au marcat: Pesic 14 puncte, Lupusavei 11, Navickas 11, Markovici 7, Pasca 6, Topchov 6, Tibirna 5, Marici 3, pentru gazde, Dykes 29 puncte, Krstanovic 20, Mijovic 6, Lawrence 5, Paul 3, Santa 2, Pop 2, pentru clujeni. In urma cu doua zile s-a jucat meciul dintre Poli Iasi si Dinamo Bucuresti, scor 73-83, in devans la runda cu numarul 20, celelalte partide fiind aminate, in functie de cum se inteleg echipele, pentru datele 14 februarie, 7 sau 28 martie.

     

    Revine Mourinho la Chelsea?

    Tehnicianul portughez José Mourinho va parasi formatia Real Madrid si este pregatit sa revina la Chelsea Londra, singura conditie fiind sa aiba controlul total al gruparii. "José vrea sa revina la Chelsea. Singura problema este ca de aceasta data va insista pe linga miliardarul rus Roman Abramovici pentru un control total al tuturor problemelor echipei, fara vreo interferenta din exterior. El stie ca acum lucrurile nu stau prea bine acolo. si mai stie si ca va fi greu sa aiba acelasi impact ca inainte. El a realizat ceva incredibil in primul mandat, cind a cistigat titlul dupa 50 de ani. De aceea fanii il iubesc si el inca iubeste clubul. Inainte de a reveni, el vrea sa fie sigur ca lucrurile sint clare cu Roman Abramovici. ii va spune: «Roman, tu esti proprietarul, iar eu seful. Hai sa muncim impreuna si vom avea totul». Pentru Jose ar fi un parteneriat perfect", a declarat pentru The Sun o sursa din anturajul jucatorului.  Mourinho crede ca are "treburi neterminate" la Chelsea, unde a cistigat titlul, Cupa Angliei si Cupa Ligii Angliei, dar nu a reusit sa aduca Liga Campionilor.

    Premiera pentru futsal

    Nationala de futsal a Romaniei s-a calificat, in premiera in sferturile de finala ale Campionatului European, dupa ce a invinsa formatia Cehiei cu scorul de 3-1 (1-1), la Split, in Grupa A la editia gazduita de Croatia. Invinsa de Croatia cu scorul de 2-1 in primul meci, Romania s-a vazut condusa din min. 07:43, cind Michal Belej a deschis scorul. Tricolorii au reusit sa egaleze prin Gabriel Dobre, cu un sut superb sub transversala (16:55) si au trecut in avantaj dupa pauza, prin Florin Ignat (33:47), intr-un moment in care evoluau cu un jucator de cimp in locul portarului. Florin Matei (36:16), pe contraatac, a parafat victoria si calificarea echipei noastre, antrenate de spaniolul Sito Rivera. Prin succesul la doua goluri in fata Cehiei, medaliata cu bronz la editie precedenta a Campionatului European, Romania nu mai poate pierde calificarea in sferturi, indiferent de rezultatul ultimului joc, Croatia - Cehia.  (AGERPRES_

    Nu se teme de Simion

    Pugilistul mexican Edgar Riovalle s-a declarat increzator inaintea meciului din 9 februarie cu Viorel Simion, spunind ca se simte foarte puternic si ca romanul, desi neinvins in 14 confruntari, va trebui sa piarda de aceasta data. "L-am studiat pe Simion. Are stilul clasic european: boxeaza la distanta si are multa abilitate. Pregatirea decurge bine, ma simt foarte puternic, ma antrenez de 50 de zile, perioada in care am avut circa 50 de runde cu sparring-partneri si am alergat zilnic 10 kilometri. il voi invinge. Voi face totul pentru asta", a spus Riovalle, care are in palmares 34 de victorii si 12 infringeri. Mexicanul se asteapta la un meci dificil. "Aceste provocari imi plac. Merg in Romania cu o mentalitate de cistigator. Simion nu a pierdut in 14 meciuri si a reusit sa isi faca KO sase adversari, dar eu sint increzator si el trebuie sa piarda", a adaugat Riovalle. Pugilistul profesionist Viorel Simion il va intilni pe mexicanul Edgar Riovalle intr-un meci de 12 reprize pentru titlul international WBC al categoriei pana, care va avea loc la 9 februarie, la Sala Rapid, in cadrul galei "Invincibilii 6".

    Sanse mari pentru Tomis

    Echipa de volei masculin Tomis Constanta a invins, in deplasare, formatia cipriota Nea Salamina Famagusta, scor 3-0 (16, 15, 15), in mansa tur a optimilor de finala din Challenge Cup. Partida retur va avea loc in 7 februarie, pe terenul celor de la Tomis. Cistigatoarea dublei manse se va califica in sferturile de finala ale competitiei, in care ar urma sa se confrunte cu cistigatoarea dintre Olympiak os Pireu (Grecia) si Maccabi Tel Aviv (Israel). in mansa tur, elenii s-au impus cu 3-1, returul fiind programat in 9 februarie.

    Un roman face senzatie in Austria

    Juniorul Mihai Raul De Vora, care a participat cu formatia sa SV Leibnitz la turneul de la Hitzendorf, a cistigat trofeul pentru cel mai bun jucator al competitiei, informeaza site-ul oficial al Federatiei Romane de Fotbal. In virsta de 12 ani, Mihai Raul De Vora a marcat noua goluri pentru SV Leibnitz in cele sase partide disputate. "In Austria este pauza pina in luna martie, dar eu nu am fost in vacanta. Am avut antrenamente si, chiar daca nu am jucat meciuri de campionat, am participat la turneul jucat in sala la Hitzendorf, linga Graz. Am fost ales cel mai bun jucator la categoria mea de virsta, adica juniori nascuti in 1999. Echipa mea a cistigat turneul, iar eu am dat noua goluri in cele sase partide", a declarat De Vora.

    "Ochi de soim" in Cupa Davis

    Federatia Internationala de Tenis (ITF) a anuntat extinderea folosirii "Ochiului de soim", instalatia Hawk-Eye pentru revederea cu incetinitorul a mingilor dubioase, contestate, pentru toate tururile Cupei Davis si Cupei Federatiei, inclusiv la grupele acestor competitii pe echipe. Anul trecut, ITF a folosit sistemul in Cupa Davis incepind cu sferturile de finala, iar in Cupa Federatiei - din semifinale, in viitor fiind uzitat in ambele competitiei inca din primul tur, inclusiv in meciurile play-off ale Fed Cup.  Hawk-Eye a fost folosit in Cupa Davis incepind cu finala din 2006, fiind extins in 2007 la finala Fed Cup. Tehnologia este intrebuintata doar pentru meciurile pe terenuri hard si iarba. (AGERPRES)

    Fara TV e greu

    Federatia Internationala de Gimnastica (FIG) a decis sa anuleze etapa de Cupa Mondiala, de la Tokyo, din 14-15 aprilie, dupa ce oficialii niponi au anuntat ca nicio televiziune nu a fost interesata de transmisii. In absenta resurselor financiare, care proveneau din vinzarea drepturilor TV, forul de specialitate japonez a anuntat ca nu isi poate asuma organizarea in conditii optime.  FIG a anuntat, ieri, ca in aceasta situatie, calendarul etapelor de Cupa Mondiala va suferi modificari.  Prima etapa din circuit este programata in 3 martie, la Madison Square Garden, din New York, pe lista de start aflindu-se si gimnastele Larisa Iordache si Diana Chelaru. Celelalte doua etape ramase in program sint cele din Stuttgart (1-2 decembrie) si Glasgow (8 decembrie).

    Un indian la HRT

    Indianul Narain Karthikeyan va concura pentru Hispania Racing Team si in 2012, dupa ce a pilotat anul trecut un monopost al echipei spaniole in mai multe Grand Prix-uri. Karthikeyan, 35 de ani, a inceput editia din 2011 a Campionatului Mondial de Formula 1 ca titular la HRT, dar a fost inlocuit in timpul sezonului de australianul Daniel Ricciardo, care va concura in 2012 pentru Toro Rosso. Anul trecut, Karthikeyan a mai revenit pe grila de start doar pentru cursa din tara sa natala, in locul italianului Vitantonio Liuzzi. Pilotul indian a mai evoluat in Formula 1 la echipa Jordan, in 2005. La HRT, el va fi coechipier cu spaniolul Pedro de la Rosa. In acest moment, toate cele 12 echipe au efectivul de piloti complet, iar sezonul 2012 va incepe practic saptamina viitoare, cu primele teste, programate pe circuitul de la Jerez (Spania).

    Nou selectioner la slovaci

    Antrenorul Michal Hipp, care a fost secundul lui Vladimir Weiss la nationala Slovaciei, a fost numit provizoriu la conducerea tehnica acestei selectionate, a anuntat, vineri, presedintele federatiei slovace, Jan Kovacik. "Michal Hipp se va afla pe banca echipei nationale la meciul amical din Turcia" (29 februarie, la Bursa), a declarat Kovacik. Fost international (cinci selectii in echipa Cehoslovaciei si cinci in nationala Slovaciei), Hipp a mai pregatit echipele Slovan Bratislava si MFK Petrzalka. Federatia Slovaca de Fotbal (SFZ) anuntase marti ca a ajuns la un acord cu selectionerul Vladimir Weiss pentru rezilierea contractului, valabil initial pina in 2014.Vladimir Weiss, in functie din 2008, era extrem de criticat dupa esecul calificarii la Campionatul European din 2012, din Polonia si Ucraina.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri