Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Copos scade din pret

    Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, ieri, la intoarcerea din Scotia, ca in urma discutiilor avute cu Danut Coman a fost de acord sa scada suma de transfer a acestuia de la 125.000 de euro la 62.000 de euro. "Dani Coman isi doreste foarte mult sa plece. Noi am cautat si am gasit solutii pentru un nou portar, un portar pentru care numai prima de instalare ne costa peste 200.000 de euro. Asa ca de la 125.000 am ajuns la 62.000 de euro, cu care sunt de acord ca Dani Coman sa plece. Restul banilor ii punem de la noi", a afirmat oficialul rapidist pe Aeroportul Henri Coanda. Portarul Danut Coman doreste sa se transfere la gruparea cipriota Anorthosis Famagusta din postura de jucator liber de contract, lucru cu care actionarul majoritar George Copos nu este de acord, acesta stabilind initial ca suma de transfer sa fie de 125.000 de euro. Intrebat daca este adevarat ca Danut Coman a platit la un moment dat primele de joc ale colegilor sai, Copos a afirmat ca nu are cunostinta de asa ceva. "Nu cunosc acest lucru. Eu, George Copos, nu am cunoscut niciodata asemenea lucruri. Nu m-a dezamagit declaratia lui Dani, nicidecum. Dani Coman este un profesionist si este cel mai bun portar pe care-l are astazi Romania si sunt convins ca-si va reconsidera pozitia", a adaugat George Copos.

    Ciclist arestat in Turul Frantei

    Ciclistul francez al echipei Cofidis Remy Di Gregorio a fost arestat, ieri, pentru o prezumtiva afacere de dopaj, in urma unei descinderi a politiei la hotelul unde era cazat sportivul in ziua de pauza din Turul Frantei. Operatia apartine politiei, jandarmeriei si Oficiului central de sanatate publica, iar judecatorul Annaick Le Goff a evocat "prezumtia de dopaj". Acest dosar a fost deschis anul trecut, cand Di Gregorio era la formatia Astana. Pe cand rula la echipa kazaha, Di Gregorio a castigat o etapa in cursa Paris-Nisa si a ocupat locul 39 in Turul Frantei. Remy Di Gregorio, in varsta de 26 de ani, este audiat in acest moment la Marsilia, in timp ce alte doua persoane au fost plasate in arest preventiv in acest caz. Sportivul francez, care a plecat de la Astana in 2011, a fost retinut in urma unei convorbiri telefonice pe care a avut-o cu prezumtivii furnizori ai retelei de dopaj.

     

    Inca o victorie a lui Mititelu

    Curtea de Apel Bucuresti a admis in parte exceptia de nelegalitate a regulamentelor fotbalistice invocata de FC Universitatea Craiova, declarand nelegal si neconstitutional articolul 36.17 din Regulamentul privind statutul si transferul jucatorului de fotbal. Articolul 36.17 din Regulamentul privind statutul si transferul jucatorilor de fotbal prevede ca "Deciziile Comisiei de Recurs a FRF/LPF sunt definitive si executorii si pot fi atacate la Tribunalul Arbitral al Sportului in conditiile aratate de statutul FRF". Sentinta Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, putand fi atacata cu recurs la ICCJ. La 25 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a gruparii conduse de Adrian Mititelu, hotarata de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal in 20 iulie 2011. FRF poate contesta aceasta sentinta, dar trebuie sa reinscrie imediat echipa in campionat. FRF a exclus clubul Universitatea Craiova pentru ca s-a adresat instantelor civile in loc sa se adreseze TAS.

      

    Radu a scapat de o belea

    Fundasul Stefan Radu si clubul sau Lazio au fost achitati de Comisia de Disciplina a Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC) in cazul presupusului salut nazist facut de fotbalistul roman la adresa fanilor formatiei romane. Stefan Radu a fost deferit, la 19 iunie, Comisiei de Disciplina pentru ca a salutat galeria echipei Lazio cu un gest asemanator salutului nazist, la meciul cu formatia SSC Napoli, din 7 aprilie.  "Procurorul Federal l-a deferit Comisiei de Disciplina pe fotbalistul echipei Lazio, Stefan Radu, pentru ca si-a salutat fanii cu mana dreapta ridicata si intinsa, la fel ca salutul nazist. De asemenea, si impotriva clubului a fost declansata o procedura disciplinara pentru responsabilitatea avuta in acest caz", se arata in comunicatul de atunci al FIGC.

    Juniorii, ca seniorii

    Ieri, au inceput la Barcelona Campionatele Mondiale de atletism rezervate juniorilor I, unde Romania este reprezentanta de 23 de sportivi, in prima reuniune de dimineata, din cele patru atlete care au disputat calificarile doar una reusind sa acceada in finala, Adelina Panaet, la 3.000 m obstacole, clasata a sasea in seria sa, in 10:23, 07, serie castigata de kenyana Daisy Jepkemei cu cea mai buna performanta de juniori a sezonului (9:56,33). Celelalte trei atlete romance prezente in prima reuniune de dimineata, Daniela Loghin (locul VIII la 3.000 m obstacole, in 10:35, 06), Andreea Huzum Vitan (locul X la aruncarea greutatii, cu 13,68 m) si Iuliana Leonte (locul V in seria a treia la 800 m, cu 2:09,61), au ratat calificarea in finala. (AGERPRES)

    Il da pe Niculae?

    Presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, ieri, inaintea Adunarii Generale a LPF, ca gruparea pe care o conduce va fi "foarte flexibila" in cazul in care va aparea o oferta de transfer pentru atacantul Marius Niculae. "Nu stiu daca va pleca dupa meciul de Supercupa, noi avem o intelegere cu Marius Niculae din vara trecuta si reconfirmata in iarna, cand el a decis sa ramana desi avea oferte. Din consideratie si respect pentru ce a insemnat si inseamna Marius Niculae pentru Dinamo, daca va avea o oferta pe care el o va accepta bineinteles ca FC Dinamo va fi foarte flexibil in tratarea acestei oferte", a spus Badea.  Oficialul gruparii bucurestene a tinut sa precizeze ca Dinamo nu are niciun motiv sa puna semne de intrebare legate de contractul antrenorului italian Dario Bonetti.

    ALRO s-a desfiintat

    Echipa de fotbal CS ALRO Slatina s-a desfiintat, decizia fiind comunicata jucatorilor chiar la reunirea lotului de presedintele clubului, Jean Nitulescu. Echipa s-a desfiintat pentru ca autoritatile locale si judetene nu o mai sustin financiar. Presedintele Jean Nitulescu i-a anuntat pe jucatori ca incepand cu data de 1 iulie, toti jucatorii au devenit liberi de contract si isi pot cauta alte angajamente.  Autoritatile locale nu mai finanteaza echipa ALROP, dar vor directiona banii catre FC Oltul Slatina, o alta echipa de liga a doua, care joaca in Slatina si care are si finantare din mediul privat.

    Nou selectioner la lesi

    Antrenorul echipei Ruch Chorzow, Waldemar Fornalik, a fost numit, marti, in functia de selectioner al nationalei Poloniei, a anuntat Federatia Poloneza de Fotbal (PZPN). Fornalik, in varsta de 49 de ani, il va inlocui pe Franciszek Smuda, care a demisionat dupa ce Polonia a parasit din faza grupelor Campionatul European pe care l-a organizat impreuna cu Ucraina. "Nu voi face o revolutie la nationala. Voi merge in continuare pe jucatorii care au participat la Euro, dar portile nationalei sunt deschise si pentru alti fotbalisti", a declarat Fornalik. Noul selectioner al Poloniei va debuta intr-un meci amical cu Estonia, la 15 august, in timp ce prima partida oficiala din preliminariile Cupei Mondiale din 2014 va avea loc la 7 septembrie, contra reprezentativei Muntenegrului. Waldermar Fornalik a jucat ca fundas la Ruch Chorzow in perioada 1982-1994, dar nu a fost selectionat niciodata la nationala. El si-a inceput cariera de antrenor principal in 2001 la formatia Gornik Zabrze, iar apoi a mai pregatit echipele Odra Wodzislaw, Polonia Varsovia, GKS Belchatow, Widzew Lodz si Ruch Chorzow

    Wilshere joaca la pariuri

    Internationalul englez al formatiei Arsenal, Jack Wilshere, a primit un avertisment din partea UEFA pentru ca a lasat sa se inteleaga pe contul sau de Twitter ca a pariat pe unul din meciurile sustinute de echipa sa in Liga Campionilor. "Jucatorul a fost avertizat deoarece nu a respectat principiile care garanteaza integritatea meciurilor din competitie. Sanctiunea se limiteaza la un avertisment", a declarat un purtator de cuvant al UEFA. In decembrie, inainte de meciul Olympiakos-Arsenal (3-1) din grupele Ligii Campionilor, Whilshere a scris pe Twitter ca a "meritat sa riste 10 lire sterline (12,6 euro) pe faptul ca prietenul si coechipierul sau Emmanuel Frimpong va fi primul marcator al partidei". Cand acesta nu a marcat, Whilshere, indisponibil pentru acest meci, a publicat un al doilea mesaj: "Frimmy nu m-a ajutat sa castig banii". Intr-un al treilea mesaj, jucatorul de 20 de ani a precizat ca "doar a glumit" si a afirmat: "Nu am pariat pe acest meci, stiu ca nu am dreptul".

    Ronaldinho, matrasit de Coca Cola

    Brazilianul Ronaldinho a pierdut contractul cu firma Coca Cola, care ii aducea 742.500 de dolari pe an, deoarece a aparut la o conferinta de presa avand alaturi cutii de Pepsi, a anuntat O Estado de Sao Paulo. "Faptul ca jucatorul a aparut avand in fata cu Pepsi a fost «cireasa de pe tort» pentru Coca Cola, dar cu siguranta nu a fost singurul motiv al rezilierii", a declarat seful biroului de marketing, Marcelo Pontes. Aparitia lui Ronaldinho avand in fata cutii de Pepsi a fost la 4 iunie, cand jucatorul a fost prezentat oficial la Atlético Mineiro, unde a fost transferat de la Flamengo. Potrivit lui Pontes, jucatorul "nu mai este un star si numele ii apare doar la stiri negative.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri