Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Crosul spiritului european

    In acest week-end Iasul se va alege cu o baza sportiva moderna, duminica urmand sa fie inaugurat oficial terenul multifunctional de langa Hotelul Sport. Acesta a fost modernizat pe bani europeni, ca urmare a proiectului "European spirit through sports without frontieres", depus de Directia pentru Sport si Tineret a Judetului Iasi in parteneriat cu asociatii si organizatii din Republica Moldova si Ucraina. Cu prilejul finalizarii proiectului, DJST Iasi va organiza mai multe manifestari. Prima dintre acestea, "Crosul Spiritului European", se va derula sambata, incepand cu ora 9, pe o distanta de 1 800 de metri, participantii urmand sa primeasca automat cate un tricou si sa participe la o tombola cu premii constand in articole sportive. Inscrierile au loc incepand cu ora 8:30, la terenul de langa hotelul Sport. Informatiile au fost oferite de directorul executiv al DJST Iasi, Ciprian Paraschiv.

    Poloistii romani la Mondiale

    Echipa de polo a Romaniei s-a calificat la Campionatele Mondiale de natatie de la Barcelona, din 2013, dupa cum anunta Federatia Romana de Polo, citand site-ul oficial al competitiei.  Pana acum se cunosc cate zece echipe din cele doua turnee de polo pe apa, la feminin si masculin, odata cu incheierea Jocurilor Olimpice de la Londra. In turneul feminin participa Spania (tara gazda), Serbia, Muntenegru, Ungaria si Australia (JO 2012), Croatia si Italia (World League 2012), Germania, Grecia si Romania (reprezentantele Europei). Participante in turneul feminin: Spania (tara gazda), Ungaria, China, Rusia si Italia (JO 2012), SUA si Australia (World League 2012), Grecia, Marea Britanie si Olanda (reprezentantele Europei). Celelalte sase echipe din fiecare turneu se vor cunoaste in  lunile urmatoare, dupa competitiile de calificare care vor avea loc pe celelalte continente. (AGERPRES)

    Popice pentru veterani

    Astazi, la baza sportiva CFR Iasi, dar la arena de popice, de la ora 10.00 vor debuta intrecerile Campionatelor Nationale de popice pentru veterani, cu participarea a peste 100 de sportivi si 18 echipe din tara. Vor fi prezente la competitie si formatiile CFR Olimpia ACB Iasi (campioana nationala en-titre, care are dreptul in acest an sa concureze cu doua echipe) si CS Vladeni Plus. Competitia se va incheia sambata seara, pe 18 august, in jurul orei 19.00, cand va avea loc festivitatea de premiere la echipe si la invidual. 

    Cine ne arbitreaza in Europa League ?

    Meciurile pe care echipele FC Vaslui, Steaua si Dinamo le vor disputa, joia viitoare, in prima mansa a play-off-ului Ligii Europa, vor fi conduse la centru de arbitri din Olanda, Belarus si Polonia. Partida FC Vaslui - Internazionale Milano, programata in data de 23 august, la ora 21.45, pe Stadionul Ceahlaul din Piatra Neamt, va fi arbitrata de olandezul Bas Jikhuis. Meciul pe care Steaua il va disputa in deplasare cu lituanienii de la Ekranas, de la ora 20.00, va fi condus la centru de Aleksei Kulbakov (Belarus). Partida dintre Dinamo Bucuresti si echipa ucraineana Metalist Harkov, programata la ora 20.30, pe Arena Nationala, va fi arbitrata de polonezul Pawel Gil. In ceea ce priveste partidele retur, programate la 30 august, UEFA a anuntat doar arbitrii pentru Metalist - Dinamo (Huseyin Gocek - Turcia) si Steaua - Ekranas (Tony Asumaa - Finlanda).

    Debut cu succes

    Reprezentativa masculina a Romaniei a debutat cu o victorie in grupa D a prelmiinariilor Campionatului European din 2013, dupa ce a invins, intr-un meci disputat in Sala Transilvania din Sibiu, reprezentativa Olandei, scor 90-84 (28 - 27, 17-18, 25-18, 20-21). Cei mai buni marcatori ai Romaniei au fost Andrei Mandache (19 puncte), Vlad Moldoveanu (16 puncte), Mihai Silvasan si Ionut Dragusin, cate 14 puncte. Din cele sase grupe de calificare, primele doua clasate se califica automat. Dintre cele sase echipe care vor ocupa pozitia a treia in clasament, primele patru care vor acumula cel mai mare numar de puncte vor ajunge, de asemenea, la Eurobasket.

    Dor de corvoada

    Campioana olimpica Sandra Izbasa a declarat ieri, la sediul COSR, ca ii lipsesc antrenamentele de la baza sportiva de la Izvorani, dar a precizat ca vacanta este binevenita dupa Jocurile Olimpice de la Londra. "Eforturile ne sunt recompensate, nu imi mai doresc sa primesc nimic acum. Cu masinile ma inteleg foarte bine, desi nu am facut drumuri mai lungi decat pana la Izvorani. Imi e dor de antrenamente. incerc sa ma mai misc cat de cat pana voi incepe pentru a fi in forma. Dar ma simt bine si asa, in vacanta", a declarat Sandra Izbasa.

    De Zerbi, prea scump pentru Brasov

    Patronul FC Brasov, Ioan Neculaie a declarat joi, pentru MEDIAFAX ca transferul atacantului italian Roberto De Zerbi a picat din cauza pretentiilor financiare mari ale fotbalistului. "Sincer, chiar am sperat sa il pot lua. Nu am avut atatia bani sa ii pot satisface pretentiile financiare. E drept, am inteles ca este un atacant valoros, dar nu mi-am putut permite sa il transfer. Cu banii aia pe care ii dadeam lui, mai bine platesc salariile pe luna iulie si cautam un alt fotbalist care nu este chiar atat de scump. Sunt ceva discutii cu Georgian Paun, o sa vedem cand se rezolva", a declarat Ioan Neculaie.  Atacantul italian a facut sambata, primul antrenament cu FC Brasov, echipa cu care s-a pregatit pana joi, cand a plecat inapoi in Italia. Fotbalistul si-a reziliat de curand contractul cu CFR Cluj, iar in clipa asta este jucator liber.

    Pesoli a iesit din foame

    Fotbalistul Emanuele Pesoli, care s-a legat cu un lant, la sfarsitul saptamanii trecute, de gardul sediului Federatiei Italiene de Fotbal si a intrat in greva foamei, si-a incheiat protestul, miercuri, fiind obligat de un medic sa manance, si i s-a promis ca presedintele forului va discuta cu el. "Am fost vizitat in aceasta dimineata de un medic si m-a obligat sa mananc ceva. Dar mi-am intrerupt protestul si pentru ca am fost contactat de vicepresedintele federatiei, Demetrio Albertini, care a dat dovada de o maxima sensibilitate. Nimeni de la Procuratura federala nu a venit, astfel ca am decis sa plec acasa la copiii mei si sa astept intalnirea cu presedintele Abete. Cred ca este cel mai responsabil lucru pe care il pot face", a declarat jucatorul in varsta de 32 de ani, miercuri, pentru Ansa. Fotbalistul echipei Hellas Verona, Emanuele Pesoli, s-a legat cu lantul de gardul sediului Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC) si a intrat in greva foamei, sambata, protestand astfel fata de decizia din urma cu o zi a Comisiei de Disciplina, care l-a suspendat pentru trei ani in scandalul Calcioscommesse.

    Culio, imprumutat la Mersin

    Fostul fotbalist al echipei CFR Cluj, argentinianul Juan Emmanuel Culio, a fost imprumutat de Galatasaray Istanbul pentru un sezon clubului Mersin Idmanyurdu, informeaza site-ul oficial al gruparii turce.Potrivit sursei citate, pana la 15 ianuarie 2013 Mersin Idmanyurdu, locul 13 in prima liga turca, sezonul trecut, va avea optiunea de a-l transfera definitiv pe Culio, in schimbul sumei de 1,5 milioane de euro. Juan Emmanuel Culio a fost transferat de CFR Cluj la Galatasaray in ianuarie 2011, pentru doua milioane de euro. in sezonul 2011/2012, Culio a evoluat la Orduspor, tot in prima liga turca, sub forma de imprumut.

    Vinokurov isi vinde bicicleta

    Rutierul kazah Aleksandr Vinokurov a anuntat, ieri, ca va scoate la licitatie bicicleta cu care a castigat medalia de aur la ciclism, la Jocurile Olimpice de la Londra. "Bicicleta este frumoasa si rapida. Am decis sa o scot la licitatie, probabil la inceputul lunii septembrie, iar banii stransi ii vom dona unui orfelinat", a declarat Vinokurov. Ciclistul kazah,  care a castigat medalia de argint la JO de la Sydney in 2000 si care si-a anuntat retragerea din activitate, a mai spus ca pretul de pornire la licitatie va fi de 50.000 de dolari. "Cred ca bicicleta care a obtinut aurul olimpic valoreaza cel putin 50.000 de dolari. Prietenii mei sunt dispusi sa participe la licitatie. Cu cat strangem mai mult, cu atat e mai bine pentru copii", a spus rutierul.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri