Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Turneu puternic pentru micii fotbalisti

    La sfarsitul saptamanii viitoare (24-26 august) se va disputa la Iasi un puternic turneu amical de fotbal pentru copii de 12 ani, organizat de CSMS Iasi si Scoala "Petru Poni", la care vor participa sportivi de la Dinamo Bucuresti, Otelul Galati, Petrolul Ploiesti, FC Vaslui si "bineinteles, CSMS Iasi, echipa pregatita de organizatorul principal al acestui turneu, Dan Cananau. Meciurile se vor disputa de vineri pana duminica, in doua reuniuni zilnice, de la orele 9:30 si 17:30, pe terenul II si pe terenul sintetic din complexul "Emil Alexandrescu". Castigatorii vor primi cupe, medalii, diplome, plachete, materiale sportive si dulciuri.

    Mutu la pret redus

    Atacantul echipei Cesena, Adrian Mutu, se afla printre variantele "low cost" pentru intarirea atacului echipei AC Milan in aceasta vara, noteaza, sambata, corrieredellosport.it.  Potrivit sursei citate, vicepresedintele si administratorul delegat al gruparii milaneze, Adriano Gallliani, a spus ca AC Milan nu este in situatia de a cheltui foarte multi bani pentru a imprumuta jucatori scumpi sau, cu atat mai putin, pentru a-i cumpara. "Strategia clubului, care va fi definitivata duminica seara, la o sedinta condusa de insusi Silvio Berlusconi, prevede doar sosiri low cost. Nu e nicio graba. Evident, Galliani are o lista de achizitii foarte vasta si detaliata. Milan va astepta vesti de la Arsenal (Bendtner), Juventus (Matri), Inter (Pazzini), FC Sevilla (Negredo), Real Madrid (Kaká, Lssana Diarra), Napoli (Dossena), Montpellier (Yanga-Mbiwa) pana la ora 19.00 a datei de 31 august. insa multe dintre aceste situatii se vor solutiona inainte de finalul perioadei de mercato. Printre variantele low cost pentru atac se numara Mutu, care ar urma sa plece de la Cesena (negociaza cu Ajaccio)", scrie sursa citata.

    Ambitiile lui Petrescu

    Tehnicianul Dan Petrescu a declarat, sambata, pentru site-ul oficial al clubului Dinamo Moscova, dupa ce a semnat un contract pe trei ani cu gruparea rusa, ca atat el cat si noua sa echipa au ambitii mari, si anume sa castige trofee. "Ma bucur ca am ajuns la conducerea tehnica a unei echipe mari cum e Dinamo Moscova. Sper ca voi putea obtine succese mari. Situatia este dificila, dar imi place sa lucrez in astfel de conditii. Am o noua provocare si am venit la o echipa cu ambitii mari. si eu am ambitii mari, vreau sa castig trofee. Dar ca sa reusim asta trebuie sa o luam pas cu pas, sa castigam fiecare meci", a spus Petrescu. Dinamo Moscova anuntase de vineri ca Dan Petrescu va semna un contract valabil pe trei sezoane, romanul urmand sa-i succeada lui Serghei Silkin, care a demisionat in urma rezultatelor slabe ale formatiei. Dupa disputarea a patru etape, Dinamo Moscova ocupa ultimul loc in clasamentul primei ligi ruse, dupa ce a inregistrat tot atatea infrangeri.

    Basel - CFR, arbitrat de suedezi

    Arbitrul suedez Jonas Eriksson va conduce la centru meciul FC Basel - CFR Cluj, programat maine de la ora 21.45, pe stadionul St. Jakob-Park din Basel, in prima mansa a play-off-ului Ligii Campionilor. Eriksson va fi ajutat la cele doua linii de compatriotii sai Mathias Klasenius si Daniel Wärnmark, asistenti aditionali vor fi Martin Strömbergsson si Tobias Mattsson, iar arbitru de rezerva Stefan Wittberg. Jonas Eriksson a mai arbitrat, in septembrie 2010, un meci al echipei CFR Cluj, pierdut de clujeni cu scorul de 1-2, in grupele Ligii Campionilor, in fata formatiei AS Roma. De asemenea, el a mai condus la centru partida Romania - Bosnia-Hertegovina, scor 3-0, in iunie 2011, in preliminariile Euro-2012, iar in august 2010 a arbitrat meciul Steaua - Grasshopper Zürich, scor 1-0, in mansa tur a play-off-ului Ligii Europa.

    Goian, dorit in Serie B

    Fundasul Dorin Goian, legitimat la echipa Glasgow Rangers, care joaca in el patrulea esalon din Scotia, este dorit de clubul italian de liga secunda Spezia, informeaza tuttomercatoweb.com. "Nu doar Santacroce de la Parma este dorit pentru apararea echipei Spezia. Conform informatiilor obtinute de redactia TuttoMercatoWeb.com, directorul sportiv Nelso Ricci este pregatit de o ofensiva pentru Dorin Goian, fost fundas al formatiei Palermo", noteaza site-ul italian. Echipa Glasgow Rangers, la care joaca Goian din 2011, a fost retrogradata din prima in a patra liga scotiana, ultimul esalon, din cauza problemelor financiare.

     Amenintare cu moartea

    Fotbalistul macedonean al echipei elvetiene FC Wil, Adis Jahovic, a fost suspendat zece partide dupa ce a amenintat cu moartea un arbitru care l-a eliminat la un meci de liga secunda cu FC Biel. Partida respectiva s-a disputat la 5 august. Jahovic a primit direct cartonasul rosu in minutul 40, iar la pauza fotbalistul s-a apropiat de arbitru si i-a spus: "Daca te vad dupa meci, te omor". Arbitrul a notat acest incident in raport, iar jucatorul in varsta de 25 de ani a fost suspendat, fiind vinovat de "amenintarea arbitrului si comportament antisportiv". Adis Jahovic s-a aflat in aceasta vara in atentia cluburilor St. Gallen si  Grasshopper.

    Manageri in greva foamei

    Conducerea clubului Orihuela se afla de patru zile in greva foamei si solicita readmiterea echipei in Segunda Division B (liga a treia spaniola), esalon din care a fost retrogradata din cauza problemelor financiare, informeaza cotidianul As. Potrivit sursei citate, presedintele Antonio Felices si vicepresedintele Luis Almarcha se simt cel mai rau din cauza acestei forme de protest. Federatia spaniola a decis ca Orihuela sa fie retrogradata in Tercera Division, in data de 17 iulie, dupa ce gruparea nu a reusit sa prezinte o garantie de 200.000 de euro pentru a putea evolua in al treilea esalon.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri