Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Tase in locul lui Dorinel

    Tehnicianul Dorinel Munteanu si-a anuntat ieri demisia din functia de antrenor principal al echipei Otelul Galati, locul sau urmand a fi ocupat de fostul jucator Viorel Tanase. Fostul director general al clubului Otelul Galati, Marius Stan, in prezent primar al orasului, declara luni ca nu intelege nemultumirile lui Dorinel Munteanu, si ca demisia este un act de onoare: "Am vazut ce a declarat domnul Dorinel Munteanu si pot sa spun ca, indiferent de domeniu, demisia este un act de mare onoare. In afara faptului ca echipa nu a mai castigat de multa vreme un meci, nu inteleg ce alte nemultumiri ar putea avea, deoarece este cel mai bine platit antrenor din Liga I. Salariile si primele sunt achitate punctual insa, paradoxal, ne aflam pe o pozitie in clasament care nu ne face cinste".

    Petrescu a ratat grupele

    Echipa rusa Dinamo Moscova, antrenata de Dan Petrescu, a ratat calificarea in grupele Ligii Europa, dupa ce a terminat la egalitate, marti, pe teren propriu, scor 1-1 (0-0), cu formatia germana VfB Stuttgart, in mansa secunda a play-off-ului competitiei.  Nemtii au deschis scorul prin Ibisevic, in minutul 64, gazdele reusind egalarea prin Kokorin, in minutul 78. In tur, Dinamo Moscova a fost invinsa, in deplasare, cu scorul de 0-2. Celelalte meciuri din mansa secunda a play-off-ului Ligii Europa se vor disputa astazi.

    Slovenii arbitreaza Supercupa

    Arbitrul sloven Damir Skomina, in varsta de 36 de ani, va conduce la centru Supercupa Europei, meciul dintre Chelsea Londra si Atletico Madrid, care va avea loc, vineri, de la ora 21.45, pe arena Louis II din Monaco, informeaza uefa.com. Damir Skomina va fi ajutat de asistentii Primoz Arhar si Matej Zunic, in timp ce Bojan Ul va fi rezerva. Asistentii suplimentari vor fi Matej Jug si Slavko Vincic.  Skomina este arbitru FIFA din 2003 si a oficiat la 75 de meciuri in competitiile europene.

    Moarte misterioasa

    Serghei Ovcinikov, antrenorul echipei nationale de volei feminin a Rusiei, a murit la 43 de ani, a anuntat presedintele forului rus. "Nu stim cauzele decesului. Momentan pot confirma doar ca Ovcinikov est mort", a declarat Alexander Yaremenko, intr-o conferinta de presa. Potrivit presei locale, Ovcinikov, antrenor si al voleibalistelor de la Dinamo Moscova, a murit in timpul unui stagiu de pregatire in Croatia.  El a preluat echipa nationala in octombrie 2011, reusind sa acceada pana in sferturi la JO de la Londra.

    Bojan, la AC Milan

    Atacantul spaniol Bojan Krkic (AS Roma) si-a anuntat transferul la AC Milan si a fost prezentat aseara publicului si presei. "Multumesc pentru mesajele voastre. Ziua a fost lunga, dar de acum voi juca AC Milan", a scris Bojan pe Twiter, marti, ziua in care a implinit 22 de ani. Dupa debutul la FC Barcelona in 2007, el a fost transferat la AS Roma in 2011 pentru 12 milioane de euro. El a disputat 37 de meciuri si a marcat sapte goluri pentru echipa din capitala italiana.

    A ajuns si in Kenya

    Francezul Henri Michel a fost numit selectioner al nationalei de fotbal a statului Kenya, in locul lui Francis Kimanzi, demis in iunie din cauza rezultatelor slabe la Cupa Africii pe Natiuni si in preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Henri Michel, in varsta de 65 de ani, fost selectioner al Frantei, Camerunului, Tunisiei, Coastei de Fildes si Guineei Ecuatoriale, a fost preferat altor trei candidati, intre care se afla si compatriotul sau, Raymond Domenech. Kenya, eliminata de la CAN-2013, este ultima in grupa F de calificare la CM-2014, cu un punct in doua meciuri.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri